Pokazuje rezultate 1 do 44 od 44

Tema: trudnoca bez ginekologa

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno trudnoca bez ginekologa

Ja sam, eto imala nekih problema sa svojom ginickom (pisala sam na drugom pdf), i dosla sam do zakljucka da bi meni idealno bilo da uopce ne idem kod ginekologa, da ne vadim briseve niti da ne radim druge pretrage. Naravno, sve to dok se osjecam ok. Jel se netko usudio to (ne)napraviti?

ninni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

pa nisam sigurna da ti je to baš pametna ideja :/

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni bi bilo glupo riskirati. da se nešto desi nikad si ne bi oprostila.

ive avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

A čuj, naše none su tako donosile svoju djecu na ovaj svijet i evo, čovječanstvo se nije zatrlo. Ako imaš skroz zdravu trudnoću, naravno da su sve pretrage u trudnoći zapravo bile 'nepotrebne'. I bez doktora sve će na kraju biti OK. Mislim da se problem javlja jedino ako trudnoća nije skroz uredna. Ipak je medicina puno napravila da se danas rađa puno djece, koja se prije 100 godina zbog raznih zdravstvenih razloga ne bi nikad rodila. Mislim da u ničemu ne treba pretjerivati. Zato što danas postoji UZV, mislim da ga nije potrebno raditi na svakom pregledu ako se trudnica osjeća dobro. Ali isto tako mislim da nije potrebo niti izbjegavati doktore u potpunosti. Ako te strese npr angina ti naravno možeš ostat doma i čekati da prođe samo do sebe. Trajat će duže bez antibiotika, time će biti i bolnije, ali kako tko voli. Ali u tom slučaju odgovaraš samo za svoje zdravlje. A u ovom slučaju, bojim se da odgovaraš i za zdravlje još jednog bića koje još ne može samo donositi takve odluke. Naravno, sama ćeš odlučiti. Samo nemoj donijeti takvu odluku koja će ti ostaviti mogućnost da ako se nešto, ne daj bože, loše dogodi da kriviš sebe jer nisi poduzela sve što je bilo u tvojoj moći! Pusa!

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kuma mojih roditelja je sjećam se prije nekih 15-tak godina rodila zdrave blizance a da nikad nije otišla kod ginekologa kroz cijelu trudnoću. Isto se nešto zamjerila s njim i odlučila više ne ići.

Ja si isto nekad mislim zašto bi se svaki mjesec moralo ići ginekologu, tlak si možeš sam mjeriti, bjelančevine u urinu isto, kontrolirati težinu, bez ultrazvuka se može. Jedino pratiti veličinu rasta maternice i otkucaje čedinjeg srca.

Pitam se i što bi bilo da mi ginekolog sad kaže da beba ne raste tempom kojim bi trebala ili da ima neke druge anomalije? Bih li pobacila? Naravno da ne bi, već bih se onda žderala još sljedećih nekoliko mjeseci dok ne rodim.

Ja bih otišla na eventualno nekoliko pregleda: na početku trudnoće, na sredini i možda par puta pred kraj ali se ipak ne bih usudila baš niti jednom ne otići jer svako razdoblje trudnoće nosi eventualno neke rizike(vanmaterična trudnoća, otvorenost prije 28 tjedna, slab prirast bebe od 7. mj. na dalje). Osim ako se ti savršeno ne osjećaš i znaš sama procijeniti dali je sve u redu.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

e, sad ja imam priču iz bolnice.
    samnom u sobi je bila žena koja je rodila peto dijete.nije tijekom trudnoće uopće išla kod ginekologa. dijete joj se rodilo s malom kilažom, a onda je dobilo i jaku žuticu. morali su djetetu i transfuziju krvi raditi.
    pedijatar joj je prilikom otpusta iz bolnice rekao da mora dijete obavezno na kontrolu dovest jer je jako bolesno. usput joj je pripomenuo da će joj, ako opet ovako iznosi trudnoću, zvati socijalnu službu.
    mislim da su žene obavezne, radi dobrobiti djeteta, obaviti tih par pregleda tijekom trudnoće.
    ja se drukčije ne bih usudila

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ljepo si nađi drugog ginića, i obavi sve potrebne kontrole. Ovako se samo možeš gristi ako nešto propustiš napravit, a bolje spriječit nego lječit.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja se isto ne bih usudila ne otići kod doktora barem na one najosnovnije pretrage.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivancica prvotno napisa
    Pitam se i što bi bilo da mi ginekolog sad kaže da beba ne raste tempom kojim bi trebala ili da ima neke druge anomalije? Bih li pobacila? Naravno da ne bi, već bih se onda žderala još sljedećih nekoliko mjeseci dok ne rodim.
    Isto tako i ja mislim. Pa niti jedan test nije 100% siguran. A sta da pobacim, pa se poslije ustanovi da je s bebom u biti bilo sve u redu?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cuj lunas ja imam ginica kod kojeg se trudnicke kontrole svode na mjerenje tezine i tlaka, kontrolu urina i razgovor s doktorom. uvz po potrebi. ako neces mozes odbiti. ja sam u 3. trudnoci imala jedan sa 16 tjedana i jedan na samom kraju koji je trajao upravo toliko da se vidi jel beba glavom dolje.
    on mi je napravio jos i briseve ali samo zato jer sam zeljela u kadu. inace ne bi. i nema nikakvih vaginalnih pregleda osim ako dodjes u skroz ranoj trudnoci i eventualno pred kraj.
    hocu reci, da nisam te briseve radila i isla po rezultate, stvarno bi se jaaako rijetko druzila s doktorom. razmisli, i napravi onako kako ces se ti najbolje osjecati.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i pogledaj mi sig

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Svaka cast! jel to negdje izvan lijepe nase?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj ninochka prvotno napisa
    meni bi bilo glupo riskirati. da se nešto desi nikad si ne bi oprostila.
    potpisujem!

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ne moras visiti svaka tri tjedna kod doktora, ici svaki put na uzv po sat vremena, i uz to jos i pregled (kao sto neke cure rade, po onom sto citam po forumu), i ja msilim da je to pretjerano, ali neki povremeni pregledi su ipak potrebni. A ako ides rjede mozes otici i kod privatnika, po tvom izboru, ako vec prije nisi isla zbog toga sto je to ipak veci trosak.

testove (double, triple, amniocenteza) nisi obavezna raditi, ja sam odbila triple test. A na kontrolu ides ne samo da vidis ima li beba neke anomalije, nego da se vidi je li s tobom sve u redu, jesi li otvorena, kako je polozena beba i slicno. Mozes se ti dobro osjecat, a da ipak nesto ne stima.

ako se beba ne razvija dovoljno dobro, neces ici odmah na pobacaj, nego ce ti reci da mao usporis, vise mirujes i slicno.
    mojoj sestri je beba slabo napredovala, a ona sama je bila velika ko da ce rodit najmanje dvojke, ako ne i trojke, tako da ti izvana ne mozes znati napreduje li beba normalno ili ne.

ne treba pretjerivati s pregledima, ali neki minimum ipak treba obaviti.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ne znam, ja se to ne bi usudila, zbog bebe, ne zbog sebe.
    Iako ne volim ginekologe i kad nisam trudna ne idem uopče (znam da bi trebala, ali eto), jedva čekam svaki slijedeči pregled jer mi je to potvrda da je sve ok. I obožavam vidjeti svoju bebicu na uzv (radi mi 3 uzv-a tijekom trudnoće, a naručuje me svakih 5 tjedana.)

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja se ne bih usudila. Kao prvo, vukla sam nekoliko vrsta bakterija (između ostalog i klamidiju), ne znam ni sama koliko vremena (srećom prije trudnoće). Da nisam išla na bris, ne bih ni saznala, jer nisam imala nikakvih tegoba, a urin je uvijek bio sterilan.
    Sad u trudnoći, da nisam išla na pregled, ne bih ni znala da sam se počela otvarati, i tko zna što bi bilo, jer bih ja i dalje bila fizički jako aktivna jer sam se super osjećala.
    Ne ići na preglede u trudnoći mi se čini previše riskantno. Možda na kraju bude sve u redu, ali što ako se desi nešto što se redovnim pregledima moglo spriječiti?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lunas prvotno napisa
    Svaka cast! jel to negdje izvan lijepe nase?
    ne, to je u lijepoj nasoj, samo ti nije usput.

ali, postoji. ja nisam ni znala koliko inace doktori cackaju dok to nisam ovdje procitala.

Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

istina je da su tako radjale nase bake, ali je isto tako istina da su nase bake radjale po desetero djece, da bi na kraju od njih prezivjelo cetvero-petero. ne znam koliko ti je to pametno. ako razmisljas o tome samo zbog problema s ginekologom, uvijek mozes otici kod drugog. naravno da ne moras trcati svaka tri tjedna na pregled, ali neke osnovne pretrage moras napraviti. sto ako si rh negativna, na primjer, a to ni ne znas? sto ako imas neku bakteriju koja ne izaziva nikakve simptome, ali moze dovesti do spontatnog ili uzrokovati anomalije kod djeteta? vecina komplikacija u trudnoci danas se sasvim lako rjesava, pod uvjetom da se otkrije na vrijeme. zanemarivati vlastito zdravlje je jedna stvar, i ja spadam medju one koji ne idu kod doktora dok nisu doslovce na samrti, ali kockati se sa zivotom svog djeteta - to nikad ne bi.

lidac2004

Početno

Citiraj Cookie prvotno napisa
    istina je da su tako radjale nase bake, ali je isto tako istina da su nase bake radjale po desetero djece, da bi na kraju od njih prezivjelo cetvero-petero. ne znam koliko ti je to pametno. ako razmisljas o tome samo zbog problema s ginekologom, uvijek mozes otici kod drugog. naravno da ne moras trcati svaka tri tjedna na pregled, ali neke osnovne pretrage moras napraviti. sto ako si rh negativna, na primjer, a to ni ne znas? sto ako imas neku bakteriju koja ne izaziva nikakve simptome, ali moze dovesti do spontatnog ili uzrokovati anomalije kod djeteta? vecina komplikacija u trudnoci danas se sasvim lako rjesava, pod uvjetom da se otkrije na vrijeme. zanemarivati vlastito zdravlje je jedna stvar, i ja spadam medju one koji ne idu kod doktora dok nisu doslovce na samrti, ali kockati se sa zivotom svog djeteta - to nikad ne bi.
    cookie je rekla sve sto sam i ja mislila reci, mogu ju samo potpisati.
    ja se to ne bi usudila, a ko voli- nek izvoli.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ako se bilo što iskomplicira, doktori će htjeti znati što je bilo prije. Osim toga, ograđivat će se da si sama kriva.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

razgovarala sam s neonatolozima i oni kažu da se najveći broj komplikacija ( vezanih uz dijete ) javlja uglavnom kod nekontroliranih trudnoća , pa ako si spremna preuzeti odgovornost , ja nisam bila !

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja se također ne bih usudila.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

[quote="Cookie"]sto ako si rh negativna, na primjer, a to ni ne znas?/quote]
    Ovo mi je druga trudnoca, tako da znam da sam A+. I zeljezo sam nedavno,prije trudnoce vadila. Blago sam anemicna.
    Sto se tice raznoraznih infekcija, vaginalnim pregledom se one samo pospjesuju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To se desava kad ne pregledavam! Trebalo je glasiti ovako:
    sto ako si rh negativna, na primjer, a to ni ne znas?
    Ovo mi je druga trudnoca, tako da znam da sam A+. I zeljezo sam nedavno,prije trudnoce vadila. Blago sam anemicna.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja cu samo reci da se uopce ne cudim curama koje imaju averziju od precestih pregleda, a narocito vaginalnih jer ih i ja ne volim, a takodjer kod nas se za moj pojam stvarno malo pretjerano pregledava.

na zapadu ima puno manje ili takoreci i nema vaginalnih pregleda, takodjer ultrazvuk se radi kad je nuzno, a ne kao kod nas rutinski pri svakom pregledu. takodjer se trudnice precesto stavljaju na mirovanje koje se zna da iz sto drugih razloga moze biti stetno, te se cesto prepisuju ljekovi koji mogu imati stetne poslijedice na bebu, poput normabela, takodjer gotovo rutinski.

ja sam osobno prvu trudnocu negdje do pred kraj vodila u skotskoj i nisam imala niti jedan vaginalni pregled. doduse imala sam nesto detaljnije krvne pretrage i testiranja nego sto se kod nas rade, a na svakom pregledu me se prvo pitalo kako se psihicki osjecam (to me ovdje nitko, pa ni na samom porodu, nije pitao ).

recimo u svedskoj 50% zena napravi samo jedan ultrazuk tijekom cijele trudnoce, a prosjek je 2 puta. uostalom ima link ovje na rodama, zanimljiv tekst:
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=148&Show=525

mislim da se kod nas jako malo vaznosti pridaje psihickom stanju trudnica i da se ne gleda na stvari dugorocno.
    nekome se moze ciniti da vani previse opusteno gledaju na trudnocu, ali da je tome tako onda bi oni imali veci postotak pobacaja i mrtvorodjencadi ili smrtnosti rodilja, a koliko znam nemaju, mislim da je cak kod nas malo veci.

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Lunas to je tvoj rizik. Prije par godina je jedna učiteljica iz okolice odlučila učiniti isto. Na kraju je ishod bio tragičan za nju i dijete, umrli oboje na porodu. Koliko se sjećam bilo je to na SD, poslije je provedena istraga i ispalo je da žena uopće nije kontrolirala trudnoću.

Datum pristupanja
    Apr 2004
    174

Početno

Ja sam radila samo jedan bris na početku trudnoće i to je bilo sve od briseva. Svi pregledi su bili dosta kratki. Slažem se s curama koje ti savjetuju da promjeniš ginića.

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja sam nosila mrtvo dijete, pretpostavlja se od 1 do 5 dana, dobro sam se osjećala i ništa nije dalo naslutiti da nešto nije u redu. Da nisam otišla na redovn pregled, vjerojatno bi dobila sepsu i umrla.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure, stvarno ste me iznenadile, nisam ocekivala tako puno odgovora. Hvala svima. Ja bih se isto bolje osjecala kad bih odlazila na preglede kod nekog normalnog ginekologa. Ali svejedno ne bih da mi radi nepotrebne preglede. Da mi je prva trudnoca zavrsila normalno mozda bih se i usudila ne ici na preglede (3 tjedna nakon termina neuspjela indukcija, hitni CR, makrosomija, disproporcija cephalopelvina). A ovako, zakljucila sam da bih bila mirnija da idem na kontrole. U biti me je ta ginicka toliko psihicki demoralizirala, da mi je muka. A i sto drugih stvari. U prvoj trudnoci sam se osjecala sasvim ok. A sada sam kao u nekoj ludoj depresiji, preispitujem svoj zivot, bacam se u bed za bezveze. I cijelo vrijeme sam u strahu da se nesto bebi ne desi.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Vodenjak prvotno napisa
    Ja sam nosila mrtvo dijete, pretpostavlja se od 1 do 5 dana, dobro sam se osjećala i ništa nije dalo naslutiti da nešto nije u redu. Da nisam otišla na redovn pregled, vjerojatno bi dobila sepsu i umrla.
    Vodenjak

Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj lunas prvotno napisa
    u nacelu se slazem. idealno bi bilo sve briseve, papu i ostalo obaviti prije trudnoce tako da se u samoj trudnoci ne mora puno prckati tamo dolje, ali eto, ne planiramo svi ostati trudni , a cujem da ni socijalci nisu bas presretni kad trazis uputnice zato jer planiras trudnocu. meni je recimo cervikalni bris pokazao mikoplazmu koja moze biti dosta opasna po bebu i mora se lijeciti, a ne izaziva nikakve simptome i ja sam se osjecala super. isto je bilo i s urinokulturom, koja je otkrila e. coli. da nisam isla doktoru i da se zbog mog nemara nesto dogodilo mojoj bebici, ne bi si oprostila do kraja zivota.

ponavljam da ne moras trcati stalno kod doktora, ali neke osnovne pretrage bi morala napraviti. mozda bi ti najbolje rjesenje bilo vodjenje trudnoce kod privatnika. oni su obicno spremniji na suradnju od socijalaca i postuju tvoje zelje. u konacnici je izbor tvoj, pa kako hoces!

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Izaberi si doca po preporuci, obratimu se i objasni što si sve prošla i s kojim strahovima se susrećeš - ako pokaže razumijevanje i ako ocijeniš da ti odgovara (to ćeš sigurno znati) nastavi pratiti tamo trudnoću i sigurna sam da ćeš se smiriti i uživati u svojoj bebici. Želim ti puno zdravlja i sretnih trenutaka s tvojom bebicom

Mini me

Početno

Preglede svakako obavi,zlu ne trebalo! Podršku i savjete svakako potrži i na ovom forumu,cure su iskusne i uvijek spremne pomoći.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Epilog: 15-ak dana nakon upucene prituzbe kontrolorima lijecnickog povjerenstva, bili su kod doticne doktorice, obavili uvid u karton ... uglavnom rekli su mi da je dogovoreno sa dotoricom da mogu doci na kontrolu i da mi nece raditi nista sto ja ne zelim. Rekli su mi i da sam bila totalno u pravu, da ona mora postivati mene kao pacijenta, da imam pravo odbiti pregled itd... :D

Victory is mine!!!

Ne trebam putovati na preglede!

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ja sam duz svoje (prve i zasad jedine) trudnoce isla jednom mjesecno na pregled i svakog puta(mozda smo 1-2x propustili)smo radili ultrazvuk.Imala sam osjecaj da je to skroz nepotrebno(jedanput na pocetku trudnoce i pred kraj bi po meni bilo okei)no tada nisam bila toliko informirana o trudnoci,koliko sam sada..

za iducu trudnocu cu svakako minimalizirati uzv kao i vaginalne preglede.
    a i nece mi biti problem se prosetati do ginekologice(dr. Gregov) koja mi je doista bila prekrasna pratnja i uvijek smo si lijepo popricale i imala sam sveudilj osjecaj da zena doista razumije.

zelim ti lunas mnogo srece u pronalazenju kvalitetne ginekologinje i sto blazeniju trudnocu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naravno da ponovo nije rjeseno. Danas sam zvala da se narucim, kad ono Dr. kaze da je predala zahtjev za raskid ugovora...sta ja znam sta...uglavnom da me ona vise ne zeli za pacijenticu i da me nece primiti na pregled.
    Koje ste vi sretnice sto zivite u Zagrebu! Imate ginekologa kao u prici, i mozete se saltati od jednog do drugog bez problema. Ja za mijenjati ginekologa moram putovati 40 km.
    Zvala sam poslije toga njezine nadlezne da vidim da li ima pravo ne primiti me na pregled dok joj se ne odobri taj njen zahtjev. I naravno, mora me primiti.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne razumijem kakav je to zahtjev doktorica predala?
    ti ako zelis promijeniti doktora, trebas samo otici drugom doktoru i upisati se kod njega. prebacivanje kartona i ostatak papirologije obavlja hzzo.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dok to ne rijesis procitaj OVO

ive avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I mislila sam da bi se ovako nešto moglo dogoditi, samo sam se nadala da ipak neće. Previše su oni (većina doktora) puni sebe da bi samo tako progutali knedlu i primili te sa smješkom. A mislila sam si, ako te i uzme ponovo na pregled kako će to izgledati? Ja više ne bih imala povjerenja u nju. Samo bih čekala da mi se zainati. Vjerujem da ti nije lako toliko putovati na svaki pregled. Sad vidim da smo mi u većim gradovima prilično privilegirani. Baš mi je žao... ali ja bih vjerovatno s njom nastavila ratovati. Vrlo vjerovatno bih joj ponovo zvala komisiju, a čini mi se da bi i u novinama brzo završila. A sebi bih za to vrijeme našla neku normalnu doktoricu koja časno nosi tu titulu, pa makar radi toga morala i putovati.

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    ti ako zelis promijeniti doktora, trebas samo otici drugom doktoru i upisati se kod njega. prebacivanje kartona i ostatak papirologije obavlja hzzo.
    I doktor može prekinuti da tako kažemo suradnju s pacijentom, odnosno raskidanje odnosa, isto kao i pacijent. Eto ja baš neki dan se prijavila kod soc. ginića, sestra mi tamo dala papir koji moram popuniti i odnijeti na HZZO da mi ga ovjere, pa 1 kopiju vratiti njima u ordinaciju. Prebacivanje kartona radiš također sam, osim ako nikad nisi prije išao kod soc. gin. kao npr. ja. A na tome gore spomenutom papiru moraš zaokružiti razlog promjene doktora (jedna od solucija je i da doc s tobom prekida suradnju.)

Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

hm, i ti nakon takvog tretmana doista zelis jos uvijek biti njen pacjent? razumijem da ti nije lako prelaziti toliku udaljenost radi pregleda, ali s druge strane nije to toliko cesto, jednom mjesecno, pa bi se mozda i dalo izdrzati... ti sigurno znas najbolje, ali doticna doktorica te nakon svih ovih peripetija vjerojatno opako ima na piku i nastojala bi ti zagorcati zivot na sve moguce nacine, a to ti doista ne treba. nije li bolje putovati na pregled nego da ti svaki pregled bude nova trauma? razmisli. sad definitivno nece biti nimalo njezna, a ne vjerujem ni da ce bas strpljivo odgovarati na tvoja pitanja... sto ce ti takav ginekolog?

lidac2004

Početno

hm, i ti nakon takvog tretmana doista zelis jos uvijek biti njen pacjent? razumijem da ti nije lako prelaziti toliku udaljenost radi pregleda, ali s druge strane nije to toliko cesto, jednom mjesecno, pa bi se mozda i dalo izdrzati... ti sigurno znas najbolje, ali doticna doktorica te nakon svih ovih peripetija vjerojatno opako ima na piku i nastojala bi ti zagorcati zivot na sve moguce nacine, a to ti doista ne treba. nije li bolje putovati na pregled nego da ti svaki pregled bude nova trauma? razmisli. sad definitivno nece biti nimalo njezna, a ne vjerujem ni da ce bas strpljivo odgovarati na tvoja pitanja... sto ce ti takav ginekolog?
    slazem se sa ovim.
    nije mi jasno da i dalje, nakon svega, ti zelis da te ona pregledava tokom trudnoce.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zahtjev da ja ne budem vise njezina pacijentica

Naravno da znam to. Ali ja ne zelim drugog ginekologa. Odnosno, voljela bih drugog ginekologa, ali je ona jedina u mom gradu. Ako se zelim prebaciti kod drugog ginica, trebam putovati 40 km, sto mi se ni najmanje ne svidja.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo da vam ispricam nastavak. Neki dan sam osobno razgovarala sa doktorima koji su u lijecnickom povjerenstvu i koji odlucuju o takvim zahtjevima (prituzbe i slicno). Rekli su mi da je i ta ginicka bila kod njih isti dan i da je izgleda nasla i odvjetnika. Medjutim, rekli su joj da me mora pregledati i da sam ja u potpunosti u pravu. Jos su mi stosta podilazili. Rekli su da ce ona dobiti opomenu i da ce joj naravno odbiti njezin zahtjev. Pretpostavljam da su me farbali, ali sta je je , uspjela sam ici na pregled, i to isti dan. Doktorica je bila super njezna i fina, kao nikad do sada. Obicno bih krvarila nakon njenih prckarija, ali ovaj put nista. Pitala me koji pregled zelim, a ja joj kazem da ne zelim vaginalni pregled s prstima. Sa spekulom moze, jer ce mi ionako uzimati briseve. E, da, jos sam joj rekla da uzme najmanju velicinu spekuluma. Nije joj bilo po volji, rekla je da se mozda nece vidjeti s najmanjim, ali me poslusala. (Inace, svi ginekolozi uzimaju najveci po defaltu, pa zato zna boljeti). I nije me boljelo ovaj put!
    Uglavnom, ja sam zadovoljna. Nemam povjerenja u nju, ali ionako nemam povjerenja u skoro nijednog doktora.
    Prije odlaska kod nje na pregled, razmisljala sam da li sve to skupa ima smisla, i nisam bila sigurna da li mogu izdrzati taj pregled, i koliko ce mi biti neugodno. Zato se nisam skinula odmah, nego sam usla obucena. Otisla sam se skinuti tek nakon uvodnog razgovora, kad je rekla da mi nece napraviti vaginalni pregled. Opcenito mi je zvucala malo preplaseno, i osjecala sam se da ja imam kontrolu.
    Bila sam poslije toga kod jednog privatnika, koji mi je bio jos 100 puta gori od nje.
    Žakljucno - ici cu kod nje na redovite preglede, i jos koji put kod privatnika.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •