Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: želja za bebom

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno želja za bebom

ja se prvi put javljam. Često pročitam neke teme o pokušajima, uspjesima i neuspjesima trudnoće. Ja i moj suprug već oko 8 mj. pokušavamo dobiti bebu ali ništa. Bila sam na 2 folikulometrije i ništa. Sad ću i na treću. Što se tiče mog zdravlja i njegovog sve je normalno i imam odličnu ovulaciju, redovit menstrualni ciklus. odnose imamo kas nam dr. to odredi pa opet ništa i pitam se u čemu je onda problem????
    Ako netko od vas ima slična iskustva.... pišite. Hvala.

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Na pdf si potpomognute, gdje većina nas ide na MPO...možda da odeš na Prije začeća...u svakom slučaju sretno da što prije ostaneš T

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Re: želja za bebom

Citiraj s prvotno napisa
    ja se prvi put javljam. Često pročitam neke teme o pokušajima, uspjesima i neuspjesima trudnoće. Ja i moj suprug već oko 8 mj. pokušavamo dobiti bebu ali ništa. Bila sam na 2 folikulometrije i ništa. Sad ću i na treću. Što se tiče mog zdravlja i njegovog sve je normalno i imam odličnu ovulaciju, redovit menstrualni ciklus. odnose imamo kas nam dr. to odredi pa opet ništa i pitam se u čemu je onda problem????
    Jel TM radio spermiogram?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

da učinio je spermiogram i sve je normalno. Strepila sam zbog iščekivanja njegovog rezultata. Moji nalazi su svi ok. Imali smo ciljane odnose i opet ništa. Uh!!
    Danas idem ponovno na folikulometriju, po treći put, pa da vidimo što sad slijedi.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Draga s, mislim da je pametno da na neko vrijeme zaboraviš RODU i moguće probleme oko začeća i potrudiš se biti malo opuštenija i bebica će doći.

Po mom mišljenju malo je prerano za ovaj PDF. Ovdje samo skupljaš informacije koje ti možda neće trebati, dobar savjet ti je dat da odeš na PDF prije začeća. Moj savjet da se probaš opustiti.

Skoro 50% mojih prijateljica zatrudnijelo je nakon skoro godinu dana pokušavanja. Evo sada se jedna spremala za pretrage, kad ono bebica nakon 14 mjeseci pokušavanja.

Dijete je dar Božji, a ponekad jednostavno moramo čekati da nas dođe red na taj blagoslov. Samo da što prije sve žene dođu na red.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj s prvotno napisa
    da učinio je spermiogram i sve je normalno. Strepila sam zbog iščekivanja njegovog rezultata. Moji nalazi su svi ok. Imali smo ciljane odnose i opet ništa. Uh!!
    Danas idem ponovno na folikulometriju, po treći put, pa da vidimo što sad slijedi.
    Šta si točno napravila od nalaza, kod žene je to puno opsežnije nego kod muškarca - jesi li vadila hormone, radila prohodnost jajovoda? Koliko ti je godina? Za žene ispod 35 normalno je pokušavati godinu dana, onda se treba javiti liječniku. Ako, ne daj Bože, prođe tih godinu dana, a od bebe ništa, onda bi se trebala javiti baš nekom stručnjaku za potpomognutu oplodnju, nadam se da ih ima u tvom gradu - odakle si? Za žene preko 35 taj je rok 6 mjeseci. Godine muškarca su relativno nebitne. Inače, zašto se embrij ne implantira je jedno tako teško pitanje, tako da ne mora biti neki problem ako vam dosad nije uspjelo, za oplodnju se mora poklopit dosta toga,a za implantaciju oplođenog embrija još više toga. Sretno, i da se čim prije poklope stvari!

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno Re: želja za bebom

Citiraj s prvotno napisa
    Možda je prerano za ovaj PDF ali možda i nije.Ja sam od početka kada nam nije uspijevalo da zanesem imala osjećaj da nešto ne štima tako da sam na kraju i pogodila,otiđi razgovarati sa nekim gin koji te neće otkačiti na prvu i ako te otkači otiđi kod drugog dok ne smiriš glavu i osječaje.Želim ti da što prije uspiješ u

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

slušaj našu inu, još napravi prohodnost jajovoda i barem osnovne hormone LH,FSH,TSH,PRL, ako je sve OK opusti se i uživaj barem još nekoliko mjeseci, ako nije OK otiđite barem na konzultacije nekom MPO-ovcu. Sretno!!!!

Lambi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

želim ti trudnoću što prije,mislim da 8 mj i nije neki razlog za paniku ,cure su ti ostalo već sve rekle,
    sretno

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj sjetna35 prvotno napisa
    slušaj našu inu, još napravi prohodnost jajovoda i barem osnovne hormone LH,FSH,TSH,PRL, ako je sve OK opusti se i uživaj barem još nekoliko mjeseci, ako nije OK otiđite barem na konzultacije nekom MPO-ovcu. Sretno!!!!
    Ovo potpisujem.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

mnogo potpore je od vas drage, hvala.
    imam za mj. dana 32 g. a mm 33g. Vjerojatno i jesam previše opterećena s ovime jer zaista želimo dijete a moja želja je da i ne govorim. Oko mene sve postaju trudne, čujem lijepe vijesti od prijateljica, rodica, poznanstava .... a ja?
    S hormonima nikad nisam imala problema a nisam dobro upućena u ove kratice što ih pišete. Tražila sam tu stranicu gdje sve piše ali nisam našla.
    Dok sam radila folikulometriju onda sam provjeravala estradiol, da li ovulacija ili ne.
    Na 1. folikulometriji kasnila mi je menstruacija 9 dana, koristila sam od 20dc utrogestan 100 3/1. Po njegovom mišljenju je da sam bila trudna ali je došlo do spontanog (joj što mi je ružno čuti ovu riječ a i samam pomisao da se to možda i meni dogodilo,).
    Kod 2. folikulometrije 11.dc folikul mi je bio oko 17-18mm i dobila sam injekciju u guzu rano ujutro. Tog istog dana prsnuo mi je folikul oko 14 i 30 sati, e a kaže dr. da trebamo taj dan imati 2 puta odnos, mi smo ga imali samo jednom. Nažalost. Mm radi do oko 16 sati. Morala sam ga skoro i napasti odmah nakon posla: hej, ajmo dragi na posao. Trebali smo imati odnos još i sutradan, no i od toga ništa, nešto je skroz nezgodno iskrsnulo, tako da mi je menstruacija došla normalno nakon 28 dana i to dana 08.08.08 na dan otvorenja ljetnih OI. Kažu da je to neki sretan broj bla, bla, e nama nije.
    Sad ćemo ovo ponoviti. 18.08. je idući pregled, bit će 11. dc.
    Drage cure hvala na potpori. Otišla sam na ove stranice da vidim i čujem da nisam baš jedina s nekakvim problemima, jer se čovik uvik pita: Zašto baš meni?
    Pitanje je bilo odakle sam, nisam napisala u profilu, jer sam malo smotana , iz Zadra sam i kod jako dobrog i ljubaznog doktora.
    Pokušat ću drage moje ne mislit puno o ovom problemčiću. A to za planiranje bebe je točno oko godinu dana, tako mi je reka i moj dr. a i još jedan stručnjak koji je odgovoran za slučajeve s komplikacijama začeća. Bio je u posjetu u Zadru i igrom slučaja posjetio je ordinaciju mog dr. i mene pregledao, te na temelju mojih i muževih nalaza ne vidi problem, te da je sve u redu.
    A dobro dragi moji, bit ćemo strpljivi kao što kaže i moj dr. a i mnogi drugi, mada je to teeeešškooo!!!
    Lip pozdrav svima i HVALA!!

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

draga moja,

imam isti problem , međutim ja imam 38 godina , pokušavamo već 7 mjeseci i ništa.
    Nalazi također svi ok. Kada prođe ljeto idemo kod ginića pa da vidimo što i kako ide dalje. Jako sam nervozna i bojim se, ali nedam se. Ipak se nadam da će sve ići svojim tokom i prirodno prije jeseni.
    Vidiš kak to ide. Prije par godina bilo nam je važno riješiti stambeno pitanje , vozni park i ostale "važne stvari".
    Kada to riješiš , vidiš da to zapravo uopće nije važno.
    Nadam se najboljem i molim Boga da nas diječji plač usreći čim prije.
    Sretno!

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

s

Pročitaj brošuru od Rode. Super je.
    Puno ćeš toga saznati od tamo.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

hoću , hvala ti

thaia28 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj ZLATKA prvotno napisa
    Prije par godina bilo nam je važno riješiti stambeno pitanje , vozni park i ostale "važne stvari".
    Kada to riješiš , vidiš da to zapravo uopće nije važno.
    eh, kako mi je ovo poznato...
    želim ti da ti dođe maleni bebek čim prije, a u međuvremenu za sva pitanja imaš nas ovdje

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

HVALA TI DRAGA NA LIJEPIM ŽELJAMA.
    NADAM SE DA SE TEBI TVOJE VEĆ DOGODILO.

kik@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Draga skazes 08.08.08 sretan dan al vama nije,nemoj tako...
    ja sam dobila mengu 18.05 i kaze meni ginic vau super to ti je sveti dan jer papa je roden 18.05 a ja si mislim mozda al meni nije ni sveti ni sretan (bio bi da nisam dobila meng)..e a danas je i meni i sveti i sretan jer se od toga dana racuna moja trudnoca,SRETNO

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

hello cure,
    danas sam bila kod dr. na folikulometriji i ustanovio da mi je folikul 18mm a vidi na UZV da je bila ovulacija pa mu baš i nije sve jasno kako je nezreo folikul a bila je ovulacija. Joj, nije ni meni baš sve jasno.
    Kik@ hvala ti na potpori, sva sam se naježila kad sam pročitala tvoj tekst, zaista dirljivo.
    Sutra idem vadit hormone štitnjače i estradiol da vidi da li je stvarno bila ovulacija ili ne.
    Pozdrav i čujemo se.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •