Pokazuje rezultate 1 do 40 od 40

Tema: "ajmo se igrat"

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno "ajmo se igrat"

i tako x 100 na dan!!!

I okej, poigram se ja no ono što me kopka je činjenica da se užasno dosađujem i da mi je to taaaako dosadno...voziti vlak sto krugova po pruzi, ili parkirati autiće i utrkivati se....aaa, zijev, zijev...
    I onda, shvatim, da nam se dan svede na to da me Jan navlači da se igramo (gore spomenutim igračkama) a ja ga izbjegavam "mama mora ovo, ono, ili treba ovo , ono" ili mu čak kažem da ne želim...
    Jer nije stvar u tome da li imam ili nemam vremena, baš me briga što imam hrpu suđu i veša, nego meni je ta igra fakat dosadna..
    Mogu čitati knjigice, slagati puzzle, crtati, pjevati, glupirati se, ma i igrati nogomet, pa i igrati se figuricama zoo vrta, katkada i kuhati (iako mi i to spada pod dosadne igre)..ali autićiiii..
    i dobro..sada je MM preuzeo igru s autićima pa mene i manje pita...

Zapravo i ne znam što sam htjela pitati, htjela sam samo čuti ima li i među vama onih kojima se ne da igrati s djetetom neke igre i koje su vam užasno dosadne?
    Jer ja ga, bez imalo grižnje savjesti, odbijem (da se razumijemo, ne za sve igre, nego baš autiće)
    A na moru sam mu znala i reći "Jan molim te samo da popijem kavu i pročitam novine", ali onda sam dobila "jesi pročitala, jesi pročitala, jesi pročitala", svak dvije minute!

Ma vrlo rijetko se zaigra sam...
    eto...
    malo mi je lakše

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Re: "ajmo se igrat"

Citiraj Shiny prvotno napisa
    iZapravo i ne znam što sam htjela pitati, htjela sam samo čuti ima li i među vama onih kojima se ne da igrati s djetetom neke igre i koje su vam užasno dosadne?
    Ponekad
    Ali vožnja vlakića je bila još super, nije mi bilo dosadno. Nego, sad se moramo po xx puta dnevno igrati Bambija, a to se igra tako da on legne na pod, a ja ili MM mu govorimo (točno 5 puta): Bambi, ustani! Ustani! Moraš ustati! Ustani! Ustani! - i onda se on ustane i smije se i nakon 5 minuta opet legne na pod.

Jednom odigrati tu igru mi je ok, drugi put podnošljivo, a nakon trećeg puta počnem odbijati suradnju...

Meni većina njegovih igara nije dosadna, problem je samo kad sam umorna, a radnim danom, po povratku s posla, najčešće i jesam umorna i pospana, pa otud i slaba suradnja...

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

da, ja mrzim autiće i vlakove i navlačenje istih, ne volim ni lokalne parkove di moram razmjenjivat iskustva s drugim mamama tetama i bakama, ja volim radit lutkice za predstave i pravit predstave, mjesit tijesto i plastelin, čitat pričice i gradit gradove od legića, ić u šumu u šetnju....igram se onog šta on želi, iako ne krijem da mu nekad sugeriram:a da radimo predstavu?a da...?pa ako prodje prodje

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

oni imaju sat kad se ja moram igrati s njima... uživim se pa je dobro da se ne uživim poludila bi... srića pa smo prerasli mačevanje - ubijalo me...

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj štrigica prvotno napisa
    srića pa smo prerasli mačevanje - ubijalo me...
    e kod nas je upravo ovo sad karlu najomiljenija igra...i to moramo imati po 2 mača...uf luda sam više od mačevanja

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno Re: "ajmo se igrat"

Citiraj Shiny prvotno napisa
    Jer ja ga, bez imalo grižnje savjesti, odbijem (da se razumijemo, ne za sve igre, nego baš autiće)
    Ovo ti je dobro - mama voli svašta da se igra ali autiće ne. I sve ok.

I moj G. ima nekih stvari koje od mene traži ali ja kažem "to ti i tata, mama nije za te stvari" i nema ljutnje jer mi imamo hiljadu i jednu "svoju" igru.

Ja nekad mislim o tome kako će uskoro doći vrijeme kad ni mama ni tata neće biti poželjni suigrači pa iskorištavam sad ovo vrijeme dok je mali i faktički još uvijek UČI da se igra

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja srećom nemam takvih problema,moji su toliko uigrani međusobno da im ja samo smetam.Ali imamo svoje trenutke a to je valjanje po podovima,krevetima i sl,tako guštamo svi zajedno.

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    Ja srećom nemam takvih problema,moji su toliko uigrani međusobno da im ja samo smetam.Ali imamo svoje trenutke a to je valjanje po podovima,krevetima i sl,tako guštamo svi zajedno.
    Baš iz ovog razloga ja se priključujem kad god mogu kao što često sama iniciram neku zajedničku aktivnost, od gledanja crtanih do guranja autića i svega ostalog.
    Ali navodim i na svoju vodu - npr. uposlim ga da pravi ručak sa mnom - da mi recka papriku ili tako nešto, dam mu usisivač ili metlu, dam mu krpu pa mi lafo briše prašinu i tome slično.
    I on u tom uživa

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

shiny, a onda će doći trenutak kad će se on sam zaigrat. i onda ne do bog da ga prekineš u tome. ja sam znala i sad znam kad se ona sama zaigra - ja se samo decentno povučem i ne smetam joj, da me ne bi slučajno pozvala u igru. ne bi mi padalo na pamet samoinicijativno uključit se u igru. jer jednom ako to učiniš, onda si obrala bostan.

ili joj napravim recimo šator, ili joj prostrem deku (za piknik) i ona već zna da će se dalje sama igrati. ako se igram, onda se igram onako kako ja to hocu, recimo igramo se doktorica rasporedimo bebe u krevete i onda pravimo vizitu. il čitamo, il učimo slova... crtiće uvijek gleda sama. dok ja nešto radim.

nikad nisam išla u obližnji park s njom igrati se... u biti... moja igra se sastoji u tome da je odvedem na sladoled u grad, u muzej... ili u dućan.

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Grozna si

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Neka te ne grize savjest.
    Ja se npr. ne volim igrati vuka i 7 kozlića, Kralja lavova gdje moram puzati po stanu i trčati za njima...

Ima nešto u onome što Trina kaže: otkako je seka malo "stasala" ona glumi Simbu, a starija Nalu. Pa smo pošteđeni.

Ja volim slagalice, kocke, konjiće i sl.

A ovo za popiti kavu, to im bez beda kažem. Puste me.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Moja ujutro cim otvori kaze: Mama, jesi spremna za igranje? I cijeli dan se samo igra. Igra se dok jede, dok hodamo do parka, stalno stalno...U stvari, ne znam da li ima neka aktivnost koju radimo, a da se uz nju ne igramo.

I da, nekad sam i ja stvarno umorna, a adekvatna zamjena u igri su samo neka druga djeca...

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Nataša,Sarajevo prvotno napisa
    Baš iz ovog razloga ja se priključujem kad god mogu kao što često sama iniciram neku zajedničku aktivnost, od gledanja crtanih do guranja autića i svega ostalog.Ali navodim i na svoju vodu - npr. uposlim ga da pravi ručak sa mnom - da mi recka papriku ili tako nešto, dam mu usisivač ili metlu, dam mu krpu pa mi lafo briše prašinu i tome slično.
    I on u tom uživa
    Ajme ne pada mi napamet.Ja čitav dan ne stajem i stvarno nemam volju igrati se autićima ili barbikama.Sretna sam što se vole igrati zajedno i što im nikada nije dosadno jer,niti imam vremena za igru,niti bi uživala u tome.Naravno,uvijek odvajam za svakoga posebno njegovo vrijeme.Ali to je ili šetnja ili nešto tako mirno di se možemo dobro napričati jedan na jedan.I stalno smo u nekakvim šetnjama svi skupa.Ali da ja iniciram igru,nema šanse.Možda sam grozna ali ja to ne volim

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Sve pišete o manjoj djeci. A kako se zabavljate sa starijima?

Ovo ljeto smo M. i ja napravile dosta otkačenog nakita pa smo svaki dan nosile nešto našega. Na more smo ponijele akrilne boje, kistove i ljepilo pa smo radile suvenire s ljetovanja od onog što smo našle u moru. Pridružilo nam se još djece pa smo imale pravu radionicu u hladu. Ne moram reći da su bake oduševljene suvenirima. Skupa se igramo na Stardollu kreirajući garderobu ( link za mame starijih curica : http://www.stardoll.com/en/ ), listamo njene časopise i komentiramo, lutamo po dućanima isprobavajući odjeću i obuću koju nikad ne bi kupile (to posebno "zabavlja" prodavačice kojima se ovim putem ispričavam ) ili jednostavno samo razgovaramo.

Kad je bila mala igrala sam se, ali neke igre sam ostavljala samo njoj. Znala je da za neke igre uvijek može računati na moje društvo. Imala sam sreće što su joj igre uvijek bile dosta kreativne i što su obično završavale listanjem knjiga, traženjem nekih podataka i beskrajnim razgovorima. Nisam tip za besciljno voženje autića pa sam dobro prošla .

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

ni ja se ne mogu pohvaliti da sam mama koja se puno igra s svojim djetetom... moj je trenutno u fazi mačevanja, spidermana i ostalih i ja se fakat u to ne mogu uživiti (možda da se malo potrudim ). za takve igre tu je MM i oni se super kuže, naganjaju, jedan je spiderman a drugi čovjek pijesak itd... ja ih gledam i mislim si:

ja sam više tip za puzzle, crtanje, učenje slova i brojki, rezanje sa škarama...

super mi je to kaj se moj mali može igrati sam i zna se zaigrati tak da sat i pol ne znam za njega... ali kad vidi da recimo peglam, e onda i on treba peglu i hoće peglati... s usisavanjem je isto s tim da mu to čak i dozvolim - nek' uči kak to ide...

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja se volim igrati.

Jedino ne volim kad moram izmišljati sto stvari da ga zabavim jer je precendrav od dosade da bi sam nešto smislio.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

potpis!!!!

valjda mi je zato bilo najteže s jednim djetetom
    znači,rješenje:roditi još pa se lijepo skupa igraju

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

znači,rješenje:roditi još pa se lijepo skupa igraju
    Ili postaneš sudac all the time

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

mama courage mi kaod a smo od iste majke rođene baš smo grozne

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dobar topic
    igram se s njim, sto cu, ali da uzivam u tome... kako kad. recimo, ni kao dijete nisam voljela ici u park odnosno igraliste (jos imam fobije od klackalica i tobogana), niti volim sad kao odrasla. tako da je bilo puno suncanih dana kad smo teoretski mogli ici u park ali smo se igrali doma na podu. odlaske u park zato nadoknadjuju baka i deda.

vlac avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Naša curka čim se probudi govori "Idemo igrati". Jako voli kad i mi sudjelujemo u njezinom igranju. Naročito voli čitanje jer kuži da smo tada posvećeni samo njoj. Dijete i ima pravo, ako se već igramo s njom to treba biti aktivno igranje, a ne sput gledati Tv ili spremati veš.
    Kad spremam veš uključim i nju u to - sprema svoje čarape... I svi zadovoljni.

vlac avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I primjetila sam kad se aktivno igramo po njezinoj želji npr. slažemo lego kockice, puno priča i koristi maštu. Očito je da igra ima svoj tijek. Nekad poveže prijašnju igru s istim igračkama sa trenutnom i ispriča nam što je bilo prije.
    Također, nudi nam da se s njom igramo s onim igračkama za koje je primjetila da nas više i dulje vežu uz nju i igranje. Tako tatu uvijek pridobije na kockice i crtanje(skužč dijete da je mama antitalent za crtanje ). Mi cure uživamo u hranjenju i preskidanju beba.

mis-pis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mislim da me to igranje bas i ne privlaci zato sto je djecacic. Autici, busilica, cekic,...
    A najbolje je kad me namami u svoju sobu, zatvori vrata i kaze "Hajmo se igat" sa onim pogledom
    Parkovi mogu proci, ali mrzim sto stalno moram paziti ima li smeca, razbijenog stakla, pa se i to svede na "nemoj to dirati", "nemoj ici tamo".

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja rado čitam slikovnice i crtam priče. Nisam fan igranja s autićima, tu se mm bolje snađe. Malom je najdraže kad glumimo stvarne situacije, npr. kad on sudari dva autića mm doveze kamion iz kojeg izlaze majstori i popravljaju, a ja dolazim kao policajac i tražim vozačku dozvolu i zapisujem podatke. Ali iskreno, to mi je draže gledati nego raditi.
    A on se voli pokazati, pa kad se igra sam ili s prijateljem, povremeno dolazi "Vidi..." i onda se primjereno divim.

Kad je veliki bio friško kod nas igrala sam brojne igre, čovječe ne ljuti se, memori i slično, s njim i njegovim prijateljima, ako im je falilo društvo. I badminton, dok ga se smjelo vidjeti s mamom. Ali brzo je prešao na kompjuterske igrice koje nisam nikad savladala.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj mis-pis prvotno napisa
    Mislim da me to igranje bas i ne privlaci zato sto je djecacic. Autici, busilica, cekic,...
    A meni se čini da mi je lakše igrati se s njime baš zato što je dječak. Gradnja pruge, vožnja vlakića, tramvaji, brojevi, kockice, životinje...
    Puno teže mi padaju "glumljene igre" (v. raniji post o igranju Bambija), jer se u njih teško uživljavam (e jesam nemaštovita ). Ali, kad sve skupa zbrojim, one i nisu tako česte (iako bi, da imam curicu, vjerojatno bilo drukčije).
    Grublje igre (naguravanje, skakanje, preskakivanje) prepuštam MM-u - ja nit imam afiniteta, ni snage za tako nešto (i svjesna sam, kako će biti sve stariji, da ćemo tu biti u sve većem raskoraku :/ )

Nego, ja bih se rado i često s njim igrala društvene igre (memory, domino, Habine igre), ali on - neće! Više voli biti "sam svoj majstor" u igri...

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Kad je bio manji uglavnom smo čitali pričice i kojekakve knjigice. A sada se uglavnom igra sa sestričnom koja živi kat iznad nas tako da nas baš ne gnjavi.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    Nego, ja bih se rado i često s njim igrala društvene igre (memory, domino, Habine igre), ali on - neće! Više voli biti "sam svoj majstor" u igri...
    tanja, jeste probali Monopoly junior?
    Mi smo oduševljeni.

Nek Andrej bude bankar i broji novce

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Probudim se sa slatkim mišićem koji mi gura igračku u ruku i kaže: "Pričaj!" Naravno, u njegovoj ruci je tata ili dijete igračke koju ću ja glumiti.
    Otvaram oči, još ne znam da li sanjam ili kaj, ni glas mi ne izlazi, jezik je težak 100 kg i faaakata ne mogu pričati. Prvo što kaže mali lavić u mojoj ruci je:"Ja bi spavala. Ajmo jos malo spavati!" Ali stariji lavić u njegovoj ručici glasno vikne: "Ne možeš spavati! Pričaj!"
    Mali lavić se naglo diže, zajedno sa mnom i pokušava izvući trunke snage nakon iscrpljene noći svemoguće majke (koja i radi i po noći i kad spavaju i s djecom je po danu, te doživljava žestoki burn out koji traje već danima i do daljnjega, dok netko ne ode u vrtić kojemu već potajno zahvaljujem iz dubine svog srca).
    Da bi stvar bila zanimljivija, "Pričaj!" naredba traje tijekom cijelog dana. Kad kuham pričam.. kad šetamo, netko priča. Ako zaboravimo uzeti igračke van i jednostavno šetamo, onda on ubere listiće za svakoga i opet.. pogodite što.. "Pričamo!"

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mi smo s našim sate i sate proveli u pješčaniku na zaprepaštenje naših bližnjih

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Sonja se vrlo rijetko zaigra sama. Uglavnom se mi igramo s njom, sreća pa se volimo igrati. Jedino smo malo zamijenili uloge, tata je taj koji se igra s barbikama a ja norim po parkovima.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

yaya, vec sam pomislila da s ovom mojom nije nesto ok jer je kod nas isto tako...velika cura ali najvise voli kad se mi igramo s njom i to stalno...jedino sto mi odradjujemo to spolno stereotipno.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj flower prvotno napisa
    yaya, vec sam pomislila da s ovom mojom nije nesto ok jer je kod nas isto tako...velika cura ali najvise voli kad se mi igramo s njom i to stalno...jedino sto mi odradjujemo to spolno stereotipno.
    Pa i mi smo mislili da to baš nije normalno ali onda si opet mislimo ma ok je dok paše i njoj i nama. Recimo kad smo vani i igram/o se s njom ona će se igrati ali čim sjednemo na kavu eto nje i naručuje čaj Prije je bježala od nas i igrala se s djecom sad kud mi tu i ona proći će je, valjda :?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

A da vidiš kako MM igra gumi gumi

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    A da vidiš kako MM igra gumi gumi
    a moj oblači one barbike s nenormalno dugim nogama nemam pojma ni kako se zovu te friki lutke...

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

MM stvarno pravi super kućice za te barbike. Kad razmislim, nikad od mene ne traži da se to igramo, samo od njega.
    I to sigurno zato što njemu nije žao izrezati moje krpe za zavjese

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Drage cure, nasmijala sam se do suza!!!!!!!!!!!!1
    Pogotovo za Bambija

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ja se puno igram s D. , dapače skoro cijelo vrijeme kad dođem s posla sam samo njegova. Sad problem je u tome što kad se odmaknem na trenutak sa stavim kuhati ili stavim veš sušit , sljedi velika tuga i plač i : ajdemo se igrati.Njemu su tri godine i čudi me što ne želi prihvatiti da se moram odmaknuti na samo nekoliko minuta. Molim ga da mi pomogne pa ću biti brže gotova ili predlažem da se igra to i to dok mene nema, ali ništa ne pomaže. On me želi stalno sebi na raspolaganju . Molim Vas savjet kako da to promjenimo.

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj CAPPY prvotno napisa
    Ja se puno igram s D. , dapače skoro cijelo vrijeme kad dođem s posla sam samo njegova. Sad problem je u tome što kad se odmaknem na trenutak sa stavim kuhati ili stavim veš sušit , sljedi velika tuga i plač i : ajdemo se igrati.Njemu su tri godine i čudi me što ne želi prihvatiti da se moram odmaknuti na samo nekoliko minuta. Molim ga da mi pomogne pa ću biti brže gotova ili predlažem da se igra to i to dok mene nema, ali ništa ne pomaže. On me želi stalno sebi na raspolaganju . Molim Vas savjet kako da to promjenimo.
    Isto....ručkovi su mi postale brzopotezne splačine otkada imam lavića u kući...Anita-AZ...kada me netko pita koje mi je zanimanje ja kažem: krotiteljica životinjića!

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj abonjeko prvotno napisa
    Citiraj CAPPY prvotno napisa
    Isto....ručkovi su mi postale brzopotezne splačine otkada imam lavića u kući...Anita-AZ...kada me netko pita koje mi je zanimanje ja kažem: krotiteljica životinjića!
    Evo, sada se igra sama :D ...kuha plastično voće i povrće te hrani medvjedića!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja više niš niti ne radim. Igramo se cijelo popodne kad dođemo s posla.
    Evo jučer smo slagali kućicu od legića do pola deset navečer, milijardu djelova ima. Nakon toga najavio mi je da pripremim tjesto za sutra jer još nismo izradili sve figurice Sveta tri kralja, a koje nam trebaju za jaslice. Da ne pričam o tome da već imamo i Mariju i Josipa i sva tri kralja+kravicu,ovčicu,praščića,patkicu...od prošle godine, ali eto moramo napraviti još.
    Mijesimo i glinamol i plastelin i slikamo svim živim bojama koje postoje. Uglavnom imamo pozamašnu kolekciju "umjetničkih" radova doma. To sve radimo onda kad nismo na nogometu gdje centriram, izvodim aut, korner, a povremeno i branim na golu.
    Kućanske poslove radim kasno u noć kad napokon pozaspu ili ujutro prije posla, brzinski.
    E sad dal to radim iz gušta ili ne? Neznam ni sama, drago mi je kad si sve obavim po kući, ali ne očajavam ako ostane đumbus. Djeca su važnija, smatram da ako im se posvetiš u potpunosti, jednog dana sve to dobiš natrag. Pa eto u to ime ću vjerovatno i danas provesti dan u nekoj igri.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •