Stranica 3 od 9 PrviPrvi 12345 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 417

Tema: Horor na Sv. Duhu

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja bih toplo preporučila svim trudnicama da prije poroda odu pogledati rodilište u kojem misle roditi i upoznati se sa situacijom, jer za one koje to nisu znale, to je moguće - i bez veze i mita i korupcije! Eto savjeta za one koje čekaju prirodan porod.
    A draga Fanika, da ne misliš da je kod mene sve bilo ružičasto, moje dijete je meni prvo, a rođeno je iz pete trudnoće. Za sve što sam prošla nisam niti pomislila tražiti sažaljenje ili nečije razumijevanje, kad od toga nemaš ništa, baš ništa - to ti neće pomoći da dobiješ dijete a ni da se osjećaš bolje! Nema toga što bih ja koja sam tako dugo čekala bebu, mogla reći osobi koja je milijun puta bila na umjetnoj bezuspješno, a da se ova osjeća bolje! Vjeruj mi! Sve dok nisam primila bebu u ruke, prazne priče koje sam slušala tipa ma bit će bolje, imat ćeš bebu i tako to, meni su značile kao i lanjski snijeg. I ja sam bila na ginekologiji 2 i meni je tamo bilo odlično. A bila sam već sto puta tamo!
    I zbog svega ovog što sam prošla ne pada mi na pamet imati još jedno dijete. A pišem ovdje da ne bi ljudi mislili da je Duh rodilište loše rodilište, jer to jednostavno nije istina. Kada bi išla raditi statistiku onih koji su zadovoljni "uslugom" i koji nisu, iznenadila bi se. Čak i u hotelu s 5 zvjezdica ima nezadovoljnih gostiju i to je u ljudskoj prirodi. Ja uopće ne pokušavam dokazati kako tebi nije bilo loše, nego reći da je meni bilo super. To ti je čaša do pola puna ili do pola prazna. Osim toga, moje iskustvo s dojenjem je na primjer bilo grozno jer sam ja totalno prošvikala kad mi nisu na Duhu djetetu htjeli dati adaptirano mlijeko - ja sam od onih koje ne vjeruju u dojenje kao najbolje za dijete! I vidi čuda, na Duhu mi nisu dali pravo izbora nego su me tjerali dojiti. Ja sam im na primjer to uzela za zlo, a većina cura na forumu će reći da je to od njih super što toliko inzistiraju na dojenju. Vidiš kako su gledišta na crno i bijelo različita...
    A a pro pos mita i korupcije, to se kod nas neće riješiti još milijun godina, a ja ne mislim biti prva na crti u borbi s vjetrenjačama.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cb, zao mi je
    ali voljela bih da mi ipak odgovoris na pitanje:
    Citiraj Felix prvotno napisa
    care bear, kako onda objasnjavas svoju preporuku da organiziramo porod ranije?
    kako zena koja ceka spontane trudove moze unaprijed znati tko ce joj biti u smjeni i 'organizirati' taj buduci porod?
    jer samo upoznavanje rodilista nema veze s organiziranjem poroda ranije.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

cb, zao mi je
    ali voljela bih da mi ipak odgovoris na pitanje:
    care bear, kako onda objasnjavas svoju preporuku da organiziramo porod ranije?
    kako zena koja ceka spontane trudove moze unaprijed znati tko ce joj biti u smjeni i 'organizirati' taj buduci porod?
    jer samo upoznavanje rodilista nema veze s organiziranjem poroda ranije.
    mislim da i bez cb znaš na to odgovor. Kako netko može organizirati porod općenito, a ne zna kad će ga uhvatiti trudovi i koji će mu doktor biti u smjeni? Može jer ... (samo je jedan odgovor). A ako i čitaš postove od cb vidjeti ćeš da je rodila carskim rezom.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

znam da je rodila carskim, ali preporuku je dala svima nama pa me zanima - mozda ima i neki drugi nacin osim znamo-kojega...

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mjesec dana prije poroda imala sam enormno visok tlak 190/160 koji je varirao - kad bi bila kod doktora (i po 3-4h) skočio je , a doma je bio super. Stoga mi je doktorica preporučila da odem na razgovor k doktoru koji me na kraju porodio, da vidimo što ćemo s tim tlakom. Doktor mi je preporučio da dođem u bolnicu kako bi moj tlak bio pod nadzorom (mjerili mi ga 6 puta dnevno) i kako bi se navikla na bolničke uvjete i sve što me čeka jer je smatrao da je tlak djelomično povišen i zbog efekta bijele kute. Cijelo vrijeme u tih tjedan dana koliko sam bila u bolnici prije poroda je beba bila pod nadzorom jer je moje variranje tlaka bebu prilično smetalo (njezine protoke ustvari). Kad beba više nije mogla izdržati te oscilacije, doktor mi je rekao da bi bilo dobro da me porodi jer da bebi više nije dobro kod mene, da se muči i ne raste. To je bilo u 37. tjednu. Doktor je preporučio inducirani porod uz obveznu epiduralnu kod visokog tlaka, ali sam ja rekla da bih ja bila sretnija i mirnija s carskim rezom, što je doktor prihvatio jer je visoki tlak ozbiljna indikacija za carski rez, osobito uz činjenicu da se ja patološki bojim prirodnog poroda.
    Ako i dalje smatrate da trebam objašnjavati.....
    I da... napominjem, ja ne bježim od mita i korupcije, meni je to sasvim prihvatljivo, ali nije mi trebalo :D :D

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Samo da se ubacim u raspravu - ja sam svoj porod na SD isto dogovorila - morala sam na indukciju radi nekih komplikacija. Odbila sam nuđeni carski i tražila da probam "normalno". S anesteziologom sam isto dogovorila da bude prisutan ako ću htjeti epi (htjela sam).
    Ali ja sam sa svojim dr u privatno dobrim odnosima, nisam sigurna da bi bili tako fleksibilni da sam došla bez "veze".
    I porod mi je prošao savršeno.

Za pedijatre se nisam unaprijed raspitala i dogovarala jer sam napravila grešku - mislila sam da je porod jedino gdje nešto može poći naopako.
    I sada (napisala sam to) imam neurorizično dijete sa sto drugih komplikacija. I prva mogu reći da bih stoput radije platila i tražila vezu u nadi da ću izbjeći to što se desilo nego gledala sina kako pati i vukla ga po bolnicama od 11. dana života.

Osobno ne podržavam nikakve kuvertice, ali nakon svega što se desilo bi bome svakom na odjelu platila da time osiguram i najmanju mogućnost da mi sa bebicom sve bude OK.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

CB, ti si imala indikaciju za carski, napravljen je carski, sve super.

ali pitala sam te sto preporucujes nama ostalima, koje radjamo vaginalno?

kako da organiziramo porod prije nego sto on pocne, ako cekamo spontane trudove i ne znamo tko ce biti dezuran?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja sam išla na onih zadnjih 5-6 pregleda kod dr. Kernera i on mi je dao svoj broj mobitela da ga zovem ako hoću da on bude na porodu. Dakle bez kuverte. Ja to nisam iskoristila, ali mogla sam da sam htjela. On više ne radi u ambulanti, ali vjerujem da se i s drugima to može dogovoriti, naročito one trudnice koje je jako strah ili koje imaju nekih problema u trudnoći.
    Inače, nešto off topic malo-danas sam pokušala kupiti bivacin sprej u ambulanti jer mi je prošli put pomogao kod šavova, ali su mi rekli da se ne proizvodi više i da nema ništa slično!! Ima li itko kakvu ideju što umjesto toga?

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

probaj bivacin prašak, meni je bio puno bolji

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja sam za drugi porod bila u mogućnosti birati doktora koji bi me morao porodit i to je bio prijedlog samog šefa( zbog greške pri prvom i zbog jednog propusta pri vođenju druge trudnoće, a zbog prijetnje s komorom ). Iskreno to mi je bio idiotizam i odbila sam, jer zamislite da sam tražila da me porodi ( što mi je bila velika želja ) dr. Dukić koji je silom prilika završio na bolovanju zbog teške bolesti ( što bi njega micali s bolovanja :? ) ili da sam zaželila bilo kojeg drugog doktora koji je možda baš izašao s dežurstva ili otišao negdje s obitelji, koji je možda žurio doma svom djetetu itd. a počela sam rađat na Štefanje i rodila 27 . rano ujutro, što bi se dotični doktor sa smješkom i voljom uputio nazad da mene porodi-moš mislit, on bi vjerojatno došao jer bi morao, ali bi se koplje slomilo na nekoj drugoj rodilji. Ja nisam za takve stvari, ja sam da svaki doktor MORA prema zakletvi koju je dao, svoj posao odraditi kako treba. Sonjaer budi uvjerena da si ga kojim slučajem zvala da bi i platila i to 100 %- što misliš da oni svoje brojeve djele da uz takvu satnicu mogu još i besplatno dolazit u bolnicu.I da, ja nisam protiv veza pa niti protiv plaćanja, naravno tko može, ali nisam niti da to bude pod normalno i da se o tome ovako razglaba, jer što sa onima koji nemaju vezu a život im visi o koncu ( a tamo netko jer mu se ne čeka i jer ima druge planove dođe na red prije ili zato jer ga je možda strah bijele kute pa treba poseban tretman :? ).

Jednom prilikom ( baš sam bila prikopčana na ctg ) čitala sam priču u kojoj Maja Vučić govori kako je rodila na SD bez veze i kako su svi bili ljubazni i nisu je rezali, nego ju je babica masirala, mazala s nečim i širila i porod joj je bio super. :shock: , to sigurno nije bilo tako jer je poznata . Uglavnom, da ne pišem što sam ja molila, koje sam imala želje, što sam sve donjela od dokumentacije itd. da ne opisujem kako je to sve palo u vodu i zašto, navest ću ono što smatram krajnjim neprofesionalizmom. Kod drugog poroda sam zbog jedne kompl. završila nešto prije u rađaoni i iskreno s obzirom da ponovno nisu zvali muža , htjela sam primit sestru za ruku ( ne kod izgona, a ne,ne,ne ) nego između trudova i to dosta prije poroda da osjetim ljudsko biće uz sebe, e pa dotična je svaki put makla moju ruku ( nakon par pokušaja shvatila sam poruku).

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj tajchi73 prvotno napisa
    I da, ja nisam protiv veza pa niti protiv plaćanja, naravno tko može, ali nisam niti da to bude pod normalno i da se o tome ovako razglaba, jer što sa onima koji nemaju vezu a život im visi o koncu ( a tamo netko jer mu se ne čeka i jer ima druge planove dođe na red prije ili zato jer ga je možda strah bijele kute pa treba poseban tretman :? ).
    ja jesam, jer ako ja platim onda to moraju raditi i druge jer u protivnom će ih "srediti", a to mi je onda :/ jer se stvara začarani krug.

Jednom prilikom ( baš sam bila prikopčana na ctg ) čitala sam priču u kojoj Maja Vučić govori kako je rodila na SD bez veze i kako su svi bili ljubazni i nisu je rezali, nego ju je babica masirala, mazala s nečim i širila i porod joj je bio super. , to sigurno nije bilo tako jer je poznata .
    evo to me nervira. Da li ti 100% znaš da je Maja Vučić tako prošla jer je poznata osoba ili je slučajno dobila dobru smjenu. Ja, recimo, pretpostavljam da je žena dobila dobru smjenu. Tak je npr. prošla i Apricot sa foruma, a nije poznata osoba, a ima još par cura sa foruma kod kojih sam čitala slične priče.

[/quote]htjela sam primit sestru za ruku ( ne kod izgona, a ne,ne,ne ) nego između trudova i to dosta prije poroda da osjetim ljudsko biće uz sebe, e pa dotična je svaki put makla moju ruku ( nakon par pokušaja shvatila sam poruku).
    možda si je jako stiskala, tak da si ženi kosti lomila 8) Ne, šalim se, znam da nisi - neki ljudi su fakat đubrad, neka te to posebno ne uzbuđuje. To je njihov nedostatak odgoja i ostalog, ne tvoj.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

A koga bi sad preporučili od doktora. Naime, trebat ću se skoro naručit za pregled, a sva su mi imena relativno nepoznata. Ima li tko neke komplimente za neke doktore?

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj elin prvotno napisa
    I da, ja nisam protiv veza pa niti protiv plaćanja, naravno tko može, ali nisam niti da to bude pod normalno i da se o tome ovako razglaba, jer što sa onima koji nemaju vezu a život im visi o koncu ( a tamo netko jer mu se ne čeka i jer ima druge planove dođe na red prije ili zato jer ga je možda strah bijele kute pa treba poseban tretman :? ).
    ja jesam, jer ako ja platim onda to moraju raditi i druge jer u protivnom će ih "srediti", a to mi je onda :/ jer se stvara začarani krug.
    Jednom prilikom ( baš sam bila prikopčana na ctg ) čitala sam priču u kojoj Maja Vučić govori kako je rodila na SD bez veze i kako su svi bili ljubazni i nisu je rezali, nego ju je babica masirala, mazala s nečim i širila i porod joj je bio super. , to sigurno nije bilo tako jer je poznata .
    evo to me nervira. Da li ti 100% znaš da je Maja Vučić tako prošla jer je poznata osoba ili je slučajno dobila dobru smjenu Ja, recimo, pretpostavljam da je žena dobila dobru smjenu. Tak je npr. prošla i Apricot sa foruma, a nije poznata osoba, a ima još par cura sa foruma kod kojih sam čitala slične priče.
    htjela sam primit sestru za ruku ( ne kod izgona, a ne,ne,ne ) nego između trudova i to dosta prije poroda da osjetim ljudsko biće uz sebe, e pa dotična je svaki put makla moju ruku ( nakon par pokušaja shvatila sam poruku).
    možda si je jako stiskala, tak da si ženi kosti lomila 8) Ne, šalim se, znam da nisi - neki ljudi su fakat đubrad, neka te to posebno ne uzbuđuje. To je njihov nedostatak odgoja i ostalog, ne tvoj.
    [/quote]

1.ma nisam ni ja za plačanje ali bi u nekim situacijama platila, ja sam ti više za veze al kad ima smisla ( mada po mojim postovima možeš vidjet da krivo procjenjujem kad ima smisla a kad ne za vezu- ma šalim se, ja i dalje vjerujem da kod poroda ne treba veza, drugo su djeca)

2. možda je imala sreću i dobila dobru smjenu, ali s obzirom da sam ja gore rodila dvoje i znam ih još ohoho i nijedna nije imala sreće nabasat na smjenu koja ne rezucka ,nekak sam sklona vjerovat da je to ipak zato kaj je bila poznata , il je možda rađala malu bebu, al čemu onda ručno širenje :? . Mene su ti ovak pitali i valjda na temelju toga odlučili ne širit nego rezat ( mada ja mislim da im je draže bilo klafrat )
    dr.:kolka je procjena težine?
    ja:4600
    on: oho
    bušenje vodenjaka, rezanje,beba teška 3900

ok, ja sam i s rezanjem popucala ( više iznutra ),pa je kod mene to bilo valjda nužno :/
    drugi porod ( procjena slična ko i prvi put ):
    babica ne pita nego po iskustvu sama zaključuje da je trbuh ogroman i da bu beba ogromna i nek ne očekujem lagan porod ( ipak rađam drugi put pa kaj mi ne bi to rekla, još malo straha ne škodi )
    bušenje vodenjaka,rezanje, beba 3910
    nikom nije palo na pamet da je trbuh možda velik jer sam dobila 30 kg .

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

inače, baš me zanima jeste kaj odnjele u rađaonu kad ste rodile. Ja sam npr. sina došla rodit sa hrpom kolača i pića ( jer sam dan prije na hitnoj čula kak komentiraju da ta i ta nije niš donjela :shock: ) i još je muž ( kojeg su zaboravili pozvat unutra- mada su tvrdili da ga nisu pozvali zbog komplikacija, moš mislit, osim ak nisu vidoviti ) donio klope i svakom finu butelju vina i kožni novčanik za doktora i babicu -baš me zanima ko je dobio te novčanike o s obzirom da ih je na zadnje bila cijela četa ).
    Drugi put sam bila pametnija pa sam došla s manjom količinom hrane i pića ( htjela sam doć praznih ruku al mi bilo glupo kad je bilo Štefanje ), muž ( opet ga nisu pozvali, ovog puta su rekli da ga nisu stigli )je donio manji broj butelja i klope ( vjerojatno su i butelje bile jeftinije ), jedino kaj je opet donio kožne novčanike za doktora i babicu ( puni smo ideja ) i baš mi je bilo neugodno jer me na zadnje porodila doktorica :shock: ( ne znam zakaj sam mislila da porađaju sam doktori ) .

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj sonjaer prvotno napisa
    A koga bi sad preporučili od doktora. Naime, trebat ću se skoro naručit za pregled, a sva su mi imena relativno nepoznata. Ima li tko neke komplimente za neke doktore?
    frendica mi kaže da se dr. Dukić vratio, mene osobno nije ni jednom porodio ali me zato nekoliko puta pregledao i za njega imam samo riječi pohvale, isto mislim i o dr. Zudenigu ( malo priča- čitaj ništa ) ali je onak nekak ( ne izmotava se, ak nekaj ne štima on kaže ), ima još par koji su stvarno super al ne znam kak se zovu. Ja bih na pregledima pokušala izbjeć šefa ginekologije ( ak je i dalje onaj stari ) i svakako dr. Prku ak je u međuvremenu specijalizirao i preuzeo ambulantu ( njega bih u svakom slučaju izbjegla ).

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

inače, baš me zanima jeste kaj odnjele u rađaonu kad ste rodile. Ja sam npr. sina došla rodit sa hrpom kolača i pića ( jer sam dan prije na hitnoj čula kak komentiraju da ta i ta nije niš donjela :shock: ) i još je muž ( kojeg su zaboravili pozvat unutra- mada su tvrdili da ga nisu pozvali zbog komplikacija, moš mislit, osim ak nisu vidoviti ) donio klope i svakom finu butelju vina i kožni novčanik za doktora i babicu -baš me zanima ko je dobio te novčanike o s obzirom da ih je na zadnje bila cijela četa ).
    Drugi put sam bila pametnija pa sam došla s manjom količinom hrane i pića ( htjela sam doć praznih ruku al mi bilo glupo kad je bilo Štefanje ), muž ( opet ga nisu pozvali, ovog puta su rekli da ga nisu stigli )je donio manji broj butelja i klope ( vjerojatno su i butelje bile jeftinije ), jedino kaj je opet donio kožne novčanike za doktora i babicu ( puni smo ideja ) i baš mi je bilo neugodno jer me na zadnje porodila doktorica :shock: ( ne znam zakaj sam mislila da porađaju sam doktori ) .
    Nisi valjda? Dajte žene, shvaćam da vam (nam) u tim trenucima nije lako i da bismo napravile svašta da sve to prođe što bolje za nas i za bebu ali nošenje hrane i butelja???? :shock: Upravo zbog takvih slučajeva ima komentara kako ta i ta nije niš donjela.
    Ma nije mi nakraj pameti, pa šta je ovo, selo s početka 20.stoljeća gdje te doktor neće izliječiti ako ne dođeš sa puricom pod rukom?

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Mrvna prvotno napisa
    Nisi valjda? Dajte žene, shvaćam da vam (nam) u tim trenucima nije lako i da bismo napravile svašta da sve to prođe što bolje za nas i za bebu ali nošenje hrane i butelja???? :shock: Upravo zbog takvih slučajeva ima komentara kako ta i ta nije niš donjela.
    Ma nije mi nakraj pameti, pa šta je ovo, selo s početka 20.stoljeća gdje te doktor neće izliječiti ako ne dođeš sa puricom pod rukom?

, e j... ga, meni je isto bilo :shock: al što ću, kontam svi tak pa valjda trebam i ja.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Draga Tajchi, za neinformirane, strah od poroda je medicinski priznata indikacija za carski, kao i efekt bijele kute, dakle ne nečija insinuacija, slabost karaktera ili slično.

Draga Icyioh, i ja se nisam raspitala oko pedijatara niti izvidjela situaciju isto misleći, da kad prođe porod, to je to, no međutim tu me dočekalo neugodno iznenađenje. Jedina normalna dokica je otišla kod Podobnika, a ostalo sve luđaci koje nerviraju bilo kakva pitanja. Na moja pitanja, jedna mi je dokica čak rekla: Šta se brinete, udat ćete ju! Zamislite!

No stojim i dalje kod toga da je SD rodilište super!

Felix, jeli ti trebaš roditi pa trebaš savjete ili bi ti nešto općenito da ti napišem kako organizirati spontani porod, kako bi moju mudrost mogla dalje širiti? Inače mi je event management posao, pa organizaciju događanja naplaćujem :D

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne treba mi osobno, nego bih voljela dobiti pojasnjenje tvog posta! lakonski si rekla da eto, treba organizirati porod unaprije pa ce sve biti dobro, pa me zanima sto si htjela time reci, jer zaista nisam razumjela?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

kako organizirati spontani porod
    Spontano i organizirano su suprotni pojmovi, to te Felix pita.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

mislim da je CB ciljala da unaprijed s dr dogovoriš kako želiš da porod ide. Npr. ja sam sa svojim dogovorila da ću ga zvati kad me uhvate trudovi pa ćemo se naći u bolnici. Istu stvar sam dogovorila i s anesteziologom. (al nakraju sam morala na inducirani)

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    mislim da je CB ciljala da unaprijed s dr dogovoriš kako želiš da porod ide. Npr. ja sam sa svojim dogovorila da ću ga zvati kad me uhvate trudovi pa ćemo se naći u bolnici. Istu stvar sam dogovorila i s anesteziologom. (al nakraju sam morala na inducirani)

jel to vrijedilo i za 5 ujutro ili 1 u noć i jel bilo svejedno jel praznik ili je možda na godišnjem, jel bilo zabadav :? ? Da se ne ponavljam moš ti svašta dogovorit al je upitno što će se od toga ispoštivat-osim u slučaju plaćanja ili više sile npr. poznavanja šefa, ministra ili neke takve njuške. Naravno da postoje sretnice kojima se takvo nešto obistinilo bez plaćanja ali večina je ipak izvisila.

CB- ja ti imam strah od injekcije, opravdan i dokazan, al vjeruj da svima puca ona stvar ( al bilo bi interesantno vidjet kak bi meni kad bi poštivali moje strahove dali infuziju ili krv- možda bi mogla popit ili bi me uspavali :/ ), to mi je za naš sistem nekak SF, pa kod mene čak nisu uzeli u obzir što sam alergična na penicilin. Iskreno, i mene je bilo strah poroda i ja sam u jednom trenutku izrazila želju za carskim al realno gledano ak moraš i možeš vaginalno rodit baš me zanima kojoj bi pošlo za rukom od straha odbit rodit- u takve stvari mogu vjerovat samo žene koje nisu iskusile čari trudova i to onih krajnjih ( tak da za ispunjenje takve želje moraš il imat vezu ili novce ili zdravstvenih problema ili kao u tvom slučaju rizičnu trudnoću zbog gubitka pet beba )

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja ću uskoro na prvi pregled na sv. duh, gdje ću roditi. U 19-tom sam tjednu. Naručena sam kod dr. Habeka. Sad me zanima ovako: Da li to znači da će mi on voditi trudnoću ili ko me dopadne?

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj ..donata.. prvotno napisa
    Ja ću uskoro na prvi pregled na sv. duh, gdje ću roditi. U 19-tom sam tjednu. Naručena sam kod dr. Habeka. Sad me zanima ovako: Da li to znači da će mi on voditi trudnoću ili ko me dopadne?
    moje iskustvo: tko te dopadne, osim u slučaju dogovora - vidi poviše, ja nisam jer nisam htjela jer ne volim takve stvari, a trudnoća je bila uredna pa nije bilo mjesta panici.

Iskreno, ja razumijem CB. Da sam ja toliko dugo htjela bebu, i išla na stalne umjetne oplodnje (koje su ne samo skupe nego i bolne) prošla kroz, ako se dobro sjećam što sam pročitala, dva spontana (što je psihički za majku strašno) i ja bi se osigurala da će mi se dijete roditi živo i zdravo (odnosno, išla bi na CR). U principu, da sam onda znala ono što znam sada, išla bi na CR.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj ..donata.. prvotno napisa

na ambulanti ti piše koje dane ambulantu vodi dr. Habek pa ćeš biti u mogućnosti dolaziti te dane. Npr. ako vodi utorkom gledaj da kada ti kaže da dođeš za npr. mjesec dana da to bude utorak. Također, ako ti se svidi i baš želiš kod njega voditi trudnoću uvijek si u mogućnosti dan prije ili taj dan nazvat ambulantu i provjerit da li je on tamo. Za porod ne znam ali navodno kak cure pišu možeš i to dogovorit.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Konkretno moj slučaj - nisam ništa plaćala, dogovorila sam si sve i znam da bi mi došao i da je bila u ponoć. S druge strane, znam svog dr otprije, ne mogu tvrditi da svi imaju takav tretman.

Girica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Fanika, žao mi je kroz šta si sve prošla.
    A od kojih bolesti si oboljela? Mislim da nisam vidjela u tvojim postovima.

Ja sam isto rodila na Sv. Duhu i sve je uglavnom bilo ok, imam samo riječi hvale! Ali ima i munjenih sestara na odjelu babinjača (kao i svugdje) no nisam im se dala, pa je na kraju sve ispalo po mom. Ne dajte se, cure! Kad im ponovite 10 puta, poslušat će vas ako ne zbog vas a ono da vas se riješe.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

I meni je moj doktor dao broj moba i na moje konkretno i striktno pitanje postavljeno čak dva puta: A što ako me uhvate trudovi u 3 u noći, Vi biste unatoč tome došli?, oba puta je rekao da bi i da mi je zato dao broj mobitela a ne da si ćakulamo kad nam je dosadno! Dakle, mislim da postoje normalni i razumni doktori koji razumiju npr. moj strah da nakon pet trudnoća konačno postanem mama. Čak mi je rekao: Kad ste nakon pet pokušaja, dogurali do kraja trudnoće, ja se moram potruditi da se ne bi niti na porodu ni slučajno nešto iskompliciralo!
    I kad je na kraju izvadio moju curku iz trbuha, s jednom posebnom toplinom u glasu je rekao: Evo ga, jedna mala curica
    Kako bih ja mogla onda reći da je rodilište SD grozno?

A Tajchi, glede bojazni prema igli, uspavati te mogu nekakvim plinom koji se udahne, pa ti onda nakon toga dati anesteziju. Tako da ju ne moraš popiti :D

Felix, event management ne ide besplatno, ali eto kolegica icyoh se izletila pa ti rekla vezano na organizaciju spontanog poroda :D Ne bi vjerovala što je sve prezentirano pod spontano ustvari organizirano

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

CB sori, sabotirala sam te

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

CB- drago mi je da je napokon sve ispalo dobro i da si rodila zdravu curicu, ali isto tako mi već ide na živce što je Fanika, a s njom i ja samo htjela skrenut pažnju da na SD bez veze, bez komlikacija u trudnoći ili nekih drugih stvari, da sad ne nabrajam sve,ne cvatu ruže. Ok, sad ti napiši da ni drugdje ne cvatu ruže pa tak možemo u nedogled. To što pišeš da inf. ne daješ besplatno ti je kao da sad na nekoj stranici o zdravlju tebi netko napiše da ne daje inf. o tijeku bolesti ili njenom liječenju bez plaćanja. I inače icyoh je napisala da dr. zna od prije, pa ako nije rođena pod sretnom zvijezdom ili nije imala komplikacije ja bih se usudila reć da je to zbog poznanstva. Inače naziv teme je horor na SD i tiče se lošeg iskustva jedne žene i njezine bebe, ja uzmimo nisam imala potrebe prije tri god. pisat i upozoravat druge na propuste osoblja jer nekak mi je to normalno ( mislim na ponašanje i propuste ) a danas mi je i drago da nisam ništa pisala jer bi me u tom trenu itekako povrijedilo da na moje loše iskustvo netko uzvraća sa: meni je bilo dobro jer sam se organizirala ili sam organizirala cijeli odjel. Kad shvatiš da žene koje nisu imale problema u trudnoći i nisu prošle što si ti prošla ne očekuju takav tretman niti takve probleme na porodu onda ćeš možda uspijet shvatit zašto smatram da tebi s tvojim iskustvom tu nije mjesto. Bez ljutnje

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

tajchi ima pravo, naslov teme je horror na SD, ali poanta je da na SD nije horror. Možda postoje propusti u organizaciji, možda su neki ljudi neljubazni, ali da je horror-to jednostavno nije istina.
    Meni je super kaj se uvijek spominje kako je netko imao urednu trudnoću, pa je sve krenulo po zlu pri porodu, i za to je krivo osoblje bolnice, jer porod se, navodno, ne može komplicirati sam od sebe-sve je to priroda tak super uredila da je to jednostavno nemoguće. Trudnoća je jedno razdoblje, porod drugo, a postporođajno razdoblje treće. Ja sam imala fenomenalnu trudnoću, nikad se bolje nisam osjećala nego u trudnoći, koma porod u kojem je došlo do potpune devastacije mišića međice zbog toga što se dijete nalijegalo na mišiće i skršilo ih, a postporođajno razdoblje najgore od svega. Još uvijek se nisam oporavila od poroda - imam stalne infekcije, a mislim da niti neću, ali pri svemu moram biti fer i reći da mi za to nije krivo osoblje SD, nego eto, tako se dogodilo - isto se događa u 30% svih vaginalnih poroda i to je tako. A i malo sam bila na net forumima američkim, te tamo sa porođajnim horror pričama ne zaostaju za nama (od prolapsa do zaostatka posteljice).

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Care Bear prvotno napisa
    Čak mi je rekao: Kad ste nakon pet pokušaja, dogurali do kraja trudnoće, ja se moram potruditi da se ne bi niti na porodu ni slučajno nešto iskompliciralo!
    I kad je na kraju izvadio moju curku iz trbuha, s jednom posebnom toplinom u glasu je rekao: Evo ga, jedna mala curica
    Kako bih ja mogla onda reći da je rodilište SD grozno?

i da, kad sam ja došla na SD nakon poroda sa dijagnozom postporođajna groznica, pa me dr. Blagaić prepoznao (mislim, znate li vi koliko je on žena porodio u 7 dana od mene) i pitao me što je i ja mu velim da je dr. Kerner rekao da misli da je mastitis, pa mi je posalo sestru da me izmasira i razbije mi otekline (iako nisam poznata osoba), pa smo se 2 dana nakon toga sreli na hodniku i pita me kako sam, pa me sestra Olivera uveseljavala i stavljala mi kupus na dojke, pa mi dr. Turudić veli što je tužna vrbo itd. I sad bi ja trebala pljuvati po tim ljudima, koji by the way, nisu krivi za ono kaj se dogodilo jer su sve napravili lege artis.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tajchi ima pravo, naslov teme je horror na SD, ali poanta je da na SD nije horror. Možda postoje propusti u organizaciji, možda su neki ljudi neljubazni, ali da je horror-to jednostavno nije istina.
    Meni je super kaj se uvijek spominje kako je netko imao urednu trudnoću, pa je sve krenulo po zlu pri porodu, i za to je krivo osoblje bolnice, jer porod se, navodno, ne može komplicirati sam od sebe-sve je to priroda tak super uredila da je to jednostavno nemoguće. Trudnoća je jedno razdoblje, porod drugo, a postporođajno razdoblje treće. Ja sam imala fenomenalnu trudnoću, nikad se bolje nisam osjećala nego u trudnoći, koma porod u kojem je došlo do potpune devastacije mišića međice zbog toga što se dijete nalijegalo na mišiće i skršilo ih, a postporođajno razdoblje najgore od svega. Još uvijek se nisam oporavila od poroda - imam stalne infekcije, a mislim da niti neću, ali pri svemu moram biti fer i reći da mi za to nije krivo osoblje SD, nego eto, tako se dogodilo - isto se događa u 30% svih vaginalnih poroda i to je tako. A i malo sam bila na net forumima američkim, te tamo sa porođajnim horror pričama ne zaostaju za nama (od prolapsa do zaostatka posteljice).
    slazem se s jednim dijelom posta. porod je neizvjestan proces, nikad ne znas sto ce se dogoditi. s druge strane, cinjenica jest da ovakvim, aktivnim vodjenjem poroda koji je kod nas default, cesto nastaju problemi do kojih uopce nije moralo doci. da li bi ti imala problem s misicima da nisi radjala u fizioloski najgorem, lezecem polozaju? da si bila okomito, da nisu pozurivali porod? nikad necemo znati, ali statistike kazu da bi ti sansa bila manja...
    glede amerike, situacija u njihovim rodilistima je katastrofalna. 30% zena radja carskim, ostale bez iznimke dobivaju drip, epiduralnu itd. minimalan postotak se moze pohvaliti prirodnim porodom. mortalitet im je los; to sigurno nije medicina s kojom bi se voljeli usporedjivati.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne kazem da po ikome treba pljuvati, naprotiv. sve se moze reci lijepo, pohvaliti dobro, komentirati lose. nikakvo pljuvanje!

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Meni je vrlo glupo (i nepravedno) generalizirati cijelu bolnicu na osnovu jednog doktora ili odjela, no prva ću komentirati da je SD katastrofa. Ne zato da pokušam nekoga odvratiti od te bolnice niti da ikome nametnem svoje mišljenje. No, s obzirom na činjenicu da je moje dijete provelo 2mj po bolnicama radi nesposobnosti i nezainteresiranosti tamošnjih pedijatara, mislim da imam pravo tako nešto izjaviti.
    Ne tvrdim da se to drugdje nije moglo desiti, ali nama se to desilo baš na SD.

Isto tako, poštujem tuđa mišljenja ako netko tvrdi da je tamo imao fenomenalno iskustvo. Moguće da su uvijek divni i krasni pa da su baš na nama "sfulali".

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

I još samo nešto - vidim da svi komentirate rodilište isključivo po uvjetima s poroda. A to nije najbitnije - bitnije je kako Vam se (tokom poroda i kasnije) brinu za bebu.

Ja sam imala fenomenalan porod, a što mi to sada znači?? Stoput bih radije da su me porađali 20 sati, mučili, skakali po glavi, trbuhu, zeznuli epiziotomiju i na sve druge načine ugrozili moje zdravlje samo da je s bebicom sve OK i da se kasnije dobro brinu za njega.

Jer kada sjedite u Klaičevoj kraj svoje bebice od 15dana i gledate kako prima infuziju kroz venu na glavici jer su mu sve druge popucale prisjedne Vam i divan porod i rodilište koje je "prijatelj djece"

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

felix, točno, malo sam se loše izrazila, ali mislim da je poanta posta o.k. Nije da ih ja nekaj posebno hvalim i shvaćam da je bilo cura koje nisu bile zadovoljne, ali ne mogu reći da mi je bio horror.

vezano za ovo

da li bi ti imala problem s misicima da nisi radjala u fizioloski najgorem, lezecem polozaju? da si bila okomito, da nisu pozurivali porod? nikad necemo znati, ali statistike kazu da bi ti sansa bila manja...
    točno, nikada neću znati, ali logički gledano, ako mi je dijete svojim pritiskom devastiralo mišiće međice u ležećem položaju, što bi tek napravilo da sam stajala i da ga je vukla sila teže.
    Inače, moj porod nisu požurivali, čak su se i iznenadili kad su skužili da ja rađam, a dr. Blagaić rekao da neću do jutra. Nisu mi dali drip.

Dobro, onda ajmo se maknuti sa amerikanki, ajmo na njemice. Od MM bratić živi u Njemačkoj i oženio se njemicom i ona mi je rekla da se od poroda oporavljala 1 godinu (točno se sjećam, bila sam još trudna i kad mi je to rekla ja :shock: i mislila sam da pretjeruje, ali žena nije pretjerivala). By the way, i nju su rezali, ona je još i dobila epiduralnu i drip. I još strina od MM (znači sveki od te žene) radi u bolnici, tak da je cura dobila najbolju njegu koju je mogla, sigurno.
    Ja mislim, odnosno pretpostavljam, da postoje porodi koji se kompliciraju bez obzira na urednu trudnoću i sad se zna dogoditi da bude frka kao sa tajchi i stvarno mi bude teško to reći jer je žena prošla kroz stravičnu traumu, ali živa je i beba je živa, što znači da je to osoblje obavilo svoj posao (jedino ako sam kod tajchi nekaj krivo shvatila, da je zbog nečega što su oni napravili došlo do komplikacija). Mislim, tajchi sorry, nemoj se ljutiti.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jer kada sjedite u Klaičevoj kraj svoje bebice od 15dana i gledate kako prima infuziju kroz venu na glavici jer su mu sve druge popucale prisjedne Vam i divan porod i rodilište koje je "prijatelj djece"
    i ovo je jedna točna tvrdnja u cijeloj temi koju mogu bez rezerve potpisati. I ja sam isto prošla, samo je moja bila stara 21 dan i nije se radilo o Klaićevoj nego o Šalati. I to isto, ne znam koliko je krivo osoblje SD što je moje dijete 21 dan nakon što je došlo iz bolnice dobilo UI. A i ja kad sam došla u gin I sam osim te postprođajne groznice imala UI. Možda su ipak uvjeti. Govori se o nekakvim superinfekcijama po bolnicama. Ma ne znam niti sama.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

I još samo nešto - vidim da svi komentirate rodilište isključivo po uvjetima s poroda. A to nije najbitnije - bitnije je kako Vam se (tokom poroda i kasnije) brinu za bebu.

Ja sam imala fenomenalan porod, a što mi to sada znači?? Stoput bih radije da su me porađali 20 sati, mučili, skakali po glavi, trbuhu, zeznuli epiziotomiju i na sve druge načine ugrozili moje zdravlje samo da je s bebicom sve OK i da se kasnije dobro brinu za njega.

bok icyoh...možeš li nam samo reći šta je bilo s bebom....jer tema je horor na SD! koji je činjenično stanje i to najviše nakon poroda. babinjače, pedijatri i ostalo im je koma. Meni uopće nisu rekli zašto sam ostala dulje u bolnici i hitno zbog temperature dobivala lijekove, da ne spominjem tegljenje djeteta nakon CR itd. Zato me zanima šta je bilo s tvojom bebicom

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

i ovo je jedna točna tvrdnja u cijeloj temi koju mogu bez rezerve potpisati. I ja sam isto prošla, samo je moja bila stara 21 dan i nije se radilo o Klaićevoj nego o Šalati. I to isto, ne znam koliko je krivo osoblje SD što je moje dijete 21 dan nakon što je došlo iz bolnice dobilo UI. A i ja kad sam došla u gin I sam osim te postprođajne groznice imala UI. Možda su ipak uvjeti. Govori se o nekakvim superinfekcijama po bolnicama. Ma ne znam niti sama.
    ja bih prije rekla da je tvoje dijete dobilo od tebe UI, ali to nitko nije kontrolirao. To i je poanta cijele priče...zašto liječiti ako su se neke stvari mogle spriječiti

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Apathetic prvotno napisa
    ja bih prije rekla da je tvoje dijete dobilo od tebe UI, ali to nitko nije kontrolirao. To i je poanta cijele priče...zašto liječiti ako su se neke stvari mogle spriječiti
    ma da i ja bih tako rekla, jer ne volim slučajnosti, ali s druge strane kada sam pitala frendicu koja je doktorica, ona mi je rekla da nema šanse, osim ako se ja i beba nismo kupale u istoj kadi, što nismo. Pa ti sad znaj. Ne znam kako se to moglo spriječiti, kada sam izlazila iz bolnice sve je bilo o.k. sa mnom i malom, do totalnog kaosa je došlo poslije. Kako bi oni mogli znati da će beba tri tjedna po izlasku iz bolnice dobiti UI, nisu vidoviti. Ne znam Apathetic, možda je stvar i u samoj bolnici, mogućnost da pokupiš nekakvu beštiju ti je sigurno veća u bolničkoj sredini.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam dobila jaku UI - zadržali su me 8dana radi temp 39,5.
    Bebu nitko nije kontrolirao (iako sam ja napominjala pedijatrima da imam UI pa nek i njega pogledaju).
    Isto tako je požutio - kad sam to komentirala rečeno mi je da ja ne mogu procjeniti žuticu odoka i da je to normalno (u Klaičevu je dan kasnije primljen sa bilirubinom 400).
    Također je odbijao cicu, ali rečeno mi je da mlade mame stalno paničare i ja vjerovatno ne kužim kad on siše.

Uglavnom, u Klaičevoj smo (dan nakon otpusta sa SD gdje smo bili 8d) završili dehidrirani sa bilirubinom 350 i jakom UI koja se proširila na bubrege. Naknadno su nam dijagnosticirane manje promjene na mozgu (radi spomenutih infekcija) i sporiji neuromot. razvoj.
    (samo da napomenem - sad je srećom sve OK, "samo" je neurorizičan i češće obilazimo doktore)

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Felix je pitala u jednom postu kako organizirati porod neovisno o tome tko te ceka u dezurstvu?!
    Iz svoja dva iskustva mogu reci da je to moguce! Radjala sam oba puta na SD-u i opet bi bez obzira sto se slazem da za rooming-in nemaju uvjete i dovoljno osoblja!
    Prvi porod je morao biti induciran i dosla sam na preporuku dr. Kosa dezuran je bio dr. Blagajic i sve je napravljeno u najboljem redu (mita i korupcije nije bilo) - morala sam dobiti drip jer je takav bio slucaj, al su me pustili jedan dan u slucaju da dobijem prirodne trudove, nazalost to se nije dogodilo....tada sam imala svoju loptu koju sam donijela sasobom - zbog te cinjenice me vjerojatno ni nisu puno "gnjavili"
    Drugi porod je bio potpuno prirodan dosla sam u bolnicu nakon sto sam odradila 3-4 sata trudova kod kuce i bila vec 6 prstiju otvorena....ekipa u radjaonici nije bila naj, naj al sam ja znala sto hocu te sam im to i rekla! Htjeli su da odmah idem u box i legnem na stol sto sam pristojno odbila i rekla da cu ja setati, zamolila sam da mi donesu loptu, rekli da ce mi dati nesto za smirenje na sto sam im odgovorila da nema potrebe - poslusali su me! Kad su vidjeli da sam porod "preuzela" u svoje ruke i znala sto zelim "pustili su me na miru", pojavila se glavna sestra (nazalost neznam joj ime) uputila me kako hopsati na lopti i pri tome mi stajala iza ledja i masariala me (taj trenutak necu u zivotu zaboraviti i neizmjerno joj hvala) kratko su me stavili na ctg. cca 5 minuta nakon tog sam inzistirala da idem ponovo na loptu - tako je i bilo! Kada mi je falio jedan cm da se otvorim do kraja, ta ista sestra me je posjela na krevet (skoro u turski sjed) i namjestila me je tako da sam se trebala sagnuti prema stopalima i tako sam odradila par zadnjih trudova! (fenomenalan polozaj) onda je rekla da je to to i da krecemo u porodjaj, ja sam joj napomenila da sam masirala medjicu te da ne zelim da me rezu, na sto je uslijedio kontrolirani prodjaj (doslovno me vodila kroz tiskanje i rekla kad da stanem a kad trebam tiskati) i u dva truda je dosao Lovro!
    To iskstvo necu nikada zaboraviti i to je uistinu bio porodjaj za pozeljeti! Nije bilo dogovoren niti ista slicno bio je prirodan i u sigurnim rukama!
    I kasnije u babinjacama nije bilo nekih problema, neke sestre su bile vise pristupacne, a neke manje - al to je za ocekivati!

Eto da popravim malo prosjek i podignem moral onima koje tek odlaze tamo! Ako se dobro pripremite, smatram da ste vec odradila "pola posla", bar je tako bilo u mom slucaju!

I danas sam sigurna da ukoliko se odlucimo na trece, sigurno cu roditi na SD!

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

super prica
    ali to nije organizirani porod ti nisi unaprijed organizirala da bude tako, nego si se pouzdala u srecu i dobru ekipu, i tako je bilo. moglo je biti i drugacije, da su se zvijezde drugacije poslozile.
    ne zelim reci da treba organizirati porod nego zelim naglasiti da jedno iskustvo ne znaci puno. ti si imala super iskustvo, netko drugi bas i nije. ovisno o mnogo stvari nad kojima nemamo kontrolu.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja sam dobila jaku UI - zadržali su me 8dana radi temp 39,5.
    Bebu nitko nije kontrolirao (iako sam ja napominjala pedijatrima da imam UI pa nek i njega pogledaju).
    Isto tako je požutio - kad sam to komentirala rečeno mi je da ja ne mogu procjeniti žuticu odoka i da je to normalno (u Klaičevu je dan kasnije primljen sa bilirubinom 400).
    Također je odbijao cicu, ali rečeno mi je da mlade mame stalno paničare i ja vjerovatno ne kužim kad on siše.

Uglavnom, u Klaičevoj smo (dan nakon otpusta sa SD gdje smo bili 8d) završili dehidrirani sa bilirubinom 350 i jakom UI koja se proširila na bubrege. Naknadno su nam dijagnosticirane manje promjene na mozgu (radi spomenutih infekcija) i sporiji neuromot. razvoj.
    (samo da napomenem - sad je srećom sve OK, "samo" je neurorizičan i češće obilazimo doktore)
    e pa to je to....."sigurna bolnica"...tako su i mene forsali silom da dojim , a moja nije htjela nikako vući. Jednostavno je dijete stalno spavalo. I ona je imala žuticu. Oni su urlali da ju moram dojiti, a ja sam kasnije pročitala članak o dječjoj žutici...prvi znak je umor djeteta zbog povećanog bilirubina i djete je jednostavno "preumorno" za dojenje. Je sam šta bi ja vjerovatno trebala medicinarima objašnjavati indikacije i kontraindikacije. Tamo gore je "stočni sajam" isto kao i u drugim bolnicama.....pa "ko preživi" ...malo pregruba riječ..ali nisu se makli dalje od seoskih metoda. Isto kako sam i ja pročitala taj članak o visokom bilirubinu i umoru djeteta i nevoljkom dojenju, tako su ga mogli pročitati i oni kojima je to struka

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

elin- ma i mene su neki doktori prepoznali kad sam došla vodit drugu trudnoću i čestitali mi na tome. Ali ja ne vidim zašto bih lijepo i normalno ponašanje izdizala :/ , pa zar da čuvara u banci pohvalim jer me na ulasku pozdravio :? .
    ana0206- i ja sam imala želje i znala što hoću al sam eto nemarom mladog specijalizanta bila prisiljena rodit po njihovom. Iz tog razloga ( hitnog poroda ) beba je ozljeđena. Srećom veći dio toga je sad iza nas ali mi još 2-3 a možda i više godina nećemo znat da li je to ostavilo traga na npr. finoj motorici ili pomoglo razvitku hiperaktivnosti ( naravno nije to više ništa strašno ali ). Da ne spominjem naš početni strah i prognoze doktora, mi smo doslovno sina prvih 6 mj. vježbali non-stop i našim trudom on je danas djete koje nije trebalo ići na operaciju i koji je pretekao vršnjake i u puzanju i u hodanju. I da ne bi ispalo da ja krivim porod za to što se desilo, meni je 99% specijalista reklo da je do oštećenja došlo zbog brzog poroda, naravno pedijatri SD su rekli da je do toga došlo još u trudnoći, a zašto nisu vidli - ima i tu priča al bi dugo trajalo. Uostalom mene je dopao tim koji nije poštivao moju želju da muž bude unutra ( negdje gore sam već napisala i njihovo objašnjenje i moj komentar na to ) i nisu imali zashodno upamtit da sam alergična na penicilin, pa bi baš bilo zgodno vidjet kak bi protekao porod da nije bilo komplikacije i da sam ja tražila loptu, reakcija bi vjerojatno bila . Inače, ja sam zahvalna specijalizantu koji me porađao ( ne onom nemarnom ) jer je bio dovoljno priseban da po meni ne prtlja sam nego da pozove doktora, kojem sam isto tako zahvalna jer se odmah odazvao. Zahvalna sam ja i babicama na prvom porodu, posebno nakon poroda, jer su me svi redom tetošili i mazili (zato me na drugom babica nije htjela ni primit za ruku ) , čak me doktor i dragao, ali to ne znači da sam zadovoljna početkom i tijekom poroda kada se nije očekivalo ništa tako komplicirano. Dapače, ja sam i osobno zahvalila tom doktoru čije se ime nažalost ne mogu sjetit ali opet naglašavam ne vidim zašto bi pisala o njima kad im je to posao. Niti jednom doktoru ili med. osoblju nije posao nekog ubit ili napravit trajnim invalidom ili iskoristit kao krpu za čišćenje vlastitih frustracija. Meni osobno je draže prvo saznat kog trebam pod svaku cijenu izbjeć. Naravno volim ja, a i prakticiram kad su djeca u pitanju saznat tko je najbolji i pošto poto dopast k njemu .

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Otvorila sam temu pod ovim nazivom, jer sam JA prošla HOROR na Sv. Duhu.
    I JA sam imala komplikacije u trudnoći i ležala na patologiji trudnoće i bojala sam se hoće li sve biti u redu i hoću li izgubiti bebu, pa opet nisam imala bolji tretman kod poroda, a još lošiji sam imala na odjelu babinjača. Tko te uopće pita kako ti je prošla trudnoća!? Mene nitko nije. Nitko me nije ni pitao kakav porod želim, a željela sam prirodan bez kemije. Mislila sam da je sve to normalno s čim me filaju. Po njihovom odnosu ja sam bila još jedan komad mesa za obraditi na traci. Na odjel babinjača dolazim u doista lošem stanju – iz meni nepoznatog razloga ukidaju mi terapiju, uvjeravaju da mi je to u glavi, da ću kada dođem doma sve biti u redu. Na moj upit prešućuju mi rezultate mjerenja. Nije problem bio u glavi već u tijelu i to otrov sa SD od kojeg sam se gušila, a moje gušenje pripisuju umoru. Ja se i dalje gušim i teturam i umirem od straha hoću li ozlijediti svoje dijete, a medicinska sestra ima srca vikati na mene neka si smirim dijete, jer zato jer moj mali plače sam joj JA digla odjel u zrak. Zar ne bi bilo bolje da je pitala što nije u redu i kako mi može pomoći!?
    Ja bi 100% tako postupila da sam na njenom mjestu. Ta ista žena svašta mi je izgovorila kada sam ju ja u mukama sa smiješkom na licu najljepše molila za pomoć. Jedna druga sestra koju sam u noći molila da mi pomogne namjestiti dijete na dojku oprala me riječima kako se ne znam brinuti za svoje dijete i na kraju me bez da mi je išta pomogla ostavila sa uplakanim djetetom na rukama. Pomogla mi je cimerica, koja me je bolje upoznala, moje žaljenje nije pripisala razmaženosti i ozbiljnije je shvaćala kada sam govorila da mi nije dobro. Pa mogla sam ozlijediti dijete!!! Osim toga prvi put sam rodila i nisam znala kako smiriti bebu, a vjerujte mi nije vrištao već je nešto sitno plakao. Kada sam rekla da sam imala težak porod odmah su me srezali sa rečenicom da je svaki porod težak. Zašutjela sam. Onako premorenu i bolesnu takav pristup pojedinog osoblja gurao me u depresiju. Pa zar sam morala plakati i brojati sekunde kada ću pobjeći van. Premda su oni jedva dočekali da me otpuste, kao i još jedan poveći broj žena, jer PAZI bila je gužva na odjelu.
    Ne znam što mi je bilo gore – ta bezosjećajnost za BOLESNU ženu sa poteškoćama ili nemar zbog kojeg sam otpuštena u takvom stanju da sam bila primorana vraćati se na hitnu drugo jutro, jer sam jedva preživjela noć od muke, a kasnije od osoba iz iste struke saznajem da sam mogla ostati invalid ili umrijeti.
    Koliko ćete još raspravljati kako bolje proći porod i kakav je SD – zar nemaju SVE ŽENE pravo na porod bez komplikacija, apsolutnu pomoć liječnika i ostalog medicinskog osoblja i da im boravak na SD ostane u lijepom sjećanju !?
    Da li sam negdje napisala da je cijeli SD horor, da nitko tamo ne valja i da ne smijete ići tamo roditi!? Pa kako možete biti takve!? Ajde pročitajte još jednom stare postove!
    Zasigurno nikoga nisam vrijeđala i ono najvažnije nikome ne želim zlo, a bome ni probleme koje sam ja imala!
    Zamolila sam one žene KOJE SU TAKOĐER LOŠE PROŠLE NA SD da pomognu onima koje trebaju roditi na način da opišu što su prošle i pošalju to pismo predstojniku klinike da njima ne bi možda bilo tako. On je jedini koji je adekvatan da procijeni da li su problemi koje rodilja opisuje produkt njene razmaženosti ili doista stvaran problem odjela. Znate šta, osobno smo razgovarali i ispričao mi se zbog onog što sam prošla i rekao da vidi da je greška pojedinog osoblja, a neke se tu kolju na 3 strane kako je moguće da je netko prigovorio na Sveti Duh.
    Moja dobra volja je što sam vas upozorila na propuste koje sam ja napravila(npr. potpisivanje onog obrasca), opisala moguć scenarij(da vam požure porod, da ne primijete simptome ozbiljnijih bolesti) i napomenula da ukoliko ste boležljivije ili osjetljivije da bolje da ne idete u bolnicu u kojoj nema dovoljno osoblja, u kojoj su higijenski uvjeti loši i u kojoj se 24 sata MORATE sami brinuti za svoje dijete. Ja sam na sreću sve izdržala i ono najbitnije živa sam, mojem dijetetu se ništa nije dogodilo! Zato mi je jako žao onih kojima su djeca bolesna!
    Budući da poštujem svaku ženu koja je rodila bez obzira KAKO je rodila i KOLIKO je rodila molim vas koje niste rodile na sve moguće načine da poštuju one koje nisu rodile na isti način kao vi, jer npr. kako neka može znati kakav je vaginalni porod kada je rodila na carski. Bol je bol! Nema potrebe filozofirati oko toga!!! A mogućnost za komplikacije je bezbroj, bez obzira kako se pripremite za porod, a puno toga ovisi o onima koji porod vode!!!
    Da još samo nešto napomenem: toliko sam bila u lošem stanju: fizički, a posljedično i psihički da sam na hitnoj okružena smrtnim slučajevima i zbog reakcije liječnice koja me zaprimila mislila da je i moje vrijeme došlo.
    Zar je to normalno da se mlada žena koja je tek rodila tako osjeća!?
    Zar trebam još što reći!? Mislim da ću odustati javljati se ovdje, jer vidim da je žena ženi vuk! Pa neka onda bude tako kako je!!! Ja sam svoju svetu dužnost obavila!

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Fanika prvotno napisa
    Mislim da ću odustati javljati se ovdje, jer vidim da je žena ženi vuk! Pa neka onda bude tako kako je!!! Ja sam svoju svetu dužnost obavila!
    Ja ti samo želim reći da te u potpunosti podržavam i žao mi je što si sve to prošla.
    I naravno, hvala što si to podijelila sa nama.

Girica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Fanika prvotno napisa
    sam otpuštena u takvom stanju da sam bila primorana vraćati se na hitnu drugo jutro, jer sam jedva preživjela noć od muke, a kasnije od osoba iz iste struke saznajem da sam mogla ostati invalid ili umrijeti.

Da još samo nešto napomenem: toliko sam bila u lošem stanju: fizički, a posljedično i psihički da sam na hitnoj okružena smrtnim slučajevima i zbog reakcije liječnice koja me zaprimila mislila da je i moje vrijeme došlo.
    Zar je to normalno da se mlada žena koja je tek rodila tako osjeća!?
    Draga Fanika, a što ti je bilo, o kojoj bolesti govoriš? Jesi li sada ok.?

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Draga Fanika,
    da li si možda razmišljala da se obratiš psihologu i malo porazgovaraš s njim? Ustvari mislim da bi bolje možda pomogao psihoterapeut, upravo zbog ovog što si navela da ti se dogodilo na hitnoj. U takvim stanjima koja mogu biti i djelomično opisana kao postporođajna depresija, može čovjek svašta učiniti i sebi i bebi.
    Ja nisam imala tako crne misli poslije poroda, ali sam ozbiljno u jednom trenutku razmišljala o odlasku psihoterapeutu jer mi je bilo užasno teško prihvatiti činjenicu da ne mogu sve što sam mogla prije, i da me u tome sputava moja beba koju sam tako silno željela. Mislila sam da su to znaci postporođajne depresije. Ali uz pomoć supruga i mame sam to prevladala. No napominjem da nisam imala crne misli - one su vrlo indikativan znak, uistinu.

Stranica 3 od 9 PrviPrvi 12345 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •