Antom super je torta. ja sam najzadovoljnija s Aromar bojama. četiri osnovne boje cca 18kn ima u intersparu, konzumu. crna je Ameri Color.
kad hoću jaču boju onda ticino malo nijansiram, a bojam ga direkt kistom, kapnem boju i razmazujem. npr. košarkaška lopta, obruč preko nje su bojani kistom, pepina: haljina i cipele, dorine: hlače, kosa, torba, usta i oči isto.
i ja koristim te aromar-ali nije mi pao na pamet trik sa bojanjem kistom.hvala na savjetu!
a crna velis-Ameri Color.daj jos samo info gdje tu kupujes?
![]()
crnu kupujem u jakovlju, mislim da se zove dora usluge. srećom od mm kolega živi prek puta njih pa mi dofura, košta 38 kuna, ali vrijedi svaku lipu. e sad ne znam koliko je još dostava, ak ju imaju.
curke odlične torte!!!
koj ste sve torte stavile ispod ticina?
Suzizana, koliko ti se suši to bojano kistom? Ja sam tako probala neke zvjezdice, prešla kistom u tankom sloju i ostavila preko noći. Ujutro je bilo skroz mokro (zaljepilo mi se za prst).
e, sad si me! može biti da je onda 28, meni je nekak u pameti 38kn.
Tattoo, doru i pepu sam farbala u ponedjeljak, a trebale su mi za petak. al mi se čini, da su se do drugi dan osušile, osim crne, ona je gusta. ostavila sam ih u huhinji, nisam ih nosila uopće na hladno, stvrdnule su se i osušile.
Pročitala sam negdje al ne mogu sad naći - jel može ticino na čokoladnu glazuru? Moja bi bila čokolada za kuhanje, malo šećera i mrvica vode, dodam i malo margarina. Naravno, pustila bi da se dobro stvrdne, ta mi glazura bude onako fino tvrda, ne prima se za prste. Jedino me strah da mi ne otopi ticino. Prekrila bi navečer a treba mi za drugi dan.
ja mislim da ticino može na sve, osim na šlag, al nek potvrde stare iskusne ticinovke. ja sam tek pionirka![]()
kalimero, ovo nisu torte nego skulpture.
Evo i moje druge torte, ne toliko uspješne iz dva razloga - cijeli me vikend tresla neka groznica i baš sam bila u komi, a i odabrala sam sachericu i naučila da ticino kod mene na čokoladnoj glazuri ne može biti ravan. A i torta je bila po nekom čudnom receptu pa sam je morala spašavati. Al sam zato jako ponosna na smeđe kotače na autu (pomiješala bijelu masu s kakaom za kolače).
http://public.fotki.com/Tattoo2/torte/p2270001.html
Jučer naver gledala na mislim Travel and living kanalu slastičarski dvoboj. Kakve tek oni imaju alate, a kakve su samo te torte. Da nemam ovolko godina promijenila bi profesiju![]()
Kalimero,tortice su super!
Patak je taaaako sladak
Ja planiram muzicu napraviti avioncic s njim unutra
Jos ne znam kako cu to izvesti....nisam pronasla puno ideja po netu,ima neko neki link...?
objasnite mi ovo:
1 vrečica + zličica yelatine u prahu - molim vas napišite mi točno koju želatinu kupujete, evo ja ispred sebe imam vrećicu od 10g oetkerove želatine, piše mljevena bijela, dakle nisu listići, nije instant nego to što napisah. dakle trebam tu vrećicu i još 1 žličicu? misli se na žličice za čaj jel tak, ne one mini mini koje su u bircevima za kavu? i kad uzmem tu žličicu i napunim je pa to je skoro kao još jedna vrećica želatine!??
ja uvijek stavim samo tu jednu vrečicu i ispadne mi super, osim kad sam umjesto glicerina stavila fiziološku. al čak i onda se dala razvući, samo malo teže i pucala je
![]()
Ja sam svoje prve i jedine dvije torte radila prije 3 godine i bila sam prilično zadovoljna kako je to sve ispalo. Odlučila sam skoro za 4. roćkas svome sinu ponovo napraviti ticino tortu, moram malo obnoviti znanje, pročitati neke topiće, a bome i obnoviti zalihu boja.
Inače, ima blizu Vž jedna trgovina s potrepštinama, za one koje zanima, počeli su raditi i web katalog, tj. online trgovanje (ima zgodnih stvari), pa evo linka ako je kome od pomoći.
http://www.slatkabajka.com/
Ja sam ticino stavljala na torte obložene mliječnom kremom, nisam primjetila nikakve probleme. Doduše, na ostatku torte u frižideru je ticino postao omekšan, ali nisam primjetila nikakve druge probleme.
Ovaj put planiram tortu koja je prilično kremasta i u kremi ima dosta mlijeka, pa sam razmišljala, čisto prevencije radi, da izrežem oblatnu i obložim tortu njome prije oblaganja ticinom. Iskusne slastičarke, kako vam se čini ova ideja?
Tortu budem radila u petak i planiram ukrase napraviti prije, a navečer izvaljati temeljnu oblogu i sve to polijepiti da bude ok za subotu.
Još jedno pitanjce, ako neka od vas može baciti pogled na ove boje u gelu, da li je to ta crna o kojoj govorite? Ja bih nešto tu kupovala, pa da kupim sve na jednom mjestu. Hvala!
Tattoo ide to tebi , bravo. Ja sam probala to sa kakao pr. ali je masa dosta gruba , meni se mrvila i teško je raditi sa njom.
da ne nabrajam vaša imena evo mojih iskustava ako vam mogu pomoći:
Želatine dodam 1,5 vrećica od 10 g., znači odvažem još onih 5 g.
Avion i avijatičar- ja bi pravila nešto slično kao nodi-zvonko, umjesto auta napravila bi avion, otvoren i u sjedalo stavila bebača.
Ja sam do sada oblačila sve moguće torte: jogurticu, švarcvaldicu, Kinder itd. Ne radim sa oblatnom nego ispečem jedan super tanki biskvit i obložim tortu. Ako je voćna taj biskvit izvana premažem kremom od putra ( margarin ) i pekmez 50:50, ako je neka druga onda oko tog biskvita mažem kremom da kuham na pari 4 jaja, 200 g šećera, u hladno dodam izrađeni margarin. Ako su tamne kreme u torti onda i u ovu kojom omažem izvana isto dok se kuha na pari dodan 100 g čokolade. Tom kremom jako izravnam tortu i onda presvlačim, zato nije neravna. O tome je i migulica puno pisala.
e, to su male tajne velikih majstora! to te ja pitam!
aaaaaa! kalimero! pa šta si ti slastičarka? i kolko ti torti godišnje ispečeš? sviđa mi se ova sa srcem, super je. ne kužim kako si nju obložila ticinom (onaj osnovni pokrov?) kad neka okrugli oblik?
i kako se radi ta mašna?
ja još nisam nikad radila tortu s ticinom, glavno da sam sve pročitala s ovog topica i zapisala
htjela bi napravit sestri za roćkas tortu samo s mašnom - jel izrežeš veliku traku pa je zavežeš kao bilo koju mašnu il se to mora dio po dio nakalemiti ?
lukava puscica,imas na You tube gomilu filmica How to...
Ukucaj How to make a fondant bow i imas da biras![]()
Hvala na komentarima. Tu tortu srce je lakše presvući u ticino od okrugle ili četvrtaste
Prvo sam pokrila nižu stranu srca. Staviš ticino , jedan kraj treba biti ravan-onaj prema sredini, a ostalo obrađeš sa škarama. Onda pređeš na viši gornji dio. Isto jedna strana ravna i napuštena prema nižem kraju a ostalo škarama. Na kraju izmjeriš obim torte napraviš traku i polijepiš okolo. Krećeš uvijek od " leđa" torte, tu sastavljaš traku. Na tim sastavima ja sam isprobavala novi alat ali može i uska trakica u nekoj boji.
Stvarno se kraće vrijeme oblači od okrugle, nema nabora. I nisam slastičar ni S nemam od slastičara, ideje kupim sa neta, a dalje pomaže iskustvo ili kad se uvališ u problem moraš i iznaći izlaz.
Ovaj ticino je zakon što je takav rastezljiv))
Mašna - da, na You tube.
Posljednje uređivanje od kalimero : 02.03.2011. at 18:37
Evo još jede ali me ta namučila
torta krevet
Hvala djevojke. To je jedna kuma nosila u svatove kao poklon mladencima. I ja sam zadovoljna kako je ispalo.
kalimero, torta je stvarno kao da ju je radio vrhunski profić!
Ja mislim da ću svoju tortu zalijati čoko glazurom prije ticina (čokolada + hole - to nije mliječno) jer bude jako kremasta i ne pašu mi još neke druge kreme na to, iako znam da je to dobar trik.
Inače ta torta bude super ravna i okolo (jer ide kalup okolo dok se krema skroz ne stvrdne) i gore (jer poravnam lopaticom za ravnanje), a s obzirom da smo se moj sin i ja dogovorili da će ovaj put biti spužva bob s prijateljima u nekoj avanturi (u lovu na blago, poklone ili što već), paše mi čak da je neravno dno mora, pa ću staviti malo smjese ispod pokrova.
Danas sam se opskrbila bojicama, kokosom u boji itd., čovjek iz Slatke bajke me ugodno iznenadio, bio je u prolazu, pa me nazvao da li da mi radije donese, da ne šalje poštom![]()
Hera-da ta krema svakako može ispod ticina. To je tzv. ganache krema kojom se može filovati torta a može i okolo ispod ticina.
Hvala svima na komentarima. Sve to što radim i znam o ticinu dugujem ovom forumu, posebno migulici koju više ne vidim da se javlja na ov om forumu.
pitanje , moze li se umjesto fruktoze koristit sorbitol?
odustala od sorbitola
Kalimero , plizz gdje kupujes kalupice za cvijece i sl?
winxica s kojom nisam baš oduševljena, ali kaj sad mogu! druga bu bolja!
Meni je baš super. Kako si dobila ovu boju kose? Mene izluđuje ta nemogućnost dobivanja boje koju ja hoću pa odustajem od svih ideja.
Evo i moje treće torte, ova me podosta namučila jer sam cijeli tjedan bila u nekim problemima i sve sam radila na brzinu. http://public.fotki.com/Tattoo2/torte/p3120016.html
Pokušala bih se sljedeću tortu "odljepiti od podloge" i napraviti nešto samostojeće al me strah fijaska. Imam mjesec dana do sljedećeg planiranog rođendana, pa najbolje da krenem odmah. Nisam do sad torte ničim premazivala za sjaj, probala bi i to. Mogu li samo dio torte premazati da sjaji a dio da mi ostane mat?
mozes. Sjajne premazi vodkom ili rakijom.
Djevojke torte su vam odlične , bitno je da su slavlčjenici zadovoljni.
Migulice- već sam pitala za tebe. Znam sve . Čestitam, to je predivno. Drago mi je da si se vratila na forum.