Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: Jeste li ikada požalile što ste prestale dojiti?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Jeste li ikada požalile što ste prestale dojiti?

Još pred tri mjeseca dojila sam skoro isključivo. V nije htio jesti baš ništa drugo, a ni prema cici nije bio nježan. Bilo je to nacicavanje po sto puta dnevno, a ja sam bila na rubu snaga i živčanog sloma.

Kad sam počela raditi, sve se preokrenulo. On je skužio da je hrana zapravo super, i sad je u fazi kad jede sve. Čak i sam traži kad god vidi neku hranu, što mi je sa R bilo nepojmljivo

Prema cici i dalje nije nježan, uglavnom me bar malo gricne za početak, a ako zaspi na cici, onda me još jednom ugrize i za kraj kad mu se opuste vilice. Prestala sam ga uspavljivati na cici jer ju nikako nisam mogla izvaditi. Kad mu ju jednom stavim u usta, on ju hoće imati u ustima cijelo vrijeme.

I onda su me jako bolne bradavice natjerale na ne nudi-ne odbij. Nisam mogla vjerovati da on stvarno traži sve manje, i evo, jučer nije tražio uopće. Kad je bio nervozan smirili smo ga drugačije.

I što sad? Još je mali, pred nama je adaptacija u vrtić, i sve one jesenske bolesti.
    A opet, bojim se da ću propustiti idealnu priliku sad kad mogu prestati dojiti, i da još godinama neću moći prestati.

A što se mojih osjećaja prema dojenju tiče... pa nakon dvije godine intenzivnog dojenja, ne da mi je dojenja dosta, nego povremeno vičem po stanu kako mrzim dojenje

Zanima me, jeste li ikada požalile što ste prestale dojiti, ili znate nekoga tko je požalio, i zašto? (naravno mislim na one koji su dojili barem blizu godinu dana)

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam svoju curu prestala dojiti s oko 20 mjeseci kad sam opet ostala trudna i ne, nikad nisam požalila. U to me je vrijeme dojenje užasno bolilo, ona se nacicavala 10-20-30 puta po danu i po noći i stvarno mi je bilo dosta. Ona je to jako dobro prihvatila, imali smo jednu ili dvije noći blage krize, ali ništa strašno, i mogu ti reći da sam se spasila.

E, sad, ne znam bih li imala srca učiniti to svom malcu u ovoj fazi u kojoj je sada. Nekako mi se čini da je još premali i da mu dojenje stvarno treba u svakom pogledu, a ni meni uopće ne smeta, čak ni kad grize. I on već jede sve, dapače hranu voli više od sisanja, ali kad hoće sisati, ništa mu to ne može zamijeniti.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Svoju sam malu prestala dojiti kad joj je bilo 17 mjeseci. Doduše, tada je ionako već dojila samo navečer za uspavljivanje, ali braco je bio na putu i nekako sam htjela imati period bez bebe na cici prije nego dođe druga beba. Sada mi je žao radi toga, mislim da sam joj prerano i prenaglo oduzela nešto što joj više nije bilo toliko hrana koliko omiljena igračka za uspavljivanje.
    Sinko je sam prestao s 14 mjeseci, i nitko nije bio nesretniji od mene , nekako sam se bila nadala da će dojiti bar još godinu dana.

Eeeh, a kad se sjetim samo... ja otkopčam košulju, a ona/on se okrene, razvuče smajl od uha do uha, vikne 'ciiikaaa', dotrči i navali.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja stalno pokušavam prestajati, ali mi nikako ne ide. čak bih podnijela i period žalovanja, iako ne vjerujem da bi to bilo neko pravo žalovanje, više možda nostalgija...
    mali je sam prestao, mara niti da bi.
    u stvari, najviše me živcira bezvezno nacicavanje, kad ne zna šta bi i samo dreči bezveze ako joj ne pustim da cica do besvijesti. mislila sam prestati na godišnjem, vratila se s godišnjeg tako da je mara još više nego prije navučena na cicu.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

R je dojio 2,5 g i jedva smo prestali, više stvarno nisam mogla podnjeti to stalno nacicavanje. Na kraju smo mijenjali cicu za puding, i uspjeli prestati bez trauma i posljedica. Ali to prestajanje je stvarno dugo trajalo.

A sad mi se prestanak čini nekako na dohvat ruke, samo ga trebam pustiti da prestane. Ne mogu reći da uživam u dojenju, nacicavanje me skroz izluđuje. A bojim se da ne mogu kontrolirati učestalost dojenja. Kad bih mogla zadržati dojenje na 1-2 podoja dnevno, ne bi razmišljala, ali pomisao da bi se opet mogao nacicavati po sto puta dnevno me užasava.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Nina, mozda ti bude trazio jednom tjedno? Pusti ga da sam trazi i vidi. Ritam vam se ocito nekako promijenio.

Npr. meni je Leda zadnja 3 mjeseca dojenja dojila po 1 gutljaj svakih 15 dana.

Bit je u tome da se u dojenju pitaju i mama i dijete koliko/kako/kada... Morate slusati jedno drugo.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ali hoće li zaboraviti tehniku ako bude dojio jednom tjedno?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moja starija je prestala s 15 mj. Sama. Jednostavno je prestala tražiti, a kad bih joj ponudila govorila je NE i odmicala se.
    Meni e bilo bezveze forsirati dojenje ako ona očito izražava da ne želi.

Nije mi žao.

Rodila sam si drugo

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    vratila se s godišnjeg tako da je mara još više nego prije navučena na cicu.
    Ooo, kako te dugo nisam potpisala
    Isto kod nas. J. nije mogla sebi doći od sreće kad joj je cica u badiću bila dostupna skoro od 0-24.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Morala sam prestati dojiti zbog rizične druge trudnoće i žalim non-stop. Pogotovo kad mi se L. tri mjeseca po prestanku još uvijek mazi s cikama.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

nina, vjerojatno hoce
    ali prvo vidi zeli li on uopce dojiti (makar i jednom tjedno)

@n@,
    meni se Lana pokusava maziti s cikama, iako jos doji
    ja joj to ne dozvoljavam, smeta mi

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Moj je sam prestao dojiti sa 22 miseca - on je očito bio spreman, a ja nisam

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Evo, dojimo i dalje...
    Nakon jednog dana pauze otprilke smo na 2 podoja, neritualna, dnevno. Znači, nisu vezeni uz neki dio dana, spavanje i sl. nego tako, kad se sjeti.
    Kad bi ostalo ovako, mogla bih ga zauvijek dojiti

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ninaxy po nekom mom iskustvu dugocicasi bas kad su oko godine dana imaju ful subove puno cicanja i nacicavanja.
    Pogotovo ako mama starta sa poslom ili se priprema da starta ili je startala plus ti subovi znaci ponekad konfuznost.

Bitno je da uvedes red u nered i da si sredis noc, sto ovdije na forumu mnogi grijese pa se izlude s dojenjem pogotovo nocnim dugocicaca.

Uvesti red u dojenje je puno prakticnije nego ga posve ukinuti na sto OCAJ mnoge mame nevede.
    Malo reda nikom ne skodi.

Kad krenu prehlade u jesen bit ces sretna sto jos dojis.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj samaritanka prvotno napisa

Uvesti red u dojenje je puno prakticnije nego ga posve ukinuti na sto OCAJ mnoge mame nevede.
    Malo reda nikom ne skodi.
    Ovo se kod mene pokazalo kao točno.
    Otkad smo uveli reda, tj. JA u noćno dojenje (kojeg više nema), puno, puno više uživam u dojenju.
    Nisam htjela skroz prestati, ali noć mi je bila koma.
    Sad je super

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja da, prestala sam odjednom, bez smanjivanja, zbog tableta koje sam morala pit..dotad je M cicao 10ak puta dnevno i nekoliko puta noću ....imao je 20mj...ja sam planirala nekih 30ak, al eto.Njemu nije bilo problem prestat.

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Žalim. Iako je prošlo razmjerno lako, ubrzo sam počela žaliti i danas me uhvati neka tugaljivost kad se sjetim (nakon gotovo dvije godine).
    Prestali smo nakon 15 mjeseci bezbrojputadnevno/noćnog sisanja. Iz više razloga, ali najviše jer sam se osjećala užasno iscrpljeno i željela sam dobiti m. (i drugo dijete).

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Bitno je da uvedes red u nered i da si sredis noc, sto ovdije na forumu mnogi grijese pa se izlude s dojenjem pogotovo nocnim dugocicaca.

Kad krenu prehlade u jesen bit ces sretna sto jos dojis.
    Recimo da sam sad uvela red. Ali bojim se da li ću ga moći održati. I ukinuli smo noćno dojenje, zaćuđujućom lakoćom.

A kad se samo sjetim da pred tri mjeseca nije jeo baš ništa, na sve je okretao glavu, i nacicavao se po sto puta dnevno... ovo mi sad izgleda predobro da bi bilo stvarno. I zato razmišljam o prekidu jer ponovno vraćanje na taj sistem nacicavanja definitivno bi me odvelo u ludnicu.

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nina, poslušaj svoj instinkt.
    Trenutno također odvajam D-a od cice jer nacicavanje postaje besmisleno - danje i noćno.

Meni je npr. bilo upalilo dijete maknuti s noćne cice, ali kad je završio u bolnici opet se zakačio. Da sam ga ranije makla i s dnevne i noćne, ne bi cicu u tim okolnostima doživljavao kao utjehu, već bi mu bilo dovoljno to što sam s njim i uz njega. Tako sada idemo do kraja i sigurna sam u svoju odluku.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nina ja ti odgovorih i onda mi sve nestane , tako da mi je trebalo dva dana da opet započnem post.
    Bolesti su naravno dobar razlog za povratak u nocno dojenje, medutim tu ne treba biti u strahu da vracas lose navike jer bebe vrlo brzo nauce da je to iznimno da bi se prije ozdravilo. To vrijedi isto za izbijanje zubi, takoder kod bezpelenasa za jedno nocno pisanje i zakljucno uspavljivanje sa dojenjem.
    Drzanje bradavice u ustima po noci je prema mom misljenju teska utopija. Za to predlazem naslanjanje glavice na dojku ili drzanje rucice na dojci. Majke moraju djetetu nekako dati poruku da postivaju dojku, a ne da je na bilo koji nacin maltretiraju jer onda maltretiraju zapravo majku. To se vrlo lijepo postize time da se nakon sto je dijete zaspalo izvadi bradavica djetetu iz usta i na tome treba raditi.

Zato Nina vjerujemda ces i ti bez obzira na lose iskustvo i prema instinktu sto Klia kaze i prema onome sto nosi zivot, sama odrediti u kojim ces uvjetima dozvoliti sisanje pa i nocu . U dojenju je tesko biti pravocrtan. Pravocrtno gledam samo na djetetovo neaktivno drzanje bradavice u ustima citavu noc. To po meni nije utjeha bilo koje vrste nego losa navika, bas poput dude varalice. Nepotrebno i sto je najgore slijepa ulica.

Ivček avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Naše dojenje je završilo nakon 2 godine i 7 mjeseci. Otišao je s tatom na more na 4 dana, došao doma na 2 dana, rekla sam mu da nema mlijeka (iako sam mislila da nema šanse da povjeruje) , ponovno otišao na 5 dana i više nije tražio.
    Par dana prije mora je cicao popodne (što je već bilo jako rijetko, obično samo noću) i došlo mi je da ga fotkam. Sada kada gledam te zadnje slike dojenja idu mi suze i od sreće što smo imali takav prekid i od tuge što je prestalo.

Gledam ga danas u majci addicted... i pomalo mi je žao što s ponosom ne mogu reći: DA, još uvijek doji. Tješi me što su oko mene 3 male bebe frendica i šogorice uspješno započele dojilački staž.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ivček 2 godine i 7 mjeseci je lijepi staž...svaka čast.

Normalno je da za mame dolazi novo vrijeme.

Međutim dolazi i vrijeme kad će se dijete sjetiti da je dojilo, doći će istražiti dojke kod mame, htjet će je staviti u usta i pokušati dojiti.
    Sve je to normalno, a ja ti mogu reći samo da mu to dozvoliš i da se ne brineš zbog toga.
    Žene imaju još jako dugo proizvodnju mlijeka i to se vidi po tome da mogu istisnuti mlijeko iz dojke.
    Ovo pišem jer pretpostavljam da ste nedavno prestali i da ti je to prvo dugodojilačko iskustvo. Ja sam imala nakon sedam i po godina dojenja još godinu i nešto više dana po koju kapljicu mlijeka u dojkama.

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

uh kako mi je žao
    prestao je sam bez moje želje da prestane i sad svaki puta kada je bolestan kao danas plaćem što ne doji jer bih bila mirnija i sigurnija da dobiva sve što treba....

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je i noćno potezanje cice (tipa 2 gutljaja) jednako loša navika kao i samo držanje bradavice u ustima. Ne dojimo već 3. dan, D se noću znatno manje budi, noćas jednom zbog začepljenog nosića, drugi puta jer je bio žedan (tražio vode) i opet pred jutro, kada je mene zvao. Ja došla k njemu u krevet, a on pita kakao. I nakon toga je opet zaspao.
    Dok je sisao budio se i po 10 puta radi nacicavanja isključivo.
    Da treći puta rodim, ovo više ne bih dopustila niti u ludilu, taman prestala dojiti s navršenom jednom godinom.
    Čitavo to noćno ludilo u zadnje je vrijeme mm-a dovelo do

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Cure, mudro zborite
    Nismo prestali, izgleda da ni nećemo, ali trudim se održati stvari pod kontrolom. Noćno dojenje svakih pola sata i urlanje prilikom ispuštanja cice mene je stvarno dovodilo do ludila, a sad kad ga uspavljuje MM stvarno puno bolje spava. I po noći ako se probudi, pije vodu. I što je najbolje, daje mu je MM, a na ja .
    A tih par podoje dnevno ću pokušati zadržati baš zbog bolesti, to mi je trenutačno najjači argument da ne prestanem.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovo vađenje bradavice nakon dojenja uputno je i kod bolesti.

Klia, ako se dijete budi 1 noću oko ponoći( ako je zaspao u 20 sati) ili u tri ako je zaspalo u 23 sata i popije ta dva gutljaja onda je to ok, recimo kod bezpelenaša jer s time u neko doba sam prestane, ali ako nacicava u kontinuitetu svakih pola sata onda je to maltretiranje.

Tu ne govorimo o novoriđenćetu , nego o večoj bebi koja je već u nadohrani. Problem nastupa naravno kod večih beba (druga polovica prve godine života) koje odbijaju drugu hranu i ne izdrže noć bez dodatnih sisanja. Onda fakat steknu lošu naviku nacicavanja.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Ivček prvotno napisa
    Gledam ga danas u majci addicted... i pomalo mi je žao što s ponosom ne mogu reći: DA, još uvijek doji.
    I meni je ovo baš sam jučer slagala njegovu robicu i naiđem na ovu majicu, sa tugom sam je stavilo na samo dno, ne vjerujem da ću mu je opet obući

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

D je izvrsno prihvatio dohranu još od 6 mjeseci, lijepo bi se najeo prije spavanja, a svejedno bi se htio nacicavati noću.
    Da je riječ o novorođenčetu, onda uopće ne bi bilo frke, ali kad veliko dijete (npr. D. koji je sutra dvogodišnjak, koje pri tom mamu tuče nogama i mijesi rukama ) lovi cicu da uhvati 2 gutljaja, onda je to

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Klia jesi li vadila bradavicu iz usta ili si uslijed očaja ostavljala bradavicu u ustima bebi ili si je kozekventno vadila?

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Od novorođenačke dobi on se uspavljivao na cici, kad bi zaspao izbacio bi je. Tako je bilo sve do 2. godine. Nikad nisam spavala i držala bradavicu u njegovim ustima.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Drzanje bradavice u ustima po noci je prema mom misljenju teska utopija. Za to predlazem naslanjanje glavice na dojku ili drzanje rucice na dojci. Majke moraju djetetu nekako dati poruku da postivaju dojku, a ne da je na bilo koji nacin maltretiraju jer onda maltretiraju zapravo majku. To se vrlo lijepo postize time da se nakon sto je dijete zaspalo izvadi bradavica djetetu iz usta i na tome treba raditi.
    Kad sam ovo pročitala dogodio mi se neki klik u glavi Da ja u stvari moram da zahtevam poštovanje prema meni (i mojim bradavicama) a ne samo da čekam kad će prestati nasisavanje i da se nerviram. Nađa je sad skroz lepo počela da jede, ima sve obroke i užine, sisa preko dana koliko hoće i nekako mi se čini da je sad onaj klik da izbacimo nasisavanje (ne i noćno dojenje, jer nemam gde da se sklonim a i MM često radi do kasno uveče pa ne bi mogao uvek da je on uspava).
    Samaritanka da znaš koliko mi puta zadnjih noći prođu ove tvoje reči kroz glavu dok joj po milioniti put vadim bradavicu iz usta.
    Za sada je samo problem beskonačno dugo uspavljivanje jer ona i po 45-60 minuta sisa a u međuvremenu kad god zadrema ja izvučem sisu ali ona se onda razbudi i čini mi se da se sve samo produžava.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vissnja pokusaj kod vađenja bradavice milovati joj obraščiće i tiho joj reci, da je sad pusti, da je mama pored nje i da je čuva i miluj je. Možeš joj staviti i tvoju ruku na glavicu. Umirujiće tiho izgovorene riječi po noći nekada pomažu...Želim cam da uspijete i da se dobro naspavate.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •