pa zašto je problem glicerin, koji ima kupit u bilo kojoj apoteci, i fruktoza, koja ima kupit u svakom dućanu...![]()
pa zašto je problem glicerin, koji ima kupit u bilo kojoj apoteci, i fruktoza, koja ima kupit u svakom dućanu...![]()
Pa nije problem, al meni osobo je ovo puno jednostavnije a i lakše je radit figurice od te mase.....
i da: od 100 ml glicerina, koji košta 14,može se napravit nekih 500 kg ticina ja mislim
a od 500 g fruktoze bar 5-6 kg
A kolko šećera u prahu ti je potrebno?
Posljednje uređivanje od Cheerilee : 02.10.2012. at 22:59
Pa upravo radi figurica me zanima, htjela bi probati nešto drugačije. Da se daju figurice lijepo oblikovati, da budu čvrste kad se naprave, a opet da ne puca.
ne govorim o tome, nego neke cure misle da je teško doć do nekih sastojaka. to sam htjela reć. a šećera mi treba onoliko koliko mislim napravit mase![]()
evo moja lego....po želji slavljenika....
http://i1105.photobucket.com/albums/...1/P7060232.jpg
http://i1105.photobucket.com/albums/...1/P7060229.jpg
http://i1105.photobucket.com/albums/...1/P7060227.jpg
Jako, jako ti je lijepa!
Je li dugo trajalo to stavljanje kugličica na kockice?
hvala
pa ono...to je u biti najveći dio posla....nije komplikovano...al traje da
e...i dalje me ubija ta crvena boja...koja od ticina napravi katastrofu...
da li zato jer je se mora staviti puno...pa ga pošemeri...što li?
hej, koje boje koristiš? frendica mi je posudila njene wilton u gelu i M R A K su! sad sam ih i ja naručila...
a torta ti je PREKOKRASNA! bravo!
ja sad radim arielu i buzza svjetlosnog za svoje. zafrkavala sam se sinoć do sitnih sati btw.
sutra im je party. totalni izazov!
koristim americolor....i ok su mi...samo me ta crvena počela lagano izluđivati...al lagano
pretvori se u totalno neelastičnu smjesu...puca...mrvi se...lijepi se...ma katastrofa prava...a druge ne.
izazovi su super! meni je svaka još uvijek totalni izazov...
i da...hvala![]()
ja imam i americolor i wilton crvenu.nekako se isto ponasaju.
mislim ali samo mislim da mi stavljamo previse.cini mi se da pigment postaje intenzivniji stajanjem.
i meni se mrvi od americilor, i zato je stavljam doslovno kap po kap. wiltonove je puno lakše umiješat. al ipak mi je intezivnija crvena od americolora
curke koja od vas ima provjereni recept za mousse od čokolade? treba mi "prozračan" a ipak da izdrži težinu biskvita i ticina.
pliz ili link ili recept! hvala unaprijed!
Jake boje ticina možete dobiti ako u fruktozu kad se počne topiti dodate boju, ja dodajem boju u prahu ( iz Plodina ), ticino je puno elastičniji nego kad se u gotov dodaje boja.
kalimero - nenadmašiva kao i uvijek! Mufinsi su genijalni!
:naklondopoda:
uuuuuuuuu...koja divota!!!
kalimero ti si .... wow....baš bez riječi.
prekrasno!!!
Djevojke hvala na komentarima
Muffine sam radila za dvije vrtićke grupe u koje idu moji unuci, moraš si onda dati truda, sve za unuke))
kalimero....
napravila sam par torti sa tičinom, i sad se spremam napraviti jednu za rođendan starijoj curki i zanima me da li je netko pravio " vodu" od preljeva za torte obojanog plavom bojom?
kako vam je ispalo?
šta ste koristili kao podlogu?
ja sam radila. u stvari sam obojala želatinu i nanosila je kistom u par slojeva ispalo je genijalno
doduše ja sam radila jezerce na torti, nisam cilu tortu premazivala
meni je namjera da cijela torta bude kao bazen tako da mi treba cijela površina biti kao voda pa imam namjeru preliti je obojanim peljevom za torte samo još nisam sigurna što staviti za podlogu...biskvit možda?
Cure, kak radite buttercream? I koliko toga treba za obloziti jednu tortu?
Moje curke uskoro slave rodjendan pa imam visinske pripreme
Gledam sve te vase torte i ne mogu se nadiviti! Skidam kapu!
Ja sam miiiiljama daleko od toga.
Doduse, i ne radim ih cesto, ovo ce mi biti tek 4. i 5., al mislim da ih i cesce radim, ne bi bile tako savrsene
Posljednje uređivanje od Ginger : 14.10.2012. at 18:08
Ajme kalimero, tvoje torte su uvijek presavrsene, al ovi muffini....za opast na rit... WOW
astral- zavisi da li ćeš tortu oblagati ticinom ili ne. Ja sam radila " vodu " na ticinu i jedino to možeš izvesti sa DEKORATIVNIM GELOM. Meni se želatina skupi, ispod preljeva za voćne se topi ticino itd. Da ne pišem recept ukucaj dekorativni gel ( ako ne nađeš javi ), prije stavljanja na tortu grubo se izmješa plava boja i to se nanaese u debelom sloju na ticino. Pogledaj mikija
miki
Ginger- Za klasičnu tortu fi 26 ja imam dovoljno pola margarina, 150 g šećer prah i 200 g bijele čokolade iz Lidla. Kad je hladnije onda radain kremu na pari : Jaja , šećer , tamna čokol. margarin. Pisala sam o tome. Ako trebam bijelu kremu radim sa bijelom čokol, a ako tamnu sa tamnom čokol.
ja sam radila parfe ispod ticina, ali ne direkt. poviše mi je išao čokoladni ganache. inače uvijek stavljam ganache umjesto buttercreama
ovaj parfe sam radila
http://www.coolinarika.com/recept/trobojne-parfe-kocke/
meni je voda sa želatinom ispala isto kao i ovo kod kalimero.nanosila sam više slojeva sa kistom
ja sam nekako zamislila završiti tortu biskvitom, premazati tanko kremom od pudinga, margarina i čokolade, vratiti u kalup i preliti preko plavo obojani preljev za torte....tičino će ići sa strane (kao bazen na napuhivanje, ona rebra, kobase..) i gore patkice od tičina
ali hvala na savjetu, nisam znala za ovaj gel....sad imam i plan B...![]()
Posljednje uređivanje od astral : 15.10.2012. at 22:24
astral-pazi da ti se ticino ne raskvasi pri vrhu torte u dodiru sa preljevom za torte. Ja bih radije cijelu tortu obukla u bijeli tanki ticino, okolo stavila te kobasice od obojenog ticina i na kraju gore isipala dekorativni gel i stavila patkice. Pravila sam probe, ticino se sigurno topi pod ili u dodiru sa preljevom za torte.
Evo naiđoh na tortu bazen, vrlo jednostavnu, kao ideja za astral
http://cakecentral.com/gallery/24201...ay-cake-photos
nahla-koliko je ta torta parfe čvrsta, da li na nju mogu ići kakve figurice od ticina ?
dosta je čvrsta, ja sam radila na angry birds, figurice gore i sve.
kalimero, hvala na savjetu...a ja sam taman večeras napravila jednu probu i zaključila da vjerovatno neću uspjeti izvest tu ideju...
torta na linku je super....pokušat ću nešto tako izvest.
a koliko bi mi tog dekorativnog gela trebalo?
cure pomoc - hoce li mi se istopit ticino ako ga stavim na buttercream sa cokoladom?
astral, ne treba ti to bit debeli sloj. samo nek bude ugrubo naneseno i dobiješ taj filing dubine