Stranica 2 od 9 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 417

Tema: Horor na Sv. Duhu

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Care Bear prvotno napisa
    Evo ovako:

- organizirati se za porod znači otići u bolnicu, odabrati doktora, dogovoriti se s njim kakav porod želimo, zamoliti da bude na porodu - i to je moguće etc. Dobra veza nikada nije na odmet - činjenica je da živimo na Balkanu i da "veze" funkcioniraju, pa se ja ne ustručavam posegnuti za istim gdje god mogu; ja sam u bolnicu išla na preporuku moje ginekologinje koja je molila doktora da me primi i sasluša - eto!

Balkan je u ljudskim glavama, a dok god ljudi budu mito i korupciju smatrali normalnim i poželjnim ponašanjem toga se nećemo riješiti. Ja ne mogu shvatiti kako je to ljudima normalno i poželjno! Kako se normalnom čovjeku to ne gadi???? :?

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa
    Pod kojim uvjetima rade?
    Koliko i kako rade?
    Koliko ustvari manjka osoblja po bolnicama i koliko se duplaju smjene i prekovremeni sati?
    Što sve vide i prođu u jednom danu na poslu, ili možda 24 h dežurstvu?
    Nije to baš tako bajno kako izgleda - normalno da ćemo se žaliti na uvjete rada, normalno da ćemo tražiti veće plaće!
    Pa pobogu, nekada imaš ljudski život u rukama, samo jedna greška, samo mala dekoncentracija je dovoljna da u nekoj situaciji nekome presudiš?
    na ovo sam se htjela osvrnuti. Tjedan dana od poroda završila sam na SD Gin I sa postporođajnom groznicom. Ujutro na vizitu mi dolazi dr. Turudić, navečer na vizitu mi dolazi dr. Turudić, drugi dan ujutro dolazi mi u vizitu dr. Turudić. Nemojte me krivo shvatiti, nemam ništa protiv dotične dr. dapače u jednoj od tih vizita mi je rekla jednu super stvar koju stalno imam na umu, ali se pitam koliko ta žena uopće može funkcionirati nakon 36 sati. Mislim, ne zbog nje, bila me frka zbog mene. Pa k vragu, nije to baš tako jednostavan posao, a mozak treba odmora.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj elin prvotno napisa
    Pod kojim uvjetima rade?
    Koliko i kako rade?
    Koliko ustvari manjka osoblja po bolnicama i koliko se duplaju smjene i prekovremeni sati?
    Što sve vide i prođu u jednom danu na poslu, ili možda 24 h dežurstvu?
    Nije to baš tako bajno kako izgleda - normalno da ćemo se žaliti na uvjete rada, normalno da ćemo tražiti veće plaće!
    Pa pobogu, nekada imaš ljudski život u rukama, samo jedna greška, samo mala dekoncentracija je dovoljna da u nekoj situaciji nekome presudiš?
    na ovo sam se htjela osvrnuti. Tjedan dana od poroda završila sam na SD Gin I sa postporođajnom groznicom. Ujutro na vizitu mi dolazi dr. Turudić, navečer na vizitu mi dolazi dr. Turudić, drugi dan ujutro dolazi mi u vizitu dr. Turudić. Nemojte me krivo shvatiti, nemam ništa protiv dotične dr. dapače u jednoj od tih vizita mi je rekla jednu super stvar koju stalno imam na umu, ali se pitam koliko ta žena uopće može funkcionirati nakon 36 sati. Mislim, ne zbog nje, bila me frka zbog mene. Pa k vragu, nije to baš tako jednostavan posao, a mozak treba odmora.

mislim da je riječ o dežurstvu od 24 h a ne 36 h . Inače, doktori jako dobro znaju da njihova dežurstva traju 24 h, tokom tih 24 h imaju na raspolaganju sobu za odmor koji i te kako koriste ( naravno ako su u mogućnosti ). Izuzev jednog kirurga hitne, svi ostali doktori koje znam uspiju se tokom dežurstva odmorit. Istina da to nije pravi odmor i da je ponekad teško izdržat da prođe 24 h pa taman i ništa ne radio ali oni su s tim bili upoznati još za vrijeme studiranja ( ma i prije ali neka ) i nije u redu to komentirati pred pacijentima ili im to nabijati na nos. Neka se sami izbore za prava, pa uostalom ni oni se ne bore za moja prava ni majke ni pacijenta. Slažem se za veće plaće i kraće radno vrijeme, ali vjerojatno je to radno vrijeme uvedeno s nekim razlogom. Kad smo kod med. sestri jel zna netko kolka je njihova tjedna satnica?

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

gle tajchi, boli me briga o kakvom se dežurstvu radi, samo me zanima kako će ta osoba mene liječiti i da li će pogriješiti zato što je umorna, ništa drugo. Ne vjerujem u to da mozak radi isto nakon 8 prospavanih sati i nakon 24 neprospavana sata ili ako nekog budiš svakih 1-2 sata. Naglasak je na meni kao pacijentu, a ne na njoj i njezinim dežurstvima.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

slažem se ja s tobom, ali kao što sam napisala vjerojatno postoji neki razlog i ne bi bilo loše da se tu priključi i neki doktor i lijepo nam objasni zašto su dežurstva 24 h. Btw, neki doktori ne bi funkcionirali ni da im je radno vrijeme 4 h :/ .

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj tajchi73 prvotno napisa

mislim da je riječ o dežurstvu od 24 h a ne 36 h . Inače, doktori jako dobro znaju da njihova dežurstva traju 24 h, tokom tih 24 h imaju na raspolaganju sobu za odmor koji i te kako koriste ( naravno ako su u mogućnosti ). Izuzev jednog kirurga hitne, svi ostali doktori koje znam uspiju se tokom dežurstva odmorit. Istina da to nije pravi odmor i da je ponekad teško izdržat da prođe 24 h pa taman i ništa ne radio ali oni su s tim bili upoznati još za vrijeme studiranja ( ma i prije ali neka ) i nije u redu to komentirati pred pacijentima ili im to nabijati na nos. Neka se sami izbore za prava, pa uostalom ni oni se ne bore za moja prava ni majke ni pacijenta. Slažem se za veće plaće i kraće radno vrijeme, ali vjerojatno je to radno vrijeme uvedeno s nekim razlogom. Kad smo kod med. sestri jel zna netko kolka je njihova tjedna satnica?
    Pa tko ti se žali direktno pacijentima :?
    Pa odmah ova druga boldana rečenica :? nema veze jedno s drugim (ili ja ne vidim). Neka se ne žale - pa, neka se sami izbore za svoja prava :? :? :?
    Pa kaj se to zdr. djelatnici žale pacijentima, pa se pacijenti bore za njihova prava :?
    Aj prosvjetli me

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Znate što ću vam reći-gledam postove da bi pronašla neke korisne informacije i svajete,a u zadnje vrijeme samo nalazim glupa prepucavanja. Kad bi to tako gledali svi su nam u današnje vrijeme krivi za sve- mene živciraju i gužve na policiji u Petrinjskoj kad moraš čekati po dva dana da prijaviš rodbinu koja te je došla posjetiti jer radi samo jedan šalter s premorenom i živčanom ženom, živciraju me blagajnice koje su isto tako namrgođene, živciraju me na šalterima u bankama i poštama i da ne nabrajam dalje. Moje je iskustvo da prema kome sam ja pristojna i kome se nasmješim taj se i prema meni tako ponaša. Tako mi je bilo i na Svetom duhu i na svakom drugom mjestu. Ako ste vi živčane i arogantne ( a bez uvrede ima i takvih i to dosta sudeći po postovima) tako vam vjerovatno i uzvraćaju. Isprika izuzecima-jer tko radi taj i griješi pa priznajem da ima situacija i kad su vas doktori i sestre zeznuli. Ali toga ima nažalost svuda i mislim da je glupo da se svađate oko toga tko ima kakvu plaću i radno vrijeme i kako bi se trebali ponašati jer se u našoj zemlji baš nitko ne ponaša kako bi trebao i nitko nema plaću i radno vrijeme kakvo bi trebao. Samo pogledajte face ljudi kad se vozite u autu ili tramvaju-svi odreda su namrgođeni. Bolje dajte korisne savjete trudnicama koje i tako idu prestrašene u rodilišta i ne trebaju im i na ovom mjestu gdje bi trebale dobiti podršku ovakve gluposti.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sonjaer, mozda se sad i svadjamo tu na topicu, ali vjeruj mi, koliko citam i znam osobno vecina ovih cura je bila tiha, fina i maksimalno ljubazna na svom porodu, pa su opet dobile sto su dobile.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Kad smo kod med. sestri jel zna netko kolka je njihova tjedna satnica?
    splitske sestre rade 12r-24s-12r-48s...
    znači radi od 7-19 (12 sati) pa je slobodna 24 sata do sutra navečer do 19 kada dolazi u noćnu smjenu (12 sati)... nakon izlaska iz noćne slobodna je 2 dana...

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

I ja smatram da je ovo prepucavanje nepotrebno, jer vjerujem da bi razgovor ugodnije tekao i sve bi bilo jasnije da se gledate u oči. A i opis poslova i dužina smjene ne bi smjeli utjecati na radne sposobnosti zaposlenoga i njegovu stručnost. Za primjer uzmi novopečene mame. Koliko mi spavamo u komadu ? koliko sveukupno ? kakve su naše smjene ? A opet se super brinemo za svoje bebe (dakle: tuđi život), obavljamo kućanske poslove, brinemo se za muža i drugu djecu, itd. Sve je stvar izbora i odluke osobe kako će taj posao odraditi!
    Ali ono što još više želim komentirati je uzvraćanje smješka smješkom.
    I ja sam se smijala kada su me lovili doista jaki trudovi (hvala Bogu na vježbama disanja koje su doista važne i za smanjenje jačine boli i zdravlje bebe), pa je doc mislio da mi trudovi nisu dovoljno jaki (premda sam mu sa smješkom rekla da imam visok prag tolerancije boli i ne mislim nepotrebno vikati), pa mi on šiknuo drip!!! Odluka me koštala takve muke, jer drip mi je bio koooomaaa!!! A već sam i pisala da mi se beba nije spustila, jer su mi previše pojačali drip. Neću više, jer mislim da je ovo dovoljno za primjer.
    I moje je iskustvo da prema kome sam ja pristojna i kome se nasmješim taj se uglavnom i prema meni tako ponaša, ali ne uvjek! Draga sonjaer, pa sama potkopavaš svoju teoriju: zašto ti se nije smijala ona premorena i živčana žena u Petrinjskoj kada si se ti njoj smijala!?
    Žene, nemojte previše filozofirati! Svi ljudi su različiti i različito se ponašaju u različitim situacijama. Nema savršenog modela ponašanja koji uvjek rezultira apsolutnom srećom jedne i druge strane.
    U našem društvu je u današnje vrijeme epidemija namrgođenosti i neljubaznosti, ali to je opet, ponavljam se, stvar izbora čovjeka. Ova tema je otvorena da upozorim na ponašanje POJEDINOG MEDICINSKOG OSOBLJA NA SV. DUHU NA ODJELU BABINJAČA! Cilj mi je bio da upozorim i upoznam trudnice sa mogućim scenarijem i da skrenem pažnju na to da na jednom takvom odjelu NEMA MJESTA ZA OSOBE KOJE IMAJU PROBLEMA SA LIJEPIM PONAŠANJEM I KOJE SE ZBOG TOGA I NESTRUČNO PONAŠAJU! Meni kao rodilji fizičku bol nije bio ni najmanji problem podnjeti, ali kada je netko nemaran vezano uz tvoje zdravlje, a k tome ti bezosjećajno gazi tvoje ljusko dostojanstvo, jer ima loš dan to NE MOŽE I NE SMIJE PROĆI BEZ SANKCIJA!!!
    Ja sam svoje odgulila i nisam više važna - da je tako šutila bi o ovome i eventualno kukla rodbini i prijateljima - ovo činim za sve buduće mame, jer ja činim drugima ono što bi voljela da drugi meni čine!!! E, da se barem koja prije požalila odgovrnima, pa da ne moram potiskivati sjećanja na Sv. Duh!
    Pusa i svako dobro svim mama, bebama, trudnicama i svim ljudima dobre volje!!!
    [/b]

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Fanika, potpisujem što si napisala. Nažalost, SD je sasvim nezasluženo dobio famoznu "Titulu", što je velika sramota za one koji su im dodijelili tu titulu i degradira njeno značenje. A to im je postalo opravdanje da odmah po porodu predaju bebu majci, bez da se dalje brinu o rodilji. Bilo bi bolje da te onda odmah iz rađaone pošalju doma, jer koja je svrha tog odjela babinjača, ako ne pomažu majkama i bebama?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Znaš da bi za moju psihu bilo bolje da sam bila doma sa svojim mužem! Da vidiš kako nam je lijepooo!!! Bebač mi je tako dobar - smatram da doista osjeća moj duševni mir! Ali poslije poroda se može svašta zakomplicirati (evo meni je) pa zbog zdravlja ne možeš bez bolnice, ali možeš bez loše bolnice, a još više bez lošeg medicinskog osoblja! Možda da je netko od naših s nama u bolnici da ti pomaže oko "stvari koje se pripisuju razmaženosti", pa bi sestre imale više vremena da se brinu za tvoje zdravlje i higijenu. Tko zna!? Možda jednog dana i to bude moguće, pa da imamo rooming in kakav treba biti!??! Daj Bože!!! :D

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Fanika, ljubi svoju bebu i uživaj u majčinstvu!
    Žao mi je da si prošla taj horor.

Po mnogim pričama koje ovdje pročitam uviđam da sam među rijetkim sretnicama koje su rodile u normalnijim uvjetima.

Ipak, ne volim se prisjećati nepotrebnog dripa kad sam rodila K., jer sam ju rodila vrlo, vrlo brzo, a pri porodu P. nisu mi ni davali nikakvu kemiju, jer sam zatražila porod na stolčiću i sve je teklo prirodno.

Rodila sam u riječkom rodilištu.
    Osoblje i liječnici su bili divni, a namćora i nadžak-baba uvijek i posvuda ima. Spol nebitan.

Živjelo majčinstvo!
    Majke svih zemalja, ujedinite se.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Draga sonjaer, pa sama potkopavaš svoju teoriju: zašto ti se nije smijala ona premorena i živčana žena u Petrinjskoj kada si se ti njoj smijala!?

Ali je-uzela me preko reda i pitala zašto se nisam ranije javila jer da trebam ići preko reda. Ma znam ja da ima izuzetaka, ali isto tako mislim da ima i onih koji pretjeruju ovdje. Ja sam isto dobila drip, i već su mi radili pripremu za carski jer sam morala roditi do 10 navečer jer mi CTG nije bio dobar, a nisam se otvarala unatoč jakim trudovima, no onda je došao jedan stariji doktor i rekao da me stave na loptu i za deset minuta sam rodila. Meni su stvarno bili svi OK. A porod boli, bole i šavovi poslije i nije lako, ali na to sam se i pripremila i preživila. Kako je bilo ženama prije kad nisu imale koga pitati za pomoć? A ljudi danas što više imaju još više traže i nikad nisu zadovoljni- i to u svemu. Ja sam sretna što mi je dijete zdravo, što je htio moje mlijeko i što sam izdržala tih prvih groznih dva tjedna nakon poroda (zbog bolova i uobičajene depresije), a to što me je netko krivo pogledao ili bio neljubazniji nego što bi trebao baš me briga.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj sonjaer prvotno napisa
    a to što me je netko krivo pogledao ili bio neljubazniji nego što bi trebao baš me briga.

dok god budemo ovako razmišljale neće biti dobro. mislim da u tim trenucima u kojima smo najranjivije itekako trebamo lijepu riječ ili pogled.

but that's just me...možda sam samo razmažena...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Meni je muž trebao u predrađaoni dok satima čekaš i čekaš, a boli. A tamo nije mogao biti samnom zbog nedostatka prostora (sve su žene u istoj sobi pa nije moguće da muževi budu prisutni), a kad sam krenula u rađaonu više mi iskreno nije niti trebao jer onda nemaš vremena razmišljati o ničemu (barem ja). Opet ponavljam, imala sam sreće jer su stavrno svi bili super. Doktor je svako malo izlazio van i obavještavao mog muža kako napreduje. Mislim da bi trebali raditi na poboljšavanju uvjeta u bolnici pa bi nam svima bilo ugodnije, i nama koje rađamo, i onima koji tamo rade. Trebamo se boriti da ima više kupaona i da su bolje uređene, da su sobe bolje opremljenje, da ima više sestara,doktora i sl. Grozno je da dođeš na pregled i čekaš nekoliko sati jer nema dovoljno doktora. Glupo mi je i da bolnica nema novaca za pelene, nego sad moramo i svoje pelene donijeti. Također mi je strašno i što je na dvadesetak djece u jaslicama i vrtiću samo jedna teta (dvije samo dio vremena).Kako ona sama može toliku djecu paziti? Ali to je već druga tema. Puno stvari kod nas ne valja tako da mislim da nije u redu okomiti se samo na doktore i sestre nego treba pogledati širu sliku. A kad vidim Kosoricu kako se smije i govori kako su puno učinili dođe mi zlo.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sonjaer -
    A porod boli, bole i šavovi poslije i nije lako, ali na to sam se i pripremila i preživila.
    :shock: pa nitko se tu ne buni zato što porod boli.

Kako je bilo ženama prije kad nisu imale koga pitati za pomoć?

:shock: :shock: pa zašto onda sada pitati ili tržiti pomoć ?

A ljudi danas što više imaju još više traže i nikad nisu zadovoljni- i to u svemu.
    tu mi fali šokirani smajlić u nesvjesti, jel se to odnosi na usluge lječenja ili nečeg nevažnog za ovu temu- može neki konkretni primjer?

Draga, ja nisam imala sreću da mi je super trudnoća završila i super porodom, izgubila sam previše krvi nemarom mladog i bezobraznog doktora, 12 h su se doslovno borili za moj život ( to ovako napisano glupo zvuči ali ja sam doslovno u nesvjesti čula sve što se događa oko mene od strke i dreke da nemam bilo, da mi ne mogu izmjeriti tlak, da je možda došlo do rupture itd.,imala sam nekoliko timova oko sebe, doktor iz starije službe-pozvan kada je krenulo loše-je 3 puta bio uz mene kad sam dolazila k sebi i svaki put me dragao po licu itd.-nije baš sve za ove stranice ), djete je ozljeđeno pri porodu, meni su ostavili dio posteljice, imala sam prsnuće cerviksa, šivana sam sat i pol,primila sam krv, 14 dana sam bila na antibioticima, iako sam napomenula i donjela potvrdu o alergiji na penicilin prvo što su mi odredili od antibiotika bio je penicilin, zbog preranog puštanja dva dana po izlasku ponovno sam hospitalizirana, o šavovima koje su mi micali da bi mi 7 dan obavili kompletan ginekološki pregled ne moram ni pisati, počeli su stradavat bubrezi itd-bilo je tu još koje čega. Nakon svega jedan doktor koji se tu često spominje mi je rekao neka budem sretna što sam ostala živa i neka sve ostane na tome ( da ne kopam što je i zašto bilo ) :shock: .
    Kako je napisla Feliks i ja sam od onih žena koja je šutila i bila pristojna ( a naslušala se svega ).

a to što me je netko krivo pogledao ili bio neljubazniji nego što bi trebao baš me briga
    ni mene ne bi bilo briga ali..., taj mladi doktor s početka priče zbog kojeg je i došlo do kasnije opisanog problema mi je noć prije kada sam došla na hitnu zbog krvarenja i lažnih trudova rekao ( pred babicom kojoj je to bilo baš hi-hi-hi ) da sam iz Babine grede da ih ne bi došla zajebavat ( doslovno tako ) i što sve jadni i za koje pare moraju trpit ( jer sam taj dan bila na pregledu kod njegovog šefa koji je zaključio da neću rodit još bar 3 dana, a eto mene sad ), zadržao me tu noć zbog tlaka koji mi je sam uspio dignut svojim ponašanjem, a ujutro me otpustio bez pregleda ( bez provjere koliko krvarim ) jer je tlak bio normalan. 12 h poslije muž me u gotovo nesvjesnom stanju ponovno vratio na hitnu i tu kreće priča. Da napomenem da je na jednom postalo jako bitno koliko sam krvarila ( vremenski i količinski ).

Jel i ja tražim previše i mamina sam maza i jel možda pretjerujem kad kažem da su neki doktori nemarni i bezobrazni?

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ako ti to išta znači sonjaer znam točno o čemu pričaš i potpisujem. Ali isto tako, bez obzira na to što su pojedini medicinski djelatnici isfrustrirani nedostatkom osoblja, novaca, opreme i općim neredom po bolnicama ne bi to trebali ispucavati po pacijentima (mislim svoje nezadovoljstvo). Oni trebaju znati da im za taj nered pacijenti nisu krivi. Pacijenti bi trebali znati da za nered i kaos po bolnicama nisu krivi medicinski djelatnici. I dok se mi ovak lijepo koljemo međusobno, mi cure sa foruma prepucavamo u mišljenjima, medicinski djelatnici reže na pacijente, pacijenti okrivljuju za sve medicinske djelatnike, dotle oni koji bi nekaj trebali napraviti ne moraju jer nema potrebe. Machiavellijevska podijeli pa vladaj.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Meni je muž trebao u predrađaoni dok satima čekaš i čekaš, a boli. A tamo nije mogao biti samnom zbog nedostatka prostora (sve su žene u istoj sobi pa nije moguće da muževi budu prisutni), a kad sam krenula u rađaonu više mi iskreno nije niti trebao jer onda nemaš vremena razmišljati o ničemu (barem ja). Opet ponavljam, imala sam sreće jer su stavrno svi bili super. Doktor je svako malo izlazio van i obavještavao mog muža kako napreduje. Mislim da bi trebali raditi na poboljšavanju uvjeta u bolnici pa bi nam svima bilo ugodnije, i nama koje rađamo, i onima koji tamo rade. Trebamo se boriti da ima više kupaona i da su bolje uređene, da su sobe bolje opremljenje, da ima više sestara,doktora i sl. Grozno je da dođeš na pregled i čekaš nekoliko sati jer nema dovoljno doktora. Glupo mi je i da bolnica nema novaca za pelene, nego sad moramo i svoje pelene donijeti. Također mi je strašno i što je na dvadesetak djece u jaslicama i vrtiću samo jedna teta (dvije samo dio vremena).Kako ona sama može toliku djecu paziti? Ali to je već druga tema. Puno stvari kod nas ne valja tako da mislim da nije u redu okomiti se samo na doktore i sestre nego treba pogledati širu sliku. A kad vidim Kosoricu kako se smije i govori kako su puno učinili dođe mi zlo.
    j

e, al ni ja ni ti ne bumo umrle ak npr. blagajnica krivo naplati kruh. Ok, sad ispada da sam se okomila na tebe al nisam. Šaljem . Ovo s tetama u vrtiću si potpuno u pravu.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ma priznajem ja da ima svakakvih doktora. I moja mama je skoro umrla jer joj ginekolog nije vidio cistu veličinej abuke, pa je ova pukla i skoro je dobila sepsu. U zadnji tren su je spasili. I to nakon dva pregleda zbog strašnih bolova. U Vinogradskoj. A sestra joj je tamo medicinska sestra tako da je bila "pažena". Jako mi je žao što se to tebi dogodilo, kao i svakome normalnom, ali takve se stvari jednostavno neki put dogode i onda si mislimo zašto baš meni? Grozno je, priznajem, ali toga ima svugdje i teško da će se tako brzo stvari promijeniti i da nitko neće više griješiti. Ali to što ti je drugi doktor rekao da pustiš sve i da budeš sretna što si živa - ako su te tako izmrcvarili trebao bi netko i odgovarati da se ne ponovi. Ja bi ih tužila i dala u sve novine. Onda bi se više pazilo na mlađe doktore i stariji i iskusniji bi se više trudili biti uz njih jer su oni naravno odgovorni.
    Tu sad opet na red dolazi loš sustav jer pravosuđe sporo rješava takve slučajeve.
    Znaš kaj mi je još strašno-ja sam završila pravo i nakon faksa nisam znala niti običnu žalbu napisati (niti bilo tko drugi-jer na faksu se takve gluposti ne uče!!!). A ljudi koji završe medicinu odmah su bačeni u borbu s pacijentima-po mom skromnom mišljenju nespremni, zato što nema dovoljno doktora koji bi ih pratili. Moja sestrična je sad počela specijalizaciju na Rebru i svaki mjesec je na drugom odjelu interne i većinu stvari radi potpuno sama, a onda dođe doma i ostatak dana uči kako drugi dan ne bi nekog slučajno ubila.
    Žalosno je i da čovjeka koji nekog ubije mrtav pijan autom osude na 5 godina zatvora i svi se bune da je prestrogo, a onda doktor za mito dobije 9 godina (treba ga kazniti, ali zar je ovo srazmjerno??).
    Sve poskupljuje, stanje nam je sve gore i gore u državi-i nitko se ne buni, ali se svi brinemo da li je Karadžić bio kod nas na moru, kako sad izgleda, da li će Gotovinu pustiti na kućni pritvor i koga je sve posjetio naš premijer. Sve sam više uvjerena da smo si za većinu stvari koje nam se događaju sami krivi jer smo se umrtvili i samo se jadamo jedni drugima umjesto da se ljudi pobune tamo gdje bi to imalo smisla (možda naši srednjoškolci nešto promijene-pokazali su da znaju kako)

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pa odmah ova druga boldana rečenica :? nema veze jedno s drugim (ili ja ne vidim). Neka se ne žale - pa, neka se sami izbore za svoja prava :? :? :?
    Pa kaj se to zdr. djelatnici žale pacijentima, pa se pacijenti bore za njihova prava :?
    Aj prosvjetli me

doktorica opće prakse, više-manje sve osoblje na koje sam naišla u ŠI bolnici ( mala plaća, loši uvjeti, puno pacijenata- k tome još turisti ), sestre jednog odjela Zg bolnice ( užasan šef koji ne vrijedi tih para i znoja, strašni uvjeti- nema prostorije za pušenje tj. šef im neda,koma pacijenti, a tek rodbina itd.), pedijatar ( puno pacijenata a male plaće )- jel dosta ?( da ne zaboravim da i u društvu imam dosta zdrav. radnika pa isto čujem svašta :/ ). Ja ti stvarno imam puno takvih primjera, ja sam sa starijim sinom prešla i sito i rešeto našeg zdravstva.
    Ima svijetlih primjera ali ne vidim zašto bi nekog posebno hvalila kad mu je to posao ( brinut o zdravlju pacijenta, kako fizičkog tako i psihičkog- zato ne smije biti bezobrazan jer ugrožava psihičko zdravlje pacijenta )

Ne kužim kaj ti nije jasno, osoblje se žali pred pacijentom kao da od toga može imati koristi,( možda misle da bumo se borili za njihova prava ), umjesto da se žali svom šefu ili ministarstvu.

Aj prosvjetli me
    [/quote]Ne bavim se time .

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sonjaer-
    Ma gle, ja sam stvarno bila sretna što je sve dobro završilo a tužit da sam i htjela nisam mogla jer sam iz bolnice izašla gotovo pa bez ikakve dokumentacije. Na drugom porodu su se čudom čudili kako to da neke stvari ne pišu. Priču sam iznjela kako ne bi ispalo da imam mišljenje kakvo imam na temelju tuđeg rekla-kazala.
    To što navodiš za sestričnu je nažalost problem što ponosa mladog doktora ( ako pozove stariju službu ispada neznalica i dotični doktor joj kasnije može raditi problema, jer ga je npr. po njegovom mišljenju uznemiravala svojim neznanjem ili nesigurnošću ), što bezobraštine starijeg ( uzima za pravo suditi specijalizantu što ga je pozvao u pomoć)

[quote]Žalosno je i da čovjeka koji nekog ubije mrtav pijan autom osude na 5 godina zatvora i svi se bune da je prestrogo, a onda doktor za mito dobije 9 godina (treba ga kazniti, ali zar je ovo srazmjerno??).

nećeš vjerovat al jučer navečer mi je ovo bila glavna tema, strašno, pa on za 210.000 kn 9 god. , a drugi za ubojstvo trudnice 6,5g.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Draga sonjaer, pa sama potkopavaš svoju teoriju: zašto ti se nije smijala ona premorena i živčana žena u Petrinjskoj kada si se ti njoj smijala!?

Ali je-uzela me preko reda i pitala zašto se nisam ranije javila jer da trebam ići preko reda. Ma znam ja da ima izuzetaka, ali isto tako mislim da ima i onih koji pretjeruju ovdje. Ja sam isto dobila drip, i već su mi radili pripremu za carski jer sam morala roditi do 10 navečer jer mi CTG nije bio dobar, a nisam se otvarala unatoč jakim trudovima, no onda je došao jedan stariji doktor i rekao da me stave na loptu i za deset minuta sam rodila. Meni su stvarno bili svi OK. A porod boli, bole i šavovi poslije i nije lako, ali na to sam se i pripremila i preživila. Kako je bilo ženama prije kad nisu imale koga pitati za pomoć? A ljudi danas što više imaju još više traže i nikad nisu zadovoljni- i to u svemu. Ja sam sretna što mi je dijete zdravo, što je htio moje mlijeko i što sam izdržala tih prvih groznih dva tjedna nakon poroda (zbog bolova i uobičajene depresije), a to što me je netko krivo pogledao ili bio neljubazniji nego što bi trebao baš me briga.
    Odgovaraš mi nepotrebno na pitanje koje je proizašlo iz toga što se ti nisi do kraja izjasnila. Pa ispada da se ovo pretvara u prepucavanje, a koliko sam shvatila to te zasmetalo na ovom forumu. Oprosti ako griješim!
    Iz istog razloga te molim da budeš korektna i izjasniš se vezano uz boldano u tvojem postu koga to ovdje ide. Ovako stvaraš pomutnju!
    Vezano uz neljubazno ponašanje medicinskog osoblja na babinjačama: žene koje su rodile podložne su depresiji koja može dovesti i do puno težih stanja tako da je itekako bitno kako se medicinsko osoblje odnosi prema rodilji, jer mu je zadaća očuvati pacijentovo fizičko i psihičko zdravlje! Bitno je da li su rodilju krivo pogledali ili bili neljubazni prema njoj, bez obzira kakva rodilja bila!
    I žao mi je što si ti jedna od onih koje smatraju da je moguće pripremiti se na sve što te čeka kod poroda i poslije, jer je to NEMOGUĆE i u mojem slučaju se svelo na to da zahvaljujem Bogu što smo ja i bebač živi.
    Žao mi je i što misliš da je dovoljno preživjeti i ne tražiti ništa više. Oprosti mi ako griješim, ali ja sam tako shvatila tvoje postove!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Stvarno se neću više prepucavati. Došla sam pročitati savjete oko toga što ponijeti sa sobom u bolnicu i da li se šta promijenilo unazad tri godine. I iskreno nisam pratila kako se tko zove i tko je što napisao nego sam samo vidjela da se neki stalno žale oko toga kako im sestre nisu htjele pomoći i slično (ne znam tko i ne mislim sad tražiti po stranici ponovo tko je što napisao). Ima svakakvih iskustava, ja sam nasreću prije tri godine imala lijepo iskustvo, i curama u mojoj sobi koje su obje rodile prvi put su svi pomagali i nosili onu kremu za bradavice, jer su imale rane od dojenja (ja na sreću nisam-meni je bebač odmah bio super). Mi smo se stvarno smijale u toj sobi i bilo nam je krasno te smo i do danas otale frendice. Zato mi je teško vjerovati da se isto osoblje ne odnosi jednako ili barem slično prema drugim ženama jer mi ovakav tretman nismo ničim posebno zaslužile. A ne mislim da je dovoljno preživjeti, i žao mi je svih koji su imali neka loša iskustva.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Stvarno se neću više prepucavati. Došla sam pročitati savjete oko toga što ponijeti sa sobom u bolnicu i da li se šta promijenilo unazad tri godine. I iskreno nisam pratila kako se tko zove i tko je što napisao nego sam samo vidjela da se neki stalno žale oko toga kako im sestre nisu htjele pomoći i slično (ne znam tko i ne mislim sad tražiti po stranici ponovo tko je što napisao). Ima svakakvih iskustava, ja sam nasreću prije tri godine imala lijepo iskustvo, i curama u mojoj sobi koje su obje rodile prvi put su svi pomagali i nosili onu kremu za bradavice, jer su imale rane od dojenja (ja na sreću nisam-meni je bebač odmah bio super). Mi smo se stvarno smijale u toj sobi i bilo nam je krasno te smo i do danas otale frendice. Zato mi je teško vjerovati da se isto osoblje ne odnosi jednako ili barem slično prema drugim ženama jer mi ovakav tretman nismo ničim posebno zaslužile. A ne mislim da je dovoljno preživjeti, i žao mi je svih koji su imali neka loša iskustva.
    Bilo bi možda bolje da sam pitala odnosi li se to na mene, jer ja se stalno žalim kako nisam imala pomoć sestara(pojedinih - ne svih). Kako znaš da je nakon tri godine isto osoblje na tom odjelu!? I jesi li bila dovoljno dugo na odjelu da upoznaš sestre iz svih smjena!? Ja sam s njima bila 5 dana. Jednostavno te to moram pitati, jer imam osjećaj da si jedan dobar dio postova udjelila meni. Razuvjeri me ako to nije tako.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

curama u mojoj sobi koje su obje rodile prvi put su svi pomagali i nosili onu kremu za bradavice, jer su imale rane od dojenja
    rane nastaju od neispravnog položaja. da su si sestre dale truda i pokazale mamama kako izgleda ispravna položaj na dojci do rana nebi došlo. dakle, popravljale su svoje pogreške.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Stvarno Fanika nisam gledala što je tko pisao i nisam zapamtila imena. A dal je isto osoblje isto ne znam-vidjet ću za 8 tjedana pa se javim možda s istim kritikama kao i ti.
    Nama je dolazio pokazivati dojenje i doktor (onaj crni s brkovima koji je sad čujem šef).

Ajde sad konkretno pitanje onim curama koje su nedavno bile-znam da se pelene moraju ponijeti. Da li nosimo i kakvu robicu? Kako ih ponovo zamotamo onako kako su nam ih donosili prije tri godine, ako ih same premotavamo (sumnjam da bi ono uspjela sama izvesti). Kažu mi da trebam ponijeti i kremu za guzu i vlažne maramice. Znači uz sve ono što meni treba- spremanje kao za put od dva tjedna????A bez ikakvih ormarića za stvari!

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Pelene presvlače oni ako se ne varam 3 puta dnevno, a ostalo ti po želji. Ja sam nosila pelene i kremu za guzu i vlažne maramice. Ako imaš kakvu podlogu za presvlačenje(tipa one iz Niveine torbe) ne bi bilo na odmet, jer ja sam bebača presvlačila na svojem krevetu, a nisu mi mijenjali posteljinu 4 dana. Sva sreća da se mali nije ukakio i popiškio se na nju.
    Robica je njihova. Ja nisam nosila svoju - nisam znala da li smijem. Imale smo svoje kreme za bradavice - meni je nažalost trebala. Preporučam da uzmeš svoje spavačice, hrpu VIR 80 uložaka i jednokratnih gaćica. Vodu, jer je nama iz slavine curila naranđasta voda. Meni muž nosio kekse i čokoladice, jer mi je trebala hrana za snagu. Od ormarića slaba korist, jer je kindać od malog bio ispred, a da ne govorim da je bio jako mali. Ponesi sve za prvu silu, pa ako je netko u mogućnosti da te posječuje svaki dan neka ti donosi stvari koje će ti trebati taj dan!
    Puuuunooo sreće ti želim i nadam se da se situacija promjenila od mojeg odlaska i da nisam badava pisala pismo i razgovarala sa predstojnikom klinike, dr. Miškovićem. A sve ostale preporuke sam napisala u prvim postovima. Dakle, pazi što potpisuješ i na što pristaješ. Ako etko povrijedi tvoja prava pitaj ih za ime i prezime i žali se. Ako ne za sebe onda za druge žene koje možda nisu jake kao ti.
    Još jednom sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hvala na savjetu. Meni je ostalo u sjećanju da sam nakon poroda bila strašno žedna, a nisam imala vode. Sestre su mi dale malo, ali su rekle da ne smijem puno piti (zbog nekog razloga kojeg se ne sjećam) tak da mi je sad voda No.1.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

A porod boli, bole i šavovi poslije i nije lako, ali na to sam se i pripremila i preživila. Kako je bilo ženama prije kad nisu imale koga pitati za pomoć? A ljudi danas što više imaju još više traže i nikad nisu zadovoljni- i to u svemu. Ja sam sretna što mi je dijete zdravo, što je htio moje mlijeko i što sam izdržala tih prvih groznih dva tjedna nakon poroda (zbog bolova i uobičajene depresije), a to što me je netko krivo pogledao ili bio neljubazniji nego što bi trebao baš me briga.
    A dobro..ne možemo se sad uspoređivati sa situacijom 100 g unazad. Nekad su skoro sve žene dojile pa su ti mama,baka ili teta bile tu da ti pokažu...nekad su doktori bili civiliziraniji nego danas...sve zavisi kakav si po prirodi i šta smatraš pod "normalnim civiliziranim odnosom"..ako si odgojen u iole normalnoj sredini gdje su ti usadili nekakve građanske obrasce ponašanja tada ti je nepojmljivo da se na tebe itko izderava i povisuje glas ...prošla sam SD i stvarno smatram da tamo treba uvesti reda...svi su oni tamo da svoj posao odrade profesionalno, doma nek me trača mužu koliko god hoće

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

da, ovo sa podljevima na dojci se i meni tamo dogodilo. Jedanput su mi krivo namjestili dijete na dojku. Kad je dr. S vidio rekao je da je beba bila krvo namještena na dojku zbog čega je nastao podljev (bio je ogroman, preko pola dojke) i da kak nisam primijetila, kak me to nije bolilo. Velim ja njemu da nemam sa čime usporediti jer čak i kad je dijete dobro namješteno boli za poluditi, tak da zapravo nisam skužila. Uz taj podljev sam imala i ragade, kod mene ne zbog toga što je dijete bilo loše namješteno nego zato što imam jako osjetljive bradavice (ragade na bradavicama sam ja znala imati i ako nisam nosila grudnjak). Kremu sam imala u bolnici, pomoć kod ragada = 0 bodova. Čak je došlo do toga da je bilo krvi (vidjela kada sam se izdajala u mlijeku) - mala takvo mlijeko nije htjela piti, ma grozno. Ali eto, preživjeh, a iskreno, meni uopće nije bilo loše na odjelu babinjača, što kaže saoajer, zezancija i smijeh. Rodila sam prije 14 mjeseci.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

meni nije bilo loše u smislu da nije bilo između nas cura zezancije i smjeha i kao što sam već i gore navela tip sam koji ne traži pomoć ni kad treba, ali me itekako smetalo ponašanje osoblja što prema meni što prema drugima. Kad sam drugi put rodila čak sam nosila bebicu od jedne žene prvorotkinje koja se nikako nije mogla naviknut na plač kćeri i cijelo vrijeme je i ona ili plakala ili se derala na dijete ( da,da derala ), to se sve odvijalo u sobi nasuprot sestrinske i fascinantno je da su za njezino stanje ( mislim na psihičko ) znale i žene u drugim sobama a osoblje nije baš ništa čulo niti primjetilo 8) ( mada je dnevno zvonila više puta- što zbog cica, što zbog bolova, što zbog male i svaki put je ili plakala ili se derala). Kak od osoblja nije bilo pomoći pomagale smo joj nas dvije cimerice ( namještale malu na cicu, tješile, nosile malu, zvale sestre- znam da smo svaki put kad je otišla na wc razglabale o tome kak je u takvom k... da nas ne bi začudilo da nešto napravi maloj i kak se nadamo da bu doma pod nadzorom),a 100 % sam uvjerena da se veći dio njenih frustracija mogao izbjeći toplom ljudskom riječi i smješkom, naravno od pravih osoba . Da se vratim na početak meni je u sobama društvo bilo super i prvi i drugi put.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kad sam drugi put rodila čak sam nosila bebicu od jedne žene prvorotkinje koja se nikako nije mogla naviknut na plač kćeri i cijelo vrijeme je i ona ili plakala ili se derala na dijete ( da,da derala ), to se sve odvijalo u sobi nasuprot sestrinske i fascinantno je da su za njezino stanje ( mislim na psihičko ) znale i žene u drugim sobama a osoblje nije baš ništa čulo niti primjetilo 8) ( mada je dnevno zvonila više puta- što zbog cica, što zbog bolova, što zbog male i svaki put je ili plakala ili se derala).
    moš si mislit kaj nisu znale - nije ih bilo briga. Samo mi je to malo čudno za SD - ja kad sam završila na gin I nakon poroda i stalno plakala jer sam bila odvojena od male, meni je sestra došla i zabrinuto me pitala da li hoću da mi dade nešto za smirenje. Ali čula sam da su sestre sa gin I bolje, a i meni su bile. Sestra Olivera rules, žena je smijeh živi.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moš si mislit kaj nisu znale - nije ih bilo briga. Samo mi je to malo čudno za SD - ja kad sam završila na gin I nakon poroda i stalno plakala jer sam bila odvojena od male, meni je sestra došla i zabrinuto me pitala da li hoću da mi dade nešto za smirenje. Ali čula sam da su sestre sa gin I bolje, a i meni su bile. Sestra Olivera rules, žena je smijeh živi.[/quote]

velika razlika, i ja kad sam završila na gin 1 sam imala susretljivo osoblje, ali je zato odjel koma- star i oronuo ( valjda su ga sad obnovili )

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

moš si mislit kaj nisu znale - nije ih bilo briga. Samo mi je to malo čudno za SD - ja kad sam završila na gin I nakon poroda i stalno plakala jer sam bila odvojena od male, meni je sestra došla i zabrinuto me pitala da li hoću da mi dade nešto za smirenje. Ali čula sam da su sestre sa gin I bolje, a i meni su bile. Sestra Olivera rules, žena je smijeh živi.
    velika razlika, i ja kad sam završila na gin 1 sam imala susretljivo osoblje, ali je zato odjel koma- star i oronuo ( valjda su ga sad obnovili )[/quote]

Bravo! Sad vidim da imamo zajedničku temu više. Ja sam završila na GIN1 ali se nipošto nisam htjela odreći djeteta pa je bio sa mnom 24h kao na odjelu babinjača. Tu sam isto upoznala sve smjene sestara i mogu samo reći da su SVE zakon!!!! Ne zna se koja je bolja! Toliko su bile ljubazne i brinule se za mene i moju bebu(premda im to nije bio posao brinuti za bebu jer nije bio pacijent) da sam se osjećala ko da sam u Hilton hotelu. Pripazile su na njega kad god bi bila na wc-u ili pod tušem. Svaka im čast . A sve sa također pretrpanim odjelom i za istu plaću kao i na GIN3. Nabrojit ću ih sve jer su zaslužile: Marijana i Olivera, Maja i Danijela, Marijela i Vesna, Ivanka i Nikolina. A što se tiće cimerica na babinjačama čujemo se još i danas, a smijale smo se i tješile međusobno kad nismo plakale od muke (ponekad zbog fizičkih problema, ponekad zbog problema s osobljem).

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Zaboravila sam napisati: odjel je vjerojatno obnovljen, jer se nikako ne može usporediti sa odjelom na babinjačama. Sve izgleda novo i blista od čistoće. Stari su vjerojatno samo kreveti i posteljina. Ali mene je ta razlika u odnosu osoblja koje radi za istu ili sličnu plaću fascinirala. Žene sa gin 3 su me spasile, pa sam se psihički oporavila(ako se to tako može reći) od tretmana koji sam dobila, ponavljam se, od POJEDINOG osoblja sa gin 1. E da takve žene rade na gin 1 rooming in bi meni bio mila majka, a ne ružna uspomena! Pusa i veliko hvala sekama sa gin 1!

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Fanika prvotno napisa
    Zaboravila sam napisati: odjel je vjerojatno obnovljen, jer se nikako ne može usporediti sa odjelom na babinjačama. Sve izgleda novo i blista od čistoće. Stari su vjerojatno samo kreveti i posteljina. Ali mene je ta razlika u odnosu osoblja koje radi za istu ili sličnu plaću fascinirala. Žene sa gin 1 su me spasile, pa sam se psihički oporavila(ako se to tako može reći) od tretmana koji sam dobila, ponavljam se, od POJEDINOG osoblja sa gin 3. E da takve žene rade na gin 1 rooming in bi meni bio mila majka, a ne ružna uspomena! Pusa i veliko hvala sekama sa gin 1!
    BOLDANO - ISPRAVLJAM GREŠKE IZ PRIJAŠNJEG POSTA

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Dali su ti da beba bude s tobom na gin 1? :shock: Nemogu vjerovat! Ja sam ih molila i preklinjala da mi ga donesu jer nije bilo mjesta na babinjacama. Donjele su mi ga na punih 30 sekundi! Nisam ga stigla ni poljubit

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Jel shvačate kakvaje greška napravljena na babinjačama i kakvu štetu sam pretrpjela kada sam dobila sve što sam htjela na ovom drugom odjelu!? Uvjerena sam da je razlog za to da ih ne tužim ili stavim u novine. Šta kežete na ovo?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Moram još komentirati ovo: zar nas nije malo previše završilo na gin 1 poslije gin 3!? To vama nije nesavjesno liječenje!?

iirraarraa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

što je gin 1 i gin 3?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Gin 1 - hitna ginekološka
    Gin 3 - odjel babinjača

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Drage sve koje ne čitaju postove kako treba,

ja sam napisala da sam bila na dogovoru s doktorom, kako se želim poroditi, što očekujem od njega i od bolnice i slično, a na razgovor me uputila moja ginekologinja koja ga je nazvala i zamolila da me primi, te bila moja veza

Možete mi objasniti kako ste uspjele razgovor s doktorom o mojim željama okarakterizirati kao "mito i korupciju"????? Baš ste pregenijalne!
    JIli frustrirane??
    a sam upravo ovu temu shvatila kako je i trebala biti shvaćena, kao savjetovanje - i isto tako ne mogu se složiti da je na Duhu sve crno, kad meni nije bilo nego naprotiv.
    I da, doktori i sestre rade u groznim uvjetima, a i oni su samo ljudi.

I da, posegnula bi i za mitom da je trebalo, jer mi je moje dijete i moje zdravlje, važnije od morala i jer draga Dorotea, da živimo na Balkanu, a znaš onu staru: "Kad si u Rimu, ponašaj se kao Rimljanin"

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Care Bear tebi je na Sv. Duhu bilo dobro najvjerojtnije zbog tvoje veze. Podržavanje veza i takvog načina rada u našim medicinskim ustanovama nije ništa drugo nego korupcija. Sad si se izjasnila da ne prezaš ni pred mitom. Zato nam je tako kako nam je! Zbog takvih razmišljanja kakva imaš ti i podržavanja mita i korupcije mi koji nemamo veze ni novce prolazimo horore!
    Molim te lijepo da i ti čitaš postove kako spada, pa da konačno prestaneš preispitivati zašto je nekome bilo sve tako crno, a tebi ružičasto. Očito je da moju priču nisi shvatila ozbiljno. Osim toga rekla si da više ne misliš rađati, pa mi nije jasno zašto se motaš po ovoj temi.
    Meni je moral na prvom mjestu i dobrobit drugih. Ne gledam samo svoju guzicu! Zato sam se javila ovdje: da pomognem drugima. Sada sam doista isfrustrirana, jer ni tu od nekih ne nailazim na razumjevanje!
    Nailazim na ljude koji sumnjaju u vjerodostojnost nečijih tragedija! Ljude kojima tuđa tragedija ne ulijevaju ni trunku srama da pišu gluposti.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

care bear, kako onda objasnjavas svoju preporuku da organiziramo porod ranije?
    kako zena koja ceka spontane trudove moze unaprijed znati tko ce joj biti u smjeni i 'organizirati' taj buduci porod?

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja ću samo ''dopisati'' mada je jednim djelom OT.
    Rodila sam u Petrovoj, sa svim mogućim ''dodatcima''(mislim na prokidanje vodenjaka, drip, epi i nalijeganje na trbuh) , da ih tako nazovem.
    Sada kad gledam, čitam i učim, vidim da sam mogla proći puno bolje, a isto tako moglo je biti i puno puno gore. Mislim u smislu da se nešto zakompliciralo.
    Što se tiče tih nekih veza:
    Trudnoću sam vodila privatno (zbog mog komfora i sigurnosti) i ista ta dr. me hitno primila u bolnicu sa jedne kontrole u ambulanti Petrove.
    Ležala sam na PT2 nekih 3 tjedna.

E sad, kad su počeli trudovi i ja završila u rađaoni nije mi palo na pamet govoriti kod koga sam, niti da sam kolegica, niti (kao moja šogica) slati mojoj dr. SMS da dođe. :?
    Jednostavno ne podržavam te veze i vezice.
    Eto, moja je igrom slučaja izgledala ovako. (ako se uopće može nazvati vezom - ja ju nisam tako doživila).
    Baš iz principa se nisam htjela javljati dr. niti ikoga pozivati, jer se nebi osjećala ugodno.
    Eto, neka protumaći tko kako hoće.
    A o mitu da ne pričam - svaki onaj koga je neki dr. tražio mito (nezamislivo mi je to, da netko uopće traži, ali eto), mirne duše je istoga mogao prijaviti i potražiti drugo mišljenje - jer nije taj jedan jedini.

I točno kako Fanika kaže.
    Dok god budemo razmišljali kao npr. Care Bear neće nam biti bolje i neće nas 10 EU-a promjeniti.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Kad sam već svašta napisala želim dodati i ovo: nažalost zbog komplikacija u trudnoći bila sam ja i na patologiji trudnoće i to na Sv. Duhu - gin 2. medicinsko osoblje tamo je također ostavilo dobar dojam na mene. Jako su stručni: po njima bi mogao naviti sat kako su točni u mjerenju tlaka, temperature... Sto puta su nas pitale kako smo!? Svako jutro su nam namještale krevete prije vizite iako sam bila pokretnija i sposobnija nego kad sam rodila. Itd., itd. ... Evo osjećala sam se kao da sam u nekom hotelu, a ne u bolnici. Ni ja ni cima nismo ih zamarale sa ama baš nikakvim prohtjevima, jer smo bile sposobne brinuti se za sebe. Možda smo znale biti dosadne sa nekim pitanjima, ali one su bile toliko stručne da nam nikada nisu ništa odbrusile i bile su apsolutno profesionalne. Navodno imaju strogu šeficu koja radi pritisak na njih, ali one se zato nisu olakšavale na pacijentima, a posla također imaju dosta. Zato pohvale idu i gin 2, jer moje iskustvo je bilo pozitivno na tom odjelu. Čak i kada su se moji simptomi povukli zadržali su me duže iz predostrožnosti dok sam sa gin 3 letjela van na raketi, pa sam se zato na Sv. Duh vratila već drugi dan da se popravi učinjena šteta. Meni je bolnica doista navrh glave, a sa odjela babinjača sam na gin 1 donjela takav strah sa sobom da su me sestre opominjale da se moram smiriti zbog djeteta, a muža mi poslije pitale da li imam kakvih problema doma, pa sam zato u takvom rastresenom stanju.
    Sada je sve super, jer sam okružena svojim dragim ljudima! Ja, moj bebač i moj muž se pazimo i mazimo!
    Ovdje se javljam da napravim koji pomak u ljudskim razmišljanjima kako bi vama koje trebate roditi i meni koja mislim još roditi porodi ostali u najljepšem sjećanju!!!
    Lijep pozdrav svima

elie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ajme kolika rasprava... uglavnom, s obzirom da se spominjalo odjela babinjača, moram priznati da ni meni nisu sestre ostale u dobrom sjećanju, od svih pokušaja da mi "pokažu dojenje" nije bilo ništa, svaka je govorila drugačije (trebaju šeširići, ne trebaju i sl. na kraju je mali šest sati u komadu gladan plakao a ja mu nisam mogla pomoći).... pomogla mi je jedino forumašica Marija - imala sam sreće da je rodila isti dan, i onda kad sam došla doma, moja draga prijateljica Ivana 7997....
    što se sestara tiče, sve su bile prilično nezainteresirane, a moram priznati da mi je najsimpatičnija bila jedna koja mi je rekla ovo: "ah, danas konačno bolje izgledate, do jučer ste izgledali kao leš kojeg su otkopali nakon 7 dana".... ta je bar bila simpatična, a druge :/ . Od doktora, moram priznati da mi je bio ok Habek, kod njega sam se kontrolirala ali mi nažalost nije bio na porodu. Kasnije me došao obići jer je čuo da je bilo gadno. što se terapije tiče, trebala sam dobivati antibiotik, ali mi ga je već na jutarnjoj viziti doktor ukinuo. uglavnom, rezime: mjesec dana infekcije, nisam mogla sjest...

bauba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Toliko toga bih željela napisati o babinjačama i pedijatriji na SD i svome iskustvu prije 13 mjeseci.
    Ono je prestrašno i ne želim se toga uopće prisjećati. Najgorih 11 dana u životu.
    Na pedijatriji sam vidjela takvih stvari da sam skoro pobjegla sa djetetom u drugu bolnicu.
    NI tadašnja gužva, ni godišnji odmori nisu im opravdanje.
    Reći ću još samo da ih može biti sve stid i sram koliko lažu i obmanjuju ljude i zlostavljaju bebe zbog svojih rasporeda.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Fanika prvotno napisa
    Care Bear tebi je na Sv. Duhu bilo dobro najvjerojtnije zbog tvoje veze. .
    Ja sam imala i "vezu" pa mi ni to nije pomoglo u onom raspadu sistema od organizacije i neljudstva

Stranica 2 od 9 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •