Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Napuhanost od Utrogestana?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Napuhanost od Utrogestana?

Drage moderatorice, ako ova tema več postoji (tražila sam) onda me pomaknite tamo

Trudna sam 6 tjedana i kusur, i koristim 3x200 vaginalno nekih tjedan dana (malo više) čisto preventivno zbog pobačaja u prijašnoj trudnoći...od tada mi se javila napuhanost u donjem djelu trbuha, i ponekad zaista imam osječaj da je unutra balon zraka. Nije niti malo ugodno! Zanima me da li neka od vas ima slična iskustva, i što da uzimam da mi olakša??? Ovo je užas, ne mogu svoju odjeću nositi jer mi stomak ide pet koraka ispred mene, a nije baš još vrijeme da se već razbacujem sa trbuščićem

Pusa vama i vašim bebicama, hvala!

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

A vidim ja nitko meni ne odgovara, pa ću sama sebi

Evo kako sam ja sad pročitala i pročačkala po netu, progesteron može izazivati neugodnu napuhanost, da se doslovce osjećate kao balon...kako se otprilike ja sada osječam...a kad još uzimam i dodatne doze tj. utrogestan napuhanost je pojačana, a pored toga tu su i plinovi i začepljenost itd. itd. sve mnogobrojne divne stvari koje nam dolaze sa trudnoćom

Svejedno, ako neka od vas ima slične simptome, javite se, to će me isto malo smiriti

uh ovi prvi mjeseci su najgori!

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Da, dobro si pročitala. Ja sam utrogestan pila zbog poticanja ovulacije u kombinaciji s još nekim lijekom (zaboravih mu ime). Ali me je dr. upozorio na napuhnutost pa čak i intenzivne bolove u jajniku koji je trebao ovulirati. Ukratko, bolove sam izbjegla ali sam izgledala kao da sam, u najboljem slučaju, u 4. mj. trudnoće. Malo sam "splasnula" nakon dva tjedna od prestanka korištenja utrogestana.

kik@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

..ja sam ivf trudnica i utrice koristim od samog pocetka sada sam u 13-tom tjednu i trbuh mi je veliki a s obzirom da ja utrice koristim do danjega ne vjerujem da ce mi vise splasnut trbuh

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hvala vam cure, lakše mi je kad vidim da je to uobičajeno...ja sad zaista izgledam kao 3-4 mjesec! al nadam se splasnuti kad prekinem korištenje...

adonisa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

i ja sam bila sva naduta od utrogestana, ali se ne sjećam da sam "splasnula" nakon njih... vrlo brzo nakon njih mi je i trbuh narasto , a kasnije sam imala i problema s zadržavanjem tekućine i naticanjma ... tako da sam stvarno splasnula nakon poroda
    ne brini se, sve će to jako brzo proći!

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Aaaaaah utrići i njegove čari! Vidim da ti je propisana maksimalna doza...
    Uglavnom, neke nelijepe trudničke simptome (napuhanost, opstipacija, vjetrovi...) utrogestan multiplicira
    Ako ih zbog bilo kojih razloga (posao, putovanje...) ne možeš sigurno i higijenski uvesti u rodnicu, tu i tamo ih možeš uzeti oralno. U tom slučaju oprez - utrogestan može izazvati pospanost, omamljenost, tromost pa nije uputno sjesti za volan u "njihovom društvu".
    Ako želiš saznati više, odi na pdf Potpomognuta i potraži topic "utrogestan - nuspojave"
    Želim ti ugodnu i sigurnu trudnoću!

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Iva hvala i u to multipliciranje sam se evo stvarno uvjerila...ma meni se ćini da ih udesetoručuje, u prošloj trudnoći nisam bila ni približno ovako napuhnuta, bar sam do 3-4 mjeseca nosila svoju odjeću normalno

Pokušala sam naći to na Potpomognutoj, nisam uspjela a prelistala svih 30 strana al nema veze, glavno da znam da ima nas još

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Roza, drago mi je da si to uspjela prihvatit sa humorom, jer, nema druge

Evo ću ti pokušati staviti link za temu na potpomognutoj - ako ne uspijem linkati, podići ću temu pa će ti biti na prvoj strani....
    www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=45099

Tatsha avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ja sam koristila utrogestan od početka (3x2) do 15 tjedna(postepeno sam smanjivala) i niš, tek mi je nakon prestanka uzimanja stomak počeo rasti

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

blago ti se

Tatsha avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj kik@ prvotno napisa
    ..ja sam ivf trudnica i utrice koristim od samog pocetka sada sam u 13-tom tjednu i trbuh mi je veliki a s obzirom da ja utrice koristim do danjega ne vjerujem da ce mi vise splasnut trbuh
    Vidi vidi! I meni je tbuh rano postao velik a uopće to nisam povezala s utrićima!

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I ja sam na utrićima 3x2. To je ludnica, ma trbuh mi je ogromni i zategnuti. A ja mislim da to meni neće splasnuti nikada. Bez obzira što sam tek u 7 tj. kako se meni čini on meni samo više raste iz dana u dan

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

drage moje i ja sam na utrogestanu 3 x 200,a u 9 sam tjednu...nosim blizance i mislila sam da mi je trbuh toliki radi to,ali shvatila sam da je to od utrogestana,mislim da cu puknuti.
    vec sam kupila trudnicke pantalone zato sto u nista staro ne ulazim...hahah

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ni ja nisam znala za vezu utrogestana i napuhanosti. Ja sam sad 17+4, ali mi stomak izgleda puno veći.Čak me neki pitaju kao nosim li blizance...
    Sve sam mislila da mi je stomak velik zbog masnih naslaga koje su ostale od prošle trudnoće, ali on je baš zategnut i napuhan , a ne mlohav.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

E cure drage, odem ja na UZV prije par dana, da vidimo malo srčeko, i da usput zamolim gin da mi smanji utriće...kadli ono BLIZANCI!!!! tako da sad nemam šanse da prekinem, a i kad znam da imam cijelu bandu u trbuhu ne smetaju mi toliko, napuhana sam, osječam se ko slonica, i sretna sam...apetit se lagano pojačava, več razmišljam o nekom promišljenijem planu prehrane, jer zajedno s utrićima i gladi na dobrom sam putu da postanem prava slonica tonica

Molnja, čestitam na duplićima ako imaš neke savjete ili informacije o blizanačkoj trudnoći PLEASE mi pošalji PP zahvalna sam na bilo kojoj info....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •