Evo mojih novih
http://public.fotki.com/Katili/damjanov-10rodjendan/
Evo mojih novih
http://public.fotki.com/Katili/damjanov-10rodjendan/
A ne secam se ni da sam se pohvalila s prethodnima
http://public.fotki.com/Katili/iva-2-rodjendan/
KayaR- predivne torte , svaka čast![]()
Suzizana,pusa i tebi
Mislim da cu ubuduce izbegavati suvisne komplikacije u dekoraciji
MM vec kaze da kada pravim torte u kuci je opsadno stanje...
Evo još moje 3 torte :
Kitty, dinosaur, Dora
tortice su kao i uvijek
baš dobro da si radila doru!! tražila me frendica za svoju kćer isto ima tri godine.
muči me količina. rekla je za 15-20 osoba. jel mi možeš reći veličinu svoje u cm. š/d/v i za koliko je to ljudi.
poslije stavim svoju tortu, kaj sam sama sebi radila![]()
pisalo se vec sto puta, ali opet da pitam...
kalimero, koja ti je torta ispod dore? treba mi tak četvrtasta, veća, a ne znam kakvu bi...
Cure super su vam torte!
Uzivancija je gledati![]()
Ma i'te vrit s tim lijepim, savrsenim tortama.
Evo jedne nesavrsene: traktor-prvijenac, napravljen za jedan 90-ti rodjendan.
![]()
Kako dobijate intenzivnu boju?I crna,kako dobijete onak baš crnu boju?kalimero tvoja torta gerberi me baš oduševila izgledom!
ja sam za onu crnu Fobbiden tortu, potrošila cijelu bočicu crne Ameri Color.
Posljednje uređivanje od Suzizana : 08.02.2011. at 16:33
Kaae, za početak je dobra. Ko zna kakve su naše prve bileOsim toga ja to radim bez žurbe jer nemam većih obaveza.
Ja radim sa bojama u prahu, jeftinije su i mene zadovoljavaju. Jako puno ide te crne. Sve tamne boje zahtijevaju puno boje.
Evo i master joda za mog najstarijeg unuka![]()
Torta za svekin jubilej
http://www.public.fotki.com/Katili/t...a-svekin-80ti/
Djevojke hvakla na komentarima
KayaR -torta je super. Prekrasne boje ruža![]()
![]()
cure jel probao neko u onu kremu sa šlagom i čokoladom-samo se ugrije da se čokolada rastopi, staviti mliječnu čoksu. jel uspjelo? mislim jel se dovoljno stvrdnulo da se time može filati torta?
Upravo završila svoju prvu ticino masu. Radim tortu za nedjelju pa sam sva u panici. Radila sam po receptu s prve strane i kao prvo nisam potrošila kilu šećera nego dosta manje. Činilo mi se dosta tvrdo pa nisam htjela više dodavati. Sutra mislim probati napraviti neke figurice, mislim da će to biti plošno jer nemam nekih likovnih sposobnosti. Sad me zanima sljedeće:
1) Manji bih komadić smjese obojala u neku boju. Uzmem npr. jedan komad i dodam u to boju i mijesim. Ako mi ostane te obojane smjese mogu li i to staviti u vrećicu pa za drugi put?
2) Likovi koje mislim raditi (s velikim naglaskom na mislim jer se bojim da će na kraju sve završiti na zvjezdicama i kružićima ako uopće uspijem razvaljati smjesu), dakle mislim lijepiti neke dijelove na glavni lik. Da li da to radim odmah prije nego se posuši ili baš moram čekati? Ja sam mislila sve sutra završiti (Završila bih te ukrase, a tortu bi presvlačila u subotu).
Imat ću valjda još i hrpu pitanja kod ukrašavanja, ali sad jedva čekam sutra popodne da mm dođe s posla i da se mogu baciti na kreacije. Žene, baš ste me navukle, ovo je tolko zarazno, danima sam pregledavala slikice i sad točno znam što hoću samo mi je bad to provesti u djelo. Ali vidim da je toliko tortica uspjelo, pa valjda bude nešto i od moje.
Tattoo
Što ti mase ostane, obojane ili ne stavi u pl. vrećicu i zatvori da nije u dodiru sa zrakom jer će se sušiti. To možeš koristiti narednih par mjeseci.
Kad radiš figure lijepi odmah sve što misliš jer se bolje prihvati. Lijepiti možeš tako da sa običnom vodom namažeš to ili da otopiš u vodi ticino mase.
Kad radiš fidurice nemoj previše ugrijati ticino masu, radije duže mjesi da je masa malo tvrđa da ne mijenja oblik.
Suzizana ja sam radila s tom kremom dva puta i meni je bilo cvrsto.
Za drugu tortu sam trebala dojam blata pa sam na svjezu kremu stavila ticino i sve bilo ok, nije se oznojilo.
Narucila sam alat za obradu ticina preko ebay-a, super je raditi s njim.
Boje sam sad koristila americolor i crna je super. Kako imam decke, tako mi uvijek trebaju kotaci
Trebala mi i zlatna, umjesto sedefa, na nagovor prodavacice sam narucila boju staro zlato i ta je bezveze, nije zlatna.
Evo da se i ja malo pohvalim, nisu savrsene kao vase, ali kako radim dvije torte godisnje jako sam zadovoljna.
nase torte Super Mario Galaxy 2 i Peppa pig
http://public.fotki.com/mmonax/mirzi...slika0676.html
http://public.fotki.com/mmonax/mirzi...ake.html#media
Jedino sto me poslije nervira na slikama jeste visak secera, kojeg ne skinem na vrijeme![]()
Monax,meni su tvoje torte bas super!
Ne znam sta je Super Mario,ali me Pepa sigurno ceka,za moju svezu ovisnicu![]()
samo da javim, da mi se krema nije stvrdnula sa pola čokolade za kuhanje pola mliječne. al dobro izvukla sam stvar. fotke pepe i dore dobijete večeras.
Javljam presretna da su uspjeli moji prvi ticino likovi. Radim tortu za nedjelju, ovo sam ostavila da se suši i mislim da će to biti ok. Jedino me malo muči da mi ne puknu kad to budem ljepila na tortu jer mi se čini da sam ipak pretanko razvaljala masu (bojala sam se da ne potrošim previše pa nemam više čime presvući tortu). Uglavnom sad me muči da li da tortu presvlačim masom u subotu navečer i odmah ljepim te suhe likove ili da likove ljepim u nedjelju ujutro ili čak da sve radim u nedjelju ujutro jer mi torta treba tek za popodne. Ako to napravim u subotu mogu li tortu (nepoklopljenu) ostaviti u sobi koja se ne grije (temp. cca 18 stupnjeva)?
I još nešto, danas sam ljepila neke dijelove tako da sam otopila malo smjese i super mi se primilo. Veći će mi problem biti poljepiti te likove na tortu jer neke mislim staviti na stranicu pa se bojim ako dobro ne primi da će mi to poispadati. Jel se to kome dogodilo?
Čitala sam al zaboravih, ako hoću sjaj premažem to nekim alkoholom, jel radite to običnim kistom i kad to treba premazati, dan ranije ili može i neposredno prije, koliko brzo se upije taj alkohol, neće li mi alkohol razvodniti masu? Joj, puno pitanja i veliko hvala svima koji su dali tako dobre savjete na prethodnim stranicama, olakšale ste mi posao i sad će moj malac (valjda) imati originalnu domaću tortu za 1. ročkas. Jupi za mamu!
ja obično olblačim isti dan ujutro. likove si pripremam prije. likove lijepim s vodom i prime se odmah. još mi nikad niš nije palo (oni sa strane). premazujem rakijom koja izvjetri, uglavnom neposredno prije, ali danas su mi dora i pepa otišle, a tek su za sutra i prekosutra. kist je onaj za kolače i kupila sam si set malih koji mi služe isključivo za to. likovi ne budu pukli ako se nisu zalijepili za podlogu na kojoj se suše.
neka ti iskusnije kažu više.
Ova kosarka ti je super fora
Moracu ti je ukrasti mom kosarkasu za rodjendan![]()
Je super je fora, al mi je do sad bila najteža
monax i suzizana - torte su vam prekrasne.![]()
Dorina kosa crna je super. Jako uspjela boja.
Čekamo slike od tattoo, drago mi je da joj ide dekoriranje .
Evo, mi preživjeli 1. rođendan. Torta je uspjela super (s obzirom na moj totalni nedostatak bilo kakvih umjetničkih sposobnosti). Jedino sam gotovo zaboravila fotkati je, stavila je na stol i gladna dječica navalila na moje ukrase, jedva uspjela jednom okinut. Ne znam kak se nisam prije sjetila i fotkala je s boljim osvjetljenjem da se vide ukrasi, ali ajde bila sam preuzbuđena, em prva ticino torta, prvi rođendan...
http://public.fotki.com/Tattoo2/torte/p2200066.html
Tatto,super je ispala torta,bas je slatka
I nikada ne bih rekla da je prva!
Drago mi je da nameravas praviti jos ticino torti,cim si otvorila poseban album
Ja inace tortu koju zavrsim odmah slikam,za svaki slucaj,znam da je to jedino sto ce od nje ostati...
![]()
Tatto baš je slatka i puno ravnija i puno glađa od dosta mojih. moje su stalno neravne i to mi ide na živce. možda treba još deblje valjati ticino. na nekima su i po dva sloja ticina![]()
Bravo Tattoo, prekrasna torta![]()
Ne djeluje kao prvenac, možeš ti to![]()
Hvala, hvala. A baš sam od iskusne ticino majstorice dobila kritiku da sam predebelo razvaljala pokrov. Ne znam, bilo mi prvi put pa ne znam koliko debelo treba, ali meni se baš lijepo radilo s tako debljim, super se zagladilo, nekako mi je lijepo sjelo. Koliko tanko vi to razvaljate?
A ne bi ja to uspjela da nije bilo ovog topica i hrpe savjeta kojih sam se držala. Tortu sam cijelu namazala u vrlo tankom sloju miksanim margarinom sa štaub šećerom i to se uopće nije osjetilo kad se torta jela. Ja ni nisam jela ticino pa kad bi odvojila taj gornji sloj, taj mi se miks margarina zalijepio za ticino i ostala gola torta.
Sad malo odmora, pa krećem na novu torticu. Još jednom hvala svima na super savjetima!
da se pohvalim svojom drugom tortom
http://public.fotki.com/anatom/pero-torta/
jedino sto me nervira su boje-koje boje da kupim i gdje da mi budu jake a ne beb?