tiaa, probaj prvo napraviti to na ticinu pa ako preživi do drugog dana...
ili sve napravi, a taj preljev napravi direkt prije iznošenja pred goste da se ne stigne rastopiti ticino![]()
tiaa, probaj prvo napraviti to na ticinu pa ako preživi do drugog dana...
ili sve napravi, a taj preljev napravi direkt prije iznošenja pred goste da se ne stigne rastopiti ticino![]()
torta Fifi je prekrasno ispala, beze s kupinama također. Hvala svima, posebno migulici![]()
Vila, de pokaži slike ako ima....
drago mi je za beze, meni je to torta za 10!
Mojoj mami sam ju jučer napravila za godišnju skupštinu planinara...kaze da su planinari satrli tortu, a zadnje komadice su kruhom sa tacne jeli...
Tiia ovo sa preljevom za torte mi se cini dobra ideja...izdrzati će
samo pripazi da ne zaliješ sa ful vrućom smjesom, neka ti bude na rubu stvrdnjavanja....
[QUOTE=migulica;1552284]
drago mi je za beze, meni je to torta za 10!
Mojoj mami sam ju jučer napravila za godišnju skupštinu planinara...kaze da su planinari satrli tortu, a zadnje komadice su kruhom sa tacne jeli...
QUOTE]
jedino sto mi je curila. mislim da su mi kupine bile previse smrznute i da je to od vode. Možda da ipak malo odstoje, ali ne odmrznu se do kraja. Sliku imam s rodjendana, nismo se sjetili slikati samu tortu. Stavit cu ju cim uspijem
a to da curi, to je normalno....malo ju nagneš kako kupine otpuštaju i paziš da ne odleti i torta i super. isto napraviš i prije posluzivanja.
Ja ne radim torte i ni u snu mi ne bi uspjelo da moja kreacija lici na nesto, ali obozavam doci na ovaj topic i vidjeti vasa umjetnicka djela. Toliko ste mastovite i spretne, svaka vam cast![]()
Ja isto namjeravam raditi tortu gdje bi u vodi u nekoj posudi plivali lopoči . Vodu namjeravam raditi sa preljevom za torte samo ću probati uzeti duplu količinu preljeva sa malo plave boje. Posudu sam već napravila od ticino mase, vidjet ćemo kakao će reagirati želatina i ticino.
Napravila sam vlak - Tomica
Kalimero,torta fantasticno izgleda!!!
A radila si od smese od keksa ili...?
Ahaaaa,izgleda velik,pa sam pomislila da je to torta.![]()
recept za ticino, ideje, savjete... pronasla sam ovdje..
odlucila probati i evo sto sam radila tri noci..
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_226490c6.jpg
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_30500b1b.jpg
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_2dbdd8eb.jpg
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_0937bade.jpg
Posljednje uređivanje od anchie76 : 02.03.2010. at 11:06
tiaa - au koja torta, ma bravo , svaka čast. Koja ideja, koji likovi
Jesi vodu radila sa onim preljevom za voćne torte ili želatinom
jel netko probao ribati ticino?? treba mi nekaj da izgleda kao mrvice kokosa u boji ili one cokoladne mrvice ali neznam kako?? (treba mi u crvenoj boji)
mislila sam al vele da ce upropastiti cijelu tortu (ledeni vjetar)
kalimero da, vodu sam radila sa preljevom za torte.
Bez problema.
Pogledaj http://picasaweb.google.com/tandjele...45933631549682
Angelina-2 imati ćes isti efekt naribanog crvenog ticina na šlag kao što bi imala i da radiš sa crvenim koksom...sve će se otopiti.
Tiaa - hvala na odgovoru
Oriel - torta ti je za 10![]()
![]()
aaaaaaaaaaaaaaazanci ostaje mi jedino obojati slag...
vele da ima neki nastavak za travu ali di da to nadjem??
Angelina 2 - pa imas kupiti kokos u boji, mozda ti to moze pomoci.
cure, zanima me da li bih sada mogla da napravim neke figurice, pa tek za 2 nedelje, kada budem pravila tortu da njih tada nalepim onako već osušene? Ili moraju i one biti sveže izrađene, tj. lagano vlažne, da bi ih mogla zalepiti za površinu od fondana?
Sastojci
5 dkg biljne masti 1/2 kg šećera u prahu 3 žlice soka od limuna 2 žlice vode 1 žličica vode
boje po želji
Ovo sam našla na netu, jel netko radi po ovom receptu?
Ako en, po kojem radite, ne stižem sve pregledat![]()
I još nešto...godinama nisam nešto modelirala, gotovih oblika baš i nemam...osim par božićnih...jeste se prije vježbale u plastelinu ili je ova smjesa tako zahvalna ili ...tako mi izgleda nedostižno
evo i ja ću prvi put da probam, ali sam radila po receptu migulice to ti je onaj sa fruktozom. na prvoj stranici je napisan.
Srećno
makita, neko je radio i po tom receptu, ali mi se cini da nije islo glatko, imas na prve 2 stranice...i ja sam ,po receptu koji je stavila migulica, radila prvi put u zivotu, i nema greske...
Ja radim ticino po receptu od migulice, odlična je masa.
Ukrase radim puno ranije kad imam vremena. Napravila sam autić 10 dana prije torte i sve OK
Ne stižem do apotekeeee
Vidjet ću još hoću li uspjet popodne...sad pravim tortu, pa bi večeras/noćas mogla ovo drugo. Inače, torta je bez figurica jer je za prabaku koja slavi 80.rođ., mislila sam samo trakice, mašnice, možda ružicu...
Moguće kao recept koristiti tortu ledeni vjetar??? Ako ne, molim Vas hitno neki receptić koji uspjeva 100%. Hvala drage)
Dodala sam u 1/4 smjese skoro pola boje crvene i dobila rozu boju. Mogu li uopće dobit crvenu???
Je li bolja boja u prahu ili ona tekuća
drage moje trebam pomoć,naime radila sam smjesu točno po uputi i stavila i više nego 1 kg šećera a smjesa mi je nekako mekana,pravim figure a one se raspadaju,smijem li još šečera dodati i ima li upće granica? može li se dodavati dok smjesa nije skroz tvrda?
Meni je smjesa sa manje od 1 kg relativno suha...al ja ovo radim 1. put, nemoj obraćat pažnju na moj komentar))
Kako zalijepit bočno cvjetić, jel se može namazat vodom
Ja sam gotova, sad još čišćenje kuće!
Evo moje 1. torte:
http://public.fotki.com/makita1/torta-s-masnicom/
Mogu vam reć da za ovo treba vremena![]()
Posljednje uređivanje od makita : 05.03.2010. at 22:53 Razlog: greska
A receptić...drage??? Kolko vidjela ne preporuca se ledeni vjetar, a kod nas nitko ne voli teške torte, tipa orahova. Stoga Vas molim za neki brzinski, lagani receptić...Tx
zrinska, ja sam radila ticino na ledeni vjetar samo što nisam izvana namazala tortu šlagom nego kuhanom kremom i na to stavila ticino
jedino nemoj to raditi puno ranije, tj. ja sam tortu napravila u petak, a u subotu ujutro sam ju pokrila ticinom
i za jedno 2 sata stavila pred goste
sve je bilo ok![]()
Makita torta je super!Nezna i elegantna,ne bi se reklo da je tek prva
Crvena boja je i meni ispadala roza
Kada sam prvi put radila smesu i meni je bila suva i mrvila se,to znaci da je previse secera.
Smesa treba biti kao "razradjeni" plastelin,ne tvrdja,jer ce kada se ohladi i stegne biti kao kamen...
Treba malkice iskustva,drugi put mi je vec bila odlicna![]()
Ja sam sa mojom prvom "izvedbom " vise nego zadovoljna, smjesa je tacno po receptu i nema greske, a boju sam radila u prahu i crvena je bila bas crvena,mada sam morala malo duze da je mjesimdok se ujednacila.
I jos sam htjela reci da veceras ,subota -u 19.45 ako imate kanal "Travel and living" pocinje emisija "Cake boss" ili sl. tip radi ticino torte ,pa koga interesuje ...
Makita - torta je super. Ne izgleda kao prvi rad
Sa tom masom je izvanredno raditi, samo treba zaista puno vremena za te điđe miđe koje se stavljaju na tortu.
Tiaa - koliko si ranije pravila onu vodu u bazenu, mislim koliko prije rezanja torte. Da li se kasnije ticino otpušta. Ja bih napravila sve naveče za sutradan, a ne znam oće izdržati 24 sata da se ne skljoka.
kalimero izdrzat ce i ja sam pravila vecer prije rezanja i sve je bilo ok.
Posljednje uređivanje od kalimero : 06.03.2010. at 21:38
Duuugo vas pratim i konacno sam se odvazila pokusati. Radila sam smjesu po Migulicinom receptu i mrak je , uspjela od prve bez imalo muke, ALI boja..??
Kako uspijete dobiti neku normalnu nijansu? Imam Aromarove boje , ali crvena nije crvena, vec stalno roza, pa sam pokusala dodati kap-dvije plave( rade bordo, nego rozo), a tek onda sam dobila nesto rozo, tamno , kricavo!Taj dio sam bacila i okusala srecu s zelenom , ali dobila sam sve nijanse tirkizno -plavkasto, a zelenom ni Z!
Sad imam tortu , tetkastu tortu ljaki boje.Srecom samo je za kucnu upotrebu!http://http://public.fotki.com/bebelina/tetkasta-torta/
Koje boje koristite i koliko je boje potrebno za jednu jarko crvenu ? Da li su u prahu nesto intezivnije?
Help , imam petnajstak dana za savladati tehniku i oduseviti prncezu koja je pozelila Winx tortu!![]()
Čuj, ja neiskusna da ti rečem što sam skužila, a drugi nek poprave što sam zbrljala.
Kupila sam tekuće boje, 4 bočila oko 17 kn. Potrošila POLA bočice i dobila rozu boju. Kako sam doma imala od nekog prije rođendana-od neke neuspjele akcije- crvenu boju u prahu, dodala sam nju, al isto dosta, recimo koliko stane na malu vilicu za kolače. To je za boju, mislim puno i previše, i stvarno sam se trudila da baš nitko ne jede ove ukrase jer mislim da toliko boje nikako nije dobro/zdravo.
Ah, al efektno izgleda, nisam pobornik nezdravih rješenja, al torta....mora bit efektna
![]()
bebelina Nisam ni ja maher u tome, ja radim sa bojama u prahu. Za intenzivne boje treba jako puno dodati boje na manju količinu ticina. Skužila sam neke stvari , kad trebam intenzivnu boju , osnovicu ( npr, vlak , auto i sl. ) ostavim bijelo a obavijem sa ticimom u jakim bojama jer je nemoguće dobiti veliku količinu ticina npr. crne boje ili neke druge jake boje.
Evo ovdje možeš vidjeti, dodala sam sliku
Posljednje uređivanje od kalimero : 07.03.2010. at 20:12