Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 77 od 77

Tema: Kad imamo društvo

  1. #51

    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    pod stresom
    Postovi
    1,827

    Početno

    Citiraj štrigica prvotno napisa
    Prerezat ciabattu ili francuz ili nešto tome slično na pola i namazat ovom smjesom...
    na pola PO DUŽINI

    i peče se u prethodno zagrijanoj pećnici

  2. #52

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    130

    Početno

    mi obozavamo bruschete brzo se napreve i imaju odlican ukus
    BRUSCHETTE SA MASLACOM I ZACINIMA
    U maslac stavite:isitnjemn cesnjak,sol,papar,ruzmarin,persin,isitnjen lovorov list,bosiljak,origano(uglavnom ja stavim sve zelene zacine koje imam u kuhinji ili u vrtu)
    Premazite kriske kruha i pecnicu na najvisu temperaturu!
    KLASICNE BRUSCHETTE
    Isjeckati na kockice rajcicu,mozzarellu,sol i papar.Proedati po kriskama kruha(odmah,neostavljati duze od 10 min da sol izgriza rajcicu)Ubaciti u rernu na naglu temperaturu i 5 min izvaditi iz rerne i po svakoj kriski kruha posuti malo maslinovog ulja i listic svjezeg bosiljka.

  3. #53
    Naya

    Početno

    ja stavljam nesto kao quesadillas samo na moj nacin ,

    skuham pileci file, kada bude gotov nozem ga usitnim i u to pomjesam ljuti kecap ili ljuti ajvar ili oboje, uzmem gotove tortille (one vece) namazem citavu tortilju sa tim i naredam sta imam u frizideru (obicno, grah crveni iz konzerve, kukuruz secerac, dosta sira bilo kojeg da se ono fino istopi..luka...ma svega)...i preko jos jednu tortilju, to isjecem na 5-6 trouglova...i pecem...super je uz pavlaku, ili salsu..

  4. #54

    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    pod stresom
    Postovi
    1,827

    Početno

    dva dana star kruh isjeći na fete... zatim uzeti jedan joguurt i jedno jaje (omjer jogurt : jaje je uvijek 1:1) pa unutra umiješati kisele krastavce, sjeckanu kapulu, šunku, neki sir, šta god volite i namazati na kruh...
    zapeći na najjače u špaheru i gotovo...

  5. #55
    Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    ZG
    Postovi
    2,829

    Početno

    evo da podijelim s vama, isprobano i odlično i za gablec:

    Tortilla wraps s tunom

    4-5 tortilja
    200 g sirnog namaza (ala philadelphia) sa začinima
    4-5 listova salate
    2 rajčice, izrezati na tanke ploške
    1 konzerva tune u komadima (u salamuri, ocijediti, može i u ulju ali dobro ocijediti)
    2 naribane mrkve

    Tortilje namazati s polovicom sirnog namaza,
    prekriti listom salate, raspodijeliti ploške rajčice.
    Tunu pomiješati s ostatkom namaza i naribanom mrkvom.
    Podijeliti (meni je ispalo dosta gusto pa sam stavljala hrpice) po tortiljama.
    Zarolati i to je to.

    Napomena: mogu se jesti odmah ali ja sam ih ostavila u hladnjaku 1-2 sata (prekriti obavezno prozirnom folijom) i rezala na 3-4 dijela (tako ih je bilo zgodnije jesti).


    Tortilla wraps sa šunkom


    4 rajčice
    1 manja glavica luka
    4 žlice umaka od rajčice (pasirana rajčica ili slično)
    1 glavica zelene salate
    200 g sirnog namaza (philadelphia)
    150 g kiselog vrhnja
    250 g pureće šunke (ili puretina / piletina u tankim rezancima naglo ispečena u tavi)
    svježi peršin
    sol, papar, slatka mljevena paprika
    tortilje (meni je bilo dosta materijala za 10-ak manjih tortilja)

    Rajčice oprati, podijeliti na 4 dijela i očistiti od sjemenki.
    Meso rajčice isjeckati na male kockice.
    Luk očistiti i isjeckati na sitno. Pomiješati rajčice, luk i umak od rajčice.

    Salatu očistiti, osušiti i nasjeckati na rezance.

    Sirni namaz i kiselo vrhnje pomiješati, dodati sol i papar po želji.

    Tortilje namazati mješavinom od sirnog namaza, posuti s malo slatke paprike i peršinom, na to staviti šunku, umak od rajčica i zelenu salatu.

    Čvrsto zarolati i staviti u hladnjak na 4 sata prekrivene prozirnom folijom.
    Tortilje oprezno rezati na pužiće (kao na slici) ili na 3-4 komada.

  6. #56
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    товарищ Коля

    Namaz od hrena, moja izmišljotina, originalno crveni

    Potrebno:
    Jaki blender
    1 korijen hrena
    1/2 kg svježeg sira
    2 žlice kiselog vrhnja
    sol ili začinska sol
    žlica maslinovog ulja (opcionalno, samo radi veće trajnosti)
    začini u boji

    Postupak:
    U blender se prvo strpa kiselo vrhnje, na vrhnje sir, na sir začini i opcionalno ulje. Hren se oguli i izreže uzduž na štapiće. Upali se blender, prvo na slabo da uopće krene, a čim povuče zrak i drnda na prazno ga se zaustavi. Ako zrak neće sam od sebe van, stisnuti štapićem od hrena. Nakon 4-5 zaletavanja će smjesa postati tekuća i blendati će se u vidu urednog vira. Ako i tada povlači zrak - smanjiti brzinu. Kada se dobije stabilan vir pomalo ubacivati hren štapiće (tonu kao negativci u filmovima strave) i kad su svi štapići unutra pustiti da blenda još minutu/dvije.

    Boje:
    Crvena paprika daje crveni namaz, original товарищ Коля. Peršin lišće daje zeleni namaz, nešto kao wasabi. Kurkuma daje žuti ...

    Služi se dan kasnije kada se stisne. Mislim, OK je za pojesti i odmah, ali je potpuno tekuće.

    Napomena: paziti prste i za istiskanje zraka koristiti samo hrenove štapiće, nikako noževe, vilice i slično. Čisti sinuse.

  7. #57

    Datum pristupanja
    Dec 2009
    Lokacija
    između jave i sna....
    Postovi
    423

    Početno

    tražim neke teme pa samo malo hop za njih...

  8. #58

    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    zapad
    Postovi
    1,076

    Početno

    imate li neke ideje za zimske mješane zanimljive salate za poslužit kao prilog?
    Kažem zimske, jer su moje salate gotovo uvijek sa žut.,crv i zel. paprikom
    kojoj sad baš i nije sezona, pa bih probala i nešto drugo

  9. #59
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Šareni grah na razne načine (grah+kukuruz+luk, sa bučinim ili maslinovim uljem, sa svježim vlascem i peršinom ili bosiljkom itd.)

    Salata od ječma s koječime...(v. gore)

    Ribani daikon, ribana mrkva, ribana cikla - svako posebno ili u kombinacijama.

    Obična cikla kuhana (s hrenom ili bez... bla bla...)

    Daikon se slaže s grahom, slanutkom i drugim mahunarkama.

    Kombinirana salata od mahuna i slatkog kukuruza

    U neke salate dodajem tunjevinu, u neke dodajem masline (ima ih za kupiti i bez koštica, narezanih na šnitice), u neke dodajem ementaler, u neke dodajem filete inćuna... razno

    Od hajdinske kaše (heljda) isto se može napraviti fina salata. Dodati treba svježe šampinjone narezane na listiće i začiniti limunovim sokom, soli, paprom i nekim finim uljem po izboru...

    Holandska salata (s tjesteninom i majonezom, dodati meso po želji, kockice paprike.... sve ostalo)

    Salata od kupusa s kimom

    Salata od graha s rukolom ili matovilcem ili radičem narezanim na rezance...

    Salata od krumpira u raznim kombinacijama...

    Ruke mi se ukočiše od tipkanja, a ideja bi se našlo još...

  10. #60
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Zaboravih ribanu korabicu.

    U salatu od mrkve dodajem ribanu kiselu jabuku.

    Waldorfska salata, grčka salata (s fetom).... ma ne znam.

    Salate s tvrdo kuhanim jajima su isto fine, od umaka i preljeva sve kombinacije jogurta, vrhnja, začinskog bilja svježeg i suhog itd.

  11. #61
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,714

    Početno

    mljac

  12. #62
    enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Midsomer
    Postovi
    2,848

    Početno

    Salata od mahuna s češnjakom.

  13. #63
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Zaboravih na razne zimske kombinacije s porilukom (krumpir salata s porilukom i špekom preprženim i slično).

    Za one koji ne podnose luk ili imaju problema s probavom, može se narezuckani poriluk na kratko uroniti u kipuću vodu.

    Fini je i poriluk s jogurtom ili kiselim vrhnjem, zakon za uz pečenje ili roštilj.

    Za salate treba birati mladi (tanki) poriluk.

  14. #64
    MariolaST avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Lokacija
    Split
    Postovi
    293

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Za one koji ne podnose luk ili imaju problema s probavom, može se narezuckani poriluk na kratko uroniti u kipuću vodu.
    I ja to radim s porilukom, vodu još i dobro posolim. Kad se dobro ohladi, pomiješam ga s kuhanim jajima, masl. uljem i acetom.

  15. #65
    Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    East end
    Postovi
    6,747

    Početno

    Samo malo podižem.
    Treba mi za subotu nešto brzo i jednostavno

  16. #66
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Za puno ljudi ili za malo?
    Ručak ili neki obrok?
    Što vole?

    Kod mene vikendom obično ljudi dolaze u popodnevnim satima. Evo par ideja brzih i jednostavnih

    - Sirnica slana (ne frkana nego slagana)
    - neko slano pecivo (ono u koje ide trećina sira, trećina putra i trećina oštrog brašna)
    - humus
    - sirni namaz (svježi sir + vrhnje + sol, crvena paprika, kosani špek ili šunka, po želji češnjak)
    - salata od tunjevine (tunjevina u salamuri se ocijedi, doda se konzerva kukuruza, masline, sir slani na kocke i sl. - začiniš po želji)
    - može i pašteta od iste (tunjevina + ribani kiseli krastavci + malo majoneze + kiselo vrhnje + začini po želji), uz to kuhana jaja, masline, kapari i neki fini kruh (ne mora bit doma pečen)
    - pašteta od čvaraka (iako ja mislim da je grijeh mljeti čvarke za paštetu, ali može biti dosta za veći broj ljudi - imaš na coolinarici više verzija)
    - ličke police

    Da pitaš mog sina, taj bi iz topa ispalio "humus + klipići"

    Uostalom, 2-3 vrste sira na ploške ili kockice + masline, kapari i kiseli krastavci će isto tako poslužiti.

    Za piti - kuhano vino. Za djecu voćni čaj s istim začinima.

  17. #67
    Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    East end
    Postovi
    6,747

    Početno

    Nije nas puno i popodne.
    Točno tako sam i mislila, tuna i humus namaz, neki slani mafini...
    Hvala

  18. #68
    Daisy@ avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    242

    Početno

    super tema...sličajno naletih,pa samo da mi ostane zabilježena....

  19. #69
    Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    uz more
    Postovi
    784

    Početno

    Pridružujem se!

  20. #70
    anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,363

    Početno

    Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    Savrseno za grickanje, a ne moras raditi tada kad su gosti dosli. Napravis kad hoces, stavis u duboko zamrzavanje i samo izvadis i ispeces kad gosti nalete



    Burekcici (ili sto bi mozda neki rekli - male sirnice )


    Potrebno:

    1 tijesto za savijacu (npr. Tena. Gledajte da ima 9 kora, da ne razmisljate sto cete s korama viska )



    Za nadjev:


    1/2 margarina (ja stavim putar) – bitno je da bude mekan da se moze raditi s njim

    2 jaja

    500-700 gr svjezeg sira

    1 kiselo vrhnje

    1 zlicica soli

    1 prasak za pecivo



    Za ovo gore nije potreban mikser, dovoljno je umutiti kuhacom.



    Uzmu se 3 kore - na svaku se razmaze 2 zlice nadjeva. Dakle:

    Kora-2 zlice nadjeva-kora-2 zlice nadjeva-kora-2 zlice nadjeva. Pa se smota u roladu, umotaj u neku foliju i stavi u duboko zamrzavanje. Isto to se napravi i s preostalih 6 kora, tako da imamo 3 rolade sveukupno.



    Prije pecenja, izvaditi iz dubokog da se malooo otopi, rezati na 1cm debljine i slagati "burekcice" u tepsiju - ostaviti mjesta izmedju jer narastu dok se peku. Peci na 200C dok ne porumene.
    jel burekčiće polegneš ili staviš uspravno kad pečeš?

  21. #71
    Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Vž županija
    Postovi
    509

    Početno

    Ja sam mislila sinu za roćkas složiti mini calzone s raznim punjenjima, možda čak pripremiti, smrznuti i onda taj dan peći, da si čim manje posla ostavim taj dan. Probala sam s tijestom koje inače radim za pizzu, ali mi je nekako presuho to ispalo, ima tko kakvu dobru, isprobanu ideju, s kojim tijestom bih mogla najbolje to napraviti?

  22. #72

    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    300

    Početno

    Hvala Bogu na temi...mrzim kuhati a shodno tome imam noćnu moru kada dolaze gosti jer ne znam što bi pripremila...možda ćemo od sada češće imati goste

  23. #73
    nina32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011
    Postovi
    359

    Početno

    Sad je na fejs stranici dm-a pušten u pogon recept za ove muffine pa ga prosljeđujem jer mi se čini skroz okej za društvance.


    Sastojci (za 12 komada):
    bosiljak
    30 g Parmezana
    ... 50 g sušenih rajčica
    75 g crnih maslina
    200 g Alnatura pšeničnog integralnog brašna
    100 g Alnatura palente
    2 1/2 žličice Alnatura praška za pecivo
    1 žličica Alnatura morske soli
    2 jajeta
    100 ml Alnatura maslinovog ulja
    350 g milerama
    30g pinjola

    Priprema:
    Pomiješajte brašno, palentu, prašak za pecivo, sol i naribani parmezan.
    Jaja umutite s maslinovim uljem i mileramom te umiješajte mješavinu brašna. Dodajte nasjeckani bosiljak, rajčice izrezane na kockice, nasjeckane masline i pinjole.
    Tijesto rasporedite u posudice za 12 muffina, stavite u zagrijanu pećnicu te pecite na 180°C 20-25 minuta.

  24. #74
    nina32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011
    Postovi
    359

    Početno

    Molim administratorice da pobrišu pojam Alnatura -nije mi bila namjera reklamirati ih,a nisam stigla prepraviti (tj.prebristi pojam ) u zadanom vremenu.

  25. #75
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    i bolje bi bilo, jer uz te sastojke bilo bi jeftinije društvo počastiti u nekom boljem restoranu

  26. #76
    koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    5,491

    Početno

    Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    i bolje bi bilo, jer uz te sastojke bilo bi jeftinije društvo počastiti u nekom boljem restoranu
    Bas sam to i ja pomislila nakon treceg Alnatura

  27. #77
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Za kontru treba samo društvo podsjetiti na španjolsku pitu koja je svojevremeno bila popularna. Baš m je neki dan palo na pamet da to napravim, ali sam odustala jer se ekipa odlučila za tople sendviče.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •