-
plijesan kraj kinderbeda
Kako nam uskoro stiže mala prinova (pitanje dana) u dječjoj sobi smo krenuli napraviti razmještaj tako da u dječju sobu možemo useliti i kinderbed. Nakon micanja ormara iz kuta u koji bi krevetić trebao doći otkrili smo da je tu probila nekakva vlaga i da se stvorila plijesan. Do sada se nije mogao osjetiti miris plijesni u dječjoj sobi i sada se miris osjeti samo ako se dođe skroz blizu mrlje. Vidila sam da je već bilo postova na ovu temu i da su se spominjala neka sredstva ali me malo strah stavljati bilo kakvu kemiju jer je to točno kut gdje bi bila bebina glava. U neke velike građevinske radove (traženje i uklanjanje uzroka) me također strah ići jer mogu svaki čas u rodilište. Po internetu sam vidila da se ne preporuča ni prekrivanje stiropolom ni plutom jer da će se sve to još više razbuktati. I zapravo sada tražim savjet za nekakvu "prirodnu" eliminaciju plijesni i što vi uopće mislite o stavljanju krevetića tu (iako i nemam baš neku drugu opciju ). :/
-
Ja definitivno ne bih tu stavila bebin krevetić, sve dok se zid potpuno ne "izliječi". Neke plijesni znaju biti smrtonosne!
-
Definitivno to nije mjesto za bebin krevetić, pronađite bilo kakvo drugo rješenje.
Što se uklanjanja plijesni tiče, najbolje ju uklanja "muffa kiler", domestos, varikina, nakon toga treba nekoliko dana luftati sobu jer je miris stvarno jak. Obavezno ukloni plijesan, tj. ne ti, netko drugi.
Nemojte na to mjesto stavljati ormariće ili ako ga baš morate staviti onda ga odmaknite dosta od zida tako da ima dosta mjesta za kolanje zraka između zida i ormarića.
Sretno
-
Osoblje foruma
mi smo zimus imali problema sa vlagom u nekim prostorijama (vanjski zid) na odredjenim mjestima, ali cim je doslo toplije vrijeme sve je nestalo bez traga (ne ocekujem da tako i ostane kad pocnu kise... :/ )
mozda da ipak pokusate otkriti uzrok vlazi i plijesni (da nije neka cijev pukla u zidu ili nesto drugo, kad je tu i po ovako suhom i toplom vremenu)?
-
Pa ja jesam odmah bila za opciju da pozovemo majstore da raskopaju zid i vide o čemu se radi al su svi moji odmah skočili zamišljajući mene u rodilištu i radnike po stanu sa radovima koji se gotovo u pravilu uvijek zakompliciraju i oduže. Cijeli dan smišljam nekakve druge kombinacije rasporeda, morat ćemo nešto smislit.
-
Brum, dobro nam došla. Prije otvaranja nove teme možeš koristiti pretražnik, o većini stvari koje nas muče puno se piše, o plijesni:
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...light=plijesan
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...light=plijesan
Nadam se da ćeš na nekom od ovih topica pronaći odgovore na svoja pitanja, ovaj topic zaključavam.
-
Frida prvotno napisa
ovaj topic zaključavam.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma