Stranica 36 od 46 PrviPrvi ... 263435363738 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,751 do 1,800 od 2260

Tema: Pomoć hitno-ticino masa

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

evo još jedne.zapravo dvije.
    http://public.fotki.com/anatom/ivina-i-petrova-torta/dsc09246.html#media
    t
    icino sa kojim sam radila je bio fenomenalno dobar.i to se vidi na torti-za razliku od minnie mouse torte koja je bila katastrofa.
    zanimljivo je da ja minnie torta bila za moju ribcu.i nije uspjela.a kada za nekog radim sve bude ok.

inace skuzila sam da je americolor crna i crvena nisu dobre jer iste sekunde nekako osuse masu.narucila sam wiltonovu crvenu pa me sada bas zanima.
    inace ako netko ne zeli margairnom sprecavati ljepljenje moze pokusati i sa onim podlogama koje sprecavaju ljepljenje.meni je stigla jedna ali nisam ju imala prilike iskoristiti za ticino.narucila s ebaya za cca 50 kn.jedini smjeh je sto na njoj umjesto pizza pise plzza.aaaa ti kinezi!

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Migulice i anatom- šta reći, prekrasne torte !! Moram stalno ponavljati da je migulica moja učiteljica za torte s ticinom, zahvaljujući njoj sam se upustila u ovu rabotu .

evo i mojih
    Egg Bird

dinosauri

mađioničarska

Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj anatom prvotno napisa Vidi poruku
    evo još jedne.zapravo dvije.
    http://public.fotki.com/anatom/ivina-i-petrova-torta/dsc09246.html#media
    t
    icino sa kojim sam radila je bio fenomenalno dobar.i to se vidi na torti-za razliku od minnie mouse torte koja je bila katastrofa.
    zanimljivo je da ja minnie torta bila za moju ribcu.i nije uspjela.a kada za nekog radim sve bude ok.

inace skuzila sam da je americolor crna i crvena nisu dobre jer iste sekunde nekako osuse masu.narucila sam wiltonovu crvenu pa me sada bas zanima.
    inace ako netko ne zeli margairnom sprecavati ljepljenje moze pokusati i sa onim podlogama koje sprecavaju ljepljenje.meni je stigla jedna ali nisam ju imala prilike iskoristiti za ticino.narucila s ebaya za cca 50 kn.jedini smjeh je sto na njoj umjesto pizza pise plzza.aaaa ti kinezi!
    predivne su torte!! ova na vlakiće mi je suuper!!

a vidiš...meni su baš crvena i crna super boje....super crvena i super crna...od americolora...
    znači...i to je individualno...

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

kao i uvijek, prekrasne torte kalimero!!!

SarahB avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Operacija "Torta" uspješno obavljena!
    Vidi se da tortica nije profi uradak, ali ja sam zadovoljna. Za prvi puta super.
    Nije bio problem baratati ticinom, čak nisam ni previše nereda napravila, tako da ću se sigurno okušati u ovome još koji puta.

...sad s nestrpljenjem čekamo sutra da iznenadimo slavljenicu.

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

blackberry- hvala

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

SarahB...ja ne vidim link...a znatiželjna sam...

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

hvala Kalimero....užitak je gledati tvoje torte....majstorica si!

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj migulica prvotno napisa Vidi poruku
    hvala Kalimero....užitak je gledati tvoje torte....majstorica si!
    Hvala, to sam naučila od tebe. Svaki tvoj post sam ne pročitala nego proučila i dala se u eksperimente.

SarahB avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Blackberry
    ...sad sam isla napraviti racun na public fotki. I to preko mobilnog jer ja i moj kompjuter se ne druzimo bas otkako je bubica stigla. Mobitel i wi fi su mi veza sa svijetom ovih godinu dana!
    Inace nisam dosad koristila te foto stranice pa nisam imala otkuda ni linkati. Al eto, ako se bacim na ovaj slatki posao i slikanje - dobro ce mi doci.
    Slikano je mobitelom, ali vidi se. Za tebe i sve ostale znatizeljne.

Tortica

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Super je torta

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

meni je torta predivna!! baš vesela!!

SarahB avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Hvala.
    Bliži nam se i jedan dječji rođendan pa se veselim ponovnom "igranju". Već mozgam i smišljam i pravim nacrte u glavi.

Fairy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Tortice su vam prekrasne!!!
    Kalimero, Super Mario je odličan!! Da li je cijeli ticino ili je punjem s nečim?
    Moja nećakinja je slavila roćkas i obožava starke pa sam napravila nešto u skladu s tim )
    http://www.flickr.com/photos/6923322...in/photostream

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Koja vesela torta! Predivna je! Koje lijepe boje!
    Ovakve boje sam si ja zamislila ono svoje srce. Koja je to boja?

Fairy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

To je roza boja u prahu od Ireks arome, kupila u Super Konzumu. Malo puca pa i nisam bas s njom zadovoljna...

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

najnovija a iduca se sprema za nedjelju.

http://public.fotki.com/anatom/ivina.../dsc09400.html

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Djevojke tortice su vam odlične
    Fairy- super mario je cijeli od ticina

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Fairy- jel ti ova tacna ispod torte od stiropora i koja ti je to folija za oblaganje ?

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

anatom preslatka, fairy mrak ideja i uradak, sarahb odlična za prvi put, ma sve su vam torte super cure!!!

Fairy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Kalimero,da radila sam od stiropora,a folija je nekakva iz lidla,bila na akciji za 10-ak kuna par metara dugacka.

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Fairy prvotno napisa Vidi poruku
    Kalimero,da radila sam od stiropora,a folija je nekakva iz lidla,bila na akciji za 10-ak kuna par metara dugacka.
    Hvala ti na odgovoru. Ja sam stavljala ispod onih torti na kat stiropor ,ispod one kartonske tacne, ali sam stieopor umatala u običnu alu foliju, jer nisam dosad našla ništa što bi mi odgovaralo.

Fairy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Trebam pomoc...radila danas ferrero tortu ali mi se biskvit nije digao. Imate kakav dobar recept da se digne kak se spada...pekla sam 2 puta biskvit jer mi je ovaj prvi tako nizak da nisam mogla ni na 2 podijeliti,a kamoli 3 dijela??! Drugi isto koma..ne znam di griješim??

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

a recept je koji... ja imam onaj koji se mjeri u šalicama od 2 dc ,a pravila sam i onaj s coolinarke od ajrine odlični su i nisam da sada imala problema s njima

Fairy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

S coolinarike od carice...u komentarima sam vidjela da je ispalo svima ok..pa ne znam di sam gresku napravila.potrazit cu taj od ajrine. Hvala!!

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

radila sam jednu tortu sreljefnim ukrasom. U prvi tren se čini jednostavnije, ali ustvari je dosta komplicirano.....treba koliko toliko pogoditi kut....
    http://public.fotki.com/migulica/tor...ca-i-pero.html

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Odlična torta i super ideja. Nisam vidjela u 2D formi.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Evo i naše torte za današnji party,
    četvrti je rođendan pa su jurić & ekipa bili obavezni;

https://picasaweb.google.com/janjah4...45033811654290

Unutra je ova torta;
    http://www.coolinarika.com/recept/804737/

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Mmm, torta pari ukusno! I fino je izdržala pokrov i figurice? Jesi stavila još jedan biskvit pa na njega fondan ili?

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Zanemari, tek sam sad pročitala recept, samo sam bila bacila oko na sliku...malac se probudio, pa ne stigoh sve fino pročitat. Sorry! Torta ti je prelipa

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

predivne su vam torte!

Cheerlilee figurice su mi prekrasne! a torta izgleda mrak!

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Znam da se puno zaspravljalo o bojama, pa sorry što opet pitam
    Koje boje da uzmem, tj. koja je razlika, iz sve i svašta boja u gelu, boje u prahu, americolor prah ili americolor gel???
    Trebaju mi baš jake boje, plava za more, smeđa, žuta...strah me uzeti nešto da nebi slučajno ispalo pastelno
    Help

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

uzmi boje u gelu, americolor ili wilton.....

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Prekrasna torta !

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Drage cure, pročitala sam prvih 11 stranica ove teme, pa pošto više nemam kad čitat (bar za sad), htjela bih zamoliti da napišete što nam sve treba za izradu jedne cijele torte od ticino mase...
    Kako ću prvi put praviti tortu, a vidim da uglavnom preporučujete Sacher, zanima me da li Sacher tortu okolo oblažete nekom korom i da li je premazujete preko marmeladom, na koju tek onda stavljate ticino ili i nju mažete buttercreamom?

Dalje, idem u Zagreb 20., ostajem samo par sati, pa želim kupiti SVE što mi treba za ticino... Molim nekoga da mi ispiše baš sve što mi treba za par torti (pretpostavljam da ću prvih par fulati, pa da izvježbam do princezinog 4.rođendana).

Inače, sve su vaše torte toliko predivne....... ja mislim praviti jednu za vrtić (Miki i Mini), a jednu za doma - onako sa bočne strane one likove stavljati...

Dakle, da bih plošne likove lijepila bočno na tortu, mogu mazati buttercreamomom ili razrijeđenom smjesom ticina?

I najvažnije, da bih se mogla organizirati, molim da me savjetujete...
    Je li dobro npr. tjedan dana ranije napraviti (i obojiti) ticino smjesu, spremiti je u foliju na hladno i tamno mjesto (ne frižider), dan ranije napraviti sacher tortu, spremiti je u frižider da se ohladi, te izraditi figure ili plošne likove... a onda to jutro na sam rođendan izvaditi ticino i prekriti tortu, te postaviti figure??? Je li to u redu ili postoji šansa da mi se ne stvrde, pa bolje da radim 2 dana ranije figure i pokrivam sve dan prije rođendana???

HVALA!!

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

...i molim da mi savjetujete koje boje uzimate, npr. Anine torte (crna i crvena su odlične, a meni trebaju za miki mausa - koja je to marka boja?) i tako redom... ?? Može?

Jer ako ne uzmem sve kako treba, nema šanse da više ispravim jer u 300 km udaljenosti ne mogu više kupiti ništa što mi treba za ticino... Molimmmm lijepo

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja nisam radila Sacher tortu pa o tom ne mogu govoriti, ali sve druge torte okolo premazujem kremom.( ja kremu kuham od jaja i šećera na pari , u hladno dodam maslac i čokoladu)
    Šta kupiti ? Molžda prvo osnovne boje po meni americolor u gelu i to super crna, crvena, žuta, plava, zelena. To su osnovne i one se ako treba mješaju za neke druge nijanse. Sa malo crvene dobiješ roza boju . Od alata treba ti tzv. gladilica , onaj kotačić za rezanje pice ili bureka, neki oblici cvijetića , a ostalo uglavnom radiš ručno
    gladilica
    http://www.dora-usluge.hr/dora/index...at=151&group=1

izrezivači
    http://www.dora-usluge.hr/dora/index...1&searchmethod= AND &searchfor=&num_page=1

Neka se još netko uključi sa svojim mišljenjem

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

upravo sam završila s čitanjem cijelog topica
    i mogu vam reći da sam cijelu noć sanjala ticino i torte-nevjerojatno
    samo sam to došla reći i pitati kalimero dal mi možda možeš šapnuti po kojem receptu radiš parfe kremu? Čini mi se da sam u
    albumu vidla tortu sa parfe kremom!

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

big milky mum- nisi u mom albumu vidjela tu tortu jer je ne radim

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

a činilo mi se da je bilo kod tebe ali nisam bila sigurna...ma nema veze, čak možda i bolje da ne isprobavam pošto mi je važno da torta dobro ispadne!

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

iskoristila sam tvoj post jer je podugačak...

Citiraj larafabian prvotno napisa Vidi poruku
    Drage cure, pročitala sam prvih 11 stranica ove teme, pa pošto više nemam kad čitat (bar za sad), htjela bih zamoliti da napišete što nam sve treba za izradu jedne cijele torte od ticino mase...
    Kako ću prvi put praviti tortu, a vidim da uglavnom preporučujete Sacher, zanima me da li Sacher tortu okolo oblažete nekom korom i da li je premazujete preko marmeladom, na koju tek onda stavljate ticino ili i nju mažete buttercreamom?

ja nisam nikad radila Sachericu....uvijek nešto kombiniram...
    tortu premažem butter kremom, nisam nikad probala marmeladom...

Dalje, idem u Zagreb 20., ostajem samo par sati, pa želim kupiti SVE što mi treba za ticino... Molim nekoga da mi ispiše baš sve što mi treba za par torti (pretpostavljam da ću prvih par fulati, pa da izvježbam do princezinog 4.rođendana).

kalimero ti je napisala što ti sve treba...ja sam si kupila i slova odmah...a malom ćornula sve one modle i alatke za plastelin...
    e da...meni dobro dođu i jestivi flomasteri...ako nešto crtkaš ili pišeš po torti...

Inače, sve su vaše torte toliko predivne....... ja mislim praviti jednu za vrtić (Miki i Mini), a jednu za doma - onako sa bočne strane one likove stavljati...

Dakle, da bih plošne likove lijepila bočno na tortu, mogu mazati buttercreamomom ili razrijeđenom smjesom ticina?

lijepim šećernim sirupom....znači, podosta šećera otopim u malo vode i lijepim...

I najvažnije, da bih se mogla organizirati, molim da me savjetujete...
    Je li dobro npr. tjedan dana ranije napraviti (i obojiti) ticino smjesu, spremiti je u foliju na hladno i tamno mjesto (ne frižider), dan ranije napraviti sacher tortu, spremiti je u frižider da se ohladi, te izraditi figure ili plošne likove... a onda to jutro na sam rođendan izvaditi ticino i prekriti tortu, te postaviti figure??? Je li to u redu ili postoji šansa da mi se ne stvrde, pa bolje da radim 2 dana ranije figure i pokrivam sve dan prije rođendana???

ja bi tjedan dana ranije radila figurice...
    e sad, meni je ticino kao početniku stvarao malčice probleme s oblikovanjem figurica...topio mi se...
    pa sam kupila u dori smjesu za figurice koja nije tako topiva u rukama...
    u svakom slučaju, kako god radila figurice, ja bi njih ranije...pa nek ti se suše...ipak im treba vremena...
    ticino za oblaganje torti ja uvijek radim dan ranije....on se brzo stvrdne, a nemam mikrovalnu...pa mi je tako lakše...

HVALA!!

i sretnooooo

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Cure da vas pitam.

imam izrezivace suncokrete s ebaya od kineza.bili su ok za prvih par puta ali sada njima nemogu nista izrezati.kao da su se istupili.jeli to moguce?
    Dali je tko narucivao izrezivace preko dora usluga?jesu li ti što kvalitetniji?po slikama mi se cini da je to ista stvar .
    Ili zna netko gdje da narucim kvalitetne izrezivace/istiskivace gerbere/suncokrete?Uvjek imam problem kada radim torte za starije, za njih su mi nekako najljepsi gerberi a ovih dana moram napraviti jednu takvu "odraslu" tortu

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

e da-vidim da se netko dotakao moje crvene i crne u minnie torti.Nebih preporucila riskirati sa bojenjem cjele mase.
    Moja je torta skoro letila kroz prozor upravo radi crvene.crnoj je malo falilo.
    nekako isuši ticino.pocne se mrviti.jedva sam razvaljala za prekriti tortu.
    Crna se nesto malo bolje ponašala ali isto jako riskantno.

sada sam narucila wiltonovu crvenu ali je jos nisam imala prilike upotrijebiti.nadam se da je ta bolja.
    I nije stvar u ticinu jer od kada radim ticino u Kitchenaid mixeru ispada fenomenalan.

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ja imam izrezivače za margaritele i leptire iz Dora-usluga, dosta puta upotrebljivani i još su kao prvog dana. U biti za margarite su izrezivači-istiskivači, a za leptire samo izrezivači. Ne mogu se požaliti.

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj anatom prvotno napisa Vidi poruku
    e da-vidim da se netko dotakao moje crvene i crne u minnie torti.Nebih preporucila riskirati sa bojenjem cjele mase.
    Moja je torta skoro letila kroz prozor upravo radi crvene.crnoj je malo falilo.
    nekako isuši ticino.pocne se mrviti.jedva sam razvaljala za prekriti tortu.
    Crna se nesto malo bolje ponašala ali isto jako riskantno.

sada sam narucila wiltonovu crvenu ali je jos nisam imala prilike upotrijebiti.nadam se da je ta bolja.
    I nije stvar u ticinu jer od kada radim ticino u Kitchenaid mixeru ispada fenomenalan.
    vidiš kako je sve individualno....
    ja sam upravo super crnom i super crvenom totalno zadovoljna...

a na tvoju spravu sam bome malčice ljubomorna

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj KayaR prvotno napisa Vidi poruku
    Prekrasna torta, jednostavna, uredna, super.
    Ja kažem da je najteže napraviti jednostavnu tortu jer se vide greške ako ih ima, a sa onim cvijetićima i detaljima možeš pokriti kojekakve nedostatke na torti

BubikaM avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Drage formusice, trebla bi hitno kontakt od migulice, naime neplanirano za sutra navecer trebam jednu posebnu tortu, a ona mi je za moju curicu napravila perfektnu.
    migulice, javi mi se molim te na pp. ili netko tko zna kako je mogu dobiti.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

hvala na odgovorima. Pronašla sam samo dr.Oetker boje u gelu, nadam se da će biti dobre iako ih nitko ne spominje...
    Još mi fali gladilica i nešto sitno.

Znam da mi je danas malo kasno za napraviti tortu do sutra popodne, ali htjela sam probati nešto jednostavnije.
    Pokušat ću napraviti najprije ticino masu (bijelu za prekrivač) i ponešto u crvenoj, plavoj i zelenoj za kružiće, srca, cvjetiće, trakice i 5 slova... ili samo obavijem "mašnom" u boji kao dar tu bijelu ticino tortu... vidjet ću...
    Nakon što napravim smjesu, pravit ću Sacher tortu i premazati je butter smjesom... što mislite, da odmah večeras prekrijem ticinom ili sutra?? Problem je što nemam mikrovalnu, pa sam zato mislila odmah obložiti!
    Molim savjet!

BubikaM avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

pronasla

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •