-
kad se najranije javlja atop.dermatitis?
Šogorica mi je rodila prije nekoliko dana.Sva je u panici da joj malena ima taj atopijski dermatitis.Uvjeravam ju da su to oni trudnički hormoni kod beba i da se iz tog razloga javljaju te crvene mrlje,prištići.
Nije da mi vjeruje :/
Bebica ima crvenilo,mrlje sa tim prištićima po licu,par malih mrljica na prsima,jedan do dva ona bijela prištića negdje na nadlaktici i u predjelu pelena je izraženo crvenilo (al to je baš negdje na pregibu pelene).
Ja sa svojom curom nisam imala "problema",tako da ni ne znam ništa o tome.Čitala sam o atop.dermatitisu - al koliko sam shvatila- javlja se kasnije...
Moje pitanje,kad se najranije javlja? Htjela bih umiriti novopečenu majčicu
-
I ja sam bila uvjerena da mi klinac ima to crvenilo jer se još čisti..hm tako kažu...međutim nikako nije prolazilo, najviše je imao fleke po licu i vratu a ja čekala i čekala
na kraju otišla kod dermatologa (imao je cca 2 mjeseca) i kad ono AD, malo kortikosteroida u kremici i sve pet..koža se smirila, da napomenem da i danas koristimo posebnu kozmetiku bez mirisa za takvu kožu tipa Stelatopia, A-Derma... i nemamo problema
-
I moja malena se pocela osipati nedugo poslije poroda. Bile smo kod dermatologa i rekla nam je da se AD javlja tek poslije treceg mjeseca. Ovo se beba cistila jer sam je napunila hormonima dok je bila u pupi. Kozu smo mazali Aderma kremom i kupali je u kamilici i za mjesec, jako dugo to traje, koza je konacno bila ok.
Danas sve ok, bez ikakvih problema. Nema nikakvog osipa.
Ali neka ode kod doktora za svaki slucaj. Ovo je samo nase iskustvo.
-
o jooooj :/ ...iskreno se nadam da su to prištići od tih hormona..
bebica ima tek pet dana..
-
Nek' mama malo pripazi i na prehranu, kod nas se stanje smirilo kad sam izbacila iz svoje prehrane mlijeko, citruse i orašaste plodove (na koje se kasnije pokazalo da je alergična).
-
i ja sam zaboravila spomenuti da smo zbog tog crvenila-osipa završili u Klaićevoj gdje je dokazana alergija na KM koje sam izbacila iz prehrahe jer sam dojla i danas je sve ok alergije više nema na mlijeko...a i koža se smirila
-
ad se najčešće javlja oko 3mj, ali nije pravilo..može se javiti bilo kad, s 3 dana, 3 tjedna, 3 godine, 13godina..teško je to tako reći..
i ja mislim da bi dobro bilo pripaziti na prehranu, izbaciti moguće alergene..ali, djeca su je večinom prve dane malo crvena, koža im je osjetljiva..čiste se..ne treba unaprijed paničariti..
pozdrav..
-
Adrian je dobio AD s 3 tjedna ali sam ja mislila da je to famozno čišćenje od hormona... e pa nije bilo, sve dok nije završio s 3 mj. u bolnici zbog toga...
svakako neka mama izbaci iz prehrane kravlje mlijeko, jaja, kikiriki, citruse i ostale poznate alergene...
i neka ne očekuje da će se to odmah povući (ako je u pitanju AD), treba vremena da se alergeni izbace iz organizma...
-
evo da javim da nije AD!!!! :D Bebica se očistila gotovo skroz.
Drago mi je da sam bila u pravu kad sam tako govorila mami!
-
hmmmm... :? očistila se po licu bila i po tijelu dosta dobro,al
unazad par dana mi javlja šogorica da su opet po licu prištići i sve to skupa...ja ne znam..pa jel moguće da se nakon kaj se očisti - opet pak čisti??? :/
-
Za utjehu, moja curica je imala te prištiće do svog šestog - sedmog mjeseca. Isto sam strahovala da je AD, ali kad je došlo ljeto svi su problemi nestali i nikad se nisu vratili :D
Koža na licu joj je znala biti jako suha i imala je tih malih prištića i već sam je počela tretirati kao da ima AD, ali srećom - prošlo je. Sad kad na to gledam - mislim da je to zbog lošeg stana u kojem smo živjeli i grijanja preko zime u njemu.
-
kako ne..moj mali koji ima ad, je došao s bolnice tako čisti, da je to bilo nevjerojatno..čisto lice ko suza..pa je sa 2 tjedna počeo dobivati prištiće...ali, to je normalno..ti prištići..moje prvo dijete ih je imalo do 3 mj, netko ima cijele akne..
proštići su normalni...nekomu je to početak ad-a, a nekome nije..
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma