Stranica 3 od 5 PrviPrvi 12345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 217

Tema: Užasavam se onih koji hvataju bebu za ruke i kako to izbjeći

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa
    Citiraj donna prvotno napisa
    ja sam cijelo vrijeme borbu imala s MM starcima da kada dođu kod male OPERU ruke pa zar je to toliki bed?? :shock: nemogu shvatiti to....
    stalno smo ponavljali ko dvije budale nakraju se i posvađali već
    posvađali ste se zbog pranja ruku?
    naravno!!
    jer mi je odvratno i nezamislivo a k tome i strahovito bezobrazno da nakon par puta što kažeš operite ruke oni baš opet po svom
    kažu "pa nismo niš dirali" :shock: :shock:
    ne uopće....
    ma FUJ

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ovo sve me podsjeti na nešto što ja zovem "paradoks trešnje": u prirodi (konkretnije na vikši) sam bez problema jela trešnje ravno sa stabla, ali dođem kući i manijakalno perem svaku trešnjicu, počnem vaditi crviće pa dođem do momenta kada kao medo u kruškama govorim: "i ova je popiškana... i ova... i ova... i ova... i ova...." 8)

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Maya&Leon prvotno napisa
    Ovo sve me podsjeti na nešto što ja zovem "paradoks trešnje": u prirodi (konkretnije na vikši) sam bez problema jela trešnje ravno sa stabla, ali dođem kući i manijakalno perem svaku trešnjicu, počnem vaditi crviće pa dođem do momenta kada kao medo u kruškama govorim: "i ova je popiškana... i ova... i ova... i ova... i ova...." 8)
    a kaj je to vikša ne šalim se, kužim.
    Pitanjce: da li su to trešnje sa vikše ili sa placa ili iz dučkasa?

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

elin malo je off ali zanima me tko je na avataru?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Elin u pravu si, šta jest - jest!

Ali samo da napomenem da je otvarateljica ove teme bila kod mene doma tjedan ili dva nakon što sam rodila i koliko se sjećam nije dirala bebu ali ju je sigurno bar malo popljuckala
    Vidi ti pikapolonce, drznice jedne! Pljucka po tuđoj djeci, a tu nama nešto da ne pipkamo...
    Ne sjećam se ni je li ruke oprala (sad će me ubit )

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

drago mi je kaj si pitala za avatar, već sam negdje imala tu raspravu jer škvadra masovno ne kuži kaj je na avataru (slikica je premala). To je kujica od frendice, okotila se prije mjesec dana. Na slikici doji malene. Ma slikica je preslatka u normalnoj veličini i fakat se tad kuži kaj je. To je moja draga mala Gala. Čekamo da štenići narastu do najmanje 50 dana pa ih onda idemo vidjeti (onak čoporativno, ja, mala, MM i Betty). Prije toga nije preporučljivo jer im se mogu prenijeti boleštine.

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj elin prvotno napisa
    Ma iste te trešnje koje tako slatko jedem na vikši, stavim ih u vrećicu i doma, a onda napravim genocid! Trešnjocid 8)

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Čekamo da štenići narastu do najmanje 50 dana pa ih onda idemo vidjeti (onak čoporativno, ja, mala, MM i Betty). Prije toga nije preporučljivo jer im se mogu prenijeti boleštine.
    ha... kako prikladno za našu temu, kaj ne?

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ma iste te trešnje koje tako slatko jedem na vikši, stavim ih u vrećicu i doma, a onda napravim genocid! Trešnjocid 8)
    čuj, nemam pojma zakaj to radiš, trešnjocid kod mene postoji samo kad kupim na placu ili dučanu, kad donesem sa vikse malo isplahnem vodom i klopa. Nisu špricane, zakaj bi ih toliko prala i čistila.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Čekamo da štenići narastu do najmanje 50 dana pa ih onda idemo vidjeti (onak čoporativno, ja, mala, MM i Betty). Prije toga nije preporučljivo jer im se mogu prenijeti boleštine.
    baš sam htjela nešto dodati, ali da ne bude da opet ja...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

e sad jedna kontradikcija...

noć, počinju trudovi, dolaziš u bolnicu, pokraj tebe još 5 trudnica koje se spremaju rodit, briju vas sestre, pa daju klizmu naizmjenice , pa ono što slijedi poslije klizme, pa se tuširamo... jedva stojimo.... pa rodimo....

ta beba stara 0 dana je prošla kroz mjesto gdje vjerojatno ima i ostataka urina... uostalom neke rodilje žele prirodno pa si ne daju klizmu...

Priroda je tako htjela.... e to vam je za necariće prvotna imunizacija...

nažalost ima i slučajeva gdje se bebe zaraze...

ali kao što kaže pedica kad pitaš pa di je to mogla dobiti? u zraku...

naravno da čuvamo svoje bebice najbolje što možemo i pazimo na njih i imamo ih čiste...

jako teško da neki dodir to drastično promijeni...

ako se netko toga panično boji sasvim normalno neka pričeka s posjetama par tjedana...

ljudi se rastope kad vide bebicu, to je nagon nježnosti...

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

čuj, je Ali sad bez zezancije, to ti je istina (iako mi nije bila namjera zbog teme, tako je ispalo, to sam skužila kad sam poslala). Uzgajivači niti ne daju da se diraju jako mali štenci (nema tu oprati ću ruke, ne diraj i gotovo). Fakat preneseš. Mi nismo niti svjesni koliko su ljudi nositelji raznih bakterija i inih finih stvari, više nego bilo koja životinja i opasnijih k tomu. Kod štenaca ti postoji razdoblje kad nije dobro dirati, nakon toga možeš maziti i ljubiti i sl. do mile volje (što se spremam uskoro činiti).

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

drago mi je kaj si pitala za avatar, već sam negdje imala tu raspravu jer škvadra masovno ne kuži kaj je na avataru (slikica je premala). To je kujica od frendice, okotila se prije mjesec dana. Na slikici doji malene. Ma slikica je preslatka u normalnoj veličini i fakat se tad kuži kaj je. To je moja draga mala Gala. Čekamo da štenići narastu do najmanje 50 dana pa ih onda idemo vidjeti (onak čoporativno, ja, mala, MM i Betty). Prije toga nije preporučljivo jer im se mogu prenijeti boleštine.
    ma znam ja šta je na slici nego sam mislila koja je pasmina!
    ja uzgajam pse već 15 godina pa znam sve o tome

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj zhabica prvotno napisa
    Citiraj pikapolonca prvotno napisa
    Ljudi mogu imati ili nemati osnovne higijenske navike. U pravilu oni koji ih nemaju ne vide ništa loše u hvatanju bebinih ručica od strane inih ljudi.
    kaj stvarno ovdje ima ljudi kojima nije normalno oprati ruke SVAKI put kad dođu izvana, prije jela i nakon WC
    ma mislin stvarno

ne mislim da ljudi koji diraju moje dijete neopranih ruku imaju lose higijenske navike niti mi pada napamet svadjat se zbog toga........

sorcie, ti mos zhapca cmakat, i ljubit i nosat kol'ko god os' ako ti on dozvoli, i kloklo, i pomikaki, i lory, i ancica, i druge nehigijenicarke
    zhabice

samo ću se osvrnit na ovo (po meni nebulozno) boldano:
    ne, ne perem ruke SVAKI put kad dođem iz vani niti ih perem SVAKI put prije jela. fuj kako me majka nehigijenski odgojila, prava sam šporkulja, ali zato zdrava ko dren. valjda sam se od tog silnog nepranja ruku u međuvremenu imunizirala.

kad vidim malu bebu pogledam i majku kojoj se u očima (nerijetko) može pročitat je li oduševljena idejom da joj se dite uopće pogleda a kamoli pomazi. nikad ne hvatam bebu za prstiće, ali je pomazim po podlaktici (valjda beba ne trpa i taj dio ruke u usta). nogice pomazim.
    i da mi je znat koliko ima majki koje se groze na pipkače njihovih beba, a u isto vrime dok guraju kolica sa svojim potomcima nisu uopće primjetile da im ti isti potomci slasno ližu cipelice s nogu. ja vidila nebrojeno puta.

opet ponavljam: mene pipkači nisu niti malo smetali. računam, pa nisu baš govna dirali neposredno prije nego su mi takli dite. a jesu li se u busu držali za štange, direli kvake po tuđim vratima, dizali nešto s poda - stvarno me nije briga. dite mi neće kontaminirat smrtonosnim bakterijama.

kad se samo sitim koliko mi je puta nešto palo na pod, na sred ulice pa sam to digla, dobro propuhala i strpala u usta - tribala sam davno bit 2 metra pod zemljom. a evo me, živa i zdrava. kad L. ispadne npr. lizalica, dignem je, poližem i vratim ditetu. nemam ja srca ucvilit dite zbog jedne lizalice koja joj je pala na pod.
    a ni čuče kad je bila beba. isto sam radila.

da, da, stvarno sam nemajka i to maksimalna nehigijeničarka, a u horoskopu sam djevica

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ma znam ja šta je na slici nego sam mislila koja je pasmina!
    ja uzgajam pse već 15 godina pa znam sve o tome
    beagle. Moja Betty je sestra od tate štenića (iz istog legla). Mama od štenića je posebno kupljena i nema veze (genetske) sa tatom. Ali neobično mi je vidjeti da mala Gala ima šteniće, mazila sam je i ljubila kad je došla (2 mjeseca, bila je preslatka nisam se mogla od nje odvojiti).

Sramežljiva avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Hm, razmišljam da na Zdravlju odraslih otvorim temu "Užasavam se beba koje me hvataju za ruke i kako to izbjeći" jer, pazite, tuđe bebe ponekad diraju i nas i naše stvari, a tko kaže da su bebe uvijek čiste?! Njihove su ruke stalno u ustima, slinave, možda i s tragovima majčinog mlijeka. :shock: Bebe, štoviše, stalno kakaju i piške i zasigurno imaju na sebi neki trag fekalne kontaminacije. Velika je vjerojatnost da je bebina odjeća zaslinjena ili zabljuckana. Fuuuuj! Bebe-puzači skupljaju sve smeće i prašinu s poda. Vidjela sam i bebe koje si čeprkaju po ušima i sigurno im malo tog narančastog ušnog sekreta ode pod noktiće. I onda me dotaknu dok pružaju ruke prema meni, iz dosade, u nekom redu u samoposluživanju!!! Help. SOS.

Zastrašujuće je i, kad bolje razmislim, doći kod bilo koga tko ima djecu. Djeca obavljaju nuždu na podu kad ih se odvikava od pelena, a čega sve ima na trosjedima i u tepisima... Dijete koje ima psa možda ima gliste. Možda ima kozice. Aaaaa... Recite mi, kako to izbjeći?! Može li se to preživjeti bez strašnih posljedica?

Budite na oprezu - bebe napadaju!

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

sramežljiva

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

čuj sramežljiva ne zahebavaj, ovo je ozbiljna tema No dobro sad 8) , i dalje ostajem kod svog mišljenja: jako mala djeca - perite ruke ili grizem, veće dijete - bilo bi dobro da operete ako ste došli iz vana ali u principu nije bad.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

aaaaaa sramezljiva

ljubin te!

lory sestro po šporkici

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ipak jedan savjet za mame koje se užasavaju diranja:
    pa bi željele izbjeći na fini način

znači, tata i mama igraju igru, slučajno, u prolazu 8)

dođu vam gosti, mama drži bebu i priča.... i onako slučajno veli mužu: ajd molim te malo pričuvaj bebu da odem na wc, ali ne zaboravi prije oprati ruke!

gosti neće ostati uvrijeđeni, a skužit će poantu...

ili tako nešto slično s bakom il s kim se već dogovorite
    ... jer neki ljudi zaista razmišljaju drugačije i nebi vas željeli povrijediti i biti MONSTRUMI PIPKAČI a ovako skuže vaš ritam i tome će se lako priklonit... jer vas poštuju...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Adrijana66 prvotno napisa
    dođu vam gosti, mama drži bebu i priča.... i onako slučajno veli mužu: ajd molim te malo pričuvaj bebu da odem na wc, ali ne zaboravi prije oprati ruke!

a poanta je: vi ste prljavi?

aaaaaaaa, ja bi zbrisala u roku keks da neko izvede takav igrokaz... :?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa

Ali samo da napomenem da je otvarateljica ove teme bila kod mene doma tjedan ili dva nakon što sam rodila i koliko se sjećam nije dirala bebu ali ju je sigurno bar malo popljuckala
    Vidi ti pikapolonce, drznice jedne! Pljucka po tuđoj djeci, a tu nama nešto da ne pipkamo...
    Ja ću poludit!

Mislim da ovim možemo zatvoriti topic. Pikapolonca je raskrinkana!!!

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa
    ja sam cijelo vrijeme borbu imala s MM starcima da kada dođu kod male OPERU ruke pa zar je to toliki bed?? :shock: nemogu shvatiti to....
    stalno smo ponavljali ko dvije budale nakraju se i posvađali već
    posvađali ste se zbog pranja ruku?
    naravno!!
    jer mi je odvratno i nezamislivo a k tome i strahovito bezobrazno da nakon par puta što kažeš operite ruke oni baš opet po svom
    kažu "pa nismo niš dirali" :shock: :shock:
    ne uopće....
    ma FUJ
    meni je iznimno FUJ posvađati se s roditeljima vlastitog muža, bakom i djedom vlastitog djeteta, zbog možda prljavih ruku koje inače ne bi zarazile dijete :shock:

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa

Ja ću poludit!

Mislim da ovim možemo zatvoriti topic. Pikapolonca je raskrinkana!!!
    Ma što je najbolje meni je još bilo drago što je sto ljudi (nije pikapolonca bila jedina ) nahrupilo k meni i širilo svoje čestice nad nama, a samo bliža rodbina je cmakala i grickala nogice.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Moram priznati da meni ne bi bilo fuj (iako bi prepustila mužu da rihta svoju familiju), jer je to i oglušivanje na molbu, pa već skoro i inat. Meni neshvatljivo. A želja da se operu ruke prije diranja male bebe mi je posve razumljiva.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa

a poanta je: vi ste prljavi?

aaaaaaaa, ja bi zbrisala u roku keks da neko izvede takav igrokaz... :?
    poanta je ...
    ako dođete u kuću u kojoj se ne puše cigarete nećete ni vi...
    isto i ostalim ponašanjem...

ja daleko poštujem tuđe želje mada se i ne slažem s njima, jedna obitelj je tako odlučila i njihova stvar...

takvi igrokazi se igraju svaki dan... instinktivno i nenamjerno, jednostavno vidite razlike između obitelji, a taj igrokaz nije neiskren... to je stajalište te obitelji i želje majke...

a ako bi na to izletila šta da ti kaže u lice... operi ruke prije nego je pipneš

osobno mislim da je gore dok ti ništa ne kažu, gledaju kao monstruma poskrivečki i čim zatvoriš vrata jadikovke i priče okolo... ova mi je pipnula dijete, sram je bila, nehigjenska žena....

ali kod nepipača mi nešto nije jasno, malo se priča da se radi samo o bebama starima par tjedana, a malo da stavljaju ruke u usta...

po koja to tek rođena beba stavlja rukice u usta.... moja nije... meni je najviše dolazilo gostiu između 2 i 4 tjedna njenog života, i stalno su joj dirali i promatrali male prstiće... i nije mi bilo bed jer nikad nisu bile u njenim ustima, a i svaku veče se malo okupala... tako da...

a baš da se 3-4-5 mjesečnu bebu ne smije ni pipnut ... malo mi je pretjerano...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a ako bi na to izletila šta da ti kaže u lice... operi ruke prije nego je pipneš
    rekla bi joj/mu da si ga zadrži, i da mi ne pada na pamet dirati njeno /njegovo dijete.

do sada - nitko me nije maltretirao na takav način. naprotiv - svi kojima sam išla - doslovno su mi iskipavali svoje BEBE na ruke, iako sam se ja ponekad branila - jer su bile stare mjesec-dva (a malo sam zahrđala ). više sam se bojala da li ću bebu pravilno primiti - nego nečeg drugog.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

do sada - nitko me nije maltretirao na takav način. naprotiv - svi kojima sam išla - doslovno su mi iskipavali svoje BEBE na ruke, iako sam se ja ponekad branila - jer su bile stare mjesec-dva (a malo sam zahrđala ). više sam se bojala da li ću bebu pravilno primiti - nego nečeg drugog.
    pa da, da to i jest uobičajena normalna situacija...

kod nas je običaj da se kao pod jastuk, obično pored bebe stave novci, najveći sakupljač bakterija... a običaj ustaljen generacijama i generacijama...

mislim da nije bilo smrtonosno
    i običaj preživio

a običan čovjek na dan opere ruke ho-ho puta... civilizirani smo ljudi...

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

čuj, je Ali sad bez zezancije, to ti je istina (iako mi nije bila namjera zbog teme, tako je ispalo, to sam skužila kad sam poslala). Uzgajivači niti ne daju da se diraju jako mali štenci (nema tu oprati ću ruke, ne diraj i gotovo). Fakat preneseš. Mi nismo niti svjesni koliko su ljudi nositelji raznih bakterija i inih finih stvari, više nego bilo koja životinja i opasnijih k tomu. Kod štenaca ti postoji razdoblje kad nije dobro dirati, nakon toga možeš maziti i ljubiti i sl. do mile volje (što se spremam uskoro činiti).
    Ma znam ja to, bilo mi je samo kako se uklopilo u temu...

A kaj se trešnjocida tiče, a kaj da ti velim? Čista navika, valjdfa sam gledala godinama moju majku kako to čini pa ju i nesvjesno oponašam..?
    Ali - svjesna sam apsurda - pa mi se pola prašta

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pa da, da to i jest uobičajena normalna situacija...
    Ja sam se svojevremeno zaklinjala da kad (i ako ikad) rodim neću maltretirati ljude sa svojim djetetom i nikad nikom neću uvaljivati bebu u ruke da je "malo pridrži"...

Hoću reći, prvi put se srećem s ovakvom vrstom fobije na ovom forumu, prije sam imala dojam da je upravo suprotno, da sam skoro nepristojna što ne cmačem i ne dragam tuđe bebice!

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

kod nas je običaj da se kao pod jastuk, obično pored bebe stave novci, najveći sakupljač bakterija... a običaj ustaljen generacijama i generacijama...
    :shock: od kuda si? To je radila i sva rodbina od MM, a ja to nikad nisam vidjela pa se prvi put kad sam vidjela šokirala. U principu nisam se šokirala nego sam mislila da je nekome ispalo, pa sam rekla kome je ispalo, a moj svekar me šutne nogom i veli kod nas je to običaj
    Budući dajemo prijedloge za pipkače evo mog: mogu vam rentati Betty. Pas je imao centar netolerancije ulaska u zonu bebe od cca 2 m od kolica, tko je prešao tu zonu prelazio je na svoju odgovornost
    Ili, za one koji fakat žele poslati poruku bezobraznicima, mogu dobiti kujicu od frendice koja kad vidi jako male bebe odmah počne dobivati mlijeko i jako je protektivna što se tiče jako male djece pasmina: stafordski terijer 8) .

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...kod nas je običaj da se kao pod jastuk, obično pored bebe stave novci, najveći sakupljač bakterija... a običaj ustaljen generacijama i generacijama...
    Ne znam za ni jednu bolest koja se prenosi korištenim novčanicama

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Istina, i ja pljuckam , ali samo malooo
    Al da su mi čiste ruke ak diram tuđe bebače jesu

Leeeaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

...kod nas je običaj da se kao pod jastuk, obično pored bebe stave novci, najveći sakupljač bakterija... a običaj ustaljen generacijama i generacijama...
    Kaj se netko još drži tih običaja :? :shock:

Mislim ni moj deda koji ima 85 godina kad je došao vidjeti bebu nije stavljao novce pod glavu nego u kuvertu sa čestitkom...a da ne pričam o našoj generaciji prijatelja (znači 30-35godina) nitko nije ni pitao ili pokušao tako nešto...di vi živite :/

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Leeeaaa prvotno napisa
    Kaj se netko još drži tih običaja :? :shock:

Mislim ni moj deda koji ima 85 godina kad je došao vidjeti bebu nije stavljao novce pod glavu nego u kuvertu sa čestitkom...a da ne pričam o našoj generaciji prijatelja (znači 30-35godina) nitko nije ni pitao ili pokušao tako nešto...di vi živite :/
    na balkanu naravno

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa
    Ne znam za ni jednu bolest koja se prenosi korištenim novčanicama
    citat:
    "Papirnati novac pun je bakterija", piše kanadski The Globe and Mail. Istraživanja koja su nedavno provedena u Sjedinjenim Državama pokazala su da na gotovo svim novčanicama koje su trenutno u opticaju ima streptokoka, enterobaktera, pseudomonasa i ostalih klica.

"Te klice mogu biti opasne za osobe s oslabljenim imunitetom, kao što su boležljivi stariji ljudi i osobe koje boluju od HIV/AIDS-a", piše The Globe. Na nekim novčanicama nađene su čak i neke opasnije bakterije. Istraživači kažu da bi bilo vrijeme da se počne s "pranjem novca" u doslovnom smislu.

U Japanu građani već mogu podizati novac iz "higijenski čistih bankomata" koji "izdaju jene koji su prethodno bili zagrijani do temperature od 200 Celzijevih stupnjeva – tako visoka temperatura omogućava da se unište mnoge bakterije, a da se pritom ne spali novac".

The Globe savjetuje: Nakon diranja novca operite ruke!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj pikapolonca prvotno napisa
    Istina, i ja pljuckam , ali samo malooo
    Al da su mi čiste ruke ak diram tuđe bebače jesu
    hehe
    već sam se pitala hoćeš li sa mnom jpoš na kafu

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Renomirani medicinski časopis.
    Bakterije se tamo mogu naći, ali je broj minimalan, ispod infektivne doze. Ne mogu se zadržati, razmnožavati, ne pogoduje im medij.
    Diskutabilno je da li se HIV prenosi slinom, a kamoli upala grla novčanicama.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ja se ne užasavam ni novčanica ni ljudskih dodira....

a šta s onim kulturama gdje se umjesto rukovanja rukom obavezno ljubi na lice... šta ti rade kad dođu vidjet bebu

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa
    Renomirani medicinski časopis.
    Bakterije se tamo mogu naći, ali je broj minimalan, ispod infektivne doze.
    djelomično točno, bakterije na neživim stvarima tipa novčanica postoje ali se ne mogu razmožavati (začahure se). Kada dođu na npr. kožu čovjeka ili još bolje sluznicu ožive i počnu se razmnožavati - biologija osnovna škola.
    A ono istraživanje u Njemačkoj da je na 70% novčanica pronađena droga (kokain), kaj kažete na to?
    Pitanje: da li se netko od vas koji su dobili novce djetetu kod glave bunio? Ja ne.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

djelomično točno, bakterije na neživim stvarima tipa novčanica postoje ali se ne mogu razmožavati (začahure se). Kada dođu na npr. kožu čovjeka ili još bolje sluznicu ožive i počnu se razmnožavati - biologija osnovna škola.
    Samo par sporoformnih bakterija. Ostale rikavaju.
    Mikrobiologija- fakultet.

Pitanje: da li se netko od vas koji su dobili novce djetetu kod glave bunio?
    Ni u ludilu.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ni ja se ne bunim ni nikada nisam doživjela da se neko bunio... za novčanice...

uglavnom ako ja imam te neke osnovne bakterije na rukama, i moja mama, i moja sestrična i prijateljica... i... i ...i imat će ih i moje dijete jer nisam rodila ni vanzemaljca ni išta drugo nego ljudsko biće... i to se s uskraćivanjem dodira neće promijeniti...

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

... i... i ...i imat će ih i moje dijete jer nisam rodila ni vanzemaljca ni išta drugo nego ljudsko biće... i to se s uskraćivanjem dodira neće promijeniti...
    avaj! kako se sada daleko otišlo :?
    pa tko priča o uskraćivanju dodira :?

žene, ovo treba zaključati, počele smo baljezgati

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

...zaboravih dodati: uključujući i mene

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pa i meni se čini - već sam spomenula - da se sa odbijanjem ljudi i nervoznim reakcijama tipa
    ma daj ženo pa drekni na njih, kaj ti ima biti neugodno...mislim to je tvoja beba koga briga kaj će se nekakva muževa ili tvoja rodbina naljutiti
    može kod djeteta stvoriti podsvjesna nelagoda od ljudskog dodira u kasnijem životu.

Ne mislim sad na to kad zamolite goste da operu ruke, ali i ovakvih reakcija ima, a još više na nekim ranijim spominjanim topicima. Moram reći da sam se na neke izjave zbilja šokirala.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

danas, sutra

kad počne puzati, lizat će parket, jesti zemlju i tko zna šta dirati samo,

odvest ćete svoje bebice (dobro neće više biti bebice) u parkić
    pa će se u pješčaniku igrati gdje piške mace i cuceki

ili ne daj bože da završe u bolnicama gdje je osnovna higijena na nuli
    (iz vlastitog iskustva velim da se djecu poliježe glavicom na mjesta gdje je upravo neki starac sjedio guzicom, da izvinete).

itd.......

Djecu se od takvih stvari pa i pipača " (svaka čast na izrazu) ne može spasiti. Oni ako sagledamo sve ostale situacije i nisu tako strašni.

Neka se mlade mame opuste, kako vrijeme prolazi snižavat će kriterije staklenog zvona.

Leeeaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

mislim da čiste ruke ne bi izazvalo takve kasnije "probleme" kod djeteta.....a ako baš sad krenemo analizirat moguću budučnost onda bi po toj logici ta beba kasnije mogla imati problema sa ponašanjem jer je gledala svoju mamu kako šuti i ne reagira na stvari koje joj smetanju pa se ni ona sama neće znati izboriti za sebe(jer je to isto naučeno ponašanje)...ma dajte vrlo je jednostavno...ženi smeta da joj diraju bebu sa prljavim rukama(OK, možda ju neki smatraju čistunkom, neki misle da joj divljaju hormoni, neki misle da mrzi svekrvu), muž šuti i kaj bi ona trebala; kipit u sebi i šutjeti...pa nek drekne i kaže na glas svoje mišljenje 8)

A baka i deda ne mogu pokazivati ljubav i nježnost sa čistim rukama :?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

moju zxuju svatko može podragati i dati joj ruke. bez brige. mi ionako uvijek nosimo sa sobom vlažne maramice.

mi kad izađemo iz tramvaja na trgu bana nam jelačića ili prije nego što zgrabimo nešto za jesti obrišemo ruke vlažnim maramicama.

pa ima onih statistika koliko hoćete, koliki broj muškaraca i žena pere ruke nakon wc-a i statistike su poražavajuće. stoga ja uopće ne idem od pretpostavke, posebice kad se radi o muškarcu, da je netko oprao ruke, tj. da ima čiste ruke.

inače potpisujem elin, i stvarno ne vidim što je to toliko hvalevrijedno u činjenici da dođete izvana i ne operete ruke ?! i to ne mislim izvana, iz svog dvorišta, nego recimo iz dućana, iz tramvaja, s puta, s posla i sl. ?!

i da, ja bih bila u stanju posvađati se s muževom obitelji koja mi dođe iz slavonije, nakon puta u busu i vlaku od nekoliko sati, da uđe u kuću i da drži dijete, pomazi ga po obrašćiću, a da prije toga nije oprala ruke. meni bi bilo neshvatljivo da netko takav onda ne bi imao potrebe uopće otiči na wc, oprati se i malo se osvježiti nakon puta.

inače, pa zna se kad ideš u babinje da prije nego što se primiš djeteta, da opereš ruke (demonstrativno, da mama vidi ). to je za mene osnovno. kao što nećeš bolestan i prehlađen takvom djetetu ići u posjetu.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Neznam. Ja sam jucer na pregledu autosjedalica tu u mom kraju drzala hrpu beba na rukama nakon prebiranja po hrpi prljavih auti i autosjedalica. Bome mi nije palo na pamet da si idem prat ruke svaki put prije nego bih primila bebu.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    Neznam. Ja sam jucer na pregledu autosjedalica tu u mom kraju drzala hrpu beba na rukama nakon prebiranja po hrpi prljavih auti i autosjedalica. Bome mi nije palo na pamet da si idem prat ruke svaki put prije nego bih primila bebu.
    ovo nije odgovor Ancici nego sam stavila za primjer. Nije uopće poanta u ovome - normalno da ne budeš oprao ruke nakon svakog djeteta, normalno je da ne budeš sada manijačno prao ruke ako se radi o starijem djetetu, posebica ako još k svemu i nemaš gdje. Ali dolaziš u babinje ženi doma, žena ima kupaonicu, žena ima toplu vodu, žena ima sapun, žena ima ručnik i ti uđeš kroz ulazna vrati i ravno u sobu bebi staroj par dana i uzmeš je u ruke. Pa mislim, još da živim u nekakvoj stračari i nemam ništa od ovoga što sam opisala i razumjela bih, ali ovako Mislim, moje je upozorenje, odnosno davanje PlivaSepta, moja svekrva dobro podnijela i shvatila poantu, ali ako je netko tak bezobrazan da neće nego oko pranja ruku filozofira, dograbila bi se i još posudila Piku - stafordicu iz prijašnjih postova, pa kad ne želi shvatiti mene neka se priča sa stafordicom koja ne da prići djetetu na 1 m.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •