Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: spavanje u AS

Datum pristupanja
    May 2008

Početno spavanje u AS

nedavno smo prešli na AS okrenutu u smjeru vožnje (mali ima 9 mj i 11 kg), kupili smo cini mi se nania, ali nisam sigurna jer na njoj pise Pierre Cardin enfants, a kad smo birali u trgovini ponuđeno nam je vise modela i odabrali smo tu koja ide do 25 kg.
    E sad, sve ok dok je mali budan, ali kad zaspe glavica mu jako visi u stranu i naprijed (AS je ful povučena u polusjedeći položaj - kolko je god moguće) i to jako ruzno izgleda. U visini glavice je nekakav mali kao jastučić, pa mozda je to razlog položaja glave?
    Molim ako netko ima iskustva da mi javi jeli tako ok ili treba nesto poduzeti i usput ako se zna kad ce biti pregled autosjedalica u Puli javite i to!

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Da je to moje dijete ja bih ga vratila u bivšu sjedalicu dok ne napuni bar godinu dana i prijeđe 13 kila. Mislim da je još puno premali za ovu.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vito je puno premali za tu sjedalicu, trebao bi ostati u onoj suprotno smjeru voznje barem do prvog rodendana.

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

i ja mislim da je još premali za tu AS, mi smo do 13 mjeseci bili u 0+, iako je u njoj stalno plakala. Prešli smo u "veliku" tek kad je vrh glave došao do ruba AS.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ono što trebate poduzeti je da svakako pod hitno vratite dijete u 0-10/13 kg sjedalicu, jer za ovu švrćo mali nije dorastao. Njegova tjelesna konstrukcija, posebno vratni mišići i ligamenti još nisu dovoljno razvijeni da bi dobro podnijeli sudar u ovakvoj, naprijed okrenutoj, sjedalici.
    Držite ga u sjedalici "jajetu" što duže, dokle god ga ne preraste težinom (10 ili 13 kg, ovisno o modelu) ili visinom (dok tjeme ne dođe na dva cm od gornjeg ruba sjedalice)

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Slican problem samo i mi imali, bez obzira sto su autosedalice odgovarale devojcicama i po uzrastu i po visini/tezini. U dubljem snu, ponekad bi im glavice klizile u stranu, pogotovo kad su bile malo starije, blizu gornje starosne/visinske granice za upotrebu sedista.
    Sada, kada sede u boosterima (koji imaju naslone), jos je gore. Kada smo putovali na more, ja sam sedela izmedju njih i svojim ramenima pridrzavala boostere da se ne iskrive u toku sna. To nas je po prvi put nateralo da se sa mora vracamo po danu. Kada su budne, sve je ok, pojas stoji kako treba, ali bojim se da je vreme da zaboravimo na nocnu voznju... Obzirom da me jeza hvata na pomisao da mi deca spavaju u improvizovanom "krevetu' od kofera i cebadi na zadnjem sedistu, kao sto to organizuje vecina nasih poznanika...

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ovdje bih se priključila pitanjem (jer mi naslov odgovara ) :
    da li je ok da beba 8 mj. spava u svojoj jaje-sjedalici, a da joj glavica skroz padne na prsa? Obzirom na nagib ne može drugačije :/ .

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: spavanje u AS

Citiraj dianaab prvotno napisa
    i usput ako se zna kad ce biti pregled autosjedalica u Puli javite i to!
    7.9. ispred mercatora, u jutarnjim satima

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Drage cure hvala vam na savjetima. Vratit ćemo ga u onu malu AS, iako je njemu glava vec cca 2-3 cm od ruba male AS.
    Svakako dolazimo na pregled 7.9.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    Ovdje bih se priključila pitanjem (jer mi naslov odgovara ) :
    da li je ok da beba 8 mj. spava u svojoj jaje-sjedalici, a da joj glavica skroz padne na prsa? Obzirom na nagib ne može drugačije :/ .
    S obzirom na koji nagib?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •