Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: dobiva previše na težini?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno dobiva previše na težini?

D. je rođena s 3500g. Na otpustu je imala 3280. Danas ima 14 dana i ima 3900g! Znači da je u 11 dana dobila preko 600g!.

Bili smo kod pedijatras zbog grčeva i pedica je rekla da je pre previše dobila i da moram prorijediti podoje ili joj dati voe između podoja. Rekla je da joj ne moram na svako zijevanje dat cicu (isključivo je dojim i to na zahtjev).

Zanima me da li je stvarno previše dobila i ako je, što moram napraviti a da ne mučim dijete izgladnjivanjem, što mi je totalno neprihvatljivo.

D. inače jede cca svaka 2 sata, po noći svaka 3-3,5sata..Između podoja najčešće spava, iako je u zadnje vrijeme muče ti grčevi i imala je česte stolice-na što je pedica rekla da je to zbog toga jer previše pojede tijekom podoja.

help!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ne želim se miješati u posao pedijatrice ali kako dojena beba može biti preteška?

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ma joooooooooj, dojenja beba ne moze bit pretila!

tako je i mojj prijateljici pedica savjetovala slicno, mali joj je dobio 2000g u prvi mjesec, ali je pedcia zaboravila na genetiku, njemu je tata visok i krupan a ni mama nije sitna, ne znam kakve ste vi gradje ali 600g u 11 dana nije previse!

ja se ne bi brinula. ma uh, umisto da bude sretna jer ti dijete dobro napreduje, ona te plasi

i kad smo kod grade ja sam zgoljavica a mm malo krupniji zhabac je iskljucivo dojen dobio u 8 dana 400g (znaci u 11 vjerovatno ko i vi) i sve skupa 1400 g u prvi mjesec! pedijatar je bio presretan i rekao da samo tako nastavimo.

imate super raspored! dijete zeli dojit i doji bas "skolski" nemoj nista mijenjat, bebe napreduju skokovito, u jedan tjedan dobiju npr. 40g a drugi 240, jos nije prosao ni mjesec da bi pedica mogla donosit takve zakljucke. bas mi je bezveze sta ti je to rekla.

sto se grceva tice oni su cesto kod malih beba i trajat ce neko vrijeme, procitj tu: http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=111&Show=1899

iako postujem misljenje pedijatrice ja je u ovom slucaju ne bi poslusala.

sretno i uzivajte! :D

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ma ja sam odmah pomislila da je pedica malo "old school". Još sam zaboravila napisati da me pitala koliko mlijeka ja pijem i kad sam joj rekla da skoro ništa, ona je razrogačila oči i rekla da moram piti puno mlijeka ili bar nadomjestiti s nekim drugim mliječnim proizvodom.

Još mi je rekla nek jedem banane i pijem čaj od šipka :?

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ma bas old schoool! jedi i pij sve sta i kako ti odgovara.

mlijeko se stvara po principu ponude-potraznje, koliko beba posises toliko se stvori, jela ti banane, sipek, marmeladu, prsut, snicel, pire, ili sta god

samo gustajte meni sve djeluje super! vazno da je beba dobro a napreduje ti da je prava milina! :D

samo hrabro!

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ma znas koliko je bebica ovde na forumu dobilo izmedju 1500 i 2000g u 1. mesecu!

Nista drugo nemam da kazem nego - bravo za mamu i Doru!

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj kli_kli prvotno napisa
    Ma znas koliko je bebica ovde na forumu dobilo izmedju 1500 i 2000g u 1. mesecu!

Nista drugo nemam da kazem nego - bravo za mamu i Doru!
    X

L je isto dobivao u prosjeku 1500 gr. mjesečno.
    I nama je ped. savjetovao da malo prorjedimo podoje i da ga dojim na sat, ali kada je vidio da ga ne fermam ni pol posto - mislim kaj se dojenja tiče - nakon par pregleda je samo prokomentirao L kako je veeeliki.
    I onda onako zamišljeno - ma nisi ti debeli, ti si jak!
    Čak mi je jednom spomenuo - aha, da vi ste od ovih novih. Valjda je mislio na informirane s novim informacijama

L je sa 6 mj. imao skoro 10 kg.
    Sada je 9 mj pa ima 11,5 - malo je usporio, na sreću moje kičme

Samo vi cickajte i uživajte.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Iva je u dva dana dobila 200g. U mjesec 1600g.
    Drugi mjesec je dobila tek 600g.
    Ne brini, dojite i uživajte!

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Prijavak!

Leon je dobio u prvih mjesec dana 1.500 gr (rođen sa 3.000, iz bolnice izašli sa 2.890).

I nama je pedica (a radi se o poprilično uglednoj i poznatoj pedijatrici) rekla da je dobio previše, iako je bio isključivo na mojem mlijeku, a tako sam joj i rekla. Preporučila nam je dojenje svaka 3-4 sata. Ja sam to uredno ignorirala i nastavila dojiti na zahtjev.

Super napredujete i to silno veseli :D

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

je rođen sa 2900 gr pao na 2760 na kontroli od mjesec dana je imao 4200 gr...

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moram ponoviti po ko zna koji put

I. je rođen sa 3530, u 14 dana dobio 900 g u mjesec 1850.
    drugi mj 1600 pa 1300

K. je rođena sa 4030, dobivala prva 2 mj po 1500, a poslije po kilu pa pola

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

te majušne bebe uglavnom papaju i spavaju. i rastu.
    ništa ne brini, sve će se posložiti kad bude više vremena budna i aktivna

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj loonalee prvotno napisa
    Još mi je rekla nek jedem banane i pijem čaj od šipka :?
    Ovo je savjet da ne bi morala na WC po 7 dana
    I neke bebe jedu na 1,5 sat, što je normalno, tvoja jede sa 14 dana sa pauzama od 2 sata, šta se tu ima rijediti?
    Ma draga, ništa ne brini, ako je samo na tvom mlijeku, nema frke, i zašto bi bebe bile šlang, a uvijek je znak zdravlja i zadovoljstva bila buckasta bebica (ovo govorim jer znam da je dojiš isključivo i na zahtjev).
    A pedijatrima nikad ne valja kad dojiš, ili ne dobivaju ili dobivaju previše. Žalosno je kako ih je malo prodoječih, i spremnih da podrže.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Nemoj nikog slušati, već sebe i svoje dijete.
    Ako dijete hoće cicati ti ga ostavi na cici.
    Naime, i meni je to bila frka i maleni je nakon mjesec dana od kad smo izašli iz rodilišta dobio gotovo 1,5 kg, a isključivo ga dojim.
    I nama je pedijatrica rekla da mu damo vode, al ja je nisam slušala.
    Mi smo i dalje nastavili dojiti isključivo i nakon tog prvog mjeseca do 3 mjeseca dobivao je 1 kg mjesečno i sve je ok.

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

ahh, vec vidim kak ce to izgledati ako naletim na jednu od old school pedica...Anja je rodjena sa 2940, izasla iz bolnice nakon 2,5 dana sa 2800 (vec je drugu vecer pocela dobivati na tezini) i po preporuci pedice iz bolnice isli smo ju vagati za 3 dana. dakle, 6 dan je imala 3200g (400g u 3 dana)
    raste naocigled :D
    bas me zanima koliko ce imati na prvoj kontroli.
    svim mamama sa "preteskim" dojenim klincima
    standardi su radjeni sa djecom koja nisu dojena, barem ne ovako na zahtjev i mislim da se nemamo sta uzrujavati. dok su dobro neka rastu
    (btw i Borna je rastao istim tempom, a ponekad mi se cini da jos uvijek "prebrzo" raste)

Leni avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

evo i moj F. je u prvom mjesecu dobio 2 kile..ali rodio se hipotrofičan..
    sve je stigao..
    pedijatrica me pitala dal samo dojim, i da dobro napreduje da mu ništa drugo i ne dajem..
    eto jedna pozitivna pedijatrijska ..

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Moje iskustvo je također za utjehu/podršku; H. je prvih par mjeseci dobivala po 1,5 kg, kasnije nešto maalo manje i sa 6 mj. je imala točno 10 kg i 73 cm! Isključivo je dojena, unatoč uputama pedijatrice o dohrani sa 5 mj.
    Sada ima 10 mjesci i 11 kg - dakle, stane to s dobivanjem na kilaži s vremenom! Bez brige i uživajte i opustite se!

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Prijavak!
    Mi dobili prvi mjesec 1090 a na drugoj kontroli za mjesec i 4 dana 1760!
    Rođen sa 3800, iz bolnice izašli s 3700. Isključivo izdojeno moje mlijeko.
    Pedijatar je rekao samo da malecki dobro napreduje ali ja zamalo da nisam pala nauznak od iznenađenja, sa 2 mj i 4 dana imamo 6560. Ma meni to čudno ali on traži papati, papa svakih 3 sata, traži baš onako školski

Midori avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Dobro da sam našla ovu temu, sad sam malo manje zabrinuta, ali malo još uvijek jesam.
    Moj dječačić ima 3 tjedna. Danas nam je treći put dolazila patronažna i ovaj put je donijela vagu.
    Prošli i pretprošli put uvjeravala me da nemam dovoljno mlijeka da je dijete sigurno gladno jer prečesto sisa. Savjetovala mi je da mu dajem čajeve i vodu. Ja njezine argumente nisam prihvaćala i na kraju smo se dogovorile da dođe s vagom. Kad ono: beba dobila 700g u 10 dana! :shock:
    Koliko god da mi je laknulo jer je dokazano da imam dovoljno mlijeka (patronažna naravno nije komentirala kako je pogriješila ili bilo što slično ) toliki prirast težine me zabrinuo. Imala sam problema sa štitnjačom i u trudnoći sam do sedmog mjeseca uzimala terapiju (navodno sigurnu). Osim toga, imala sam gestacijski dijabetes, odnosno netoleranciju na glukozu pa se bojim da je nešto od toga utjecalo na bebu. Btw, muž i ja smo obrnuto od krupnih ljudi, pa maleni vjerojatno nema genetsku predispoziciju debljini. Sljedeći tjedan idemo na kontrolu, ali sad bi mi dobro došlo par forumaških mišljenja. :?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

moja je dobijala 1,2kg/mj
    imala sam i ja trudnički dijabetes, ali ne brini mala nije debela, imala je 4kg na porodu, sisala svako-malo, sad je normalne građe ni debela ni mršavica, taman

a uzmi i u obzir da je kalibriranost te vage upitna, s obzirom da se voza uokolo, a i pitanje je kad je zadnji put testirana

dobija na težini , uživaj i opusti se, odlično vam ide

ima beba koje dobiju jako puno prvi mjesec, pa kasnije sve manj i manje, a ima i beba kao moja koja je sa 5mj imala 10 kg, a kasnije dobijala po 300g/mj (počela puzati)
    što više tvog mljeka, to je više kalcija, željeza, vitamina, minerala...

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Andrej je isto prvi mesec dobio 1450 g, drugi 750, a treci 400. Pedijatrica je rekla da je to ok, a i patronazna me je upozorila da ce mozda posle dobijati manje na tezini posto je u pocetku dobio puno tako da se nemoj brinuti ako posle pocne opadati.
    I by the way dojenje tako male bebe na svaka 2 sata uopce nije precesto, ja sam Andreja dojila i na sat vremena tj. kada god je trazio

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Zaboravila sam da dodam da je moja coruca koja sada ima 6 godina i jako je mrsava (21 kg i 122 cm) prvi mesec dobila 1850 g tako da nemas brige ni oko toga da ce dete posle biti debelo

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj enchi prvotno napisa
    Moje iskustvo je također za utjehu/podršku; H. je prvih par mjeseci dobivala po 1,5 kg, kasnije nešto maalo manje i sa 6 mj. je imala točno 10 kg i 73 cm! Isključivo je dojena, unatoč uputama pedijatrice o dohrani sa 5 mj.
    Mi imamo gotovo isti slucaj. Neki komentiraju da je prevelika i prejaka i pitaju s cim ju šopamo. To zna biti neugodno. Pogotovo kad mi kazu da ce ostati bucika za cijeli zivot i da trebam paziti vec sad koliko ju hranim. Koma
    Pedijatrica nam je rekla da kod dojenja nema pretilosti i kvit.
    Koka je proporcionalno velika. Fino je nabita kak treba biti.
    Strasno je energicna, nikad nije bila mlitava i lijena.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •