Page 39 of 46 FirstFirst ... 293738394041 ... LastLast
Results 1,901 to 1,950 of 2260

Thread: Pomoć hitno-ticino masa

  1. #1901

    Join Date
    May 2011
    Posts
    3

    Default

    i pretpostavila sam da je to u pitanju! hvala!

  2. #1902
    migoh's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Zg - istok
    Posts
    578

    Default

    Znima me dal je zbilja ok napraviti Reform tortu,pa gore staviti ticino?Nisam je još radila,ali imam osjećaj da bi se kore mogle otopiti .. ili griješim?

  3. #1903
    migulica's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Stenjevec
    Posts
    1,130

    Default

    Mljeveni šećer isključivo Franck jer nijedan drugi nije dovoljno fino mljeven....
    evo nešto novijih uradaka....
    http://public.fotki.com/migulica/tor.../img-2054.html
    http://public.fotki.com/migulica/tor.../img-2084.html
    http://public.fotki.com/migulica/tor.../img-2067.html

  4. #1904
    KayaR's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Beograd
    Posts
    1,433

    Default

    Quote Originally Posted by migoh View Post
    Znima me dal je zbilja ok napraviti Reform tortu,pa gore staviti ticino?Nisam je još radila,ali imam osjećaj da bi se kore mogle otopiti .. ili griješim?
    Provereno je ok Reformicu obloziti ticinom.

  5. #1905
    BP's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Rijeka
    Posts
    863

    Default

    MIgulice fantasticno!!!!
    Kako napravise oci (lice) na ovoj figurici di je zlatokosa?

  6. #1906

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Zaprešić
    Posts
    1,609

    Default

    Jedna predškolska, nakon dugo vremena http://home-and-garden.webshots.com/...82935318YvVVYh

  7. #1907
    Cheerilee's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Čakovec
    Posts
    2,617

    Default

    Quote Originally Posted by Mama Natasa View Post
    Jedna predškolska, nakon dugo vremena http://home-and-garden.webshots.com/...82935318YvVVYh
    Super je!
    Ja upravo napravila bojice i još neke figurice, za tortu za četvrtak (vrtić, završna)... Zamislila sam skoro istu kao što je ova tvoja!

  8. #1908
    Tattoo's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    371

    Default

    Kako dobiti boju onog dijela olovke koji se šilji?

  9. #1909
    Cheerilee's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Čakovec
    Posts
    2,617

    Default

    ja stavim malo boje breskve...

  10. #1910
    Osoblje foruma blackberry's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    istra
    Posts
    1,259

    Default

    torte su super!!

  11. #1911
    Mellyca's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Pula/ Linz
    Posts
    697

    Default

    Evo i ja se pripremam napraviti uskoro jednu torticu za moju misicu. Ticino masu sam napravila neku vecer i spremila u najlon, sada smisljam i trazim ideje sto bih napravila. Znam samo da ne bih nista komplicirano, posto mi je ipak to prva torta a i nemam bas nekog alata.
    Za sada mi je u planu plava podloga ( kao nebo), oblacici i duga, i ako mi uspije kakva figurica, kitty ili nesto cu staviti, ako ne ne..

    Tortu sam mislila napraviti Ferrero http://www.coolinarika.com/recept/ferrero/

    Javit cu kako mi je ispalo na kraju ..

  12. #1912
    Osoblje foruma Danci_Krmed's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    T-dot
    Posts
    2,294

    Default

    cure kako crtate ove fine detalje?

    što sadrži vaš "kit" za ukrašavanje ticino torte? mi moramo neš za ročkas spremiti, imamo još 7 tjedana fore i želim si nabaviti potrebne alate / boje za ukrašavanje.

  13. #1913
    Cheerilee's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Čakovec
    Posts
    2,617

    Default

    ja imam boje u gelu i prahu,
    izrezivače slova,
    izrezivače-istiskivače za zvijezdice,
    i još hrpu wiltonovih izrezivača,


    ali većinu fogurica i ukrasa radim improviziranim alatima...

  14. #1914
    Osoblje foruma Danci_Krmed's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    T-dot
    Posts
    2,294

    Default

    koja slova? ja imam wiltonova plastična (onaj set od 101 različitih) ali mi nisu "oštra" odnosno nikad ne naprave lijepi rez ticina/tijesta, što je ok za neš za po doma ali za fensi ticino bi trebalo biti malo finije, ne?

  15. #1915
    Cheerilee's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Čakovec
    Posts
    2,617

    Default

    Ja imam slova od Playdoh seta,
    nisu uzrezivači već kalupi,
    treba samo malo prakse i budu lijepa slova....
    Onako su manje mislim da 1,5cm visine.....

  16. #1916
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Mama Natasa- jako ti je lijepa torta. Boje su super a i ideja

  17. #1917
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

  18. #1918
    genius's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    ravnica
    Posts
    685

    Default

    kalimero torte su ti fantastične!!!!!! u čemu si pekla afrič.ljubičicu i onu tortu ,mladenačku ,na 3 kata pretpostavljam da si koristila separatore???! da li bi izdržala torta na 3 kata,a da se nestavljaju separatori??

  19. #1919
    Osoblje foruma Danci_Krmed's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    T-dot
    Posts
    2,294

    Default

    cure kako crtate ove fine detalje? posebnim kistama?

  20. #1920
    Tattoo's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    371

    Default

    kalimero, ova ljubica je mrak! Nemam riječi, prvo sam pomislila da je neka šala, pa nije to torta. Ovo je već viša umjetnost za nas smrtnike.

  21. #1921
    Osoblje foruma blackberry's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    istra
    Posts
    1,259

    Default

    ajme kalimerooo, divota!!! svaka čast!!

    Danci...koje detalje npr.? aj preciziraj...

  22. #1922
    Osoblje foruma Danci_Krmed's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    T-dot
    Posts
    2,294

    Default

    imam neke boje u prahu koje sam kupila u plodinama, nisu neš pretjerano dobre, i ako želim npr fine detalje nacrtati na nečem nemam pojma kako.

    i, koje su boje od dora usluge najbolje općenito? moram si nabaviti...

  23. #1923
    Cheerilee's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Čakovec
    Posts
    2,617

    Default

    Meni su najbolje wilton boje u gelu, ima ih u dora uslugama,
    ili americolor (te su tekuće nije baš gel),
    crtati se može flomasterima za ticino, ili ima čak i sprej....

    Ili direktno boja (tekuća) + kist....

  24. #1924
    Osoblje foruma Danci_Krmed's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    T-dot
    Posts
    2,294

    Default

    npr, kako nacrtati oči na nekog lika, ili kako napisati nešto sitnim slovima? nekom posebnom kistom ili...

  25. #1925
    Cheerilee's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Čakovec
    Posts
    2,617

    Default

    Pisale istovremeno, gore sve piše..

  26. #1926
    Osoblje foruma Danci_Krmed's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    T-dot
    Posts
    2,294

    Default

    hvala kad curka dođe iz vrtića odlučit ćemo se što nam treba iz dora usluga

  27. #1927
    Osoblje foruma blackberry's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    istra
    Posts
    1,259

    Default

    ja imam jako jako tanki kist za pisati. ono...0, baš tanki skroz.
    a boje koristim americolor...i ok su mi. kupujem u Dori.
    flomasteri su isto ok, ali ne možeš birat debljinu linije.
    meni se pokazalo jednostavnijim pisati kistom i bojom direkt.

  28. #1928
    Osoblje foruma Danci_Krmed's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    T-dot
    Posts
    2,294

    Default

    di si nabavila kistu? to je neka obična ili spešl za hranu?

  29. #1929
    Osoblje foruma blackberry's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    istra
    Posts
    1,259

    Default

    ja sam za početak imala...boje, flomastere, izrezivače-koje god, gladilicu...i to je to mislim

  30. #1930
    Osoblje foruma blackberry's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    istra
    Posts
    1,259

    Default

    Quote Originally Posted by Danci_Krmed View Post
    di si nabavila kistu? to je neka obična ili spešl za hranu?
    ma ja imam obične kistove...za boju... ništa specijalno za hranu.
    samo, neke malo kvalitetnije, da ne puštaju dlake.

  31. #1931
    Osoblje foruma Danci_Krmed's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    T-dot
    Posts
    2,294

    Default

    gladilica je...?

    i kao malom djetetu, gdje si nabavila kiste koje ne puštaju dlaku? mene svaki izlet u grad košta )))

  32. #1932
    Osoblje foruma blackberry's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    istra
    Posts
    1,259

    Default

    gladilica

    a kistove sam kupila u Puli, u Aquamarinu. znaš gdje je? u zgradi u kojoj je Italunion.

  33. #1933
    Osoblje foruma Danci_Krmed's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    T-dot
    Posts
    2,294

    Default

    znam di je Italunion, u kasarni ne? Super da si mi rekla, za ovu trgovinu nisam nikad čula. A kad budem došla po to mogle bi se nać na kavi konačno :treptrep:

  34. #1934
    Osoblje foruma blackberry's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    istra
    Posts
    1,259

    Default

    naravno, naravno. grozna sam, znam. kad ne znam kud mi vrijeme letiiiiiii

    u toj kasarni da. ne ulau od Italuniona, nego onaj prije, do pivnice. na kraju hodnika.

  35. #1935
    SarahB's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Srce Slavonije
    Posts
    91

    Default

    Quote Originally Posted by migulica View Post
    Mljeveni šećer isključivo Franck jer nijedan drugi nije dovoljno fino mljeven...
    Istina. Jedino što sam ja do ove spoznaje došla mrljajući po kuhinji s nesretnim ticinom satima. Trebala sam se držati provjerenog. Ili pitati iskusnije. Ali dobro, sad znam za ubuduće.

    Migulice, Kalimero torte su prelijepe! Sve redom.

  36. #1936
    Mellyca's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Pula/ Linz
    Posts
    697

    Default

    Quote Originally Posted by blackberry View Post
    gladilica

    a kistove sam kupila u Puli, u Aquamarinu. znaš gdje je? u zgradi u kojoj je Italunion.
    je li ta gladilica neophodna da bi pokrivka od ticina ispala lijepo? Ima li nesto drugo cime bi se moglo to lijepo zagladiti? ili nekakav trik..

  37. #1937
    genius's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    ravnica
    Posts
    685

    Default

    Ja se pomognem oklagijom,razvijalom

  38. #1938
    Osoblje foruma blackberry's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    istra
    Posts
    1,259

    Default

    kad je već na torti...
    meni tad dobro dođe...ali nije nešto pod moraš, naravno.

  39. #1939
    oka's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    3,305

    Default

    Migulice princeza je p r e k r a s n a
    Mama nataša tota i ideja su o d l i č n e
    Kalimero moj n a k l o n kao i uvijek
    Valjda nisam nikog preskočila

    Uskoro se spremam u novi izazov pa skupljam hrabrost,
    a ticino mi zadaje najmanje problema, meni je problem napraviti čvrstu i ukusnu tortu,
    a da je još i biskvit bez grešaka pa da ticino ispadne što ljepši, eto to je moj izazov kojeg ne mogu dostići

  40. #1940
    Cheerilee's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Čakovec
    Posts
    2,617

    Default

    ima youtube-u filmić kak se gladi ticinom....
    Znači stavi se razvaljana masa na tortu, nod ostatka mase se napravi kugla kojojm se gladi torta......

    Stavim link ako nađem...

  41. #1941
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Djevojke hvala na komentarima
    genius- afrička ljubičica je leopard torta, dakle ne peče se u kalupu. Separatore nemam i nisam ih nikad koristila. torte na kat radim tako da je donja čvršća torta npr. milka bez šlaga, srednja npr. čokoladna a gornja neka druga varijanta čokoladne-lagana. Ako baš trebaš možeš koristiti kartonski podložak i štapiće za ražnjiće.

  42. #1942
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Djevojke hvala na komentarima
    genius- afrička ljubičica je leopard torta, dakle ne peče se u kalupu. Separatore nemam i nisam ih nikad koristila. torte na kat radim tako da je donja čvršća torta npr. milka bez šlaga, srednja npr. čokoladna a gornja neka druga varijanta čokoladne-lagana. Ako baš trebaš možeš koristiti kartonski podložak i štapiće za ražnjiće.

  43. #1943
    nahla's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    split
    Posts
    903

    Default

    kalimero ideš mi na živce, da znaš....
    kad vidim tvoje torte, izgubim volju za radit išta

  44. #1944
    big milky mum's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    varaždin
    Posts
    467

    Default

    ja sam radila prošli tjedan za moje dečke rođendanske torte, nije prvi put ali isti problemi-boje nisam nikako uspjela dobiti prave, sve su bile onako pastelne,
    imala sam boje u prahu i probala sam dobiti crvenu ali nikako, na kraju sam tolko razvodnila (s bojom i par kapi vode) ticino da se je mrvio!
    Znači baš moraju biti ili wilton ili americolor da bi to ispalo kvalitetno?

    A drugi problem-kako vi čuvate torte do drugog dana? Ja sam ih stavila u frižider i jedna se je počela topiti, nije to bilo jako ali da sam ju kojim slučajem trebala kud nositi bilo bi grozno! A torta unutra je bila klasična, ne kužim zašto se topila?! Bila je u frižiferu ali ne pokrivena u kutiji, samo na tacni, jel to možda problem?
    Inače bravo za torte! Odlične su vam

  45. #1945
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Quote Originally Posted by nahla View Post
    kalimero ideš mi na živce, da znaš....
    kad vidim tvoje torte, izgubim volju za radit išta
    Nemoj gubiti volju, budi uporna
    Ja možda polažem dosta pažnje na detalje, to je moj stil, no svaka torta je lijepa na svoj način.

  46. #1946
    nahla's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    split
    Posts
    903

    Default

    ma ja se zezam, zadovoljna sam ja sa svojim tortama, i prezadovoljna,i svi oko mene, i moram ti priznat da puno inspiracije nađem u tvojim toratama, svaka ti čast

  47. #1947
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Quote Originally Posted by nahla View Post
    ma ja se zezam, zadovoljna sam ja sa svojim tortama, i prezadovoljna,i svi oko mene, i moram ti priznat da puno inspiracije nađem u tvojim toratama, svaka ti čast
    Hvala

  48. #1948
    oka's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    3,305

    Default

    Quote Originally Posted by big milky mum View Post
    ja sam radila prošli tjedan za moje dečke rođendanske torte, nije prvi put ali isti problemi-boje nisam nikako uspjela dobiti prave, sve su bile onako pastelne,
    imala sam boje u prahu i probala sam dobiti crvenu ali nikako, na kraju sam tolko razvodnila (s bojom i par kapi vode) ticino da se je mrvio!
    Znači baš moraju biti ili wilton ili americolor da bi to ispalo kvalitetno?

    A drugi problem-kako vi čuvate torte do drugog dana? Ja sam ih stavila u frižider i jedna se je počela topiti, nije to bilo jako ali da sam ju kojim slučajem trebala kud nositi bilo bi grozno! A torta unutra je bila klasična, ne kužim zašto se topila?! Bila je u frižiferu ali ne pokrivena u kutiji, samo na tacni, jel to možda problem?
    Inače bravo za torte! Odlične su vam
    Ne znam za mrvljenje, mislim ako staviš dovoljno boje i kužiš da je pastelna, a ne ono što ti želiš
    jednostavno ne dodajem još više boje, detalje radije pobojam na kraju, a cijela pokrivka jednostavno ostane takva kakva je.
    Nisam radila sa bojama u prahu.

    Torta se čuva otvorena u frižderu s time da se pobrineš da nema nešto od čega bi pobrala jak miris.
    Ne pokriva se.
    A topi se krema ispod ticina i torta počinje plesati tj smanjivati se. A i ticino.
    Jednostavno je tako u tim ljetnim danima.
    Čim napraviš odmah u frižder pa ticino i nek se prvo kvalitetno stisne i tek onda ukrašavanje.
    Po mogućnosti gotove figurice od prijašnjih dana poljepiti ili valjati ticino pa tortu na mahe vaditi van.
    Uglavnom paziš na temperaturu, a i klima uređaj ako imaš dobro dođe

    Sad sam tek skužila da se je topila unutar friždera, jesi sigurna da nije u to vrijeme dok si ju ukrašavala?
    Last edited by oka; 16.06.2012 at 22:14.

  49. #1949
    Osoblje foruma leonisa's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    zagreb
    Posts
    16,612

    Default

    joj, negdje sam citala sta smije, a sta ne biti ispod mase. :coolinarika:
    mislim da krema koja ima mlijeko topi masu.
    kad sam kratke pameti. trebalo mi je znanje za ozujak, u lipnju ga vec nemam.

  50. #1950
    Osoblje foruma Danci_Krmed's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    T-dot
    Posts
    2,294

    Default

    možete napraviti figurice za na torte par dana prije i onda samu stvar složiti recimo dan prije?

    ako da, gdje skladištiti figurice?

Page 39 of 46 FirstFirst ... 293738394041 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •