Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Vakcinacija

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Vakcinacija

Imam jedno hitno pitanje,

Isa je u 1.god zivota primio sve vakcine koje je i trebao. Ali sa 13.mjeseci su nas bili narucili na sljedecu vakcinaciju, medjutim on je tom periodu(od13.mjeseca do sada-16.mj.) stalno imao neke problemcice. Prvo je to bila cirkumcizija koja se bila malo iskomplikovala. Pa se onda razbolio. Zatim smo isli na hitno odstranjivanje zacepljene zljezdice na usni...
    Uglavnom nije islo. Sad me zanima, dali postoji neki problem da on tu vakcinu primi sada.

Ima li neko slicno iskustvo?

I jos nesto, kod nas su med.sestre u savjetovalistu uzasne. Ja to nisam nikad u zivotu dozivjela.Stalno traze razlog da te napadnu. Recimo, kad smo prosli put isli na vakcinu ja sam imala gripu i nisam htjela da se bezrazloga priblizavam djetetu i MM ga je skinuo za pregled i kad je htio da ga obuce one su se izderale na mene "MAJKA OBUCITE VI DIJETE SRAMOTA JE DA TI NEKO VIDI MUZA KAKO OBLACI DIJETE"
    i td.
    I inace, stalno komentarisu roditeljske podatke iz djecijeg zdravstvenog kartnoa i ismijavaju ih. Ja imama fobiju od odlaska u savjetovaliste. Doktorice su iste. Namrstene, arijec im dukat i ako bilo sta upitas , one se tako izbece i tako se izderu da to izlazi iz svih formi lijepog ponasanja. Samo jedna doktorica i jedna sestra su prijatne i one su bile same prosle i put i bilo je super, ali ko zna sta ce biti ovaj put.Mislim, ionako ti nije lako kad ti djete place i kad si u brizi da li ce djete dobro podnijeti vakcinu i kako ce proteci noc i onda ti jos neko tako neklulturan sjedne na kosti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas je bila slicna situacija sa zadnjom vakcinacijom, kasnili smo skoro 6 mjeseci. Doktorica mi je rekla da je to OK. Problem je doci prije zakazanog termina.

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

thanks

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Izvini, mene nasmijalo ovo sa sestrama...I ono oslovljavanje sa "Majka" (Maajka) :D Ne znam u koji DZ vodiš malca, meni je do sada u Kumrovec-u kod dr. Mire uvijek bilo OK.
    Što se vakcine tiče, mislim da je uredu da je sad primi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •