Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: dilema oko dvije kiddy AS - pomoć

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno dilema oko dvije kiddy AS - pomoć

nakon silnih istraživanja, vaganja, premišljanja....koju buduću AS uzeti za Šeficu došla sam u dilemu oko koje mi treba pomoć.
    a dvoumim se oko:
    Kiddy Comfort Pro (9-36 kg) i Kiddy Discovery Pro (15-36 kg).

moja L. ima 16,5 kg, po meni je tanašna za sjedalicu bez pojaseva, ali sve koje imaju integrirane pojaseve polaku su otpadale s moga spiska. po visini je skoro pa prerasla sadašnju BC Iseos TT sjedalicu i stvarno nam gori pod nogama koju uzeti slijedeću.

a dilema mi je: treba li njoj ova prečka koju ima kiddy comfort ili je (zbog njene visine od 108cm i činjenice da je prešla 15 kg) mogu staviti i u kidyy discovery?

druga nedoumica mi je vezana uz "rast" same sjedalice. comfort raste s djetetom, a ovdje http://www.kiddy.de/content/files/Be...fe-pro-web.pdf je vidljivo kako rast pomažu bočne šipke iza djetetovih leđa. i tu je meni sad problem: šta ide preko tih šipkii, nije valjda da je samo prevučen materijal od sjedalice i da ustvari djetetu kičmu ne drži ništa (da nema nikakvog tvrdog uporišta) nego je praznina iza leđa????

ima li netko iskustva s ovim sjedalicama?
    vjerujem ADAC-u i njegovim testovima i dobrim ocjenama koje ova sjedalica dobiva, ali me eto muče te šipke i čime su one zaštićene. odnosno je li djetetu leđa imaju neki čvrsti oslonac?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi imamo Kiddy comfort.
    Ona zastita/precka se stavlja do 18 kg,a ispod pise da od 15 kg moze i bez. Vadlja ako je vece dijete.

A za te sipke...nisam primjetila da su direktno ispod leda. Moram provjerit.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Pročitaj si ovdje, bilo je govra baš o tim AS ako se ne varam
    Sjedalice 9-36 kg. vs. 9-18 + 15-36 kg

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

nina, ajde molim te provjeri kakva je zaštita preko šipki i na leđnom dijelu. to je ono što me zanima i brine.

kahna, pročitala sam topic, ali mi nije niti malo pomogao u dilemi jer nisam našla ono što me zanima i što bi mi nina mogla provjerit (i pomoć mi).

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Loryblue, a sto ih ne isprobate? Jel ih ima u lokalnim ducanima?

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    Loryblue, a sto ih ne isprobate? Jel ih ima u lokalnim ducanima?
    ne da bi je isprobala nego sam toliko zagrizla da bi je na neviđeno i kupila.
    ali prije slovenije je nema kupit, nažalost. a mi u splitu.
    i ovu što ja pikiram (discovery) nisam ni u slovenskim dućanima vidila (naravno online ponuda).

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

neznam kaj da ti velim osim da ne bih nikad na nevideno kupila as ili barem bez mogucnosti da je (relativno) lako vratim ako ne odgovara :/

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    neznam kaj da ti velim osim da ne bih nikad na nevideno kupila as ili barem bez mogucnosti da je (relativno) lako vratim ako ne odgovara :/
    i meni je grč u želucu, ali sve što sam do sada gledala i kombinirala nije me se dojmilo dovoljno da je kupim. zapela sam bila za recaro sjedalicu dok malu nisam sjela u nju i skužila kako je za pola godine više u toj sjedalici (grupa I,II,III) ne bi mogla vozit. ova mi i po ocjenama i po robusnosti i po veličini izgleda sasvim ok, ma šta ok, odlična. a u auto ima da stane

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne, ne ne kupovati bez viđenja.
    Lori, tako ti mlijeka u prahu, uči na tuđim greškama!

EvaP avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

I ja sam došla u fazu da bi najradije uzela Crash testove i kupila preko kataloga najsigurniju sjedalicu. A zašto je netko ne naruči u Hrvatskoj????

Pravi je Anđeo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Ja sam isto gledala Recaro Young Sport u TL, kao kupimo jednu sjedalicu do 12. god., mislite li da je to stvarno tako? ili je bolje kupiti I pa II+III?

Čini mi se po slovenskoj stranici Kiddy da K. Comfort Pro nema još niti u Sloveniji, ali mogla bih nazvati dućan pa pitati

Pravi je Anđeo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Sorry, ljudi, sad sam tek skužila da postoji tema I pa II+III ili I+II+III
    ....nešto mi se čini da su svi odustali od kombinirane.... :/

EvaP avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Evo i mi smo odustali od kombinirane i kupili onu 9 - 18...
    Bolji su crash testovi, s kombiniranom mi se cinilo da ce mu prvo biti prevelika, onda premala...
    Pa onda to sto mu je najsladje zaspati u autu, a ova 9-18 se da izvuc u onaj "lezeci" polozaj sto kombinirana ne moze...
    Uzeti cemo mu onu veliku kad doraste do nje...

mis-pis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Kiddi comfort pro takodje moze i u lezeci polozaj. Cak ima jako dobre rezultate za sjedalicu grupe I/II/III. Cak iz ADAC-a kazu da kod ovih kombiniranih sjedalica uvijek testiraju sa Dummyjem koji odgovara djetetu ove grupe (znaci 3 testa za 3 uzrasta kod ovih sjedalica). A kao krajnij rezultat uzimaju najlosiji iz sve 3 grupe. E ako je ovaj najlosiji, kako je prosla na boljim?
    http://www.adac.de/Tests/Kindersiche...omfort_pro.asp
    Tako da meni ova kombinirana dobro zvuci. A evo i par filmica vezano za ovu sjedalicu
    http://www.autoliitto.fi/testit_ja_a...fort_pro_2008/

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Podižem ovo jer me zanima gdje se mogu kupiti kiddy comfort pro AS?

em_kay avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj Smokvica. prvotno napisa
    Podižem ovo jer me zanima gdje se mogu kupiti kiddy comfort pro AS?
    imaš ih u kiki u zagrebu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •