Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Chicco Vector AS

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Leni avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno Chicco Vector AS

Ima li netko iskustva s Chicco Vector AS?

Mi planiramo nabaviti ovu: http://www.chicco.hr/ProductDetails/...stolica.wshtml

Zanimaju me vaša iskustva jer čini mi se jako pogodna jer je od 0-18 kg?

Hvala unaprijed

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Leni, ne znam za tu sjedalicu, ali gledajući je ovako čini mi se da nagib koji se postiže nije niti približno 45stupnjeva koji se preporuča za novorođenče.
    Ako je to kao što se čini, po tom ćeš se pitanju morati malo potruditi podmetanjem nečeg pod podnožje sjedalice.
    Potražiti ću tko je pisao da njegova kombinirana sjedalica ima mogućnost dodatnog nagibanja kako bi se postiglo tih preporučenih 45 stupnjeva.
    Ja ju ne bih niti slučajno kupila dok ne isprobaš u svom autu da li ju je moguće ispravno pričvrstiti (Franova prva 9-18 nije se uopće mogla dovoljno čvrsto vezati u mom autu, pa sam morala kupovati drugu).

Ono što mi je upalo u oko na linku koji si stavila je ovo:

Vector auto stolica namjenjena je djeci od rođenja do 18 kg.

Kako bi vaše dijete bilo u potpunosti sigurno na putovanju, odnosno prilikom dužeg ili kraćeg prijevoza, auto stolica mora biti fiksirana na prednjem sjedalu u suprotnom smjeru od smjera vožnje za djecu od rođenja od 13 kg, a kada je dijete od 9 do 18 mjeseci auto stolica se može fiksirati na stražnje sjedalo da dijete gleda prema naprijed.
    ovo boldano i podvučeno je opasna L A Ž!

Iako novi zakon dopušta prevoženje djece na prednjem sjedalu u primjerenoj autosjedalici, to mjesto je statistički još uvijek nesigurnije od stražnjeg sjedala.
    Tako da je L A Ž, da dijete MORA biti prevoženo na prednjem sjedalu. Dijete mora biti prevoženo suprotno od smjera vožnje, a kao što sam rekla novi zakon dopušta izbor da li će se dijete prevoziti naprijed ili straga.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Naša Chicco 0-18 je bila slična (možda je to ta, ali je druge boje). Naš problem je taj što je E. morala iz nje prije 18kg, jer ju je prerasla po visini. I dan danas nema 18 kg, u sjedalicu ne može ni naviriti. Izdala nas je u najosjetljivijem trenutku, jer je ponuda bustera sa integrisanim pojasevima nikakva (bar za našu visoku curu). Dok smo je koristili, dobro je služila (na sreću nismo koristili njene zaštitne sposobnosti), i nismo je koristili od 0 jer smo imali onu AS kao korpica za male bebe.

Leni avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Tweety, i meni je to boldano upalo u oko.. Pa prvo mi je totalno glupo i zakonski i svakako da dijete od mjesec dana vozim na prednjem sjedalu.. :shock:

ajd please ako išta nađeš o njoj napiši..

i meni je čudan taj nagib, ali mislim da se da montirati ..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •