Stranica 27 od 46 PrviPrvi ... 17252627282937 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,301 do 1,350 od 2260

Tema: Pomoć hitno-ticino masa

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

i mojoj mami isto tako... ostalo joj je čak i sad kad je radila ovu na kat...

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj oka prvotno napisa Vidi poruku
    Lijepa ti je prva tota Smajlich, a zbog čega ti je draži marshmallow fondan, brzine pripreme ili?

Moj dan za pvu tortu se približava pa samo da pitam da li postoji bilo kakav razlog da biskvit od torte na linku http://forum.roda.hr/threads/65183-F...okoladna-torta

upotrijebim za ticino tortu. Radi se o tome da je rahlli biskvit pa da nebude ticino pretežak za to ili je najvažnije da bude kuhana krema?
    radila sam ovu tortu i to mi je bila najveća pogreška. slijedila sam recept točno kako piše i ispala je užasno meckava a pekla se 60min. ne kužim. prerezala sam je a sredina je bila sirova, onda sam još svaku polovicu stavljala peću, koma je ispalo. krema također, samo se razlijeva. ja ne kužim u čemu je caka al svakako sam si zakomplicirala i upropastila cijeli dan, urlala na svoje doma i naživcirala se ko nikad u životu. pokušala sam je popravit al je bilo sve gore i gore. nikad nešto tako nisam doživilo, ubila me ta torta.
    idući dan sam stavila ticino i sve ukrase, ma to je bio peace of cake naspram ovog. šta je najbolje na kraju nikome nije bila fina. a ja sam se kao nadala da ću napravit ful jednostavnu čokoladnu tortu koja mi neće uzet vremena tako da se mogu zezat s ticinom...

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ps. jel vi s ovim receptom za ticino umijesite 1kg šećera? meni je to nemoguće, nikad nisam uspjela toliko šećera, na kraju umijesim oko 800g i bude dobro, lijepo kao tijesto. i ta masa mi je bila dosta, ostala mi je skoro trećina od ukupne količine koju nisam iskoristila pa sam to bacila.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Nemoj zezat, ćuj 60 min ti je premalo, piše ti da se peče bar 90 min na 135, tu si pogriješila, 60 min na toliko stupnjeva je premalo.
    A krema od slatkog vrhnja i otopljene čokolade je tekuća , a ti ju izliješ u kalup i ostaviš preko noći stajati na hladnom, ne možeš
    to odmah servirati kad je u tekućem stanju. A od toga možeš samo biskvit uzeti za tortu, ali ovu kremu od vrhnja ne možeš kombinirat sa ticinom...

Gore na mojim slikama se vidi taj sočni biskvit, i to sam tri kom po 90 min. u jednoj večeri ispekla za ovu moju na kat...
    I kad ju radim bez snjega i sa snjegom nema šanse da ne ispadne dobro iako je meni sočnija i bolja bez snijega.

Žao mi je što si imala loše iskustvo, mislim da si u minutama pogriješila svakako se treba dugo peći.
    Neću ti reći drugi puta će ti biti bolje imamo osjećaj da si rekla nikad višeee

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Što se ticina tiče ja iskoristim 1 kg šećera, a prema potrebi dodam još koju kap vode, a ako mi ostane ticina upakiram
    u vrečicu za sljedeći puta, nikako ne bacam.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ja nisam umijesila cijelu kilu šećera, ali svejedno mi je ostalo dosta mase.

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Evo jedne rođendanske . Veliki ljubitelj vau,vau
    torta pas i kućica
    Posljednje uređivanje od kalimero : 10.07.2011. at 15:52

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

kalimero, prekrasno je. kad poledam kako moje ispadnu grbave i svakakve, ne mogu se načiditi i nadiviti tvojim tortama! stvarno si maherica!

daj reci koje torte pečeš ? dakle koju vrstu? i koja krema?

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Već vidim čime ću se zezati idućih dana - iščitavanjem ovih stranica!
    Bliži se Mašicin rođendan i jedva čekam napraviti torticu.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Pa ovo je da ti pamet stane!
    Ajme, koje torte!
    Cure, prave ste majstorice!
    Kalimero, vidim da si radila tortu s Pepom Pig i da si pravila figurice. Jesi ih radila onako po svom nahođenju ili si imala kakvu figuricu po kojoj si radila? Meni se čini da ću napraviti jednodimenzionalno, onako, samo izrezati i nalijepiti na tortu.
    Ma, htjela sam curi napraviti figurice likova omiljenih crtića - Bumbe, Ede (iz Tomice), Pingua i Pepe. E sad, tu za pingua trebam crnu boju ili se ona može dobiti nekom mješavinom.
    Kad spominjete te trgovine u kojima kupujete boje, pretpostavljam da su to specijalizirane trgovine za takve stvari - vjenčanja, krštenja...
    I da, ta ticino smjesa se može jesti? Mislim, nije da baš planiram, ali ono, ako nekom djetetu padne na pamet.

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj lukava puščica prvotno napisa Vidi poruku
    kalimero, prekrasno je. kad poledam kako moje ispadnu grbave i svakakve, ne mogu se načiditi i nadiviti tvojim tortama! stvarno si maherica!

daj reci koje torte pečeš ? dakle koju vrstu? i koja krema?
    Teško pitanje. Radim po narudžbi, jako puno torti i krema, ali jogo torte, voćne , kinder i sl. oblažem tankim biskvitom, premažem kremom pa ticino.

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Sika Pika- nemam nikakve kalupe, radim odokativno. Sve te figurice su ti neki stožac, kuglica , valjak i dobiješ figurice. Probaj malo pogledati razne tutorijale, imaš Minjinu kuhinjicu i you tube.

Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

pratim vas i divim vam se

malo sam se sad ohrabrila...zadnja torta koju sam napravila mi je nekako sjela...nije savršena...ali ja sam ponosna...
    pa da podijelim svoja djela sa vama...

http://s1105.photobucket.com/albums/...lackberry2011/

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

blackberry, divne su

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

blackberry- torte su ti odlične. Pridaješ važnost detaljima, ja to volim, jer šteta je ne iskoristiti mogućnosti koje daje ticino, a ti detalji su mi nekak bitni. To se posebno vidi na koferu. Boje su ti krasne i nije ih baš jednostavno postići. Svaka čast.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

blackberry ma super su ti!

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

blackberry super su

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

hvala vam!! hvala, hvala

upravo planiram početi tortu za rođendan od maloga. ove godine je timmy na redu....i sve pet...
    i danas mi u kupovinu...i nema crne boje u našem divnom gradu....
    i sad ne znam što bi...
    ljuta sam uf...
    ovi koji drže sve te stvari za kolače...nemaju crne..ali neće ni naručivati mjesec, dva...jer imaju dosta drugih boja....
    pa tko mi je kriv što mi žuta ne treba...jel...
    ma joooooooj...

oprostite, al baš sam žalosna....možda online štogod uspijem naći...

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Uspit ćeš online sigurno ( Dora usluge).

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

jesam. kažu da će sutra stići

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

nemam ni jednu finu sliku torte na timmya...nadam se da je netko poslikao samu tortu pa ću vam je pokazati...ja sam u žurbi zaboravila...

da vas pitam...dogodio nam se jedan problem...naime, mm i ja mijesili smo svaki svoju kilu ticina...sve isto...svi sastojci...
    drugi dan smo ga koristili. jedan je ispao skroz ok, a drugi katastrofa....uopće nije imao onu elastičnost...i nismo je više ni mogli postići...
    u čemu je stvar? baš se mrvio skroz....
    Posljednje uređivanje od blackberry : 23.07.2011. at 11:01

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pitanjce? nije baš za ticino, ali da ne otvaram novu temu. ugl. mogu li za glazuru otopiti bijelu čokoladu i dodati zelene boje da dobijem zelenu glazuru? i može li na takvu glazuru buttercream za daljnje šaranje i ukrašavanje?

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

nitko ništa? ajde cure, moram do petka ujutro znati šta radim

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ne znam za bijelu čokoladu, probala sam samo jednom s njom glazuru i bilo je katastrofa. Ali jednom davno sam za jednu svadbu radila sitne kolačiće i odlučila na jedne staviti gore nešto zeleno. Skuhala sam bjelanjke sa šećerom i onda u to dodala zelenu aromu mente, čini mi se. Bilo je štosno zeleno, samo prementasto i na kraju ni nije završilo na stolu. Dakle, to ne raditi, aroma je prejaka (ali je boja bila super!).

Sad moje pitanje za ticino. Planiram raditi autobus koji ima velike prozore. Htjela bih dobiti neku neodređenu boju prozora, da ne bude skroz bijelo. Što da stavim u bijelo, malo crne pa da bude nešto jako svijetlo sivo? Ili po bijelom da prođem kistom da dobijem neki odsjaj?

I za one koji su uspjeli napraviti crne kotače - jeste ih bojali kistom (to mi je zasad bio fijasko pa se bojim) ili se ipak može dobiti crna boja dodavanjem puno puno crne?

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

ja ti samo mogu odgovoriti za crnu boju....ja sam je uspjela dobiti dodavanjem crne boje...za bubamaru i za timmyja ovčicu...može se.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Tattoo prvotno napisa Vidi poruku

I za one koji su uspjeli napraviti crne kotače - jeste ih bojali kistom (to mi je zasad bio fijasko pa se bojim) ili se ipak može dobiti crna boja dodavanjem puno puno crne?
    Ja bih savetovala bojenje spolja,jer,kada sam dodavala puuuuno crne gel boje ili one u prahu,ticino mi se jako mrvio i postajao neelastican...

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Hvala, probat ću umiješat crnu, ak ne ide idem na bojanje, ali zadnji mi se put ta boja nikako nije sušila, nemam pojma zašto, danima je bilo mokro i lijepilo se. Sad sam si zadala malo veliki zadatak i bojim se kak će to ispasti da se ne osramotim, a tortu sam već obećala malom slavljeniku. Malo sam i izašla iz štosa. Držte fige!

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja crnu dodajem u ticino i buke OK

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Cure , koje torte obicno radite za krstenja i moze li ticino ici na ganache kremu?

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Bebelina ne znam odgovor na tvoje pitanje,
    ali imam ja svoje , ponovno moram po vručini raditi tortu i ticino,
    recite kako vi to po ovim vručinama ukrašavate bez da se torta topi.
    Ja sam prošli puta stavljala figurice u otvorenom frižderu, ali nije mi to baš neko rješenje.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

tri dana ranije plesem ples dozivanja kise ne bi li malo zahladilo!

Ma , nazezem klimu i udri , sta drugo! Frka je jedino kod prebacivanja torte na mjesto dogadaja.

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

ja sam uspjesno stavila ticino na ganache kremu, s tim da sam dan ranije napravila tortu a jutros ,rano jutros stavljala ticino na tortu. iako je tem.bila preko 30 odrzalo mi se super....e sad nemam pojma kako bi se ponasalo nakon duzeg vremna.......mi smo smazali tortu do večeri!!!!!!

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

to me i brine , moram napraviti tortu i transportirati je , temperature su koma , a ganache se topi van frizidera.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

imam pitanje za kalimero, a može i sve ostale koji su radili cipelice.
    Planiram napraviti tortu s cipelicama za ovaj vikend. Inače, izvadila sam si neki model s interneta i jučer napravila dvije za probu. E sad, ja sam ih iznutra malo obložila nagužvanom prianjajućom folijom da malo drži taj kalup i ostavila sam ih da se suše. Danas ujutro su čak dobro izgledale, nekako čvršće, međutim sad popodne kad se je i temperatura digla, opet su omekavile. Ne bih htjela da mi se cipelice na torti objese dok ja transportiram tu tortu. Jel smijem ja njih napraviti par dana prije pa držati u frižideru?

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nisam ih radila po ovakvoj vrućini. Radim ih nekoliko dana prije i držim na sobnoj temperaturi , osuše se i bude OK. Bitno je da ne budu kraj otvorenog prozora jer navuku vlagu pogotovo preko noći, meni se to desilo.
    Ako ih odmah staviš u hladnjak bojim se da će se opustiti kad dođu na tortu.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

A što je s ovom gumpaste masom? Jesi probala raditi s tim? Čitala sam na internetu da je ona bolja od ticina baš za izrađivanje figurica jer se ona navodno na zraku osuši skroz tako da se figurice budu tvrde i da se ne tope. Jedino, navodno, gumpaste nije dobar za prekrivanje torti. Našla sam recept na coolinarki http://www.coolinarika.com/recept/gumpaste/ ali ne znam gdje bi nabaviti ovaj gum-tex i što je to. Vidim da ima u dori za kupiti gotova smjesa http://www.dora-usluge.hr/dora/index...t=148&group=50
    Da možda probam bolje naručiti to?

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Figurice ne radim od gumipaste , radim samo ruže i mislim da sam radila palme. Gumipasta bude tvrda, a koliko znam sve te figurice djeca pojedu na rođošu, otimaju se, osim toga meni bi bilo i preskupo s tim raditi. Ako raadiš za sebe i ako ćeš ih maknuti prije rezanja torte , može sa gumipastom iz Dore. Oni bi trebali imati i komponentu gumitex
    Posljednje uređivanje od kalimero : 23.08.2011. at 13:59

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Pa sad više ni sama ne znam. Tražila sam u Dori na internetu gumitex i nisam našla.
    Torta je za krštenje, ali bilo bi mi drago da cipelice ne pojedu nego ih spreme za uspomenu.
    Inače, one probne sam na kraju premjestila na hlad u špajzu, danas ujutro sam ih pogledala i čine mi se ok. Lijepo su se stvrdnule.
    Nešto ću već smisliti, u svakom slučaju, šaljem gotove slike.
    Hvala na odgovoru!

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

A da li je netko radio one torte koje imaju kao stazu-spust za auteke nešto slično ovome http://cakecentral.com/gallery/32592,
    ja bi to vjerovatno u nekoj manjoj verziji...tražila sam na yu tubeu, ali nisam našla.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Evo ima tutorial za spiralnu tortu:

http://cakecentral.com/articles/662/...-a-spiral-cake

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ovaj tutorijal je dobar, vidjela sam ga već prije, nebi smjelo biti problem ovo napraviti.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Hvala ježić
    Ajoj, meni se čini da ću na najednostavnijim stvarima potrošiti i previše
    vremena za prvi puta. Uh... vidjet ću, takva sigurno neće biti, nekako ću prilagoditi sebi i svojim mogućnostima i vremenu...
    Ali jedan spustić će biti pa kud puklo...!

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Evo i novih tortica
    winxica Flora
    winxica Bloom
    torta srce

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Evo i moje nove
    cipelice

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ježić- supr je torta, cipelice su odlične, ipak su se osušile.

Evo i jedne koju sam zaboravila staviti
    torta

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ježić , Kalimero prekrasne su!

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ježić cipke su ti prekrasno ispale, A Kalimero, uvjek ostavlja bez daha

Evo i ja sam uspjela završiti tortu usprkos velikim vrućinama i moram priznati da su djeca bila oduševljena
    pa je cijelonoćni trud ukrašavanja bio ujutro definitivno nagrađen kad su doslovce davali pusice torti
    Evo slikica https://picasaweb.google.com/KElena0...78389228083618

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

pitanjceza iskusne "fondantuše" : di bi mogla uzet one štapiće za radit figurice ( a da nije u Dore) i kolika im je cijena?

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

oka- torta ti je fantastična , tko bi rekao da je to tek druga ticino. Da li si motoristu radila po nekom tutorijalu ili ????, izvanredan je , ori điđi.
    nahla - taj alat imaš na e bay stranicama , puno je jeftiniji iako ti to nije neophodno, ja ga nemam. Ja koristim neki dio iz pribora za nokte, mali nožić i neki plastični dio iz plastelina
    evo ti link, a još pogledaj ima i pojedinačno za kupiti
    http://www.aliexpress.com/product-fm...ck_to_detail_b

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

kalimero
    oka genijalna je !

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke