Još jedna torta
Još jedna torta
aha! Vidiš, u moj fil na pola litre mleka ide 125 gr margarina, ali mogu staviti više.kalimero
a jel bitno koliko čokolade ide?
Cure, molila bih savjet!
Prvi put radim s ticinom... pravim sachericu i sad se nećkam dal da stavim na nju čokoladnu glazuru pa preko nje ticino ili da ticino stavljam direktno na bikvit?!
Hoće mi se prozirat tamna torta ispod svjetlog ticina?
Meni se nije prozirala, ticino baš bijel, glazura čokoladna
thanx![]()
I još da se nadovežem na zozu: koliko tanko razvaljate ticino za podlogu? i kako pravite lepak? Ja sam negde pročitala, možda baš i ovde (ne da mi se sad vraćati nazad po topicu i tražiti) da ide jedna kašika šećera u prahui par kapi vode. Istina ili zabluda?
Ljepilo sam pravila tako da sam mrvicu ticina ostavila u malo vode da se rastopi, za par minuta je to spremno- malo ga prije ljepljenja razmases cetkicom,naneses na obje strane koje ljepis i to je to. Bas je dobro drzalo.
A podloga je bila razvaljanja tako tanko ,da je jos malo bilo pucala bi, 1-2 mm, mozda lupam ali bas je bila tanka.
slikala sam u ne baš sjajnom ambijentu, a to zato jer su gosti već počeli da dolaze
rođendanska Hello Kitty torticaaaa
kalimero, torta s lopočima je super, svaka čast!
vanesax, ne otvara mi sličicu, ali sigurno je mrak tortica!
Posljednje uređivanje od mfo : 21.03.2010. at 08:39
evo dodajem slike i na fotki. Odavde bi trebalo da može da se vidi.
Dakle, sličice moje prve fondan tortice
a o tome kako je nastala Hello Kitty torta, mogu vam pisati možda na nekom drugom topiku. Uglavnom, to je trebalo isprva da bude ona pečurka, kućica za vile, čiju sliku sam stavljala u neki od gornjih mojih postova. A ispala Kitty. I sad mi je neizmerno drago zbog toga, jer sam uz pomoć štapa i kanapa i malo mašte došla do ovog ne tako savršenog rešenja, ali ipak toliko dragog da ga pamtim za ceo život.
Oprostite na patetici, ipak sam ja juče proslavila detetov Prvi rođendan![]()
Kako je dooooobra ispala, vanesax, ma bas mi je prefina ! A tek ostalo, mljac, sad sam gladna, sutra pravim ovaj rolat od spinata, nisam odavno![]()
vanesax torta je za 10a ovo ostalo
Interesantno što si radila u modli od kuglufa. Kako si dobila one balone na konopu?
thnx a72 & kalimeroali, bez vaših saveta ne bih ništa uspela
Pekla sam u modli za kuglof zato jer sam prvotno htela onu pečurku da pravim i trebao mi je takav oblik, s tim da sam planirala da "falte" obradim nožem, kako bih dobila klobuk pečurke. Međutim, pošto sam ipak pekla kolač sa suvim voćem, a ne neki drugi biskivt, (jer ostale torte ipak nisu bile pogodne za takvu izvedbu), to je ispalo toliko teško, da nije bilo teoretske šanse da to postane klobuk, tj. da stoji na bilo kakvoj nožici. I onda sam se konsultovala sa mm i on je rekao da sam blesava ako budem sekla te faltice. I naveo me da razmišljam u totalno drugom pravcu.-)
A baloni su kuglice koje sam natakla na cvećarsku žicu - ništ posebno mudro
Pogledajte ova umetnička dela.....nadam se da je album otvorenog tipa http://www.facebook.com/search/?q=Biljana+Todorovic&init=quick#!/album.php?aid=22801&id=1094169415
Meni je najkompletnija ova zadnja na medvjediće, savršena mi je
Posljednje uređivanje od makita : 23.03.2010. at 07:58
A jesi li odgledala slike u pravij veličini? Ima još tri stranice....Mene je Fifi "izula" verodostojnošću...
Posljednje uređivanje od MarikaPika : 23.03.2010. at 08:04
MarikaPika stvarno su divne torte.
A moja seka (zivi u Kanadi) je ovih dana pocela da radi administraciju u ovoj firmi, odvojite malo vremena ,ima more recepata ,ideja i ostalog, ja sam uzivala kad mi je poslala link. (nadam se da smijem staviti link ,da nije reklama...)
Jedno pitanjce, radit ću bubamaru, pa mi trebaju crna i crvena. Jel ovo ok - http://www.sveisvasta.hr/ducan/prehr...elu-20g-3.html? Tražim na onom ha-ha web shopu, ali ne mogu naći boje, jeste to prije spominjali?
Te boje nisu loše ali je crvenu i crnu dosta teško dobiti.
Ja sam radila bubamaru sa bojama u gelu i bila je manje-više ok iako boje nisu bile intenzivne kako sam si ja zamislila
http://home-and-garden.webshots.com/...03907542EmaLYw
Bolje su boje Americolor
http://www.dora-usluge.hr/dora/index...&group=2&cat=9
Baš je dobra bubamara, super je.
I hvala za boje, te sam tražila, a nisam bila na webu dora usluga nego taj ha-ha, ista firma.
ja sam od domaćih gel boja zelene crvene i plave, cca jednake količine napravila crnu i super mi je ispala.
Proizvođač Pan-graf iz Stare Pazove, ali to tebi baš i ne znači. Osim ako ćeš da ti šaljem poštom, što i ne bi bio neki problem
A gde si nasla gel boje od Pan-grafa?
Ja imam samo u prahu i u mini bocicama neku voduricu....
Vidjela sam! Fenomenalno, ženo!
Nego, jel mogu po ovom receptu raditi - http://www.coolinarika.com/recept/tr...ladni-truffles (sori ne znam više staviti hyperlink)? I što, jesi izlomila biskvit, promiješala ga s kremom i utabala u zdjelu? Ide na dno zdjele prozirna folija?
Kako mogu vidjeti torte Mame Nataše ?
( nemogu prikeljiti smajliće, nema ih )
kako napravite bubamaru?
ja ne mogu nigdje naći okrugli kalup....
Ja možda imam nekaj, ali sad mi pada na pamet ofertisima. Sve jeftino, a s obzirom za kaj ti treba, nit ne treba biti fensi-šmensi.
Mislim da ne bi trebao biti problem, recept se čini ok.
Običnu okruglu zdjelu prekrila sam prozirnom folijom, biskvit ispekla u kalupu za torte, prerezala na 2-3 dijela (ovisno o visini biskvita). Onda sam te kore izrezivala po veličini zdjele - prvo mali krug za dno zdjele, pa krema, pa malo veći krug (da pokrije kremu i dođe do ruba zdjele) i tako do vrha zdjele. Prekrila sam opet sve prozirnom zdjelom i u frižider. Kod ganache kreme je bolje ako se torti da malo vremena da se sve poveže i krema stisne pa preporučam napraviti tortu dan ranije
Evo i albuma
http://community.webshots.com/user/Dinchy73
što da tražim u ljekarni...danas u 2 pitala za glicerin (jestivi), svi me samo u čudu gledju..nitko nema pojma da se glicerin koji imaju smije konzumirati.
tenkju
najbolje mi ne spominjat za što mi treba, samo tražit glicerin
Mama Natasa torte su ti super, pravi majstor![]()
![]()
![]()
jel itko isprobao ticino sa biljnom masti ili sljezom?
prvo to vidjela na jubitoua našla recepte i na coolinarici
http://www.coolinarika.com/recept/ma...-i-dekorisanje
http://www.coolinarika.com/recept/ti...kucnoj-izvedbi
ja sam radila do sad po receptu s glicerinom,a neki dan sam probala ovaj s bombonima od sljeza...mogu reći da je super,lako sam je napravila,a nekako mi je bio podatniji ticino i lakše se razvaljao,i oblikovao taj drugi..
jedino nisam našla bijele bombone,nego sam uzela za probu šarene,ispala je roza boja ticina...
Ja sam kombinovala različite recepte, a svi su manje-više slični, tako da sam ja u moj ticino, u nedostatku biljne masti stavila običan margarin za mešenje (idu 2 kašike na jednu celu meru ticina - to ti je od oko kile šećera). Jedino što tad ticino ne bude snežno beo, nego ima neku tek-tek lagano žućkastu nijansu, ali to ti se i ne primeti.
Cure, pliz pomoć.
Sad sam skužila i da u Sve&svašta imaju boje u gelu. Znate li možda koje su bolje?
http://www.sveisvasta.hr/ducan/prehr...elu-20g-3.html
ili
http://www.dora-usluge.hr/dora/index...&cat=9&group=2
Definitivno Americolor
(nisu ni ove druge loše ali Americolor daje intenzivniju boju)
Procitala sam prvih osam strana ove teme i mislim da cu se usuditi da pokusam. Ali pre toga jedno pitanje: ako mi ne uspe ticino, ako ne uspem da oblozim tortu ili ako bilo sta podje naopako, da li ticino moze da se skine sa torte i da je onda jednostavno namazem slagom ili cokoladnom glazurom? Ako to moze, onda bi me to stvarno ohrabrilo da pokusam a da ne moram da pravim ponovo tortu u neko doba noci. Dakle: ja bih napravila tortu kora-fil-kora-fil-kora-fil-ticino. Ako to ne uspe hocu li moci da sagrebem gornji fil i ticino i jednostavno necim drugim namazem tortu???