dakle, kako ih spremate?
Posolim ih da malo puste vodu i zatim ih poham.
Postupak je isti kao i s mesom.
To mi je definitivno najbolje s njima napraviti.
A može se što i sa svim drugim gljivama: u safrove, sa jajima, na pizzu i da ne nabrajam dalje.
ljeti su najbolje s roštilja, makar i električnog
ja ih ne solim prije. izroštiljam ih i onda poslije začinim solju, paprom, maslinovim uljem i češnjakom
Slažem se. Nikad nisam jela bolje spremljene bukovače nego što su one sa roštilja.anamar prvotno napisa
![]()
Ogulim onu tamnu površinu koliko se može i pohujem ih.
To ti je super.
hvala vam
ja sam radila s njima ko neki saft
nije ispalo loše, ali su mi one peteljke ostale tvrde :/
inače, to mi je bilo prvi put da ih radim
Da, peteljke treba tanko nasjeckati posebno od klobuka i staviti dinstati prije nasjeckanih klobukajapanka prvotno napisa
hvala, Dream
baš su bile žilave
ali, ono, svi važno žvačemo, kao tako mora biti![]()
a dal se bukovače smiju zamrzavat u bilo kojem ili ikojem obliku?
Ne znam za smrzavanje, ali da dodam- ja ih, osim pohanja, znam praviti na juhu, zapečene u pećnici sa povrćem (kao onaj Davorov recept patlidžan rostiglio) ili na meksički, umjesto mesa, u tortilli.
Ne vidim razloga da ih smrzavaš jer ih uvijek ima za kupiti, ali pretpostavljam da se može.
Da, baš ovako i baš su mljac! Inače ih znam pomiješati sa šampinjonima i shiitake gljivama pa napravim umak. Dobre su za krem juhu i sa jajima. Ma općenito obožavam gljive!anamar prvotno napisa
same ili u kombinaciji sa sampinjonima ubacim u vrecicu za pecenje, dodam malo nasjeckanog luka, bijelog luka, persuna, soli i bibera i zapecem u rerni. kad ih izvadim iz vrecice dodam jos malo kiselog vrhnja/milerama i krepam od sitosti.