Citiraj Deaedi prvotno napisa
"Jedino je žalosno što i većina pedijatara sa 4 mj već preporuča "jaču hranu" ali mi roditelji bi trebali biti pametniji i bolje razmisliti o toj preporuci."

Ja ipak mislim da treba poslusati pedijatra. Po meni, ili imas povjerenja u pedijatra i njegovu strucnost ili nemas. U cemu je razlika ako pedijatra ne slusas glede prehrane, zasto bi ga onda slusala u vezi cijepljenja, terapije neke djecje bolesti i sl.

Mislim, pa pedijatar je zavrsio medicinu, a ne ja. Ja imam 2 fakulteta i PDS, ali iz drugog podrucja i u medicinu se ne petljam.

"moju prvu godinu" su napisali doktori (pise tako na prvoj stranici) a evo i citat iz nje:

"ZASTO NE TREBA ZURITI
Vase dijete nema jos 6. mjeseci,no nestrpljivi ste!Prisjetite se:
-jos mu nista ne nedostaje
-dijete nije naprednije ako ranije jede kasice
-pred dijetetom je citav zivot da isproba nove okuse,cemu zuriti
-svakome je jasno da dojence ne slaze recenice niti trci.Zasto je onda tesko shvatljivo da mu ni probavne funkcije nisu jednako zrele i napredne kao vecem djetetu
-crijevo mladjeg dojenceta popusta i nepreradjene sastojke hrane,sto povecava mogucnost razvoja alergije koze,probavnog ili disnog sustava.Cemu dijete izlagati nepotrebnom riziku?"......

na zalost,veliki broj pedijatara se jos uvijek oslanja na stare obicaje,pa otuda i ono "mlijeko vam je slabo" ili"nemate mlijeka" ili "dijete mora sto prije poceti sa dohranom" itd.

ako imate knjigu "moja prva godina" preporucujem svima da ju procitate jer je jako korisna.
ako ne vjerujete "obicnim" ljudima,vjerujte doktorima koji su ju napisali