Page 41 of 46 FirstFirst ... 313940414243 ... LastLast
Results 2,001 to 2,050 of 2260

Thread: Pomoć hitno-ticino masa

  1. #2001
    cikla's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Vojvodina
    Posts
    430

    Default

    Ne verujem da ćeš uspeti na smeđoj izvući žutu. Ja sam pravila pre par dana od bele mase figuru, pa sam je naknadno bojala i nije ispalo loše. Mada, nije imala onaj mat izgled gum paste, nego je sve bilo kao od porcelana, sjajno i glatko.

  2. #2002
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Već sam nekoliko puta na ovoj temi pisala i kad trebam poslati tekst, sve se blokira i poruka ne ode. Stoga sam i rijeđe tu. Kako to ide vama, jel imate problem na ovom forumu ?

  3. #2003
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Evo sad je uspjelo, nakon xxx dana (

  4. #2004
    oka's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    3,305

    Default

    Kalimero, ja nisam imala nikakvih problema sa forumom.

    Uglavnom, četvrta ticino torta mi je baš uspjela, čak sam uspjela biskvit napraviti kako spada
    pa sam se baš trudila da ispadne onako glatka po mom šlifu, a sad mi je konačno i uspjelo.
    A unutra sam radila onu tortu od ananasa sa dodatkom jedne kore od bjeljanjaka i lješnjaka....bilo je isto prefino.
    Evo, nikad mi se nije tako potrefilo, svi smo bili presretni i mali i veliki!

    Samo ju baš nisam poslikala, ali evo jedne male
    https://picasaweb.google.com/KElena0...25477493540258

    ps zaboravih napisati koliko sam ponosna na Alex-a
    Last edited by oka; 04.09.2012 at 22:54.

  5. #2005
    Osoblje foruma Danci_Krmed's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    T-dot
    Posts
    2,294

    Default

    prelijepa je oka! tako je i meni konačno uspjela četvrta torta :D

  6. #2006
    oka's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    3,305

    Default

    Hvala Danci, a možda nam je 4 sretan broj

    Ma praksa je bitna, koliko ih Kalimero napravila, ona bi valjda i zatvorenih očiju već mogla lijepo oblikovati tortu i ticino

  7. #2007
    Osoblje foruma Danci_Krmed's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    T-dot
    Posts
    2,294

    Default

    Istina Ja kad sad gledam ove prekrasne torte si mislim božemili koliko je to samo volje i dugog rada oko svih detalja :shock:

  8. #2008
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    oka- prekrasna ti je torta, sviđa mi se. Bravo !!!!

  9. #2009
    oka's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    3,305

    Default

    Hvala Kalimero

  10. #2010
    Osoblje foruma blackberry's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    istra
    Posts
    1,259

    Default

    prepredivna je!!!! svaka čast!

  11. #2011

  12. #2012

    Default

    cure drage, ne stignem sad sve iščitavati ali može li mi koja dati par savjeta?
    kako vam torte izgledaju tako zaglađene? ja sad već par godina radim klincima za ročkase (što svojima što tuđima) i vidim napredak ali često mi tu i tamo zna iskočiti koji balončić ili je malo "grbavo negdje i sl.
    trebam li ticino izvaljati na deblje ili kako?
    evo linka na par zadnjih tortica. https://picasaweb.google.com/curlyma...OCapofKn42n2QE

  13. #2013
    Cheerilee's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Čakovec
    Posts
    2,617

    Default

    Ojla!


    Torte su ti krasne!

    Ja napravim tanki biskvit od tri jaja u velikom kalupu i obložim tortu njime,
    ravno da nemože bolje....

    Dobro je imati i gladilicu, mislim da je oko 30i neš kuna u slatkoj bajci...




    Ili stavim ispod buttercream al to jako jako rijetko radim....




    Evo ja upravo završavam jednuu sirenu za sutra!
    Last edited by Cheerilee; 21.09.2012 at 20:30.

  14. #2014

    Default

    nisam skužila to s biskvitom...direktno na biskvit stavljaš ticino?

    ajde stavi sirenu.
    n. želi arielu za svoj peti, sad u desetom.

  15. #2015
    Cheerilee's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Čakovec
    Posts
    2,617

    Default

    Da, direkt......
    Jer mi je zadnji sloj na torti krema pa bi bilo prekomplicirano s buttercreamom... Stavila sam tanki biskvit gore i bočno... Na nekim mjestima je malo tanji pa bi tu u pravilu trebala staviti BC (al nisam imača više šećera u prahu )

    Stavim sutra slikicu, evo upravo sam završila.....


  16. #2016
    tua's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    910

    Default

    i ja upravo zavrsila, tri komada...namjera mi je prije nego dodu na stol samo ih naslagati jednu preko druge. jel vi stavljate stapice? koliko mogu tako stajat?
    dobila sam savjet da ispod ove dvije gornje stavim oblatnu.

  17. #2017

    Default

    i mene zanima kako staviti jednu na drugu.

    inače, ja torte za dječje ročkase radim od keksa. imam 2 recepta. jedan je s plazmom drugi s petit keksima. idu i banane, jabuke, margarin...sve se samo zamijesi i modelira u željeni oblik. bude i jako fino a super je jer ne treba raditi nikakvu kremu između ticina. ali gledam npr. lindine torte. skroz izgledaju profi pa me zanima kako to postići...taj završni glanc.
    Linda???

  18. #2018
    oka's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    3,305

    Default

    Tua, ja ne stavljam ništa između, a ako su ti nešto posebno visoke možeš sa štapićima,
    ali ako je klasika, ne trebaš osim ako ju ne misliš u neki transport

    Curly mama
    Sinoć sam napisala nešto, ali mi otišlo u vjetar...
    Uglavnom biskviti ti moraju biti savršeni, ne dozvoljava se nesavršenost kao kod
    onih torta sa šlagom gdje se ne vide ti rubovi.
    Vidiš po videu gdje ih slažu da su biskviti debeli, moji zadnji su onak srednje, ne pretanki.
    Ne smije biti previše voća, krema odgovarajuća, buterica na kraju i kad ju izglancaš sa butericom
    mora biti savršena, ako već onda nešto ne štima onda je normalno da će se ticino napuhnuti.
    A na kraju sa gladilicom izgladiš.
    Meni je to sve uspjelo samo jednom i to sad četvrti puta

    Ali ti radiš preeekrasne torte, možda ti samo fali ta gladilica?

  19. #2019
    Cheerilee's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Čakovec
    Posts
    2,617

    Default

    Ja ne stavljam ništa između torti na kat...
    Evo tu u albumu je samo dvije duple;

    https://picasaweb.google.com/janjah4...rvaTicinoTorta



    Većinom radim ovu tortu;
    http://www.coolinarika.com/recept/804737/
    Moj recept je malo izmijenjen.....

    Ako je masa pretanka opet se teže dobije baš glatko...
    Ja zato napravim malo deblju pokrivku...

  20. #2020

  21. #2021
    tua's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    910

    Default

    stavila sam oblatnu, prije iznosenja na stolnaslagala jednu na drugu, kad je trebalo rezat, rastavila i proslo je ok.
    nisu super zagladene, dosta je to slampavo, ali klinci to ne vide, a wow efekt je postignut

  22. #2022
    Osoblje foruma blackberry's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    istra
    Posts
    1,259

    Default

    cure, torte su vam predivne!!

    imam jedno pitanje...je li radio netko od vas lego kocke? ako je, kako ?

  23. #2023
    Osoblje foruma blackberry's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    istra
    Posts
    1,259

    Default

    mislim, kužim ono sa kružićima i kockicama...al ima li što jednostavnije ako nemam kalupe?
    i ima li kod nas kalupa...idem škicati...

  24. #2024
    Cheerilee's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Čakovec
    Posts
    2,617

    Default

    Za lego netreba puno alata, možda neka improvizacija ako ga se nema....
    Možda potreban jedino izrezivač malih točkica....

    http://www.youtube.com/watch?v=ZhHWMf6bWGo


    http://www.youtube.com/watch?v=IlLlF...feature=relmfu

    Ja se spremam za mjesec dana lego raditi.....
    Last edited by Cheerilee; 25.09.2012 at 09:55.

  25. #2025
    oka's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    3,305

    Default

    Cure torte su vam prekrasne!!

    I kod nas će biti legica, ali druge godine valjda, ali ja nisam planirala raditi kocke cijele ili
    bar ne puno, već ovak pločice pa samo kuglice gore.
    Ova mi je lijepa ili one gdje se samo dio otvara (kao konzerva)

    http://cakecentral.com/gallery/1631286/lego-cake

  26. #2026
    Cheerilee's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Čakovec
    Posts
    2,617

    Default

    Mwni je ova odlična;
    http://www.rookno17.com/2011/01/insp...owers-and.html

    Figurice se mogu napraviti puno ranije, pa se onda samo napravi pokrivka za tortu....

  27. #2027
    oka's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    3,305

    Default

    Kad figurice napravim puno ranije one mi ispucaju i izgube mi neku svježinu i ljepotu, zašto?
    Stavim nečega previše, vode, šećera?
    Last edited by oka; 25.09.2012 at 10:41.

  28. #2028
    Cheerilee's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Čakovec
    Posts
    2,617

    Default

    Hm, neznam... JA radim s marshmalow bombonima i sad sam za ovu zadnju tortu fihurice napravila u ponedjeljak, stajale su vani u kuhinji, lijepo su se osušile al nisu popucale...

  29. #2029
    Osoblje foruma blackberry's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    istra
    Posts
    1,259

    Default

    a da?
    ne radite figurice od ticina?

    hvala vam cure!
    moram je napraviti za desetak dana...
    ne izgleda komplicirano...sao ti kružići...malo pimplavo...
    baš me zanima hoće li mi to ići..

  30. #2030
    Cheerilee's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Čakovec
    Posts
    2,617

    Default

    Puno je jednostavnije napraviti masu od tih bombona a i lakse je s njom raditi.. Meni barem... Ima ih u mulleru 16,9 je cijena... Bijeli moraju biti...
    Last edited by Cheerilee; 25.09.2012 at 12:54.

  31. #2031
    Osoblje foruma blackberry's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    istra
    Posts
    1,259

    Default

    baš ću probati...
    imaš neki recept ?

  32. #2032
    nahla's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    split
    Posts
    903

    Default

    ja radim od ticina, za te nisam ni znala

  33. #2033
    anatom's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Posts
    1,315

    Default

    tko ce mi napraviti simbu figuricuuuuu.plizzzz.
    borim se sa simbom danima.i neide.

  34. #2034
    Cheerilee's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Čakovec
    Posts
    2,617

    Default

    Ovdje je jedan kojeg je lako napraviti;
    http://cakecentral.com/gallery/2302910/simba

  35. #2035
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Quote Originally Posted by oka View Post
    Kad figurice napravim puno ranije one mi ispucaju i izgube mi neku svježinu i ljepotu, zašto?
    Stavim nečega previše, vode, šećera?
    Ma to se i meni događa, masa se osuši i izgubi sjaj. Najbolje je raditi jedno tri dana prije.

  36. #2036
    nahla's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    split
    Posts
    903

    Default

    meni popuca ako ga omekšavam u mikrovalnu i ako pospem previše šećera dok oblikujem. i od americolor boja mi se mrvi

  37. #2037
    Smajlich's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    1,136

    Default

    Quote Originally Posted by Cheerilee View Post
    Puno je jednostavnije napraviti masu od tih bombona a i lakse je s njom raditi.. Meni barem... Ima ih u mulleru 16,9 je cijena... Bijeli moraju biti...
    Također. Neke figure sam napravila i do 10 dana prije. I uopće nisu skupi, a brzo zamijesiš.

  38. #2038
    anatom's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Posts
    1,315

    Default

    ja voih dana imala serijsku proizvodnju-malo mi i dojadilo.neke manje uspješne neke više

    http://public.fotki.com/anatom/ivina.../dsc00213.html

  39. #2039
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Oooo, koliko torti, prekrasne

  40. #2040

    Join Date
    Dec 2005
    Location
    ispred monitora
    Posts
    355

    Default

    ako netko treba ideju za angry birds..
    nije torta nego su keksi :

    http://public.fotki.com/VeronikaR/dodatno/

    ticino prema receptu sa fruktozom i glicerinom..boje sam uzela americolor i jestivi flomaster - crni za oci..
    sa okruglom casom kojom su rezani keksi rezala sam i oblik crveni i polukrugove bijele..
    trokutice za nos i trakice za obrve..
    bijele oci su rezane nekakvim malom cepom od flomastera..
    i sve je ljepljeno na keks sa istom tom masom otopljenom u malo vode..


  41. #2041

    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    190

    Default

    Pozdrav,

    Jel mozda netko radio tortu na temu spidermana da mi stavi slikicu...?

  42. #2042

    Default

    Quote Originally Posted by SaraRi View Post
    Pozdrav,

    Jel mozda netko radio tortu na temu spidermana da mi stavi slikicu...?

    moja frendica je nedavno radila. bila joj je to prva ticino torta i super je ispala. napravila je mrežu preko cijele torte i spidermena kako se penje. jednostavno a baš efektno!
    gle kaj google izbacuje, možda dobiješ ideju: https://www.google.com/search?q=spid...w=1280&bih=886

  43. #2043
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    evo i tutorijal za spidermana, nije komplicirano

    http://indulgy.com/post/95dtdCGED1/s...ndant-tutorial

  44. #2044

    Default

    anatom, pa to je fantastično

  45. #2045
    ježić's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Zagorje
    Posts
    1,862

    Default

    Quote Originally Posted by Cheerilee View Post
    Puno je jednostavnije napraviti masu od tih bombona a i lakse je s njom raditi.. Meni barem... Ima ih u mulleru 16,9 je cijena... Bijeli moraju biti...
    Ne kužim. Kupiš bombone i onda njih umijesiš? Dodaješ im boje isto kao i ticinu?

    Btw. Krasne su vam torte!

  46. #2046

  47. #2047
    nahla's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    split
    Posts
    903

    Default

    još da mi je u Splitu nać marshmallow..

  48. #2048
    ježić's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Zagorje
    Posts
    1,862

    Default

    Quote Originally Posted by tua View Post
    Aha, Thnx.
    Znači tu nejde glicerin i fruktoza. To onda izgleda puno jednostavnije.

  49. #2049
    tua's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    910

    Default

    vecina koja je probala oba recepta, kaze da je ovaj "migulicin" najbolji. meni je za povremene izlete dobar ovaj s bombonima, kupim one sarene u lidlu, kad se zamijesi ispadne neka prljavo bijela, ok je, makar cesce odmah susnem neku boju unutra.

  50. #2050
    Cheerilee's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Čakovec
    Posts
    2,617

    Default

    Bomboni 300g obavezno bijeli, prelijati s 2-3 žlice mlake vode (ja stavim po prilici) i malo zagrijati u mikrovalnoj da budu mekani,
    + 800g šećera u prahu (to je cca, nekad treba više nekad manje, ovisno o tome s kolko vode se poliju bomboni),


    Marshmalowa ima u lidlu povremeno (kad je američki tjedan) i uvijek u mulleru....

Page 41 of 46 FirstFirst ... 313940414243 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •