Ja bih toplo preporučila svim trudnicama da prije poroda odu pogledati rodilište u kojem misle roditi i upoznati se sa situacijom, jer za one koje to nisu znale, to je moguće - i bez veze i mita i korupcije! Eto savjeta za one koje čekaju prirodan porod.
A draga Fanika, da ne misliš da je kod mene sve bilo ružičasto, moje dijete je meni prvo, a rođeno je iz pete trudnoće. Za sve što sam prošla nisam niti pomislila tražiti sažaljenje ili nečije razumijevanje, kad od toga nemaš ništa, baš ništa - to ti neće pomoći da dobiješ dijete a ni da se osjećaš bolje! Nema toga što bih ja koja sam tako dugo čekala bebu, mogla reći osobi koja je milijun puta bila na umjetnoj bezuspješno, a da se ova osjeća bolje! Vjeruj mi! Sve dok nisam primila bebu u ruke, prazne priče koje sam slušala tipa ma bit će bolje, imat ćeš bebu i tako to, meni su značile kao i lanjski snijeg. I ja sam bila na ginekologiji 2 i meni je tamo bilo odlično. A bila sam već sto puta tamo!
I zbog svega ovog što sam prošla ne pada mi na pamet imati još jedno dijete. A pišem ovdje da ne bi ljudi mislili da je Duh rodilište loše rodilište, jer to jednostavno nije istina. Kada bi išla raditi statistiku onih koji su zadovoljni "uslugom" i koji nisu, iznenadila bi se. Čak i u hotelu s 5 zvjezdica ima nezadovoljnih gostiju i to je u ljudskoj prirodi. Ja uopće ne pokušavam dokazati kako tebi nije bilo loše, nego reći da je meni bilo super. To ti je čaša do pola puna ili do pola prazna. Osim toga, moje iskustvo s dojenjem je na primjer bilo grozno jer sam ja totalno prošvikala kad mi nisu na Duhu djetetu htjeli dati adaptirano mlijeko - ja sam od onih koje ne vjeruju u dojenje kao najbolje za dijete! I vidi čuda, na Duhu mi nisu dali pravo izbora nego su me tjerali dojiti. Ja sam im na primjer to uzela za zlo, a većina cura na forumu će reći da je to od njih super što toliko inzistiraju na dojenju. Vidiš kako su gledišta na crno i bijelo različita...
A a pro pos mita i korupcije, to se kod nas neće riješiti još milijun godina, a ja ne mislim biti prva na crti u borbi s vjetrenjačama.