Stranica 16 od 46 PrviPrvi ... 6141516171826 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 751 do 800 od 2260

Tema: Pomoć hitno-ticino masa

  1. #751
    Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008
    Postovi
    715

    Početno

    Citiraj MarijaP prvotno napisa Vidi poruku
    Sad sam našla da su boje koje sam kupila zapravo boje za kremu. Kupila sam ih u Intersparu.

    http://www.sveisvasta.hr/ducan/jesti...4-1.html?pop=0

    Da li je itko s tim radio?
    ja uvijek radim s tim bojama. OK su.

  2. #752
    migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Stenjevec
    Postovi
    1,130

    Početno

    marija P-nemoj si komplicirati .

    Ticino ti je skroz ok za raditi ukrase....

  3. #753
    Aneta avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    MA
    Postovi
    291

    Početno

    A kako dobiti sivu boju za cestu i crnu za automobilske gume ako imam one osnovne boje (žuta, crvena, zelena i plava)?

  4. #754
    MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    Twin Peaks
    Postovi
    2,066

    Početno

    Citiraj Aneta prvotno napisa Vidi poruku
    A kako dobiti sivu boju za cestu i crnu za automobilske gume ako imam one osnovne boje (žuta, crvena, zelena i plava)?
    To i mene zanima.
    Ja ću raditi četvrtastu tortu koja će biti košarkaško igralište. Postoje nekakve boje u tubi kojima ću iscartati po pokrovu od ticina parket i koševe 2D, a napravi ću loptice 3D od ticina. Za loptice mi treba i crna (bar mislim... to će mm znati).
    To mi se čini nekako najlakše obzirom na moje sposobnosti.

  5. #755
    KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Beograd
    Postovi
    1,433

    Početno

    A mene zanima kako bih mogla napraviti kosarkasku loptu svome sinu kosarkasu?
    Od smese s kesom koja se da dobro oblikovati i cvrsto stoji?
    Kako da napravim one crne pruge po njoj?Da ju obucem u narandzasto pa pruge nalepim naknadno?
    Ili kako,ima li ko kakvu ideju?

  6. #756
    MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    Twin Peaks
    Postovi
    2,066

    Početno

    http://www.sveisvasta.hr/ducan/jesti...sanje-4-1.html

    Tu su boje za pisanje, ali nema crne, samo smeđa.
    Ne znam kako dobiti tortu-loptu. Ja ću praviti male loptice od ticina i staviti ih na četvrtastu tortu. Dalo bi se tu napraviti i 3D koševe s špagetima obloženim ticinom, ali mi je to malo previše.

    Moj sin nije košarkaš. Slavit će 2. rođendan, ne govori i ne gleda crtiće pa još mogu sama birati jer nema neki omiljeni lik i sl.
    Posljednje uređivanje od MarijaP : 05.05.2010. at 10:11

  7. #757
    migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Stenjevec
    Postovi
    1,130

    Početno

    Kaja,
    napravi tortu tipa tijesto s ganache kremon (to ti je slatko vrhnje u kojem je otopljena čokolada), uzmi neku pokulružnu posudu, stavi na dno foluiju, dobro ju utapkaj i stavi sloj tijesta, zalije s kremom i tako do brha, stavi u frizider da se fino prozme i slegne (1 dan recimo). preokreni ne tacnu i još malo doradi da bude okruglija....odreži eventualne viškove).
    obuci ju u narančasti ticino i iscrtaj kistom crne pruge.
    Biti će polulopta, ali sasvim dovoljno da se zna što je....

    ja crnu boju ne miješam od ostalih jer mi se čini da je to poprilično nemoguće (a inače sasvim dobro miješam tonove)

  8. #758
    Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,006

    Početno

    migulica, jel može takva ganache torta stajati 2 dana? Da napravim sutra za subotu? Ne pitam zbog forme već zbog svježine sastojaka.

    Inače, super mi se čini ona nutella torta. Možda nju iskoristim za bubamaru.

  9. #759

    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Postovi
    141

    Početno

    Ovo je naša rođendanska torta

    http://public.fotki.com/dani-cake/pocoyo/

  10. #760
    migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Stenjevec
    Postovi
    1,130

    Početno

    Jelka...moze, definitivno. Čak nekoliko sati ostavi na sobnoj temp da ta topla ganache krema udje u stukturu tijesta....


    Dani-lijepa je!

