Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: bukovače

  1. #1
    japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    na rubu znanosti
    Postovi
    859

    Početno bukovače

    dakle, kako ih spremate?

  2. #2
    kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Predgrađe
    Postovi
    4,353

    Početno

    Posolim ih da malo puste vodu i zatim ih poham.
    Postupak je isti kao i s mesom.
    To mi je definitivno najbolje s njima napraviti.
    A može se što i sa svim drugim gljivama: u safrove, sa jajima, na pizzu i da ne nabrajam dalje.

  3. #3
    anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Postovi
    2,336

    Početno

    ljeti su najbolje s roštilja, makar i električnog
    ja ih ne solim prije. izroštiljam ih i onda poslije začinim solju, paprom, maslinovim uljem i češnjakom

  4. #4
    limunada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    460

    Početno

    Citiraj anamar prvotno napisa
    ljeti su najbolje s roštilja, makar i električnog
    ja ih ne solim prije. izroštiljam ih i onda poslije začinim solju, paprom, maslinovim uljem i češnjakom
    Slažem se. Nikad nisam jela bolje spremljene bukovače nego što su one sa roštilja.

  5. #5
    Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    uz more
    Postovi
    784

    Početno

    Ogulim onu tamnu površinu koliko se može i pohujem ih.
    To ti je super.

  6. #6
    japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    na rubu znanosti
    Postovi
    859

    Početno

    hvala vam
    ja sam radila s njima ko neki saft
    nije ispalo loše, ali su mi one peteljke ostale tvrde :/
    inače, to mi je bilo prvi put da ih radim

  7. #7
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    Citiraj japanka prvotno napisa
    hvala vam
    ja sam radila s njima ko neki saft
    nije ispalo loše, ali su mi one peteljke ostale tvrde :/
    inače, to mi je bilo prvi put da ih radim
    Da, peteljke treba tanko nasjeckati posebno od klobuka i staviti dinstati prije nasjeckanih klobuka

  8. #8
    japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    na rubu znanosti
    Postovi
    859

    Početno

    hvala, Dream
    baš su bile žilave
    ali, ono, svi važno žvačemo, kao tako mora biti

  9. #9
    babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    zg,podsused
    Postovi
    4,221

    Početno

    a dal se bukovače smiju zamrzavat u bilo kojem ili ikojem obliku?

  10. #10
    Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,030

    Početno

    Ne znam za smrzavanje, ali da dodam- ja ih, osim pohanja, znam praviti na juhu, zapečene u pećnici sa povrćem (kao onaj Davorov recept patlidžan rostiglio) ili na meksički, umjesto mesa, u tortilli.

    Ne vidim razloga da ih smrzavaš jer ih uvijek ima za kupiti, ali pretpostavljam da se može.

  11. #11
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    Citiraj anamar prvotno napisa
    ljeti su najbolje s roštilja, makar i električnog
    ja ih ne solim prije. izroštiljam ih i onda poslije začinim solju, paprom, maslinovim uljem i češnjakom
    Da, baš ovako i baš su mljac! Inače ih znam pomiješati sa šampinjonima i shiitake gljivama pa napravim umak. Dobre su za krem juhu i sa jajima. Ma općenito obožavam gljive!

  12. #12
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    same ili u kombinaciji sa sampinjonima ubacim u vrecicu za pecenje, dodam malo nasjeckanog luka, bijelog luka, persuna, soli i bibera i zapecem u rerni. kad ih izvadim iz vrecice dodam jos malo kiselog vrhnja/milerama i krepam od sitosti.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •