Suzizana-prekrasna torta, uredna i prekrasni detalji
Evo da se pohvalim svojom zadnjom tortom, ujedno i prvom s pravim figuricama. Čak ni nije bilo tako teško kako sam mislila (a treba uzeti u obzir da sam totalni umjetnički antitalent, kod mene je sve kopija). Možda se gledajući vaše prekrasne torte odvažim na još jednu sličnog tipa. A dolazi nam vrijeme puno rođendana.
http://public.fotki.com/Tattoo2/tort...0135torta.html
Tattoo torta je super. Ja sam još uvijek na 2D.
suzizana ,molim te objasni mi kako bojaš ticino. konkretno torta winks. pretpostavljam da prvo izrežeš ticino i onda nanosiš boju...??? u čemu je tajna..
i da li je netko od vas probao fbct tehniku???
Wow, svaka čast i moje divljenje, torte su vam stvarno umjetnička djela!
Ja sam se prošle godine prvi put usudila praviti tićino i stvarno ispala torta van svih očekivanja, evo naše barbi
Ove godine damica izrazila želju za neku tortu s ponijima i dok smo listale nas dvije slikice tražeći inspiraciju ona se zalijepila na ovui sad sam na sto čuda kako što više je prilagoditi svom amaterstvu
Mislila sam napraviti zeleni tićino i na sitni ribež ga izribati da bude travica, bil to išlo tako? ovdje spominju gum pastu za ove detalje al ne eksperimentira mi se još s time pa bi ja to sve s tićinom.
Sad me zaintrigiralo to bojanje tićina kistom, jel se boja odmah ili kad se tićino osuši?
Tattoo i erina- odlične su vam torte, super, za svaku pohvalu.
Ticino se može bojati odmah, a može i kasnije, nisam primjetila razliku.
joda
detalj sa sela
Evo i mojih novih figurica..
http://www.flickr.com/photos/6923322...in/photostream
Kalimero...Joda je fenomenalan!! Moj malac bi takvu, ali se ja još ne usudim raditi.
Evo i gotove tortice
Pozdrav cure! Evo i ja se prvi put spremam raditi tortu sa ticinom! Jel mogu ticino staviti na bilo koju tortu? može neki recept za ticino s kojim nemogu pogriješiti? koje boje da kupim? Uglavnom svaki savjet dobro došao!
pozdrav svima
jeste li radili sa ovom masom bez glicerina, samo šećer i želatina i voda. e pa zanima me dali mogu izrezati oblike par dana ranije pa ih onda ljepiti na tortu.srca i cvjetiće. bojim se da mi se ne stvrdnu previše ili da neće izgledati lijepo.
ovo mi je prva takva torta
![]()
orlica bilo bi najbolje da si od početka sve pročitaš jer tamo ćeš naiči na sve odgovore. ukratko na prvoj str. imaš recept od Migulice za ticino, ispod ticina idu čvrste torte, kada se malo uhodaš možeš stavit i torte tipa svarcvald ili ledeni vjetar, boje imaš u plodinama,kauflandu u kutijici pak.po 4 kom. ili pojedinačno u prahu....ali prije toga sve si lijepo pročitaj...
misliš da bi išlo na ovo (napravim kao tortu naravno)?
http://www.coolinarika.com/recept/coko-limun-snite/
mislim da ne jer ima dosta kreme koja mi izgleda mljeckava, najbolje za početak ti je milka torta, čokoladna, reforma, panama, zerbo,griz torta,lino torta, ljesnjak torta, orah....... tj. sve one kojima je krema čvrsta / kuhana na pari,znači za početak bez tuč vrhnja.
Hvala ti na popisu!!! Idem proučavati....
jedna prigodna....
nije ispala baš kako sam htjela...trebala je biti baš bordo...
ali...dobro...
srce
i opet srce
Prekrasna torta. Jesi sama radila one kuglice ? Odlična ideja.
hvala vam
je...sve sam ovaj put radila sama...sve je ferrero...i torta i kuglice...
moram malo iskritizirati americolor...do sada sam uvijek dobila boju koja je na naljepnici...
sada ne...
mislim, meni je boja lijepa...ali to nije ta...vinsko crvena....
baš sam se malo ono...nekako sam bila sigurna u te boje...
pa sad i mene zanima wilton![]()
ja upravo zavrsila ticino smjesu u KitchenAidu.
F E N O M E N A L N O .
gotovo za cas posla.nigdje okolo secera.ruke ciste.ne bole.milina.
i otkrila novi tip kako sprijeciti da se fondant ljepi.Ja sam narucila neki Crisco shortening.Mislim da bi to kod nas najprije bio neki biljni maslac.Malo na radnu povrsinu, mali na ruke , mali na KA zdjelu i nema ljepljenja i posipavanja secera okolo naokolo.
nadam se da vam pisem nesto novo.ako to tu negdje vec pise sorryyy.
Blackberry molim te može savjet?
Vidim da si pravila ferero tortu. Prekrasno je ispala!![]()
Spremam se i ja idući tjedan. To bi ujedno bio i moj prvi pokušaj s fondantom pa sam u nedoumici oko kreme...
Čime si ti mazala tortu okolo, prije ticina? Kremom (nutela i mascarpone; nadam se da je tako i u tvom receptu), buttercreamom ili ničim? Ili nečim drugim? Mascarpone me malo buni.
Bit ću ti zahvalna na pomoći pa kad uhvatis vremena...![]()
kako sam ja porilično nova u ovim vodama uvijek sam pazila na te kreme kad sam radila torte za rođendane...
ovu sam radila baš za nas, pa sam rekla...što me briga...ako ne uspije...ionako je za nas...
uglavnom...apsolutno nikakvih problema...
krema je od mascarponea, nutelle i lješnjaka....a čitavu tortu okolo sam premazala buttericom od kalimero - jaja, šećer, čokolada maslac....
ovo je copy/paste njene kreme
4 cijela jajeta
150-200 g šećera
100 g čokolade za kuhanje sve kuhati na pari ( kad u posudi prokuha voda ,
staviti drugu posudu sa ovim sastojcima na tu paru da je malo uronjeno u vodu i 15 min mješati , skinuti sa vatre ,
ohladiti i dodati
250 g putra . Ako ne odgovara tamna krema izbaciti čokoladu.
i sve super ispalo.![]()
šta se tiče krema, koliko sam ja shvatila može bilo koja, samo da nije šlag. ja sam radila uglavnom one od pudinga sa margarinom, nikakve frke
torta supermanov logo
hvala! uaaaau super otkriće! bum probala. ček to samo kad valjate i mjesite ili stavljate malo i u smjesu? ponekad mi se desi da mi ticino ima unutra smjese male mjehuriće. razlog tome je...? kako to spriječiti? i još nešto naručila crvenu Americolor. nisam baš zadovoljna. pregusta mi je i nemrem ju dobro razrijediti da mi bude svugdje jednaka nijansa. aromarove su mi bolje za bojanje ticina kistom, al nema posebno za kupiti crvene pa već doma imam dvije zelene i plave viška. ima li ko kakav trik kako razrijediti da dobijem istu nijansu bez mrvica? na fotki se vidi da crvena nije ko recimo kod pepe haljina, jednolična.
Evo naše ovogodišnje torte. Nije sve kako smo zamislili ali obzirom na strku zadnjih dana, veliki manjak vremena i moju trudničku kilavost MM je to odlično odradio
Ovo sa biljnim maslacem odličan tip, da smo bar prije vidili poštedili bi si puno živaca i uštedili vremena čisteći kuhinju i cijelu kuću jer nam se minutu dok smo se makli maca popela na kuhinju i uvaljala u šećer u prahu i lijepo po cijeloj kući rastrčala, veseloooo![]()
blackberry torta je mrak! erina meni je torta prepreslatka, onak nježna curičasta! i mene to čišćenje poslije ubije. šećer uđe u svaku poru namještaja![]()
Suzizana i erina -torte su vam prekrasneOvo bojanje s crvenom bojom, mislim da je problem što je veća površina. Boje otapam u vodi , par kapi i onda nanosim na ticino, ali mislim da se uvijek pozna kist.
Isprobala sam wiltonove boje i zadovoljna sam . Teško mi je usporediti sa Amerikolor jer njihovu imam samo crnu i ljubičastu. Crnu wiltonovu nisam probala, jerf mi je ova načeta.
Ova fora sa biljnom masti sigurno je dobra, samo ja se ne usudim s time jer kasnije koristim ostatke ticina za druge torte pa se bojim da se biljna mast ne užegne, a i inače imam neku averziju na te umjetne proizvode. Meni su kreme puno mekše sa putrom nego npr. s mardarinom, teže je raditi ,ali se ja patim i ne stavljam u kreme margarim. Kad bih mogla izbaciti glicerin, i to bih rado.
evo i super mario
Sve su ove torte predobre. Toliko super figurica, samo mislim na to koliko je vremena u to utrošeno. Ja sam trenutno u velikoj stisci s istim, pa je sve bilo nekako na brzinu (nažalost). Još mi je i ponestalo boje, pa je konačni rezultat još i dobar. Nekako sam se navukla na ove figurice, ali kako stvarno nemam dara, mislim da dalje od ovoga neće ići. Evo naše zadnje (a moram i priznati da je za izradu oblika glave zaslužan MM jer su meni ispadali samo vanzemaljci).
http://public.fotki.com/Tattoo2/torte/p2180023.html
...još jedno pitanjce za iskusne - da li je potrebno baš svaku aplikaciju lijepiti za ticino ili će držati i ako ju samo prislonim na tortu?
Tu mislim na sve one plosnate 2D oblike; trakice, cvijetice... Jasno mi je da veće figurice treba učvrstiti.
Torta je u nastajanju, bacila sam se na posao pa reko da provjerim i ovu nedoumicu prije nego napravim nepopravljivu štetu na ticinu.A lijepo mi je ispao!
Blackberry, hvala. Recept za buttericu je super.
ja neki put ove gore zaboravim zalijepit pa se nikam ne pomaknu, ali uglavnom ih lijepim s vodom. sa strane uvijek lijepim.
Evo novog uradka....
http://public.fotki.com/migulica/tor...a-krtenje.html
http://public.fotki.com/migulica/tor...911.html#media
http://public.fotki.com/migulica/tor...913.html#media
SarahB ja bih lijepila.....bolje biti sigurna nego da se nešto pošemeri...
Cure torte su prekrasne!!
i ja sve ljepim...
kako sam ja ljubomorna na vaše figurice
moram se odvažiti pa malo vježbati....