Stranica 12 od 46 PrviPrvi ... 2101112131422 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 551 do 600 od 2260

Tema: Pomoć hitno-ticino masa

  1. #551
    mfo avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    238

    Početno

    tiaa, probaj prvo napraviti to na ticinu pa ako preživi do drugog dana...
    ili sve napravi, a taj preljev napravi direkt prije iznošenja pred goste da se ne stigne rastopiti ticino

  2. #552
    Vila avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    309

    Početno

    torta Fifi je prekrasno ispala, beze s kupinama također. Hvala svima, posebno migulici

  3. #553
    migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Stenjevec
    Postovi
    1,130

    Početno

    Vila, de pokaži slike ako ima....
    drago mi je za beze, meni je to torta za 10!
    Mojoj mami sam ju jučer napravila za godišnju skupštinu planinara...kaze da su planinari satrli tortu, a zadnje komadice su kruhom sa tacne jeli...
    Tiia ovo sa preljevom za torte mi se cini dobra ideja...izdrzati će
    samo pripazi da ne zaliješ sa ful vrućom smjesom, neka ti bude na rubu stvrdnjavanja....

  4. #554
    Vila avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    309

    Početno

    [QUOTE=migulica;1552284]
    drago mi je za beze, meni je to torta za 10!
    Mojoj mami sam ju jučer napravila za godišnju skupštinu planinara...kaze da su planinari satrli tortu, a zadnje komadice su kruhom sa tacne jeli...
    QUOTE]

    jedino sto mi je curila. mislim da su mi kupine bile previse smrznute i da je to od vode. Možda da ipak malo odstoje, ali ne odmrznu se do kraja. Sliku imam s rodjendana, nismo se sjetili slikati samu tortu. Stavit cu ju cim uspijem

  5. #555
    migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Stenjevec
    Postovi
    1,130

    Početno

    a to da curi, to je normalno....malo ju nagneš kako kupine otpuštaju i paziš da ne odleti i torta i super. isto napraviš i prije posluzivanja.

  6. #556
    MamaRibice avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    581

    Početno

    Ja ne radim torte i ni u snu mi ne bi uspjelo da moja kreacija lici na nesto, ali obozavam doci na ovaj topic i vidjeti vasa umjetnicka djela. Toliko ste mastovite i spretne, svaka vam cast

  7. #557
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Ja isto namjeravam raditi tortu gdje bi u vodi u nekoj posudi plivali lopoči . Vodu namjeravam raditi sa preljevom za torte samo ću probati uzeti duplu količinu preljeva sa malo plave boje. Posudu sam već napravila od ticino mase, vidjet ćemo kakao će reagirati želatina i ticino.

  8. #558
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Napravila sam vlak - Tomica

  9. #559
    KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Beograd
    Postovi
    1,433

    Početno

    Kalimero,torta fantasticno izgleda!!!
    A radila si od smese od keksa ili...?

  10. #560
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Citiraj KayaR prvotno napisa Vidi poruku
    Kalimero,torta fantasticno izgleda!!!
    A radila si od smese od keksa ili...?
    Ako misliš na ovaj zadnji post, to je vlak tomica od ticino mase a on ide na tortu. Tortu će raditi neka ženska a htijela je tomicu da stavi na tortu, jer malac ima rođendan, a lud je za tim vlakom.

  11. #561
    KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Beograd
    Postovi
    1,433

    Početno

    Ahaaaa,izgleda velik,pa sam pomislila da je to torta.

  12. #562
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Citiraj KayaR prvotno napisa Vidi poruku
    Ahaaaa,izgleda velik,pa sam pomislila da je to torta.
    Ma nije velik, dužina mu je 11 cm. Slikan je izbliza zbog detalja, pa zbunjuje. dodala sam i treću sliku , možda se bolje vidi, stoji na tacni promjera 25 cm.

  13. #563

    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    16
    Posljednje uređivanje od anchie76 : 02.03.2010. at 11:06

  14. #564
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    tiaa - au koja torta, ma bravo , svaka čast. Koja ideja, koji likovi
    Jesi vodu radila sa onim preljevom za voćne torte ili želatinom

  15. #565

    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    koprivnica
    Postovi
    1,264

    Početno

    jel netko probao ribati ticino?? treba mi nekaj da izgleda kao mrvice kokosa u boji ili one cokoladne mrvice ali neznam kako?? (treba mi u crvenoj boji)

  16. #566
    KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Beograd
    Postovi
    1,433

    Početno

    Oboji kokosovo brasno

  17. #567

    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    koprivnica
    Postovi
    1,264

    Početno

    mislila sam al vele da ce upropastiti cijelu tortu (ledeni vjetar)

  18. #568

    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    16

    Početno

    kalimero da, vodu sam radila sa preljevom za torte.

  19. #569
    oriel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    grad gdje spavaju anđeli
    Postovi
    237

    Početno

    Citiraj Angelina_2 prvotno napisa Vidi poruku
    jel netko probao ribati ticino?? treba mi nekaj da izgleda kao mrvice kokosa u boji ili one cokoladne mrvice ali neznam kako?? (treba mi u crvenoj boji)
    Bez problema.
    Pogledaj http://picasaweb.google.com/tandjele...45933631549682

  20. #570
    migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Stenjevec
    Postovi
    1,130

    Početno

    Angelina-2 imati ćes isti efekt naribanog crvenog ticina na šlag kao što bi imala i da radiš sa crvenim koksom...sve će se otopiti.

  21. #571
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Tiaa - hvala na odgovoru
    Oriel - torta ti je za 10

  22. #572

    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    koprivnica
    Postovi
    1,264

    Početno

    aaaaaaaaaaaaaaa zanci ostaje mi jedino obojati slag...
    vele da ima neki nastavak za travu ali di da to nadjem??

  23. #573
    Vila avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    309

    Početno

    Citiraj oriel prvotno napisa Vidi poruku
    ovo mi je za nepovjerovat, svaka cast!

  24. #574

    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    16

    Početno

    Angelina 2 - pa imas kupiti kokos u boji, mozda ti to moze pomoci.

  25. #575

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Cro Susedica
    Postovi
    1,732

    Početno

    cure, zanima me da li bih sada mogla da napravim neke figurice, pa tek za 2 nedelje, kada budem pravila tortu da njih tada nalepim onako već osušene? Ili moraju i one biti sveže izrađene, tj. lagano vlažne, da bi ih mogla zalepiti za površinu od fondana?

  26. #576
    a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    1,519

    Početno

    vanesax, mozes slobodno- isprobano!

  27. #577

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Cro Susedica
    Postovi
    1,732

    Početno

    Citiraj a72 prvotno napisa Vidi poruku
    vanesax, mozes slobodno- isprobano!
    supeeeer!
    Nadam se da će nešto dobro ispasti od te moje torte

  28. #578

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    3,209

    Početno

    Sastojci

    5 dkg biljne masti 1/2 kg šećera u prahu 3 žlice soka od limuna 2 žlice vode 1 žličica vode
    boje po želji

    Ovo sam našla na netu, jel netko radi po ovom receptu?
    Ako en, po kojem radite, ne stižem sve pregledat


  29. #579

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    3,209

    Početno

    I još nešto...godinama nisam nešto modelirala, gotovih oblika baš i nemam...osim par božićnih...jeste se prije vježbale u plastelinu ili je ova smjesa tako zahvalna ili ...tako mi izgleda nedostižno

  30. #580

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Cro Susedica
    Postovi
    1,732

    Početno

    evo i ja ću prvi put da probam, ali sam radila po receptu migulice to ti je onaj sa fruktozom. na prvoj stranici je napisan.
    Srećno

  31. #581
    a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    1,519

    Početno

    makita, neko je radio i po tom receptu, ali mi se cini da nije islo glatko, imas na prve 2 stranice...i ja sam ,po receptu koji je stavila migulica, radila prvi put u zivotu, i nema greske...

  32. #582
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Ja radim ticino po receptu od migulice, odlična je masa.
    Ukrase radim puno ranije kad imam vremena. Napravila sam autić 10 dana prije torte i sve OK

  33. #583
    migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Stenjevec
    Postovi
    1,130

  34. #584

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    3,209

    Početno

    Ne stižem do apotekeeee

    Vidjet ću još hoću li uspjet popodne...sad pravim tortu, pa bi večeras/noćas mogla ovo drugo. Inače, torta je bez figurica jer je za prabaku koja slavi 80.rođ., mislila sam samo trakice, mašnice, možda ružicu...

  35. #585
    zrinska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Daleko od Sunca, blizu raja...
    Postovi
    285

    Početno

    Moguće kao recept koristiti tortu ledeni vjetar??? Ako ne, molim Vas hitno neki receptić koji uspjeva 100%. Hvala drage)

  36. #586

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    3,209

    Početno

    Dodala sam u 1/4 smjese skoro pola boje crvene i dobila rozu boju. Mogu li uopće dobit crvenu???
    Je li bolja boja u prahu ili ona tekuća

  37. #587

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    zg
    Postovi
    262

    Početno

    drage moje trebam pomoć,naime radila sam smjesu točno po uputi i stavila i više nego 1 kg šećera a smjesa mi je nekako mekana,pravim figure a one se raspadaju,smijem li još šečera dodati i ima li upće granica? može li se dodavati dok smjesa nije skroz tvrda?

  38. #588

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    3,209

    Početno

    Meni je smjesa sa manje od 1 kg relativno suha...al ja ovo radim 1. put, nemoj obraćat pažnju na moj komentar ))

    Kako zalijepit bočno cvjetić, jel se može namazat vodom

  39. #589

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    3,209

    Početno

    Ja sam gotova, sad još čišćenje kuće!
    Evo moje 1. torte:

    http://public.fotki.com/makita1/torta-s-masnicom/

    Mogu vam reć da za ovo treba vremena
    Posljednje uređivanje od makita : 05.03.2010. at 22:53 Razlog: greska

  40. #590
    zrinska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Daleko od Sunca, blizu raja...
    Postovi
    285

    Početno

    A receptić...drage??? Kolko vidjela ne preporuca se ledeni vjetar, a kod nas nitko ne voli teške torte, tipa orahova. Stoga Vas molim za neki brzinski, lagani receptić...Tx

  41. #591
    mfo avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    238

    Početno

    zrinska, ja sam radila ticino na ledeni vjetar samo što nisam izvana namazala tortu šlagom nego kuhanom kremom i na to stavila ticino
    jedino nemoj to raditi puno ranije, tj. ja sam tortu napravila u petak, a u subotu ujutro sam ju pokrila ticinom
    i za jedno 2 sata stavila pred goste
    sve je bilo ok

  42. #592
    KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Beograd
    Postovi
    1,433

    Početno

    Makita torta je super!Nezna i elegantna,ne bi se reklo da je tek prva
    Crvena boja je i meni ispadala roza
    Kada sam prvi put radila smesu i meni je bila suva i mrvila se,to znaci da je previse secera.
    Smesa treba biti kao "razradjeni" plastelin,ne tvrdja,jer ce kada se ohladi i stegne biti kao kamen...
    Treba malkice iskustva,drugi put mi je vec bila odlicna

  43. #593
    a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    1,519

    Početno

    Ja sam sa mojom prvom "izvedbom " vise nego zadovoljna, smjesa je tacno po receptu i nema greske, a boju sam radila u prahu i crvena je bila bas crvena,mada sam morala malo duze da je mjesimdok se ujednacila.
    I jos sam htjela reci da veceras ,subota -u 19.45 ako imate kanal "Travel and living" pocinje emisija "Cake boss" ili sl. tip radi ticino torte ,pa koga interesuje ...

  44. #594
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Makita - torta je super. Ne izgleda kao prvi rad
    Sa tom masom je izvanredno raditi, samo treba zaista puno vremena za te điđe miđe koje se stavljaju na tortu.

  45. #595
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Tiaa - koliko si ranije pravila onu vodu u bazenu, mislim koliko prije rezanja torte. Da li se kasnije ticino otpušta. Ja bih napravila sve naveče za sutradan, a ne znam oće izdržati 24 sata da se ne skljoka.

  46. #596

    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    16

    Početno

    kalimero izdrzat ce i ja sam pravila vecer prije rezanja i sve je bilo ok.

  47. #597
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Citiraj mfo prvotno napisa Vidi poruku
    zrinska, ja sam radila ticino na ledeni vjetar samo što nisam izvana namazala tortu šlagom nego kuhanom kremom i na to stavila ticino
    jedino nemoj to raditi puno ranije, tj. ja sam tortu napravila u petak, a u subotu ujutro sam ju pokrila ticinom
    i za jedno 2 sata stavila pred goste
    sve je bilo ok
    Molim te po kojem si receptu radila ledeni vjetar. Ovdje na forumu sam našla dva recepta ali je velika razlika , u jednom se krema kuha u 5 dl mlijeka a u drugom u 2,5 dl . Jedan recept ima brašna u korama, drugi nema.

    Tiaa - hvala na odgovoru.
    Posljednje uređivanje od kalimero : 06.03.2010. at 21:38

  48. #598
    bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Lokacija
    Zadar
    Postovi
    1,609

    Početno

    Duuugo vas pratim i konacno sam se odvazila pokusati. Radila sam smjesu po Migulicinom receptu i mrak je , uspjela od prve bez imalo muke, ALI boja..??
    Kako uspijete dobiti neku normalnu nijansu? Imam Aromarove boje , ali crvena nije crvena, vec stalno roza, pa sam pokusala dodati kap-dvije plave( rade bordo, nego rozo), a tek onda sam dobila nesto rozo, tamno , kricavo!Taj dio sam bacila i okusala srecu s zelenom , ali dobila sam sve nijanse tirkizno -plavkasto, a zelenom ni Z!
    Sad imam tortu , tetkastu tortu ljaki boje.Srecom samo je za kucnu upotrebu!http://http://public.fotki.com/bebelina/tetkasta-torta/
    Koje boje koristite i koliko je boje potrebno za jednu jarko crvenu ? Da li su u prahu nesto intezivnije?
    Help , imam petnajstak dana za savladati tehniku i oduseviti prncezu koja je pozelila Winx tortu!

  49. #599

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    3,209

    Početno

    Čuj, ja neiskusna da ti rečem što sam skužila, a drugi nek poprave što sam zbrljala.
    Kupila sam tekuće boje, 4 bočila oko 17 kn. Potrošila POLA bočice i dobila rozu boju. Kako sam doma imala od nekog prije rođendana-od neke neuspjele akcije- crvenu boju u prahu, dodala sam nju, al isto dosta, recimo koliko stane na malu vilicu za kolače. To je za boju, mislim puno i previše, i stvarno sam se trudila da baš nitko ne jede ove ukrase jer mislim da toliko boje nikako nije dobro/zdravo.
    Ah, al efektno izgleda, nisam pobornik nezdravih rješenja, al torta.... mora bit efektna

  50. #600
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    bebelina Nisam ni ja maher u tome, ja radim sa bojama u prahu. Za intenzivne boje treba jako puno dodati boje na manju količinu ticina. Skužila sam neke stvari , kad trebam intenzivnu boju , osnovicu ( npr, vlak , auto i sl. ) ostavim bijelo a obavijem sa ticimom u jakim bojama jer je nemoguće dobiti veliku količinu ticina npr. crne boje ili neke druge jake boje.

    Evo ovdje možeš vidjeti, dodala sam sliku
    Posljednje uređivanje od kalimero : 07.03.2010. at 20:12

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •