Pokazuje rezultate 1 do 46 od 46

Tema: Cura malo dobila na težini

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno Cura malo dobila na težini

Bili smo jutros kod pedijatra,vagali je,vaga pokazuje da je u mjesec dana dobila samo 250 gr.Bila je dosta nemirna na vagi.
    Kaže doktorica da je to premalo.Beba ima malo probelma s kožom,suha je i malo upaljena.Moramo kod alergologa otić.
    Kaže nam pedijatar da ukoliko beba do sljedeće kontrole ne dobije dovoljno na težini da joj alegolog treba prepisat neku mliječnu formulu,u kojoj nema tih kravljih proteina...
    Mene to malo rastužilo.Ne primjećujem na bebi da je tužna,ni depresivna ni potištena,dapače izrazitoo je veselo i živahno dijete.
    Znači beba je rođena sa 3300gr,49 cm,izašla je sa 3220gr.
    Prvi mjesec je imala 4250 gr-54cm
    Drugi mjesec 5100gr-59 cm
    Četiri ipo mjeseca 6500gr-62cm
    Pet ipo 7000gr
    Šest ipo 7250 gr -68 cm

Mislim jedino da je bitno bebino ponašanje i reagiranje.

Jeli to uistinu premalo za mjesec dana?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=239&Show=2301

u prijelaznom ste razdoblju ka sporijem dobivanju na težini
    ako je puno aktivna onda će i trošiti više kalorija

kako ide sisanje?
    6mj - jeste li krenuli sa dohranom?

čemu ad, kad možete na kašice?

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

pa da,više je aktivna,sve je zanima
    krenuli smo s dohranom,uglavnom pošto beba ima tih nekih problema s kožom,moramo u alergologa,a ako ono štagod ustanovi i beba ne dobije u tom periodu dovoljno grama sljedi ta mliječna formula.
    Od kašica trenutno može samo jabuku sa rižom...
    Jas više ni sama nisam pametna,uglavnom sam više-manje sve izabcila i iz svoje preharne.
    SisaANJE ide ok,barem meni tako izgleda.Jest doduše da sada više po noći sisa nego po danu.Ne znam jeli to ima kakvog začaja.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

noćno sisanje najviše utječe na razinu prolaktina - povećava količinu mljeka

pa davaj joj 3x rižu sa jabukom
    ionako bebe vole iste okuse, ne vole experimente, to vole mame

a žganci?
    proso (ima željeza), potpoiš noć prije da se pokrene klijanje i nabubri (kad klija onda je probavljivije) i sutra skuhaš sa jabukom
    proso ima blag okus po orahu, tako da se super slaže sa jabukom

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

pokušat ćemo s tim krenit.
    nego ja stvarno ne bi željela davat tu formulu.
    kada sam joj počela dohranu davat,pojela bi pristojno ali bi uglavnom već nakon pola ure-sat tražila sisu...
    malo me uplašila s tim 250gr... :/
    ali ja vjerujem svojem instiktu...

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

instinktu

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

viruj
    ja virujem svom instiktu

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni se to cini sasvim ok. Dijete je 6 mj. Do sada je dobivala zaista dosta.

Sto se dohrane tice, slobodno ti dijete pusti da sisa koliko god zeli (nemoj se sad cijela koncentrirati samo na dohranu i forsiranje sto vise). U toj dobi je m mlijeko kaloricnije od svega drugog sto dijete konzumira, tako da to imaj na umu

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

sisa kada god ona oće.ne forsiram dohranu,mada bi svi iz moje okoline već malu šopali juhama,mesom i ko zna ččime,po njima je već s tri miseca tribala jest juhu
    ali dokt nije zadovoljna,mala je tribala u ovom periodu sada dobit najmanje 500gr...
    al me isto tako nervira kada mi govore da je dite gladno,jer stalno stavlja nešto u usta...valjda ja s njom provodim 24 sata,neke stvari znam bolje od njih... :/

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

djete nije tablica, nismo ni mi odrasli
    drž se osječaja, a reci pedici da se ne brine, neka podigle pogled u vidi dijete a ne tablicu

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

idemo dalje bit tvrdoglavi i po svome...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ma mala je sasvim pristojno dobila Pusti doktoricu neka misli što hoće. Bebe su različite i nisu sve po tablicama. Da je gladna to biš i primjetila.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Bebinja prvotno napisa
    ali dokt nije zadovoljna,mala je tribala u ovom periodu sada dobit najmanje 500gr...
    Oprosti ali ovo nije tocno. 453 gr su MINIMUM dobitka mjesecno tjekom prvih 3 mjeseca. Svako dijete je drugacije i ima svoj tempo dobivanja na kilazi i to treba postovati. Tvoja curica je dovala zaista dosta prvih mjeseci, pa kud bi stigla da nastavi tim tempom i kasnije? Poslije 4-5 mjeseci klinci pocnu dobivati manje nego inace, a poslije 6 to zaista krene jos sporije.

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ma znam ja to sve...jasno mi je...
    ali bi to i oni trebali to znat... ne da se njima bavit sa svakim pojedinačno .
    isto me malo poplašila kada mi je rekal samo 250 gr!
    a ja vidim svoje dite,njezine reakcije i sve ostalo...

toolaa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

mozda moze pomoci moje, sasvim drugacije iskustvo s doktoricom. bila sam vrlo zabrinuta jer je moje dijete , koje je izvrsno napredovalo prva dva mjeseca, pocelo gubiti na tezini (na tu temu sam zatrazila savjet i na forumu). isle smo u pedijatrice koja ga je pregledala, izvrsila pokus podoja i zakljucila da mu ne treba nikakva dohrana adaptiranim mlijekom, vec da pazim na kolicinu i frekvenciju podoja, i izvazem ga tek iduci tjedan, i ne brinem ako njegovo napredovanje u kilazi nije isto kao i prethodnih mjeseci, uostalom, da nastavi istim ritmom, do prvog bi rodjendana bio velik ko dennis rodman. svako djete napreduje svojim ritmom, ponekad "u skokovima". najbolji savjet kojeg sam u tom smislu dobila je - gledaj dijete, ne vagu. tako i bijese. u slijedecih tjedan dana bebac je vratio izgubljene grame, i dodao jos 100-tinjak novih, pa vjerujem da ce do slijedece kontrole biti unutar tablice "normalnog".
    naravno da je vazno kontrolirati prirast tezine, ali dokle god je beba vesela, nema simptoma bolesti, motoricki napredna, piski i kaki redovito, i dobiva na tezini, vjerojatno nema nikakav ozbiljan problem ni potrebu za drasticnim mjerama. meni je instinkt tako govorio, i laknulo mi je kada je to potvrdila i lijecnica.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Re: Cura malo dobila na težini

Ali tvoje dijete je s pet mjeseci već više nego udvostručilo porođajnu težinu. To se obično događa sa šest mjeseci. Često i kasnije.
    Naš pedijatar nije ni riječ rekao kad su moja djeca, oboje, u trećem mjesecu dobili po 300-350 grama, a dva mjeseca prije toga po kilu mjesečno. Oboje zdravi i živahni, nisu ni sa šest mjeseci udvostručili svoje porođajne težine. Nakon šestog mjeseca i uvođenja dohrane djeca još uspore dobivanje na težini. Inače bi s godinu dana imali djecu od 16 kila.
    Dogodi se i da dijete ima problema s nosićem, pa ne može toliko učinkovito sisati u nekom periodu, ili je bolesno pa nema apetita, ili niče zubić pa mu nije do jela. Napredovanje se prati cijelo vrijeme, a ne samo taj mjesec, pa odmah na formulu ako se ne uklapa u tablice.

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Hvala vam!
    Još jedna stvar, u početku kada je dobivala skoro po kilu biilo mi je rečeno da je ipak ne hranim toliko
    a šta ću ja kada se nije skidala sa sise.
    sada je pak veće dijete,sve je živo zanima,nema mirovanja kada je budna,sve gleda i promatra.I jako je veselo dijete
    Nego ima malo sušu kožu,doktorica sumnja na atopijski dermatitis,pa misli da je eventualno to uzrok to slabog napredovanja.
    Moramo u alergologa pa ukoliko se utvrdi da je slabo napredovala zbog toga,dobit će nekakvu formulu... :?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

čime je kupaš?
    i koliko često?

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

sada samo čista voda dva puta tjedno.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kakao je dermatitis (koža) povezan sa napredovanjem?

da li je koža bolje ako kupaš u vodi sa malo maslinovog ulja?
    voda ima dosta klora

kaka je točno koža? a da je pogleda dermatlog? ipak je to njihova struka

je si li mjenjala omekšivače i praške u zadnje vrijeme?

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ne znam kako je AD povezan s napredovanjem...to je uglavnom muči od 11 mj,kada smo počeli intezivnije grijat.do tada i kasnije je super napredovala kao i kasnije...
    samo eto u posljednih misec dana samo 250 gr što ne zadovoljava doktoricu.

nismo pokušali s masslinovim uljem,večeras ćemo...
    na prsima je koža suha kao lišajevi suhi...
    na nogicama je stvarno suha koža,ali samo s prednje strane.i nekako je gruba na dodir.

zadnji put kad sam prala robu,stavila sam drugi detrgent
    .omekšivače ne koristim...

šta je bolje,detrgen tekući ili u prahu?
    koji?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

U ranoj dobi najčešće se radi o alergiji na hranu koju djeca uglavnom "prerastu" iako im koža često ostaje suha i osjetljiva. Najčešće se radi o alergiji na agrume (naranče, mandarine, limun), konzervanse u hrenovkama, paštetama, suhomesnatim proizvodima, ponekad na svinjsko meso i prerađevine, čak i piletinu i bjelanjak jajeta češće nego žumanjak. Alergija (neurodermitis) može biti i na neke deterdžente koje koristite za pranje rublja, a osobito je izražena na omekšivače.
    http://www.plivazdravlje.hr/?section...bolesti&bid=65

ne nalazim vezu između dbivanja na težini i kožne bolesti

ne sviđa mi se ta tvoja pedica: em previše dobiva, em premalo dobiva, a sad je dojenje uzrok atopijskom ... pošto poto formula
    mislim žene , ccccccc....
    je si li pogledala po njenoj ambulatni koji proizvođač je zastupljen: kalendari, satovi, blokići itd...

da sam ti, ja bih pokušala izbaciti gorenavedene sumnjive sastojke, alegotestiranje , ne znam kakvo je, ali ako postoji alergija bilo bi dobro znati radi dohrane, da odmah znaš šta izbjegavati

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ne znam kako je AD povezan s napredovanjem...to je uglavnom muči od 11 mj,kada smo počeli intezivnije grijat.
    imate ovlaživače zraka?
    konstantno suh zrak bi mogao isušivati kožu
    npr. ja reagiram na buru - jako suh vjetar: koža na rukama se osuši, leđa su mi suha, usne
    i to čak u kući osjetim

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

.
    na prsima je koža suha kao lišajevi suhi...
    na nogicama je stvarno suha koža,ali samo s prednje strane.i nekako je gruba na dodir.
    prednji dio tijela
    uglavnom leži na leđima? pa bi onda moja teorija i imala neku osnovu: suhom zraku su prednji djelovi tijela više izloženi (robica je paropropusna)

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja zimi koristim tekuće za šarenu, jer sam primjetila da ovaj u prašku se ne otopi dobro

ne znam niskoalergene praške, nitko od nas nije osjetljiv pa ih ne tražim

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

šta se tiče hrane,dobro je da i živim s bozirom čega sam se svega odrekla ...
    za ovlaživanje zraka koristimo čisto primitivan izum-voda u teći pa na peć na drva...
    ja se nadam da će to proć s toplijim danima.
    da ,uglavnom leži na leđima,može ta tvoja teorija i bit ok...ko će više znat...

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nego ima malo sušu kožu,doktorica sumnja na atopijski dermatitis,pa misli da je eventualno to uzrok to slabog napredovanja.
    Moramo u alergologa pa ukoliko se utvrdi da je slabo napredovala zbog toga,dobit će nekakvu formulu... :?
    Moram priznati da nisam cula za vezu dermatitisa i slabijeg dobivanja. Mislim, o kakvom mi to slabijem dobivanju pricamo ako je dijete poduplalo svoju kilazu s 5 mjeseci :? Netko je tu polupao loncice.

I ako dijete ima dermatitis, onda je opet nuzno da se dojenje nastavi zbog svih dobrih stvari u mlijeku kojih nema u formuli..

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    Mislim, o kakvom mi to slabijem dobivanju pricamo ako je dijete poduplalo svoju kilazu s 5 mjeseci :? Netko je tu polupao loncice.
    ovo i ja mislim cijelo vrijeme kako čitam topic.
    Moja curica je bila prava bucka, da bi od 6 mj počela dobivati sve manje i izduživati se. Na pregledu sa 6 mj kad sam pitala doktoricu je li težina u redu (nešto me pritisla da bih trebala "forsirati dohranu" kad sam rekla da malo jede) rekla mi je da je idealno da sa 6 mj bude dvostruko teža nego na porodu (što je i kod nje bio slučaj) - pa ako Bebinja napisa
    beba je rođena sa 3300gr,49 cm,izašla je sa 3220gr.
    Šest ipo 7250 gr -68 cm
    nije mi jasno kakav bi to problem s težinom trebao biti.
    Ne mora dobiti svaki mjesec po tablici, može biti i greška u vaganju, i rečeno je da je beba bila nemirna na vagi, ukratko nije mi jasno čemu odmah potezanje formule.

O dermatitisu ne znam ništa pa se neću upuštati.

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

pa ne znam ni ja kakva je veza između dermatitisa i dobivanja na težini,ali očeigledno beba nije napredovala prema tablici
    mislim,imam i ja povremeno AD,bome nisam baš slabašna.
    uostalom,ta dijagnoza je procijenjena onako od oka...
    na rast testiranju jedino jaje spada u treći razred od šest razreda...
    ukupni IgE je 22 bio...
    ma,mene je to iznedalio kada mi je rekla da je beba slabo dobila...a možda nije išla za tim da je beba već 6ipo mjeseca stara...
    a tu formulu -nešto specijalno za alergije,neću imenovat,bi mogla prepisat alergologica...

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Bebinja, beba ti napreduje baš prema tablici, poduplala je porođajnu težinu ( odnosno najmanju težinu s kojom je izašla iz rodilišta ).
    Nama je pedica sa 6 i pol mjeseci rekla- A, malo je mršava, fali joj pola kile, vidimo se na pregledu s godinu dana! :?
    Doduše, naglasila je da forsiramo dohranu kašicama radije nego uvođenje adaptiranog!
    Žalosno je što moramo stalno preispitivati izjave stručnjaka odgovornih za zdravlje naših bebonja koji se vode pretpotopnim tablicama napredovanja djece na adaptiranom!
    Sreća da postoji ovaj Forum!

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a tu formulu -nešto specijalno za alergije,neću imenovat,bi mogla prepisat alergologica...
    Ista ta alergologica bi ti mogla pomoci kako da se bolje nosite s djetevom alergijom, sto da ti ne konzumiras itd. No lako moguce da je ta alergologica prosla edukaciju od strane proizvodjaca xy pa je tako lakse - samo prepises formulu i super, svi sretni :/

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I nisam zavrsila....

A ta formula je kao superiornija u odnosu na majcnino mlijeko :/ Oni su modificirali kravlje mlijeko i to je bolja opcija nego da ti pomognu da uklonis alergene iz svoje prehrane. Nema bas puno smisla.

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

pa da,nema smisla...
    možda bi bilo bolje krenit od mene i vidit šta ja ne bi trebala konzumirat.meni bi to zapravo bilo najvažnije,sve ostalo je vrćenje u krug.
    sljedeći tjedan smo na pregledu,vidit ćemo šta će bit...

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Da, ali ono što mene buni kod tebe je da ti već ne konzumiraš veliki dio namirnica nego samo lešo meso i povrće - je li tako?
    Tj. ti si već izbacila puno toga...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

možebiti da je uzrok vanjski
    nasljedne alergije bi se trebale vidjeti odmah zar ne? ne 6 mjeseci nakon

možda ti usljed striktne prehrane fali nekih vitamina, to ćeš prvo osjetiti prema sebi, tj. tvoje tijelo prvo sebi uskrati vitamin da bi ga prebacilo u mljeko
    kako tvoja koža?

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

može bit da je i neki vanjski alergen...
    moja koža je sada skroz ok,nije niti suha niti češe...

kontam da nisu grinje,prašina i tako nešto...
    uglavnom jedem lešo,nekad pečeno,ništa teško.
    jedino šta mislim da bi moglo bit a da bebi smeta je-rajčica...
    al i to minimum stavljam u jela...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

rajčica spada u teške alergene, skupa sa kikirikijem
    ja tijekom zime skoro da i ne koristim rajčicu, niti u juhi, niti u varivu
    juha bez rajčice mi je bila nezamisliva, ali eto moja svekrva nikad ne stavlkja rajčicu u juhu

nekako mi je logično da ako je uzrok unutarnji da se suhoća ne bi koncetrirala na prednji izloženi dio tijela, nego bi bilo fleka i po leđima, i po stražnjim djelovima tijela ...

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

šta bi reka moj muž: mala puno vrimena provodi s tobom.da nije na tebe alergična?

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

bili smo danas kod specijaliste,ipak je AD,ok,proći će.
    možemo više-manje sve jest...
    jupi :D

kaže doktorica da je beba super,da brojke nisu važne sve dok je dijete u redu.
    i šta je najvažnije od svega,rekla je da mi NEĆE i da NE TREBA ta formula sve dok dojim i da neka tako i nastavim.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

:D I za vas i pedicine savjete!
    Sigurna sam da ti je sada puuuunoooo lakše!

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

uh da lakše...
    napokon ću se sada najest

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

- a koliko li sam te samo nagovarala...

Nego, lijep ti je avatar. I vidjela sam ja tebe na drugim temama, ali ti nisam "lice" prepoznala i tek sam sada povezala nick i avatar

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

hvala ti...
    a kako li je bila slatka večeras ona pečenica

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kaže doktorica da je beba super,da brojke nisu važne sve dok je dijete u redu.i šta je najvažnije od svega,rekla je da mi NEĆE i da NE TREBA ta formula sve dok dojim i da neka tako i nastavim.
    sjajan savjet!

bravo za tebe, dijete i pedijatricu!
    samo nastavite tako.

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

još nešto što me oduševilo kod te doktorice ,reče ona da je najlakše prepisat forumulu

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Wow super Bebinja! :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •