Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Registracija djece "sportaša"

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Registracija djece "sportaša"

Ne znam gdje ovo svrstati (a bome ni naslov mi nije neki) pa neka moderatori stave gdje misle da treba.
    Zanima me jedna stvar.
    Svena smo odlučili upisati na gimnastiku i danas je bio na prvom treningu. Nismo još ni članarinu platili a sa trenerom sam razgovarala samo telefonski.
    MM ga je vodio na trening, pa kako to obično biva, nije se raspitao kako spada. Ustvari nije ništa ni pitao, to ostavlja meni
    Uglavnom, došao je doma sa uplatnicom i zahtjevom za registraciju gimnastičara u zagrebački gimnastički savez (a traže i dvije fotke djeteta):/
    Meni je to malo too much. Mislim, dijete je bilo na jednom treningu, ni samo još ne zna hoće li se uopće time baviti a oni već hop registracija.
    Mislim, zar ne može trenirati bez toga?!
    A sjetila sam se i da od frendice klinac koji je počeo trenirati nogomet, prije prvog treninga je već morao imati opremu (koju su btw platili 800 kn :shock: ), člansku iskaznicu i obaviti fotografiranje sa ekipom.
    Zar je to tako u svim sportovima?
    Jeli to neki novi zakon/odredba/štoveć da bi se dijete bavilo sportom?
    Fakat ne kužim.
    Trenirala sam kao klinka i gimnastiku, i plivanje i stolni tenis pa su se registrirala samo ona djeca koja su bila neko duže vrijeme u klubu i izrazila želju za natjecanjima. Registracija nije bila uvijet za bavljenje sportom već za natjecanja.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u nasem klubu (hokej na ledu) je prvi mjesec dolazak besplatan i bez clanstva, ali nakon tog se trebaju uclaniti u klub, dobiti iskaznicu, roditelji dolaziti na skupstine kluba.
    mislim da klubove na to obavezuje zakon, vjerojatno isti onaj zakon o udrugama (ili neki jako slican) koji nas obavezuje da vodimo registar svojih clanova i clanica.

svake godine trebaju obaviti i sportski pregled

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, moraju biti registrirani ali i na judu i na badmintonu je to doslo na red nakon nekoliko mjeseci treninga.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Re: Registracija djece "sportaša"

Citiraj Brunda prvotno napisa
    Ne znam gdje ovo svrstati (a bome ni naslov mi nije neki) pa neka moderatori stave gdje misle da treba.
    Zanima me jedna stvar.
    Svena smo odlučili upisati na gimnastiku i danas je bio na prvom treningu. Nismo još ni članarinu platili a sa trenerom sam razgovarala samo telefonski.
    MM ga je vodio na trening, pa kako to obično biva, nije se raspitao kako spada. Ustvari nije ništa ni pitao, to ostavlja meni
    Uglavnom, došao je doma sa uplatnicom i zahtjevom za registraciju gimnastičara u zagrebački gimnastički savez (a traže i dvije fotke djeteta):/
    Meni je to malo too much. Mislim, dijete je bilo na jednom treningu, ni samo još ne zna hoće li se uopće time baviti a oni već hop registracija.
    Mislim, zar ne može trenirati bez toga?!
    A sjetila sam se i da od frendice klinac koji je počeo trenirati nogomet, prije prvog treninga je već morao imati opremu (koju su btw platili 800 kn :shock: ), člansku iskaznicu i obaviti fotografiranje sa ekipom.
    Zar je to tako u svim sportovima?
    Jeli to neki novi zakon/odredba/štoveć da bi se dijete bavilo sportom?
    Fakat ne kužim.
    Trenirala sam kao klinka i gimnastiku, i plivanje i stolni tenis pa su se registrirala samo ona djeca koja su bila neko duže vrijeme u klubu i izrazila želju za natjecanjima. Registracija nije bila uvijet za bavljenje sportom već za natjecanja.
    I mi smo nedavno prosli slicnu proceduru s oba sina. I nismo platili clanarinu, jer oni ce doma poslati uplatnice tek nakon probnog perioda. Ja sam HTJELA platiti i clanarinu, ali je trener rekao - nee, nek oni prvo malo vide da li ce to ici i kako im se svidja...

S druge strane, ostavljaju i treneri sebi mjesta (nedajbog, ako se koje dijete ne uklopi - a takvih ima) da mogu prije uzimanja love reci roditeljima da smatraju kako taj sport i nije za njihovo dijete...

Uplatnice ce poslati doma, postom. Naknadnol

Dobro je da se djeca moraju registrirati. Zamisli da se nedajbog dogodi kakvo zlo, a to je moguce... Dovoljno je da krivo stane i ugane glezanj (a to se moze i na igralistu). Klub mora zastititi i djecu i sebe. Ako je dijete registrirano, onda je i osigurano. Ne znam iz prve ruke, jer i ja prepustam muzu da vodi decke na trening. Raspitat cemo se dodatno... Nisam pitala takve stvari jer ne ocekujem a priori da se dogodi neko zlo, vec samo dobro.

Dali smo za sada popunjene zahtjeve za registraciju i slike, pa cemo vidjeti. Clanarina se placa mjesec za mjesec, tj. MOZETE odustati ako bude preveliko opterecenje. Upisali smo djecu u Gimnasticko drustvo, a ne na atletiku u skoli upravo iz tog razloga - ako im bude previse, postoje mala vrata. U skoli pak obveza traje do kraja pedagoske godine i nema odustajanja. Osim toga, u skoli to ne postoji za prvasice, a mislim da njima najvise treba.

Daklem - sve najbolje o ovoj proceduri - da ja vodim klub, isto bi to trazila. To su ipak profesionalci.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Brunda, OT, u koji klub ste ga upisali?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Annie prvotno napisa
    Isto pitanje.

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo krenuli na tekwandoo

prvih par puta se ne plaća, tek kad dijete vidi da li mu se to sviđa i izrazi želju za nastavkom treniranja dobija se upisnica/pristupnica sa zahtjevom za slike .....

s obzirom da je Tino već godinu dana na Judu, prebacili smo ga na tekwandoo samo radi udaljenosti dogovorili smo se s trenerom da ćemo platiti upisninu od sljedećeg puta jer Tino želi nastaviti s treninzima, ispred kuće nam je, može odlaziti i dolaziti sam

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    Citiraj Annie prvotno napisa
    Isto pitanje.
    U Hrvatski sokol prekoputa HNK.

mislim da klubove na to obavezuje zakon, vjerojatno isti onaj zakon o udrugama (ili neki jako slican) koji nas obavezuje da vodimo registar svojih clanova i clanica
    Aha, moguće, jer piše da su udruga. To mi jedino i ima logike.

Ako je dijete registrirano, onda je i osigurano.
    Ovo čisto sumnjam. Mislim da jedno s drugim nema veze, barem nije imalo kad sam se ja bavila sportom.

A kad smo kod udruga, baš sam prije nekih mjesec dana raspravljala s MM-om jer i moj bratić ima klub koji je udruga. Pa mi nije nikako jasno kako klub može biti udruga, tj. neprofitna organizacija. Pogotovo privatni klub.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    u nasem klubu (hokej na ledu) je prvi mjesec dolazak besplatan i bez clanstva, ali nakon tog se trebaju uclaniti u klub, dobiti iskaznicu, roditelji dolaziti na skupstine kluba.
    mislim da klubove na to obavezuje zakon, vjerojatno isti onaj zakon o udrugama (ili neki jako slican) koji nas obavezuje da vodimo registar svojih clanova i clanica.

Gdje trenira? Ovaj moj vec duze vremena brije da hoce trenirati hokej.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I mi smo u Sokolu.

Ovo sam našla na internetu:
    http://www.hgs.hr/doc/pravilnik_o_re...imn_udruga.pdf

Istina, bez Statuta to nije cjelovita informacija, ali bolje išta nego ništa!

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    Citiraj ivarica prvotno napisa

Gdje trenira? Ovaj moj vec duze vremena brije da hoce trenirati hokej.
    khl mladost - http://www.khl-mladost.hr/
    dovedi ga u nedjelju u 1530 na velesajam da vidi trening

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa mi nije nikako jasno kako klub može biti udruga, tj. neprofitna organizacija. Pogotovo privatni klub.
    ti se salis?

pa dinamo je udruga. ma sve kod nas moze, pih

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •