Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 52

Tema: Klinci tri dana kod bake i dede?

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Klinci tri dana kod bake i dede?

MM i ja bismo zbrisali do frendice i frenda u Zurich na tri dana (petak-nedjelja navečer), a klinci tri i šest godina bi ostali s bakom i dedom u Zg. Grižnja savjesti me pere već unaprijed. Što ako, što ako.... Horor scenariji, a ja deset sati vožnje... Dosad su bili najduže dva dana tj. jednu noć kod mojih, ali smo bili na max par sati od vožnje.
    Frendica me nagovara jer prodaje stan u Zurichu pa više ne bu prilike, a i to mi je najbolja frendica nisam vidjela gdje je živjela ovih tri godine. Ok, kužim glupi izgovori - ide mi se, ali ne ovako tjeskobno. Kaj kažete? Jesam li najgori paranoik ili nemajka- ide- samo - da -joj rit- vidi-puta.
    Inače opcije da idu s nama nema u ovom slučaju. Frendica ima dizajnerski stan i želi da vidim čuda neviđena u ta dva i pol dana. Elem ili idemo solo ili niš od svega. Nemrem joj demolirati bijele sofe i staklene umivaonike prije nego proda stan

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Re: Klinci tri dana kod bake i dede?

Citiraj pikula prvotno napisa
    Jesam li najgori paranoik ili nemajka- ide- samo - da -joj rit- vidi-puta.
    mislim da si sama sebi već odgovorila

p.s. doooobar provod želim

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ajde bježi u taj Zurich i nemoj nam vaditi mast

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Tenks.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Paranoik si Djeca su vec velika i fakat im nist nece biti s bakom i dedom par dana. PUsti ih da uzivaju

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    Paranoik si Djeca su vec velika i fakat im nist nece biti s bakom i dedom par dana. PUsti ih da uzivaju
    X Uživaj!

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

cuj, ja vec sad mastam kad buju moji dost veliki da ih ostavim baki i dedi i klisnem nekam na 3 dana :smajlic koji ceznutljivo gleda u daljinu:

bjezi dok mozes

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Potpisujem cure i pravim popis mjesta na koja cekam otici....

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

A Zurich ti je baš zgodan... Mi bili nedavno... s djetetom... u dizajnerskoj KUĆI...

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ček,ček- jel to frendica od vas očekuje da se pojavite sami jer imate klince koji bi mogli dovesti u opasnost njen dizajnerski stan? :? Ili je to isključivo vaša ideja?
    I ja bih klince ostavila doma, al iz razloga da se ne pate 10 sati u autu.To je samo 3 dana,neće im ništa faliti u baka servisu.

Svakako bih išla da mi guza vidi Zurich i frendicu,al ovo sa dizajnerskim stanom mi je malo... sorry.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

meni je to u redu, zašto bi frendica htjela njenu djecu pustila u svoj dizajnerski stan da rasturaju, jednako mi je ok i da ona kaže:ja ti neću bez djece.Nemaju svi djecu i ne očekujem da razumiju :/

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Draga pikula,

uživaj u Zurichu i dobro se zabavi s TM i frendicom.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ako ne ideš ti mogu li ja

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

sretan put

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ajde razgledaj malo taj Zurich i javi kakav je - moj brat živi u blizini i stalno nas zove da navratimo, samo još da nađemo načina kako se najbezbolnije transportirati do tamo...

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    Ajde razgledaj malo taj Zurich i javi kakav je - moj brat živi u blizini i stalno nas zove da navratimo, samo još da nađemo načina kako se najbezbolnije transportirati do tamo...
    pa vlakom

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj štrigica prvotno napisa
    ako ne ideš ti mogu li ja
    ukrala si mi ric iz usta (ajmo ja i ti umisto nje, NM-vi neka cuvaju dicu )

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

avionom

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj tweety prvotno napisa
    avionom
    Sad čekam da još netko napiše autom, pa sam opet na početku

Ali prvo neka pikula ode u Zurich i napiše lijep izvještaj s puta, a onda ćemo se i mi lakše otputiti onamo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pikulo, ni časa ne časi razmišljajući.
    Odite i uživajte.
    Ta dva dane će te "nositi", sljedećih pola godine, a limači će uživati s bakom i dedom.
    I odmah se "cijepi" od razmišljanja kako im je. Super će im biti, a ti se potrudi da bez grižnje savjesti bude i vama.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Hvala, hvala koji odbor za odlazak - svaka čast.
    Forka čime ste išli? Može neka računica, ako nije nezgodno?
    Trenutna faza je da idemo vlakom - košta kolliko i auto ako uzemo spavaća kola, osim što nećemo doć strgani i prespavati jedan od dva dana
    Ma to s mojom najboljom frendicom je malo kompleksno, žena mi je čak i dvostruka kuma, ali i ona i njezin čovik žive totalnoi drugi đir i zato dosad nisam ni otišla. No, da skratim, sad je meni već pun kufer (žene, meni je ovo šesta godina doma s klincima, a muž mi ne igra za Chelsea) i idem tamo vidjeti taj golf klub i viseće restorane, da vidim jel to stvarno postoji jer iz ovog mojeg mini stana u Zg zvuči nevjerovatno. Ne da mi se još i nju odgajati

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma nemoj u ludilu otici, uskrati djeci divljanje i zafrkanciju kod djeda i bake i uskrati djedu i baki uzivanciju sa klincima bez tvojeg nadzora

kaj ces tamo, sad su rasprodaje i ima milion stvari za vidit

kaj ces tamo sama 3 dana, bez strke i stresa

ostani ti fino doma

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa
    ma nemoj u ludilu otici, uskrati djeci divljanje i zafrkanciju kod djeda i bake i uskrati djedu i baki uzivanciju sa klincima bez tvojeg nadzora

kaj ces tamo, sad su rasprodaje i ima milion stvari za vidit

kaj ces tamo sama 3 dana, bez strke i stresa

ostani ti fino doma

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Koliko vam je vlak?
    Avion ćete dobiti za 1500-2000 po osobi.
    Rastegnite to na rate ako je frka, a tamo ste za satić vremena.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Tri tisuće kn za oboje, a avion nismo našli ispod 250 eura, i to neke kombinacije u šest ujutro preko interneta - neprovjereno. Gdje ima za 1500 idem odmah po karte? Croatia airlines je 300 e. ima neko vezu za popust? 8) I ovo nam je preko svih limita....

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Negdje sam čula (jedna poznanica koja ima djecu i negdje je to čitala) da dijete može izdržati bez roditelja onoliko dana koliko je godina staro. Dakle mlađe dijete - 3god=3dana, računica vam taman štima

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

17 godina-17 dana

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

čuj, imaš jeftinih avionskih kompanija (Ryan Air - nisam baš ziher da se tako piše i German Wings - ovo jesam), ali moraš puno prije rezervirati kartu. Puno je jeftinije, MM ima rođake u Njemačkoj (Koln) koji putuju za 20 EUR po osobi (povratna karta). Odi na www. germanwings.com i pogledaj ima li kaj (bojim se da zbog kratkoće vremena neće biti nešto osjetno jeftinije, ali ti vidi).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne bu joj german pomogao za zuerich.
    kao imaju letove, ali koštaju duplo od onih kroacijinih.
    što se naše mile kompanije tiče i kod njih možeš povoljnije od 300eura, ali moraš ranije.

odvalj na 17=17

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a i ne znam što se dogodilo sa jeftinim kompanijama.
    čini mi se kako su im aerodromi poskupjeli takse, jer prije su se vrtile od 13-45eura, a sad su od 45-85, pa onda let košta 2 eura plus taksa 85

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na samu sebe!
    zaboravila sam da ja uvijek pišem sebe i frana
    još jedan

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

čuj, znam ja gdje je zurich. Samo sam predložila, pa neka pogleda, možda lete od Zg ili od kud već do Zurich-a, ne znam. Ma vjerojatno je ista cijena kao i drugdje. Inače, ja i MM prije 4 g. putovali vlakom u Koln = najbolje putovanje. Vlak mi je zakon. Cijena 200 EUR po osobi.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa
    17 godina-17 dana
    taj dan čekam...

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pikula, mi smo išli autom. Već me poodavno napustila navika računanja gdje i koliko potrošimo (jer, računala ja ili ne, novci svejedno iscure...). Mislim da smo tankali 2 puta (u Zagrebu i onda još jednom, mislim čim smo ušli u Švicarsku, jer je tamo gorivo bilo jeftinije nego u Sloveniji i Italiji). Još smo poplaćali autoputove... ali sve skupa nije bilo nešto strašno... Mislim da je to za nas troje bila najjeftinija varijanta. Inače, put ti je vrlo udoban, jedino je malo bilo bed kroz Italiju (onaj dio oko Milana) jer je tamo na autoputu jeziva gužva (i užasno puno kamiona). Ali zato kad uđeš u Švicarsku doživiš nešto neopisivo... neki neobjašnjivi mir, red, čistoću, posve neobično za nas! Također je zgodno proći kroz tunel St. Gotthard (mrcina od tunela) i općenito... sve je zgodno... drukčije je... Sa dizajnerskom kućom nismo imali problema jer i naši prijatelji kod kojih smo bili imaju dvoje djece od kojih je jedno nešto malo starije od naše kćeri, tako da su oni mogli slobodno raditi što žele...
    Bilo nam je jako lijepo, želim i vama isto!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj elin prvotno napisa
    čuj, znam ja gdje je zurich.
    :? pa nisam rekla da ne znaš:?. german vozi u zuerich, samo za bezobrazno puno novaca.

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Idi!!! Zurich je prekrasan, a djeci će biti sasvim dobro (i već su velika). Ja ne bih imala 'second thoughts'

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja sam najduže bila od kuće na 48 sati zbog seminara i mali je ostao s tatom, nas dvoje smo ga 2 put ostavili da prespava kod bake cca 14 sati zbog svadbe....

I recimo pošto znam da je osjetljiv na svakog vraga, ne bih imala mira da nas oboje nekud odemo na 2 ili 3 dana. Ali to sam ja i moja situacija.

On je jučer navečer povraćao i imao grozan proljev ( cijeli dan mu do 9 navečer nije bilo NIŠTA ) i mm i ja to znamo hendlati ali ne vjerujem da bi to i jedna baka mogla tako dobro kao nas dvoje.

( odvukle bi ga na hitnu i još bi im dehidrirao )

tako da ti je moj savjet slijedeći, ako se možeš opustiti , odi ,a ako si imalo slična meni ..... :/

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

german vozi u zuerich, samo za bezobrazno puno novaca.
    ma da, to sam i mislila jer znam da ovi iz Njemačke zbezecaju karte i po par mjeseci unaprijed i bude fakat puno jeftinije. Dobro, barem je bilo do sad. Ako ideš kupiti ovak dva dana prije onda je isto kao i s ostalim kompanijama. Ali o.k. provjeri ti. A za vlak i auto se uvijek možeš odlučiti, iako ja ti navijam za vlak.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a i ne znam što se dogodilo sa jeftinim kompanijama.
    čini mi se kako su im aerodromi poskupjeli takse, jer prije su se vrtile od 13-45eura, a sad su od 45-85, pa onda let košta 2 eura plus taksa 85
    u taksi je vjerojatno i fuel surcharge.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa kad planiras ici? odes na stranice croatia airlines i njuskaj, ako mozes izorganizirati dan dva simo tamo mozes naci karte od 1700 km

na german wings na desnom gornjem dijelu ekrana imas opciju "save here" i tu mozes naci cijene karata po datumima, ako mozes napasat datume mozes se pokrit sa oko 100 eura u jednom smjeru

ici autom je uzas, to je nenormalna kilometraza

s obzirom da je samo 3 dana isto ti je koma drndati vlakom

(ostani doma, kaj ces na odmor. provedi ta tri dana peruci prozire)

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

samo odi i uzivaj

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa

tako da ti je moj savjet slijedeći, ako se možeš opustiti , odi ,a ako si imalo slična meni ..... :/

ako se možeš opustiti odite skupa, ako se ne možeš opustiti, odi sama i ostavi muža s djecom 8)

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

pikulice, idite vlakom. to vam je najjeftinija i najbolja opcija. naspavate se k'o ljudi. uzmite si tzv. sparnachttarifu ta vam je upola jeftinija (spavaća u jednom smjeru 440 kn za 1 osobu).

u zuerichu posjetite sljedeća mjesta:
    željeznički kolodvor (imate figuru anđela od nicki de st. phalle, nadam se da se tako piše)
    bahnhofstrasse (najskuplja ulica na svijetu, kad budete hodali njome, gledali izloge chanela i diora znajte da ispod vas se nalaze sefovi sa zlatom.... od marcosovih, preko kralja alexandra... a imamo i nešto židovskog zlata :/ tom ulicom hodajući dolazite do paradeplatza, tamo obavezno otiđite u najpoznatiju slastičarnicu spruengli. onda dalje krenite prema jezeru.
    ciriško jezero (desna obala je zlatna obala, gdje recimo tina turner živi i ostali bogatuni. da je bilo sreće mogla je i emsa tu živjeti ), u istom mjestu gdje je i jungov institut. eh,..
    i dio ciriha koji se zove bellevue
    tu imate kafić odeon gdje je kavice ispijao lenjin (onomad, sad je to mjesto gdje se homoseksualci skupljaju), preko puta imate kronenhalle gdje je kavice ispijao thomas mann, a na zidu slike picassa i drugih slikara.
    ili idite ulicom raemistrasse gore prema ciriškom kazalištu gdje je '42 brecht držao svoju predstavu... "mutter courage und ihre kinder", pa dalje do ciriškog sveučilišta, do državnog tehničkog fakulteta i do ciriške sveučilišne bolnice (gdje je zxuja izvađena ). ili se vratite natrag do bellevue-a i nastavite uz jezero i idite starim dijelom ciriha (niederdorf) do crkve grossmuenster (da vidite protestantsku crkvu i zaštitni znak ciriha) gdje je zwingli držao propovjedi. preko puta te crkve imate "žensku" crkvu sa chagallovim prozorima, a malo dalje crkvu sv. petra s najvećim brojčanikom u europi. idite dalje niederdorf ulicom dok ne dođete do spiegelgasse, popnite se uz nju i vidjet ćete gdje je goethe prenoćio, a još malo dalje, gdje je lenjin živio dok ga nisu u zatvorena kola frknuli za rusiju da krene u revoluciju. na kraju dođete do tramvajske stanice central, pređete most i evo vas opet kod željezničke stanice.

ako se još nečeg sjetim. javim... i da, nemojte ići u langstrasse... ali možete otići do zoološkog vrta i do restorana/hotela dolder gdje je stari thomas mann, dok je bio u izgnanstvu, očijukao sa mlađahnim kelnerom

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ajoj, da... ti si pitala zbog djece... ma... u biti... nemoj ići.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    do restorana/hotela dolder gdje je stari thomas mann, dok je bio u izgnanstvu, očijukao sa mlađahnim kelnerom
    Daaaa? Ovaj detalj nisam znala!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

bemti emsu, taman štedim za London, a već bi u Švicu

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

e, a koji vrag tata ne ostane s djecom? Šta će on visit tebi i tvojoj frendici za vratom dok se ludirate?

Ili je on samo James, tj. vozač?

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Hvala svima, a posebno MC za detaljnu rutu - to ću si isprintati, za svaki slučaj. Rezervirala sam karte u croatian airlines za soma i pol po glavi povratna. Te najjeftinije karte su odredile da idemo sutra popodne i u nedelju smo doma na ručku, tako da od moje panike kako će klinci bez mene ipak ništa Čak ni ja nisam tako paranoična da se brinem kako će bez mene 48 sati. Osim toga sad ih ne dam mojima već treći dan (ne bi li se zaželjeli bake i dede) i toliko mi ih je već na vrh glave da mislim da bih mogla do Zuricha pješice - koliko mi je tlak na tisuću osamsto od njihovih prepucavanja Znam nije lijepo- al je od srca
    Ha, MM je rekao da bi meni sigurno bilo bezveze ići bez njega, i koliko god htijela zvučati kao frajerica, to je istina
    A i čovik od moje kume isto govori samo u brojevima kao i moj pa ih moramo međusobno neutralizirati 8)

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Vratili smo se. Odlično smo se proveli. Klinci su super, odmaramo zajedno od uzbudljivog vikenda. Hvala svima na podršci - kao i obično - ništa bez roda

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

super :D

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •