najprije nisan te napala. nisam nikog napala samo iznosim ono sto znam i mislim. nije mi namjera napadat.M.a.r.t.a prvotno napisa
![]()
dalje, nije istina da su zene tako zivjele prije sto godina, moja baka je 9. dijete rodila za kominom prije 37 godina, mog strica, i na svoje kceri i sinove je prenijela isto znanje koje su nju naucili, to su moje tete, stricevi, moj otac, koji su mladi ljudi, ti si mozda njihova vrsnjakinja ili samo par godina mladja dakle rekla bi da se to dogadjalu i u tvoje vrijeme. ti ljudi imaju djecu koja radjaju sad i neki od njih pisu i po forumu i premose ono sto su culi s koljena na koljeno. i mene su savjetovali da ne perem kosu 40 dana, niti kad imam menstruaciju i hrpu drugih stvari. mene to ne cudi ni najmanje, i jasno mi je odakle potjecu te price.
ja se iskreno divim mojoj baki koja je rdoila 9 zdrave djece i jos je ziva!
druga baka je rodila iso 9. ali je 4 umrlo vrlo rano.
to nisu price ko zna otkad, ja ih slusam i cujem cesto i zapravo su mi jako zanimljive. na meni je hocu li im vjerovat ili ne. uglavnom ne vjerujem ali to je zato jer imam puno znanja iz odredjenih podrucja, a nemaju svi takvo znanje niti pristup informacijama.
vec sam negdi napisala, sa mnom je u sobi u rodilistu bila moja vrsnjakinja koja zivi 30 km dalje od mene i nije znala sto je to telegram.

Odgovori s citatom