  11. #761
    MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    Twin Peaks
    Postovi
    2,066

    Početno

    Citiraj DANI*** prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo je naša rođendanska torta

    http://public.fotki.com/dani-cake/pocoyo/
    Prekrasno!!
    Sami ste napravili figurice? To su likovi iz crtića?
    Koristili ste neke šablone za slova? Ta slova mi se čine izvediva i jako je dobra ideja. Definitivno ću iskoristiti.
    Cvjetići su kupljeni ili ručni rad?
    Posljednje uređivanje od MarijaP : 05.05.2010. at 13:24

  12. #762
    Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,006

    Početno

    Citiraj migulica prvotno napisa Vidi poruku
    Jelka...moze, definitivno. Čak nekoliko sati ostavi na sobnoj temp da ta topla ganache krema udje u stukturu tijesta....
    Misliš prije nego ju stavim u frižider?

  13. #763
    migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Stenjevec
    Postovi
    1,130

    Početno

    jes!

  14. #764

    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Postovi
    141

    Početno

    Citiraj MarijaP prvotno napisa Vidi poruku
    Prekrasno!!
    Sami ste napravili figurice? To su likovi iz crtića?
    Koristili ste neke šablone za slova? Ta slova mi se čine izvediva i jako je dobra ideja. Definitivno ću iskoristiti.
    Cvjetići su kupljeni ili ručni rad?
    Hvala ,sama sam napravila figurice. Za slova sam uzela ona slova s magnetom što se lijepe na frižider pa ih utiskivala u razvaljani ticino i izrezala nožem. I cvjetići su ručni rad

  15. #765
    MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    Twin Peaks
    Postovi
    2,066

    Početno

    Citiraj kalimero prvotno napisa Vidi poruku
    Meni ostaci ticina stoje i duže. Za prosječnu tortu za pokrivanje potrošim oko 0,5 kg. mase. Ako ideš deblje onda i više. Imaš to dosta za pokrivanje i figurice.
    Sivu boju dobiješ dodatkom crne u malim količinama. Najprije otopi boju.
    Kako topiš boju? U malo vode?

  16. #766
    mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    jedna šuma u istri ;)
    Postovi
    523

    Početno

    Evo ga napakon i naš plavi "zece" http://s189.photobucket.com/albums/z...21077-Copy.jpg
    Za prvi put sam dosta zadovoljna kako je uspjelo,a frajerica je bila oduševljena (ono bitno!).
    Jedino mi se masa dosta brzo sušila , mislim si da nije od boja (onih u tubici- 4 u paketu, neki njemački) jer je neobojana bila sasvim ok.
    Padala nam je kiša za rođendan pa ćemo imati reprizu za svekoliko pučanstvo i popravni za ticino !

  17. #767
    Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,006

    Početno

    Pitanjce vezano za ganache i ticino. Napravit ću onak s folijom pa utabati sloj biskvita pa sloj kreme itd. Kad se to preokrene, ticino može direkt na to? Neće ga krema topiti sa strane?

  18. #768
    Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,006

    Početno

    Ispravak. Neće mi stati u protvan u kojem se peklo jer će sve skupa biti višlje od protvana pa ću samo slagati kao klasičnu tortu. To je ok, jel da? Toliko sam se ufurala u loptasti oblik da sad s blagom promjenom plana se gubim.

    Ali i dalje vrijedi pitanje o stranicama torte, gdje će sigurno viriti ganache kreme.

  19. #769
    MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    Twin Peaks
    Postovi
    2,066

    Početno

    mašenka, super izgleda!

  20. #770
    migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Stenjevec
    Postovi
    1,130

    Početno

    Jelka.....ne kompliciraj, sve bu ok!

  21. #771
    Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,006

    Početno

    Ma MM mi se zaprijetio ak torta ne uspije (jer prvi put radim ganache i nutellu), da će se razvesti od mene.

    Pa slijedom toga, može li na nutella tortu ticino? S obzirom da je to puding, nema biskvita. Čak mi je palo na pamet da smućkam neki tanki biskvit i prvo ga utabam u posudu, onda ostatak prema receptu.

  22. #772
    MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    Twin Peaks
    Postovi
    2,066

    Početno

    Citiraj Jelka prvotno napisa Vidi poruku
    može li na nutella tortu ticino?
    Ticino sam napravila, rekla bih uspješno pa i mene ovo zanima. Čitala sam recepte za torte na jednom topicu i ne mogu se skoncentrirati niti da pročitam recept do kraja, a kamoli još da to i radim. Možda kad se naspavam.
    Isprintala sam i recept za ganache, ali nisam ziher da ću se upustiti u tu avanturu. Imam dva vrištavca. Stariji tek treba napuniti 2 god.
    Posljednje uređivanje od MarijaP : 07.05.2010. at 13:14

  23. #773
    MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    Twin Peaks
    Postovi
    2,066

    Početno

    Kad smo već kod ticina, kupila sam fruktozu za 25-30 kn/0,5 kg, a jučer u dm-u vidim za 17 kn/0,5 kg. Baš sam ljuta!
    Gdje kupujete sastojke?
    Mene recesija u kombinaciji s krivim pogledima na prvi djetetov rođendan natjera da počnem razmišljati o hommejd torti. Sad će me ova torta koštati skoro kao i kupovna + vrijeme, a vrijeme mi je neprocjenjivo.
    OK, većina sastojaka za ticino (fruktoza, glicerin, boje) ostaje i za kasnije, ali opet me to sve nekako skupo izađe.

  24. #774
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Citiraj DANI*** prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo je naša rođendanska torta

    http://public.fotki.com/dani-cake/pocoyo/
    Prekrasna torta

  25. #775
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Citiraj MarijaP prvotno napisa Vidi poruku
    Kako topiš boju? U malo vode?
    Ja topim u alkoholu, ali sam čitala da se može i u malo tople vode.

  26. #776
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

  27. #777
    KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Beograd
    Postovi
    1,433

    Početno

    Prekrasna je!

  28. #778
    mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    jedna šuma u istri ;)
    Postovi
    523

    Početno

    kalimero, stvarno prelijepa!
    MarijaP; thanks, za početak prolazna ocjena!

  29. #779
    Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,006

    Početno

    Stavim večeras fotke bubamare, ja zadovoljna (iako mislim da će mi ovo biti zadnja torta s ticinom), a čini se da se i gostima svidjela.

  30. #780
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    KayaR, mašenka- hvala za pohvale u vezi torte.

  31. #781

  32. #782
    mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    na rubu pameti..
    Postovi
    893

    Početno

    ajme slatke li bubamare!

  33. #783
    Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,006

    Početno

    Samo da napomenem da sam bezobrazno kopirala Mama Natasinu bubamaru.

  34. #784
    mfo avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    238

    Početno

    i Mara i bubamara su bile preslatke
    i bubamara je bila jako fina

  35. #785

    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Postovi
    141

    Početno

    Wow, bubamara je super!

  36. #786

    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    Zadar/Preko
    Postovi
    88

    Početno

    Mojoj curici je uskoro rođendan i želi tortu na dinosaura, ja sam je zamislila kao što je i bubamara od Jelke i dodati rep, glavu i nogice ali treba mi mala pomoć pošto ne pečem baš često kolače.
    Kako da napravim taj oblik??? u čemu treba speći biskvit?? u običnom kalupu za torte ili???
    I Jelka koju tortu si radila ispod?
    please help

  37. #787
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Jelka - torta je super, dobre su ti boje

  38. #788
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Evo moje još jedne torte - mužu za rođendan.
    torta

  39. #789
    MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    Twin Peaks
    Postovi
    2,066

    Početno

    Citiraj kalimero prvotno napisa Vidi poruku
    Evo moje još jedne torte - mužu za rođendan.
    torta
    Meni bi bilo žao jesti tvoje torte, a inače sam izjelica.

  40. #790

    Datum pristupanja
    May 2010
    Postovi
    2

    Početno

    Citam i pratim vec duze vrijeme i divim vam se... Torte su prepredobre.. Sad je doslo i moje vrijeme... Ticino je jedna tura napravljena i ofarbana u 3 boje... Sad cu kad napisem post napravit jos dvije ture i ofarbati... Biskviti su ispeceni, krema se hladi, veceras filujem i ukrasujem... Koma, sve na knap, al prije nikako nisam stigla... Ovo mi je prva torta koju pecem a kamoli da ukrasujem, valjda ce biti dobra.... A ja ni manje ni vise nego na dva kata moram peci.. Twinsi nam sutra slave 1. rodjendan

    Sad imam pitanja za vas eksperte

    - Kad tortu nafilujem, jel onda moze ticino odmah preko skroz ili mora biti pekmez na njoj i oko nje? Krema od torta mislim da nece ici okolo radi ticina..

    - Posto bi drugi kat naljepila direktno na doljni, jel mora dole biti skroz ticino, ili moram rupu izrezati za gornju, manju tortu?
    ako ne, kako zaljepit malu tortu na ticino od velike? isto sa stopljenim ticinom?

    - E da, za to "ljepilo" koliko je potrebno cca. ticina, da odvojim na vrijeme?


    Ima jedna cura, stavila je svoj album sa fejsa ovdje, neznam sad nik njen, torte su fantasticne, ima ukrase onako upikane na zice na torti, koje zice se za to koriste i gdje se mogu kupiti?
    Ja sam jucer bila u MBM vrtnom centru i samo nasla zice za gerbere, zelene... i to 2,5 kile pakovanje, ima mali milijon zica... pa sam isla zicat u cvjecarnu i dobila 10 komada ali za drugi put bi radje kupila, a i da su srebrene..

    Sad sam se raspisala, sorry na davljenju... Slike stavim kakvo god da ispadne.

    Pozdrav

  41. #791

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Postovi
    380

    Početno

    Evo i mi proslavismo rodjendan sa Petrom Panom.
    Migulice, jos jednom hvala na savetima!

  42. #792
    Aneta avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    MA
    Postovi
    291

    Početno

    A kako se kaže "ticino"? Onako kako se piše ili je to neka strana riječ sa drugačijim izgovorom?

    Ja sam sinoć po prvi put radila ticino i malo me zezao, ali zagrijala sam ga i sve je bilo super.
    Zanima me je li onih 8 žlica fruktoze to onak ravne ili sa vrhom? ja sam stavila sa vrhom pa mi je zato bilo malo teže zamjesiti tjesto.

  43. #793
    Aneta avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    MA
    Postovi
    291

    Početno

    I još sam htjela pitati koja torta može ispod ticina? Trebam napraviti dvije torte jer je dupli rođendan, pa jednu sam mislila švarcwald, a drugu neku bijelu sa nekom čokoladnom kremom (ima neko ideju? našla sam samo neki čokoladni ledeni vjetar)

  44. #794
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    polfezna- torta ti je odlična. Fantastične su ti figurice

    Aneta - možeš uzeti ganache kremu, to je čokoladna i fina.

  45. #795
    Aneta avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    MA
    Postovi
    291

    Početno

    Citiraj kalimero prvotno napisa Vidi poruku
    Aneta - možeš uzeti ganache kremu, to je čokoladna i fina.
    A kako se nju pravi?

  46. #796
    MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    Twin Peaks
    Postovi
    2,066

    Početno

    http://forum.roda.hr/threads/7046-Tr...late-truffles?

    Samo ti moram reći da je jako skupa. Puno slatkog vrhnja i čokolade za kuhanje. Ja nisam dobro pročitala recept, pa sam kupila 1 kg čokolade i 200 ml slatkog vrhnja, pa sam morala opet do dućana po još 4 vrhnja.

  47. #797
    Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,006

    Početno

    Ja sam radila s coolinarike:

    http://www.coolinarika.com/recept/tr...ladni-truffles

    Jako, jako dobro! Ali zaista bolesno skupo.

  48. #798

    Datum pristupanja
    Sep 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24

    Početno

    Magg, možda malo kasnim sa odgovorom ali pretpostavljam da si ovo tražila http://www.facebook.com/album.php?ai...54c2f9723fe2be
    a žice imaš za kupiti u dori
    http://www.dora-usluge.hr/dora/index...&group=1&cat=3
    ja sam radila sa žicama ali moram priznati da nisam baš oduševljena sa tom metodom da se figurice učvrste sa žicom jer sam se uvijek bojala da će je netko progutati iako sam uvijek pažljivo vadila figurice da ne bi ostala žica u torti, ako misliš raditi figurice na onim dugim žicama kao iz albuma od Biljane onda je to druga stvar

  49. #799

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Žica se može kupiti u hobby trgovinama, ova cvjećarska nije baš zgodna jer je u boji i ako se ne varam presvučena nekim materijalom. Ja sam koristila ovu iz hobby dućana i dosta je čvrsta ali kao što indira kaže koristiti ju samo za ukras, nikako u figuricama samim

  50. #800

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno


Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •