Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Kad u vrtić ove jeseni?

Leelee avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno Kad u vrtić ove jeseni?

Moj sin (skoro 3,5 godine) kreće uskoro prvi put u vrtić. Iako smo napisali da će s 1.9., sad ipak malo premišljamo. To je nova grupa u vrtiću, prvi put, po Montessori programu, što znači da će svoj djeci biti novo (išla ili ne prije u vrtić). Je li dobro da krene otpočetka sa svom djecom, koja se isto trebaju naviknuti, ili je ipak bolje da krene malo kasnije; tjedan, dva (to nam nije problem)? Pitam jer su mi prijateljice rekle da je možda bolje da krene malo kasnije kad se ostala djeca malo naviknu, tako da mu tete mogu posvetiti više pozornosti kod prilagodbe. Njemu je jako važno da ima povjerenja u jednu osobu da bi se mogao opustiti kad je puno djece okolo. Molim vaša razmišljanja/iskustva. Još nisam zvala vrtić da čujem njihovu preporuku.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ja sam razmisljala kao i ti, kao bolje da krene kada se svi ostali naviknu.. a onda mi je palo na pamet da bi se to moglo poklopiti sa pocetkom kisa i da ce onda uglavnom biti unutra zatvoreni.. tako da sam se ipak odlucila za varijantu neka se navikava dok su po cijele dane vani u dvoristu

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

oni bi već bili grupa, a on satelit.Ja bi uvijek krenula s drugima, osobito jer nisu jasličari nego velika djeca koja se već druže i bitna su jedna drugoj,.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

mislim isto ko i krumpiric
    osim toga oni odmah počinju s određenim projektima, pa djeca s naknadnom adaptacijom mogu se teže uklopiti!

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ja sam se odlucila za kretanje 10-ak dana kasnije. no, skupina je stara i imaju samo 3-4 nova djeteta. pshilogica je rekla da je bolje da nova djeca dolaze u razlicitim razmacima jer je i njima puno lakse dati vise paznje ponaosob, nego ako sva nova djeca dodju u isto vrijeme.
    doduse ti kazes da je u potpunosti novi program, pa vjerujem da bi u tom slucaju dala da mi dijete krene kada i sva ostala.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •