Page 17 of 46 FirstFirst ... 7151617181927 ... LastLast
Results 801 to 850 of 2260

Thread: Pomoć hitno-ticino masa

  1. #801
    MarijaP's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Twin Peaks
    Posts
    2,066

    Default

    Quote Originally Posted by Jelka View Post
    Ja sam radila s coolinarike:

    http://www.coolinarika.com/recept/tr...ladni-truffles

    Jako, jako dobro! Ali zaista bolesno skupo.
    Gdje kupuješ slatko vrhnje?
    Ja ne mogu nigdje naći veće pakiranje od 200 ml i cijena je oko 6-8 kn. To mi je previše. Samo čokoladu sam platila cca 50 kn. Nisam imala niti ekstrakte doma pa sam morala i to kupiti. Preeeskupo!
    Sad mi svi sastojci stoje doma i čekaju rođendan. Ako mi ne uspije..... uh.....
    Koliki si protvan koristila? Ja imam okrugli 23 cm, ali koristila bih četvrtasti. Biskvit bih rezala na dva dijela. Šta misliš o tome? U receptu s Rodine stranice piše da su rezali na 3 dijela za okrugli protvan 25 cm. Meni treba nešto veća torta, a pokušavam ne povećavati sastojke jer sam i ove skupo platila.

    Gdje kupujete sastojke za ticino? Ja sam kupila fruktozu za cca 25-30 kn, a poslije čujem da u dm-u ima za ispod 20 kn. Vidjela sam prehrambene boje hrv proizvođač u Metrou cca 15-16 kn. Ja sam kupila neke njemačke u Merkatoru za cca 25 kn. Baš sam ljuta. Zaletila sam se i potrošila puuuno više novca nego što sam trebala.

  2. #802
    monax's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    N.Zagreb
    Posts
    1,344

    Default

    jel netko usavrsio crnu boju?
    Imamo uskoro rođendan i jos uvijek su nam gume neizostavni dio torte

    Torte su sve redom prekrasne!

  3. #803
    migulica's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Stenjevec
    Posts
    1,130

    Default

    ganache krema= jednak omjer slatkog vrhnja i čokolade. I ništa više. Sasvim su nepotrebne arome jjer ćete ubiti okus čokolade s nečim umjetnim.
    Sa ganache kremom mozeš raditi bilo koji biskvit, u principu što jednostavniji to bolji, jer je upravo ganache taj koji će ti nositi cijelu priču...tijesto ti je tu samo kao armatura (a fino je od kreme)

    MarijaP- više puta smo spomenuli fruktozu i DM (tj. da je tamo pola kile fruktoze 13 kuna), boje su relativne...mozeš ih kupiti razne ali isto tako rezultat će biti više ili manje ok.
    Imaš slatko vrhnje u Lidlu za manje od 5 kn (2 decilitra).

    Crna boja-Americolor, dora usluge u Jakovlju. Fukcionira. dobro funkcionira.

  4. #804
    Aneta's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    MA
    Posts
    291

    Default

    Hvala, cure! Pa pravit ću onda neki obični biskvit za ganache kremom. Samo koliko mi treba vrhnja i čokolade za 2 sloja u okrugloj tepsiji?
    Crnu boju za automobilske gume sam na kraju kupila u Dora dućanu.

  5. #805
    MarijaP's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Twin Peaks
    Posts
    2,066

    Default

    Quote Originally Posted by migulica View Post
    ganache krema= jednak omjer slatkog vrhnja i čokolade. I ništa više. Sasvim su nepotrebne arome jjer ćete ubiti okus čokolade s nečim umjetnim.
    Sa ganache kremom mozeš raditi bilo koji biskvit, u principu što jednostavniji to bolji, jer je upravo ganache taj koji će ti nositi cijelu priču...tijesto ti je tu samo kao armatura (a fino je od kreme)

    MarijaP- više puta smo spomenuli fruktozu i DM (tj. da je tamo pola kile fruktoze 13 kuna), boje su relativne...mozeš ih kupiti razne ali isto tako rezultat će biti više ili manje ok.
    Imaš slatko vrhnje u Lidlu za manje od 5 kn (2 decilitra).

    Crna boja-Americolor, dora usluge u Jakovlju. Fukcionira. dobro funkcionira.
    Hvala, pročitala sam bar 10 stranica ove prepiske i nisam uočila cijene. Znat ću za drugi put.
    Baš sam htjela postaviti pitanje koliko je pametno stavljati arome, tortu će jesti djeca od 2-5 god i dvije dojilje pa.... A ja sam ljubitelj jednostavnih prirodnih okusa.
    migulica, počni prodavati figurice

  6. #806
    davorkica's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    295

    Default

    Majko mila!
    3 dana čitam i gledam i čitam... post po post, sliku po sliku.

    Nervirate me

    Po ovome što sam ja iščitala ispada da i ja, bez ikakvog smisla za kreativnost, mogu to zalipit na tortu.
    E pa onda se bacam na to, imam taman malo manje od mjesec dana vremena.
    Znači ako sam sve dobro pohvatala, figurice i ukrase mogu već sada raditi i izdržat će mi mjesec dana. Čuvat ih u zatvorenoj posudi na hladno (ne friž!). Je li ih treba zamotavat i u foliju ili?
    Postavit ih na tortu 7 minuta prije iznošenja na stol pred goste.

  7. #807

    Join Date
    May 2010
    Posts
    2

    Default

    Indira hvala na odgovoru

    Quote Originally Posted by Mama Natasa View Post
    Žica se može kupiti u hobby trgovinama, ova cvjećarska nije baš zgodna jer je u boji i ako se ne varam presvučena nekim materijalom. Ja sam koristila ovu iz hobby dućana i dosta je čvrsta ali kao što indira kaže koristiti ju samo za ukras, nikako u figuricama samim
    E ovdje cu pogledati... Ko sto sam napisala sam uzicala par zica iz cvijecarne i bilo je ok.. nisu previse cvrste pa sam balone morala smanjiti i sto tanje napraviti... ali za 1. put je bilo dobro, ja zadovoljna... ali ipak bi trebala malo jace zice mislim... hvala na linku, tamo cu pogledati..

    Tortu sam napravila, festa je bila u proslo nedelju.. Super mi je ispala iako nije bila bas ravna.. Trebala sam ju stavit na neku limenku kao u onom youtube videu gdje se vidi kako se stavlja preklop, ja sam na stolu radila pa nisam mogla izravnat posteno.. ali dobro je ipak bilo... uglavnom su bili svi odusevljeni, moj veliki je odmah ukrao par kuglica i pojeo a bebaci su samo gledali velikim okicama, ipak su jos premali da bi sta skontali :D

    za ovu nedelju pecem sljedecu, ostalo mi jos od svih boja pa cu nesto iskemijat ali ovaj put ne na dva kata, nego obicnu cetvrtastu...
    i planiram krsnu za kumu haha sad kad sam u stosu...

  8. #808
    migulica's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Stenjevec
    Posts
    1,130

    Default

    ne zamotavat.
    ostalo si sve pohvatala.
    jurišššššš!

  9. #809

    Join Date
    May 2006
    Location
    Split
    Posts
    3,209

    Default

    Aj mi kažite koje ste torte pravli ispod ticina, fali mi ideja

  10. #810
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Do sada sam radila :
    klasična orah torta
    Katarina torta
    Dinastija
    pjesak torta
    američka torta
    čokoladna torta
    jogo torta
    torta sa jafa keksom
    Ako nije klasični biskvit sa kremama, bitno je da je okolo i gore tanki biskvit koji premažeš kremom i oblažeš ticinom.
    Last edited by kalimero; 29.05.2010 at 16:18.

  11. #811
    maca

    Default

    Evo da Vam se i ja pridružim!!!!!!!!!!!!
    Za svoje radove mogu se samo zahvaliti Kalimeru koja me je uvela u sve to,E pa eto hvala!
    Moje torte http://public.fotki/luckabucka/

  12. #812
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Taman čitam netko novi na ovoj temi i pomislim da bi to ti mogla biti, kad ono stvarno. Ma bravo , drago mi je nek se tvoje tortice i tu vide, ima se šta vidjeti.
    Na ovom forumu imaš puno lipi stvari. Mene je ticinom zarazila migulica, pa što ja nebi tebe

    Evo i mojih par novih torti

  13. #813
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Maco nešto ne štima, ne može se album otvoriti.

  14. #814
    bebelina's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Zadar
    Posts
    1,609

    Default

    Citajuci ovaj topic natjerale ste me da se i ja okusam u ukrasavanju torti. Hvala svima ! Evo par slika mojih prvih uradaka http://public.fotki.com/bebelina/torte-poetnika/

  15. #815
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Quote Originally Posted by bebelina View Post
    Citajuci ovaj topic natjerale ste me da se i ja okusam u ukrasavanju torti. Hvala svima ! Evo par slika mojih prvih uradaka http://public.fotki.com/bebelina/torte-poetnika/
    Iz priloženog se vidi da ti to ide kao od šale. Super su ti torte.

  16. #816
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Evo još jene .
    Torta u obliku košare

  17. #817
    bijelko's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Istra
    Posts
    983

    Default

    Quote Originally Posted by bebelina View Post
    Citajuci ovaj topic natjerale ste me da se i ja okusam u ukrasavanju torti. Hvala svima ! Evo par slika mojih prvih uradaka http://public.fotki.com/bebelina/torte-poetnika/
    Dobar početak! Prvom prilikom ću pročitat cijeli topic, baš sam se zagrijala!

  18. #818
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Evo još tortica

  19. #819
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Djevojke, gdje su tortice. Pa nije valda da sve odmarate
    Torta pepa pig

  20. #820
    Pcelica Mara's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    3,285

    Default

    Super su vam torte, svaka čast


    Ne da mi se sad čitati svih 17 strana - je li to sve ticino masa prema receptu od migulice, onom s prve strane?

  21. #821
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Da ja radim sa ticinom po migulicinom receptu. Bravo za migulicu

  22. #822
    Pcelica Mara's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    3,285

    Default

    Hvala kalimero!

    Idem sutra potražiti sastojke. Ako ne stignem za ovaj, zabavit ćemo se za zimski rođendan koji slijedi i izraditi nešto zanimljivo.

    Još jednom - za torte, opet ih gledam i divim se, svaka čast!

  23. #823

  24. #824
    Pcelica Mara's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    3,285

    Default

    Genijalno

  25. #825
    lionne's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Pula
    Posts
    167

    Default

    Ora, sve je super ali Herbi me o-du-še-vio! Pristrana sam

  26. #826
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Ora torte su ti prekrasne. Jako dobra ideja sa onim autićima kao traka oko torte. Stvarno su sve super

  27. #827
    sammy's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Osijek
    Posts
    132

    Default

    Cure ovo je prekrasno.
    Ja sam radila nešto torti sa ticina, ali kupljenim i super mi je.

    Imam jedno pitanje za osječanke: Gdje kupite glicerin? Bila u par ljekarni po gradu i one tete me gledaju kao da sam pala s Marsa. Pomagajte!!!

  28. #828

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zgb
    Posts
    2,118

    Default

    summy, ja sam ga kupila u ljekarni. nije bilo čudnih pogleda.

    nego, trebam POMOĆ!!

    sljedeći tjedan radim my little pony tortu-kako da riješim oči??-na svim tortama koje sam gledala oči izgledaju kao nacrtane.
    postoji li neki flomić ili nešto slično za iscrtavanje?

  29. #829

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zgb
    Posts
    2,118

    Default

    ne znam sad čije su, ali one torte: kozmetička torbica i košarica su woooooow-ja svoje nemam namjeru, nakon ovih, pokazivat.

  30. #830
    migulica's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Stenjevec
    Posts
    1,130

    Default

    Ora-savršene su!
    Sammy-kupi ga u apoteci, ako ima u Zagrebu ima i u Osijeku!
    Val-uvijek sam oči na My little pony crtala, glavno je da imaš tanak kist i da boje razrijediš s kap alkohola (ja koristim vodku)

  31. #831

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zgb
    Posts
    2,118

    Default

    joooj, hvala (nadala sam se da ti nisi na GO)

    nego, razrijedit se može bilo koja boja, u prahu ili tubi?

  32. #832
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Razrijediš ove u prahu a za tako male detalje ja nebih ni razrjeđivala ako su u tubi

  33. #833
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Evo jednog detalja s Drave prenešen na tortu

  34. #834
    n.grace's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4,993

    Default

    Quote Originally Posted by kalimero View Post
    Evo jednog detalja s Drave prenešen na tortu
    Prelijepo! Svaka čast!

  35. #835
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Quote Originally Posted by n.grace View Post
    Prelijepo! Svaka čast!
    Hvala

  36. #836
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Evo još tri torte. Šta je sa ostalim forumašicama, gdje su slike ??
    jedna
    druga
    treća

  37. #837
    ivica_k's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    1,835

    Default

    Quote Originally Posted by kalimero View Post
    Da ja radim sa ticinom po migulicinom receptu. Bravo za migulicu
    pitanjce...napravila sam smjesu, veličine grejpa je ispalo...hoće li ta količina biti dostatna za presvući tortu promjera 26 cm i ukrašavanje u 2D formatu?

  38. #838
    Suzizana's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,194

    Default

    ajme kalimero, ja ću poludit!! ovo su umjetnička djela!!!!

  39. #839

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    380

    Default

    Kalimero, predivno!

  40. #840
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Quote Originally Posted by ivica_k View Post
    pitanjce...napravila sam smjesu, veličine grejpa je ispalo...hoće li ta količina biti dostatna za presvući tortu promjera 26 cm i ukrašavanje u 2D formatu?
    Meni za presvlačenje torte 26 cm promjer ode oko 5oo g ticina. Za ukrase zavisi kakvi su i koliko debeli.
    Hvala na komentarima za torte

  41. #841
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    ja cu reci samo, da ove torte koje redovito skicam, u meni pobudjuju zadvidnost . stvarno su predivne.
    Last edited by spajalica; 30.08.2010 at 11:46.

  42. #842

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Zaprešić
    Posts
    1,609

    Default

    Nakon dugo vremena evo jedne nove torte

    http://home-and-garden.webshots.com/...78529616BXatNb

  43. #843
    KayaR's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Beograd
    Posts
    1,433

    Default

    Mnogo je slatka,bas mi se svidja

  44. #844
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Mama Natasa- super ti je torta a i one ostale iz albuma

  45. #845
    Thlaspi's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Zg
    Posts
    355

    Default

    imam jedno pitanje baš vezano uz torte nahero i torte na kat općenito... ima li koja iskustva s ticinom i tortama na kat... Mama Natasa, kak si uspjela izgladit ticino na svojoj dvokatnici (nemam onu profi peglu za ticino)?
    I još više, je li koja radila "topsy turvy" tortu i je li moguće napraviti je bez umetanja štapova u donji kat...? Pokušala sam nešto ljetos ali je na kraju sve moralo u šlag jer se ticino topio na +40 stupnjeva... bilo je prevruće

    a ovdje su moje prve dvije ticino torte: http://public.fotki.com/Thlaspi/torte/

  46. #846

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Zaprešić
    Posts
    1,609

    Default

    Ja torte zagladim rukama (kupila sam i onu plastičnu "peglu" ali nakon par torti više mi nije trebala). Svaku tortu prekriješ ticinom posebno i onda ih staviš jednu na drugu.
    U sve torte na kat ja stavim štapiće od ražnjića da ih osiguram.
    Kriva torta je prilično zeznuta za raditi i ne trpi nikakve mekane kreme.
    Evo nekih tutoriala koji će možda pomoći

    http://cakecentral.com/articles/6/ho...whimsical-cake

    http://www.youtube.com/watch?v=xHY_F53ClJ8

  47. #847
    Thlaspi's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Zg
    Posts
    355

    Default

    Mama N, ali činimise da su ti bar 2 torte na kat u jednom komadu presvučene... košnica i još jedna... onda si to jaaako dobro sakrila, svaka čast!
    I mislila sam tak odvojeno obuć u ticino... uspjelo mi je izrezbarit biskvite ljetos i postavit ih ali je bilo preprevruće za ticino pa sam na kraju sve zašlagirala a to onda nije to jer se ne vidi tak dobro...
    hvala za tutoriale, ta torta mi je baš zakon i izazov, kad se još malo ispraksam, baš bi mogla opet probati :D

  48. #848

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    380

    Default

    Mama Natasa, . Torte su predivne! To ti je posao ili hobi?

  49. #849

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Zaprešić
    Posts
    1,609

    Default

    Quote Originally Posted by Thlaspi View Post
    Mama N, ali činimise da su ti bar 2 torte na kat u jednom komadu presvučene... košnica i još jedna... onda si to jaaako dobro sakrila, svaka čast!
    Imaš pravo, košnica i Miffy su od jednog komada, već sam zaboravila.
    Ali je puno lakše kad su svaka za sebe presvučena posebno, posebno ove krive torte.

    Nažalost, to mi je samo hobi...

  50. #850

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Jakovlje
    Posts
    5

    Default

    Molim pomozite!
    Da se predstavim,nova sam na forumu.

    Naletjela na recept za ticino masu od migolice isprobala ga i odličan je...ali
    Napravila prve ruže i kale,kad ujutro sve ljepljive i popadale iz žice.
    Bile su naopako okrenute. Tako sam tužna. Što da učinim??
    Nikako da se osuše.Nemam ih u kuhinji nego u hodniku.
    Prvi puta radim sa ticino.

Page 17 of 46 FirstFirst ... 7151617181927 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •