Results 1 to 12 of 12

Thread: Prelazak sa komplikacija na porodiljni

agata's Avatar

Default Prelazak sa komplikacija na porodiljni

20.08 mi je prvi dan porodiljnog a sad sam još na komplikacijama.

Idem kod privatnog ginekologa i do sad mi je doznake za bolovanje davala moja doktorica opće prakse, ali mi je rekla da idem po uputnicu za rodilište kod svog socijalnog ginekologa. To sam danas i obavila i dala mi je uputnicu. Moja doktorica opće prakse mi je dala već za 8mj doznake za komplikacije i otvorila sa 20.08 porodiljni i sad mi je prijateljica rekla da sam kod ginekologa morala dobiti još neke papire koje nosim na HZZO???

Oprostite ako je zbrda zdola, ali poludit ću ako budem morala po ovoj vrućini opet ići u Rijeku!!

U HZZO nosiš te papire od dr.opće prakse.

agata's Avatar

Puno hvala na brzom odgovoru!

ja nisam ništa nosila u HZZO, već samo svom poslodavcu, a on je to dalje riješio

sanjaneo's Avatar

možda potvrdu od ginekologa da s tim i tim datumom otvaraš porođajni? ja sam to morala predati

agata's Avatar

Quote Originally Posted by sanjaneo
    možda potvrdu od ginekologa da s tim i tim datumom otvaraš porođajni? ja sam to morala predati
    Bit će to... a ja to nemam... super.... a sad su svi na godišnjem...

Pa ne može HZZO imati različita pravila :? Dr. opće prakse je ona koja ti daje doznaku za bolovanje odnosno porodiljni.

Neroslava's Avatar

Quote Originally Posted by tvrle
    Pa ne može HZZO imati različita pravila :?
    Kaj ti je, pa naravno da može. Jel živimo u RH il kaj?
    Hoću reć da se ne bi ni malo čudila da jedna teta u jednom uredu interpretira naki propis na ovaj način, a neka druga na sasvim drugi način, iako to tak ne bi smjelo bit. O tome se pričalo na nakim drugim temama vezanim u HZZO , čini mi se da je bilo pitanje o tome šta treba predavat na socijal da bi ostvarili pravo na jednokratnu pomoć države za opremanje bebe, ili se radilo o tome do kad treba predat doznake da bi idući mj. redovno dobili naknadu za komplikacije, uglavnom isto je bilo svakojakih iskustava...

PS. Agata, i meni 19.8. završavaju komplikacije i s 20.8. počinje porodiljni . Mislila sam danas zvat dr. opće prakse da ju pitam trebam li do tad još nešto ekstra nabavit/obavit, al sam na kraju zaboravila tak da nemam friške informacije. Al su mi tete na socijalu prošli mj. rekle da ću ovaj mjesec trebat ispunit i predat duple obrasce (jedan za komplikacije do 19.8., drugi za porodiljni od 20.-31.8.) i još su mi dale da si odmah uzmem i doma ispunim i potpišem neki dodatni obrazac ukoliko želim da mi i porodiljni nastavi svaki mj. sjedat na tekući račun ko i do sad komplikacije. Eto, drugo ne znam. Al bolje ti je da nabaviš broj od svog lokalnog ureda HZZOa, nego da klipsaš nekud nabavljat dodatne papire koji ti možda neće ni trebat... Jer kod nas ionak nema univerzalnih pravila

Cure, ja sam prošli mjesec otvarala porodiljni koncem mjeseca, također direkt sa komplikacija. Kod mene je išlo ovako: 1. na komisiju jer su mi bila istekla 3 mjeseca, s papirima od komisije k liječnici opće praxe koja mi je dala doznake za bolovanje do 22.7. i papire za porodiljski od 23. 7. Imam privatnog gina i on mi nije dao nikakve papire nego je samo u trudničku upisao crvenom da moli otvoriti PD od 23. 7. Na HZZO-u mi je teta uzela papire od liječnice opće praxe a trudničku tražila na uvid. Sve prošlo brzo i bez puno kompliciranja (za divno čudo :shock: ). Eto, nadam se da sam bila bar od neke pomoći....(btw, kod socijalnog gina još nisam bila, tek ću ga upoznati preksutra jer jedino što mi od njega treba je uputnica za rađaonu)

agata's Avatar

To je i meni rekla na HZZO ali prijateljica mi je kod ginekologa dobila neku potvrdu da je na porodiljnom?? I to je isto predala... Možda je to samo za poslodavca, ne za HZZO, ako je tako, to mi paše, lako ću ja kasnije dofurat tu potvrdu.

Mi inače imamo dosta kompliciranu tetu na HZZO tako da ću morati ići tamo i JOŠ JEDNOM pitati... uf, mrzim te filozofije za papirima...

Hvala vam!

sanjaneo's Avatar

Quote Originally Posted by agata
    To je i meni rekla na HZZO ali prijateljica mi je kod ginekologa dobila neku potvrdu da je na porodiljnom?? I to je isto predala... Možda je to samo za poslodavca, ne za HZZO, ako je tako, to mi paše, lako ću ja kasnije dofurat tu potvrdu.

Mi inače imamo dosta kompliciranu tetu na HZZO tako da ću morati ići tamo i JOŠ JEDNOM pitati... uf, mrzim te filozofije za papirima...

Hvala vam!
    da to je ta potvrda i nju svakako moraš predati na hzzo

Neroslava's Avatar

Evo ja svoje zbavila upravo danas. Naravno, kak sam i pretpostavila, ispostavilo se da popis papira i potvrda koje se treba pribavit za otvaranje porodiljskog zbilja varira od jednog do drugog ureda HZZOa Blesavo, ali tipično. Daklem, ja sam od ginića dobila potvrdu za moju soc. doktoricu (ne za tetu u HZZOu, ta je potvrda ostala kod moje doktorice tak da ona ima pokriće zakaj mi je otvorila porodiljni) na temelju koje mi je ona napisala doznake za otvaranje porodiljnog sa sutrašnjim datumom. Onda sam s tom doznakom od doktorice otišla u HZZO, popunila onaj njihov formular, popunila još jedan formular da želim primat porodiljni preko tekućeg, dala zdravstvenu i osobnu na uvid i to je sve. Nit me tražila ikakvu potvrdu od ginekologa nit me pitala za trudničku knjižicu. Tak da opet preporučam curama koje to tek čeka da fakat nazovu u svoj lokalni ured i pitaju kaj im treba, bolje nego da se oslanjaju na savjete s foruma koji iako dobronamjerni, eto ipak nisu univerzalni. (ovo moje iskustvo vrijedi za HZZO u Gorici, pa ak sam nekom pomogla....)