Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: danas termin

sanjaneo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno danas termin

otvorena sam već dva tjedna 2 cm, već me dva tjedna gadno šarafa nisko u leđima, jučer mi je ispao sluzni čep....
    danas dođem na kontrolu a veli dr da nema još nikakve naznake da bi moglo uskoro.
    sve bi to bilo ok da mi odavno moj ginić nije rekao da bi mogla roditi puno ranije jer je beba jaaaaako nisko. sad mi je već dosta.

može li se situacija promjeniti ono preko noći? i koliko prođe od odlaska čepa do poroda?

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Prvo pitanje - može. Drugo pitanje - ovisi, može proći manje od dana pa sve do nekoliko dana.

Pokušaj možda s prirodnim metodama. Ima tu svašta na forumu - od čišćenja stana, ribanja pločica, dugačkih šetnji, zabavljanja s mužem... Možda nešto od toga i kod tebe upali!

U svakom slučaju držim fige da skoro krene i bude što lakše!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

znam da ti je dosta i da je najgore iščekivanje ali sa stavom samo sebi otežavaš... ono što su doktori rekli nema veze s onim što će tvoje tijelo i bebica odlučiti... dijete će se roditi kada bude spremno... na tebi je da budeš strpljiva i mirna..
    moj savjet je da ove sate /dane pred porod provedeš u mirnom okruženju, u razgovoru sa sobom... ohrabri sebe i razmišljaj pozitivno... skupi snagu, prošetaj u prirodi ako imaš priliku... odvrati misli od očekivanja samog poroda i skoncentriraj se na sebe... jer kada rodiš stvari se odvijaju munjevitom brzinom... iskoristi ovo vrijeme- ne za nerviranje i nestrpljenje (koje ja zaista razumijem) nego za sebe... pripremi se na avanturu koja te čeka - ali to je jedna pozitivna avantura ako ju ti odlučiš tako doživjeti...

želim ti da ti porod prođe super i da bude što prije

evo i malo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za tebe i tvog

sanjaneo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

najgore od svega šta sam stan očistila već nekoliko puta od do, prozore perem svaki drugi dan...ma znam, kad bude spreman izaći će ali sam sad već STVARNO nestrpljiva

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Re: danas termin

Citiraj sanjaneo prvotno napisa
    može li se situacija promjeniti ono preko noći? ?
    Može, može. Ja bila na redovnom pregledu i rekao mi dok da se ništa ne brinem da nebudem ja još neko vrijeme. Drugi dan trudovi i rodila. :D

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

znam da si nestrpljiva ali ti tu zaista ništa ne možeš napraviti osim isforsirati porod ...
    ja ti zaista savjetujem da se posvetiš mužu i sebi... za jedan dugi period teško da ćete imati vremena za sebe - babač će vam biti centar svemira ...

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Citiraj DIJANA S. prvotno napisa
    Može, može. Ja bila na redovnom pregledu i rekao mi dok da se ništa ne brinem da nebudem ja još neko vrijeme. Drugi dan trudovi i rodila. :D
    da, meni dva puta ovako!! :D

Datum pristupanja
    Oct 2007

Citiraj DIJANA S. prvotno napisa
    ja sam u 12:00 bila na pregledu i otvorena bila svega 15 mm, trudova nije uopće bilo, a na kraju me nakon par sati primilo i tu noć sam završila u rodilištu....dakle, sve se to promjeni dok si reko keks

Palagruža avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Nadovezat cu se na ovu temu, da ne otvaram novu pod naslovom "Termin prije tjedan dana"
    Da, danas sam tocno 41 tjedan, bila sam jutros na pregledu i rekose mi je mi je cerviks jos uvijek nezreo i da to jos vjerojatno nece (ali da je sve to normalno - huh). Zivi bili pa vidjeli. Nego, zanima me, s 39 tj. mi je voda bila pocetno mlijecna (+), s 40 tj. mlijecna (++), a sad je opet pala na jedan plusic. Je li moguce da se razbistrila, ili je netko nesto krivo vidio? I sto znaci kratica RP u nalazu?

sanjaneo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ti barem imaš jedan +. meni je još uvijek voda bistra a kad sam jučer pitala ima li kakve naznake dr je rekao: morat ćete se još malo strpiti.

nego mene zanima nešto drugo na nalazu. što točno znači XXXIX. zna li bilo tko?

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

nego mene zanima nešto drugo na nalazu. što točno znači XXXIX. zna li bilo tko?
    39 pisano rimskim brojevima

sanjaneo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

kakve to ima veze?

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

a nemam pojma... ja sam samo prevela...

sanjaneo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

dobar ti je prevod

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

pa ti si pitala šta točno znači XXXIX... j aprevela a i ovako kad napišeš šta to znači a mi ne vidimo ostatak nalaza i nije baš lako za pogodit na šta se odnosi....
    da možda dr. nije procijenija da stanje odgovara 39 tjednu :?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj štrigica prvotno napisa
    da možda dr. nije procijenija da stanje odgovara 39 tjednu :?
    Ja odmah pomislila da je to u pitanju

sanjaneo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ma ne vjerujem, jer mi je dr radio samo vaginalni pregled+amnioskopiju. i to već piše dva tjedna. nemam pojma, nije toliko ni bitno. već mi je glava puna tih dijagnoza

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

eto meni je jučer prošao termin, 3 prsta otvorena već 5 dana i ništa... :?

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Jenz prvotno napisa
    Joj jadnice moja Ajde javi mi kad rodiš pliz Sretno!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa
    Citiraj Jenz prvotno napisa
    Joj jadnice moja Ajde javi mi kad rodiš pliz Sretno!
    javim dakako enivej, ako ništa ne bude, u poned. ostajem u bolnici pa ćemo vidjeti...

i onda kažu da cure stižu ranije? a jok osim ako ipak nije cura :?

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Opaaaaa sad znači hospitaliziraju i prije tjedan dana nego što preneseš? Bit ćeš 40+4 dakle po njihovim starim pravilima bi trebala ostati tek u srijedu ili četvrtak. A tko ti je rekao da ćeš ostati?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

dr. Muller... pa i prošli put su me ostavili na 40+4, a rodila sam s 40+5 prirodno

možda zato?

tko zna, danas me nešto šarafaju krsta, pa ćemo vidjeti....

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Joj ajde da to šarafanje pređe u nešto ozbiljnije. Idi tamo operi prozore, pronosaj Luku i poseksaj se s mužem pa da vidiš

Palonkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Evo da se i ja pridružim trudnicama koje nestrpljivo čekaju. Doduše meni je službeni termin sutra, ali prije par dana sam bila na pregledu i doktorica rekla da sam otvorena tek za prst i da neće to tak skoro. Ja se ipak nadam da je možda pogriješila i budno pazim na svaki signal koji mi tijelo šalje. Međutim, dosadašnji signali odveli su me tek do WC-a.

Nego dobri su vam savjeti za poticanje poroda , samo meni se stvarno ne da ništa čistit jer mi trbuh otežava tu ionako mi mrsku aktivnost. Hmmm... onda ću probat ono s mužem, što je ono bilo...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

a gle ovu Doru

ništ od seksa bome, toliko me bole krsta da ne mogu ništa, odleđivala sam frižider, prala, sve slizala, ali otvaranje nikako

sad sam bila u bolnici, asc ok, otvorena 4 cm (kaže dr. Topolovac 2 prsta otvorena, pa rekoh, šta se ja zatvaram?! :? prekjučer sam bila 3 prsta, kaže on, moja 2 prsta su 4 cm, pa sad nek si ja mislim)

inače, ništa novoga..... samo šarafanje, a sad mi već dosta bome....

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Evo i ja sam dočekala temin.
    Već dva dana sam užasno nervozna i ne mogu podnijeti komunikaciju s ljudima, najrađe bih se uvukla u neku rupu. Nemam pojma otkud takav osjećaj i kako ga prevladati, ali osjećam se grozno.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Inda_os, ovo što opisuješ je normalan prirodni nagon za traženjem utočišta i okretanjem sebi, svom tijelu, svojim mislima. mnoge žene osjećaju da im pred porod komunikacija s ostatkom svijeta samo crpi energiju i da im to postaje nevažno i zato se povlače u iščekivanju onog što im je u tom trenutku najvažnije.

poslušaj svoje tijelo, utoni u sebe, osluškuj bebicu, pusti neka ti tlak padne, spavaj, kontempliraj, iščekuj...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •