Page 23 of 46 FirstFirst ... 13212223242533 ... LastLast
Results 1,101 to 1,150 of 2260

Thread: Pomoć hitno-ticino masa

  1. #1101
    Suzizana's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,194

    Default

    Quote Originally Posted by Tattoo View Post
    Mene izluđuje ta nemogućnost dobivanja boje koju ja hoću pa odustajem od svih ideja.
    ja ti one boje Aromar pomješam u tanjuriću i onda farbam ticino kad izrežem željeni oblik. podloga mi je uvijek nježne boje, a ovo gore farbam.
    ja ću se i dalje držati 2D figurica, nemam smisla za 3D.
    tvoja tortica je mi je slatka skroz. i ja bum radila pooha za 2 tjedna. to je on jel´da?

  2. #1102
    Tattoo's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    371

    Default

    Hvala Suzizana, probat ću sljedeći put nekaj ofarbat. I super da si prepoznala mog pooha. Sad mi već ponestaje ideja jer ne znam crtat pa sve moram preslikavati (nemojte me ni pitat za domišljatost u tom pogledu). A i moj je beban još mali pa nisam nekako u điru sa svim tim likovima koje klinci vole.

  3. #1103
    Hajdi's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    173

    Default

    Quote Originally Posted by Hera View Post
    kalimero, torta je stvarno kao da ju je radio vrhunski profić!
    otvori radnju!
    genijalno!

    a došla sam samo da vidim o čemu se raspravlja na toliko stranica...

  4. #1104

  5. #1105
    Suzizana's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,194

    Default

    super su ti torte i likovi, svaka čast!
    ja nemam smisla za ove 3D, tak da su mi sve vaše napravljene tako, umjetnička djela vrijedna divljenja! ali... uvijek skupljam ideje za ukrasti neke detalje s vaših torti

  6. #1106
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Torte su ti genijalne.
    Ako vidiš slične, nemoj se ljutiti

  7. #1107
    KayaR's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Beograd
    Posts
    1,433

    Default

    Hajdi,dovoljno je da napravis jednu,i eto zaraze
    Mama Natasa predivno!
    Last edited by KayaR; 14.03.2011 at 15:44.

  8. #1108
    Hera's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Vž županija
    Posts
    509

    Default

    migulice, čestitam na dopuni potpisa

    Nakon što sam iščitala gomilu stranica ovog topića, nekako mi se čini da sam sa svoje dvije torte imala ful sreću što je sve super ispalo...no, sad sam malo zbunjena, pa molim savjet vas koje često radite torte.

    Sutra radim ticino i ukrase, u petak navečer namjeravam obući tortu u ticino i postaviti dio ukrasa, tj. ono što mislim lijepiti na stranice torte, morske trave, ribice itd. dok ostatak, figurice koje idu na vrh, namjeravam staviti malo prije posluživanja.

    Da li da tortu prekrijem poklopcem prije stavljanja u frižider? Prije to nisam radila, ali sad nisam sigurna treba li ili ne nakon što sam toliko toga iščitala.

  9. #1109
    KayaR's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Beograd
    Posts
    1,433

    Default

    Ja tortu prekrijem ticinom vece pred vazni dogadjaj/rodjendan.
    Takodje polepim na nju sve 2D ukrase a figurice mogu isto tada ili neposredno pre.
    Nisam tortu nikada stavljala pod zvono,iz jednostavnog razloga sto zvono/poklopac te velicine nemam
    Koristim gotove kartonske plastificirane podloge,tako mi torta bolje izgleda.
    Pripazi samo da u frizideru nemas nesto sto je jakog mirisa,ili to dobro zatvori,da ti ticino ne povuce miris.

  10. #1110
    migulica's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Stenjevec
    Posts
    1,130

    Default

    hvala na cestitkama. Ceznem za mirnim nocima kad sam radila figurice. I sad se budim cesto nocu, ali iz drugih razloga! Tortu zastiti ako mozes od mirisa salama, luka itd. Ili zvono ili celofan na siroko oko torte. Steta bi bilo da lijepa i kvalitetna torta daje na spek! Ticino i dio ukrasa stavi ranije, a dio tik prije serviranja

  11. #1111

    Default

    ohoho migulice čestitam na prinovama! tek sam sad vidila potpis!

    evo jučer je konačno palo moje 1. ticino iskustvo http://public.fotki.com/lukava/pripr...va-ticino.html nije nešto originalno ni teško al išla sam na sigurno da malo isprobam to zamijesit 1. put.

    radila sam po migulicinom receptu, nisam stavila 1kg šećera nego recimo oko 800g, kad sam toliko stavila, nisam mogla više umijesiti, postalo je jako tvrdo.
    problem na koji sam naišla je da mi se prilikom valjanja ticino lijepio za radnu plohu - kako to rješavate?

    ovu rozu sam dosta mijesila radi boje i onda je poslala puno mekanija smjesa i ko luda se lijepila, sva sreća da sam radila te tanke trake pa sam onda mogla lagano nožem odlijepiti. divim se vama koji radite skulpture, meni je to science fiction! pogotovo uz ovakvo lijepljenje

  12. #1112
    KayaR's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Beograd
    Posts
    1,433

    Default

    Odlicno ti je ispala tvoja prva ticino torta
    Samo tako nastavi!

  13. #1113
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Dobar početak, za prvu tortu odlično.
    Da se nebi ticino lijepio za radnu površinu stalno se posipava sa šećer prahom.

  14. #1114
    Cheerilee's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Čakovec
    Posts
    2,617

    Default

    Ja radim u zadnje vrijeme s masom od marshmalow bombona,
    puno mi je bolje/lakše radit s njom nego s ticinom...
    A i jednostavnije ju je napraviti...
    Last edited by Cheerilee; 18.03.2011 at 21:16.

  15. #1115

  16. #1116
    Hera's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Vž županija
    Posts
    509

    Default

    Ja sinoć završila ukrase i obukla tortu. kak mi likovi izgledaju, bit će to torta "daleki rođaci spužva boba"

    kaj kad mi likovna umjetnost nikad nije bila jača strana

  17. #1117
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Quote Originally Posted by Cheerilee View Post
    Super su ti torte
    ja nisam ni probavala tu masu MMF, odmah sam išla sa ticinom po receptu migulice tako da nemam iskustva sa tom masom i ne mogu komentirati kojom je masom jednostavnije raditi.

  18. #1118
    Cheerilee's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Čakovec
    Posts
    2,617

    Default

    Quote Originally Posted by kalimero View Post
    Super su ti torte
    ja nisam ni probavala tu masu MMF, odmah sam išla sa ticinom po receptu migulice tako da nemam iskustva sa tom masom i ne mogu komentirati kojom je masom jednostavnije raditi.
    Hvala!
    Prve dvije su od ticina, druge dvije od marshmalowa...
    Jednostavnije je (i brže) jer su potrebni samo bomboni, šećer i biljna mast...

  19. #1119

    Default

    Quote Originally Posted by Hera View Post
    Ja sinoć završila ukrase i obukla tortu. kak mi likovi izgledaju, bit će to torta "daleki rođaci spužva boba"

    kaj kad mi likovna umjetnost nikad nije bila jača strana
    hahahahaha!
    daleki rođaci!!!

    vaše slike i fotke koje sam na netu vidila su stvarno inspirativne, al treba se odvažit sve to napravit!

    kalimero ne kužim kako se posipa šećerom - mislim u teoriji mi je jasno, posipa se isto kao da mijesiš bilo koje tijesto za kolač pa posipaš brašnom svuda i stalno da se ne lijepi - al ovdje mi je bio problem s ovim dijelom u boji, kako ću ako je mašna roza posipat radnu plohu sa šećerom- pa sve će se vidit,, izgledat će neuredno!??

  20. #1120
    Cheerilee's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Čakovec
    Posts
    2,617

    Default

    Quote Originally Posted by lukava puščica View Post
    kalimero ne kužim kako se posipa šećerom - mislim u teoriji mi je jasno, posipa se isto kao da mijesiš bilo koje tijesto za kolač pa posipaš brašnom svuda i stalno da se ne lijepi - al ovdje mi je bio problem s ovim dijelom u boji, kako ću ako je mašna roza posipat radnu plohu sa šećerom- pa sve će se vidit,, izgledat će neuredno!??

    Posipaš šećerom i očistiš kistićem kad je gotovo.....
    Samo treba paziti da e ne naprave grudice male koje nda naprave rupice...

  21. #1121
    KayaR's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Beograd
    Posts
    1,433

    Default

    A ako ne volis"brasnjav"izgled,premazi vodom,bice sjajno.

  22. #1122
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Eto odgovora i bez mene
    Kod posipavanja ja uvijek koristim malo cjedilo , sa njim sijem šećer da ne bude grudvica i da bude ravnomjerno. Ostalo je gore rečeno.

  23. #1123
    KayaR's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Beograd
    Posts
    1,433

    Default

    Ja imam kutijicu sa sitnim rupicama gore,Inace sluzi za posipanje kolaca prah secerom.
    Dr Oetker,kupila sam u nekom megamarketu.

  24. #1124
    tinaka's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Iza...
    Posts
    906

    Default

    Ja radim sa Ballina gotovom smjesom i jako sam zadovoljna njome. 5 kg košta 190kn i puno mi pojednostavljuje stvari (kaj mogu kad sam gotovanka :D ).
    Zanima me jel neko bojao kistom tu smjesu? Kak se ona ponaša kod takvog bojanja i jel mogu bilo koje boje na nju?

  25. #1125
    (maša)'s Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Zg, IR
    Posts
    2,187

    Default

    gdje kupiš tu smjesu?

  26. #1126
    tinaka's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Iza...
    Posts
    906

    Default

    Quote Originally Posted by (maša) View Post
    gdje kupiš tu smjesu?
    Dora usluge u Jakovlju.

  27. #1127

    Default

    Quote Originally Posted by kalimero View Post
    Eto odgovora i bez mene
    Kod posipavanja ja uvijek koristim malo cjedilo , sa njim sijem šećer da ne bude grudvica i da bude ravnomjerno. Ostalo je gore rečeno.

    o! hvala! znači prosijati šećer.
    ne volim da se torta sjaji, bolja mi je mat varijanta.

  28. #1128
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Meni se najbolje pokazalo obično cjedilo za čaj . One posudice za posipanje šećera imaju veće rupice. Radnu površinu dosta šećerim a gore malo. Rijetko kad skidam višak šećera jer dok gladim tortu još moram posipavati da mi se gladilica ne lijepi.

  29. #1129
    reny123's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    894

    Default

    Quote Originally Posted by (maša) View Post
    gdje kupiš tu smjesu?
    Ticino masu imate u zvonimirovoj u zg, u malom dućanu kraj vinceka. Ja tamo kupujem i pokrivke za torte za dječje rođendane. Kad se brat ženio tamo smo kupili mladence i cvjetiće za tortu.

  30. #1130
    Suzizana's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,194

    Default

    evo i mene malo. nažalost morat ću prestat raditi torte, postalo mi prenaporno. počela sam raditi prije 3 tj, radim u smjenama do 21 i subotom, već dve nedelje imamo seminar i još dva puta tj. imam honorarni posao, tako da me te dane nema cijeli dan. više mi to ne predstavlja gušt nego opterećenje .
    ovo su moje tortice: najmanji tomica, uopće najmanja tortica koju sam radila, još jedna kitty, winnie, još jedna pepa

  31. #1131
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Suzizana prekrasne su ti torte
    Šteta što nećeš stići praviti torte ali bitnije je da si dobila posao, ipak je to bolje, pogotovo u današnje vrijeme.

  32. #1132
    KayaR's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Beograd
    Posts
    1,433

    Default

    Slazem se da su torte super!
    A bice vremena za poneku tu i tamo,iako radis,videces

  33. #1133
    mitovski's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    4,130

    Default

    Znam da se pisalo o tome ali molim vas da me prosvijetlite još jednom .
    Curki mi se bliži prvi rođendan i imam želju ukrasiti joj tortu ovako prekrasno kao što ste i vi ili barem približno.
    1. Radila bih taj nesretni ledeni vjetar i obložila bih tortu cijelu biskvitom pa na to ticino - mogu li tako ili trebam biskvit još nečim premazati?
    2. koje boje? u prahu ili neke druge?
    3. kupila bih boje u stupniku mislim da se zove 'Sve i svašta' jesu li kvalitetne ako znate?
    4. Koliko dugo može stajati ticino prije nego ga modeliram i gdje ga čuvam?
    5. Kad napravim tortu i ukrasim može stajati u frižideru?

  34. #1134
    KayaR's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Beograd
    Posts
    1,433

    Default

    Ja cu ri odgovoriti na ono sto znam

    2.Boja imas u prahu,njih razredis s nekoliko kapi vode ili alkohola,i u gelu.Meni su dobre i jedne i druge,
    koristim u trenutku onu koja mi daje boju koju trebam.Kod nas ima i nekih tekucih,u malenim flasicama,ni te nisu lose.

    4.Ticino moras zatvoriti dobro u plasticnu vrecicu,ili providnu foliju,i tako moze stajati jako dugo.
    Pre upotrebe ga mesis i razradjujes dok ne postane ponovo elastican,kao plastelin,
    Mozes i na par sekundi u mikrotalasnu,da bude brze.

    5.Gotova torta moze stajati u frizideru.Ako imas zvono,poklopis.Ja nemam i ne poklapam.Ali pokrivam i ukrasavam vece pre.
    Pazi da ti ne povuce neki miris na salame,kobasice ili sl.

  35. #1135
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Ledeni vjedtar premaži sa njegovom kremom, polijepi tanki biskvit i na biskvit tanko neku buter kremu ili kremu od jaja na pari, ali zaista tanko samo da se ticino može polijepiti.
    Ticino čuvaš na sobnoj temperaturi u plastičnoj vrećici, a prije rada najbolje da ga staviš u mikrovalnu na par min, jer će ti biti pretvrd , teško ga je mjesiti.

  36. #1136
    migulica's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Stenjevec
    Posts
    1,130

    Default

    ako radis prvi prvi puta tortu s ticin6 ja ne bih radila l vjetar. Preriskantno., moze se raditi ali ne preporucam.

  37. #1137
    mitovski's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    4,130

    Default

    Upravo sam pokušala napraviti ticino masu da vidim kako ce ići po Migulicinom receptu i:
    prvo se užasno mrvilo pa sam ja to mjesila i mjesila i onda je postalo tvrdo pa sam još mjesila i mjesila ali je i dalje bilo tvrdo i onda sam otkinula mali komadić i umjesila ga i taj mali komadić je ispao super ali ovu veliku gromadu nema šanse koliko je tvrdo. Činilo mi se kao da fali one tekuće smjese iako sam odmjerila točno po receptu.
    Kad sam radila smjesu postepeno sam dodavala šećer. Jesam trebala odmah staviti sav šećer odmah?
    Probala sam mali komadić ticina koje je ispao dobro obojati zelenom bojom i ispalo je prošarano.
    I da kako sačuvate ruke od boje?

  38. #1138
    (maša)'s Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Zg, IR
    Posts
    2,187

    Default

    ja radila jučer po receptu sa glicerinom i odlično ispalo...nisam stavila sav šećer odma, da jesam bila bi pretvrdo..ostalo mi dosta u vrećici
    http://www.facebook.com/l.php?u=http...jpg%2F&h=67c74

    stajao 4 sata i stavila u mikrovalnu na 30 sec i super se opustio i dalo se ljepo raditi..

    ruke ne sačuvam nikako...obojim jedan dio, napravim sve što od njega planiram i onda operem ruke prije sljedeće boje

  39. #1139
    bebelina's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Zadar
    Posts
    1,609

    Default

    Radim uvik po Migulicinom receptu sa glicerinom i odmah u zdjelu stavim nekih 750 dag secera , a ostalo dodajem po potrebi. Ruke pokusavam sacuvati tako da bojam u jednokratnim rukavicama , ali kad izradujem figure skinem ih.
    I cim si bojala , boje u prahu treba razmutiti u malo vode i dodat ticinu , a ove u gelu samo dobro , dobro umjesiti.

  40. #1140
    migulica's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Stenjevec
    Posts
    1,130

    Default

    Ako je masa pretvrda dodavati malo vode, ako je premekana dodati secera. Ja je vise ne radim u posudi, vec na radnoj plohi i mijesim poput kruha. Pokazalo mi se ok. Boju treba dugo mijesiti u ticinu da postane ujednacena.

  41. #1141
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    migulica cestitam
    lukava super je torta ispala.

    ja tu smjesu radim jednom do dva put godisnje. samo za rodjendan mojih ljepotana i nisu ni priblizno atraktivne vasim ali su moje.

    kad radim neku boju u vecoj kolicini, npr ako zelim cijelu tortu prekriti crvenim ticnom, ja u onu secernu otopinu s glicerolom odmah dodam jako putno zeljene boje. na taj nacin mi je lakse, nego naknadno dodavati boju.

  42. #1142
    mitovski's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    4,130

    Default

    Radila sam s gel bojom. Ništa probati ću za par dana ponovo napraviti ticino jer ovaj je bio tvrd ko kamen. hvala na savjetima i spajalica vidiš ovo mi se čini kao super ideja.

  43. #1143
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    još jedna tortica

  44. #1144
    KayaR's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Beograd
    Posts
    1,433

    Default

    Kalimero
    torta izgleda tako socno i osvezavajuce,kao mirisna narandza
    Cure,da li je naka od vas probala u ovim jestivim bojama za ticino farbati jaja?
    Bas me zanima da li bi uspelo...

  45. #1145
    migulica's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Stenjevec
    Posts
    1,130

    Default

    Farbanje jaja nije dobra ideja. Pofarbat će se jaje, a ljuska neće.

  46. #1146
    Nia_Zg's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    1,276

    Default

    Evo ovdje moja prva ticino torta, znam da se ne može mjeriti s remek djelima koja sam tu nedavno otkrila, ali svejedno sam bila ponosna na nju - posebno na Kitty i Simbu (rađen je po najdražem plišancu od moje male). Usput sam odmah dobila narudžbu od nećakinje da i njoj napravim jednu takvu za njen rođkas obzirom da je njena omiljena boja baš ovakva nebesko plava.
    A da, muž me nažalost nije izgleda registrirao kad sam mu rekla da pofotka s gornje strane, da se bolje vidi torta.
    Jedine figurice koje nisam sama radila su 3 male životinjice: patkica, pile i zečić od marcipana, one su kupljene u Mulleru.
    Unutra je bila čokoladna torta od oraha sa narančom i čokoladnom glazurom.
    Last edited by Nia_Zg; 13.04.2011 at 00:58.

  47. #1147
    (maša)'s Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Zg, IR
    Posts
    2,187

    Default

    Nia super izgleda

  48. #1148
    Tattoo's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    371

    Default

    Nia super je torta, kak si napravila ove cvjetiće, neki kalup imaš pretpostavljam?

  49. #1149
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Ja nisam uspjela otvoriti

  50. #1150
    KayaR's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Beograd
    Posts
    1,433

    Default

    Nia,super je!Prva torta a vec imas i 3D,pa bravo!
    Ja se za prve pokusaje nisam osmelila na 3D,ali je i 2D bilo jako dekorativno

Page 23 of 46 FirstFirst ... 13212223242533 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •