Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: tata ili mama na prilagodbu za jaslice?

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno tata ili mama na prilagodbu za jaslice?

Radimo kod mojih roditelja i možemo si dozvoliti da izaberemo..do sada sam smatrala pod normalnim da ćuići ja ali sad je došlo da bi i tata pa si nekako mislim da možda to ne bi bilo ni loše..
    Inaće voli svugdje ići s tatom i samo mami da pa pa, a s druge strane voljela bi biti tu za nju ako sam joj potrebna..na sto muka sam..pomozite..
    Ako ima slična tema molim modove da je priključe.
    Inaće ima godinu dana i dosta je vremena sama sa mnom ili tatom.

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Mi smo se podijelili. Pa je sin par dana bio samnom , pa par sa tatom. Sa tatom je puno bolje funkcioniralo ..
    Ja sam bila pekmez a to mu baš nije pomagalo...

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

isto kao i kod kasiopeje
    ja sam prvi tjedan, a s tatom je odradio adaptaciju drugi!
    ja sam pekmezila i komirala se, s tatom je to išlo sve puno jednostavnije i bolje!

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Mislim da je jako lijepo da zajednički prođete adaptaciju, dakle na smjenu. Po meni je to jako dobro za dijete, ali je dobro i za vas. I jedan i drugi ćete imati prilike upoznati se sa tetama i cijelom situacijom u vrtiću i moći ćete usporediti impresije.
    Moje je iskustvo takvo da adaptaciju obično "odrađuju " mame, vrlo rijetko tate. Mislim da ih treba više uključiti.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

To sam se baš i ja pitala. Mislila sam da zajedno idemo prvi dan, pa ćemo pitati tete kako dalje.

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

hvala na odgovorima, zajedno ćemo to odraditi.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Maruška

Postano: uto kol 19, 2008 12:17 pm Naslov: Adaptacija i godišnji odmor

--------------------------------------------------------------------------------

Lovre od prvoga kreće u vrtić. Ovo mu je prva godina pa nas zasigurno očekuje adaptacija, lakša ili teža - vidjet ćemo.
    Od navršenih deset mjeseci ga čuva baka.

Za početak, planiram da ću ja s njim na adaptaciju. Pretpostavljam da će prvih tjedan dana to biti po sat-dva. (Nažalost, još nismo imali nikakav kontakt s osobljem vrtića pa tako nemam informacije postoji li kakav 'službeni' plan ili nešto slično.)

I sad pitanje: nakon tih sat-dva u vrtiću, bi li bilo 'bolje' (za proces adaptacije) odvesti ga kod bake u ustaljenu rutinu (mogla bih dogovoriti kasniji dolazak na posao, možda i dva tjedna) ili biti s njim ostatak dana (uzeti tjedan dana godišnjeg)?
    Je li bolje da adaptaciju odradi jedna osoba ili da se MM i ja izmjenjujemo?

Nadam se da ste skužile što sam htjela reći i da neće sad biti komentara u stilu 'djetetu je uvijek bolje s mamom nego s bakom'...

Znam da nema univerzalnog recepta, ima li barem nekih generalnih smjernica?

[Vrh]

krumpiric

Postano: uto kol 19, 2008 12:35 pm Naslov:

--------------------------------------------------------------------------------

pa jel ga inače čuva baka? Meni je ok ako ćeš ga ti vodit u vrtić da ga kasnije odvedeš kod bake, ako ga ona inače čuva.Ne vidim da bi to djetetu bio ikakav šok, a tjedan godišnjeg iskoristite da idete negdje svi skupa.Druga je stvar kad ljudi nemaju nekog ko inače čuva dijete, pa ga samo uvale u vrtić, da ne troše godišnji, to mi je strašno....

Ti si dite jubavi
    neba dar si najlipši
    nek' ti pute svitli srca luč
    jer je jubav za sva vrata ključ

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Frida prvotno napisa
    ili biti s njim ostatak dana (uzeti tjedan dana godišnjeg)?

ja cu uzeti tjedan dana godisnjeg i odraditi adaptaciju iduci tjedan. od 1.9. krece full time

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ista stvar i mene muči,da li da idemo oboje ili ja sama.
    Prvi put se odvajamo i već mi je mučno dosta vremena.
    Mislim da će prilagodba trajati jako dugo.

Za sve vrtićke početnike jedan veliki

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •