larafabian prvotno napisa
Drage cure, pročitala sam prvih 11 stranica ove teme, pa pošto više nemam kad čitat (bar za sad), htjela bih zamoliti da napišete što nam sve treba za izradu jedne cijele torte od ticino mase...
Kako ću prvi put praviti tortu, a vidim da uglavnom preporučujete Sacher, zanima me da li Sacher tortu okolo oblažete nekom korom i da li je premazujete preko marmeladom, na koju tek onda stavljate ticino ili i nju mažete buttercreamom?
ja nisam nikad radila Sachericu....uvijek nešto kombiniram...
tortu premažem butter kremom, nisam nikad probala marmeladom...
Dalje, idem u Zagreb 20., ostajem samo par sati, pa želim kupiti SVE što mi treba za ticino... Molim nekoga da mi ispiše baš sve što mi treba za par torti (pretpostavljam da ću prvih par fulati, pa da izvježbam do princezinog 4.rođendana).
kalimero ti je napisala što ti sve treba...ja sam si kupila i slova odmah...a malom ćornula sve one modle i alatke za plastelin...
e da...meni dobro dođu i jestivi flomasteri...ako nešto crtkaš ili pišeš po torti...
Inače, sve su vaše torte toliko predivne....... ja mislim praviti jednu za vrtić (Miki i Mini), a jednu za doma - onako sa bočne strane one likove stavljati...
Dakle, da bih plošne likove lijepila bočno na tortu, mogu mazati buttercreamomom ili razrijeđenom smjesom ticina?
lijepim šećernim sirupom....znači, podosta šećera otopim u malo vode i lijepim...
I najvažnije, da bih se mogla organizirati, molim da me savjetujete...
Je li dobro npr. tjedan dana ranije napraviti (i obojiti) ticino smjesu, spremiti je u foliju na hladno i tamno mjesto (ne frižider), dan ranije napraviti sacher tortu, spremiti je u frižider da se ohladi, te izraditi figure ili plošne likove... a onda to jutro na sam rođendan izvaditi ticino i prekriti tortu, te postaviti figure??? Je li to u redu ili postoji šansa da mi se ne stvrde, pa bolje da radim 2 dana ranije figure i pokrivam sve dan prije rođendana???
ja bi tjedan dana ranije radila figurice...
e sad, meni je ticino kao početniku stvarao malčice probleme s oblikovanjem figurica...topio mi se...
pa sam kupila u dori smjesu za figurice koja nije tako topiva u rukama...
u svakom slučaju, kako god radila figurice, ja bi njih ranije...pa nek ti se suše...ipak im treba vremena...
ticino za oblaganje torti ja uvijek radim dan ranije....on se brzo stvrdne, a nemam mikrovalnu...pa mi je tako lakše...
HVALA!!