Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Totalna paranoja

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno Totalna paranoja

Trebam malo utjehe cure jer se raspadam po savovima. Rodila prije dva i pol mjeseca, nakon 6 dana dobila mastitis, pa svaki dan u na paljenje pupka u DZ, pa malo ragada i sora, pa jos jedan mastitis, mjesec dana na antibioticima, i taman kad se polako sve pocelo vracat u normalu, zavrsimo u Klaicevoj zbpg eserihije, tjedan dana svaki drugi dan nova brumila...i jos neke stvari u obitelji, sve skupa me dotuklo. I sad imam takve napad paranoje, sve je vezano uz zdravlje, moje ili djetetovo. Po noci ne spavam jer ih ljubim u celo da nemaju mozda temperaturu, neku noc, jer je buco kad sam mu cistila vrat malo mu se kozica raskrvarila, ja nisam spavala cijelu noc jer sam cekala da mu vrat prokrvari i iskrvari, pa sam neki dan ja pocela kasljucat i gotovo...ja cu dobit anginu i zavrsit cu na inekcijama i necu vise moc dojit...radim od muhe slona i uzasno se bojim svega. svaki dan nest planiram kuda ici i skim biti samo da nisam sama. uzasano se bojim. i jednostavno vise ne mogu. mm kaze da kaj ne mogu to rjesit sama u glavi. ne mogu a on ne razumije. gledam kak da prezivim dan za danom, ima razdoblja da mogu totalno normalno funkcionirat i u trenutku me uhvati koma i samo placem i zamisljam gluposti.imate li nekog kog mi mozete preporucit a da me moze sto prije primit? ne bi htjela zavrsit na tabletama, jer mi je dojenje prioritet, ali s nekim moram razgovarat ko razumije i moze pomoc.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

sunce, najbolje k psihologu ili psihijatru. pitaj doktora o.p. za uputnicu. ili, ako si možeš priuštiti, privatno, samo da krene.

ja te razumijem, sve to uz hormone nakon poroda je prestrašno i stvarno je dobro otići nekom stručnom.

nadam se da će ti se netko javiti s preporukama, a ja ti želim da što prije dođeš k sebi i da se sve smiri

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Hvala ti. imam uputnicu ali ne zelim zavrsit kod bilo koga ko ce mi samo uvalit tablete.htjela bi pokusat to rjesit sa kojim razgovorom, ak se moze, a ne znam nikog privatno ili ovak u bolnici

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj suncemojemalo prvotno napisa
    Hvala ti. imam uputnicu ali ne zelim zavrsit kod bilo koga ko ce mi samo uvalit tablete.htjela bi pokusat to rjesit sa kojim razgovorom, ak se moze, a ne znam nikog privatno ili ovak u bolnici
    onda idi psihologu. psiholozi ne prepisuju lijekove. ako ti se nitko ne javi uskoro, mogu ti se raspitati kamo i kome.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno Re: Totalna paranoja

mm kaze da kaj ne mogu to rjesit sama u glavi. ne mogu a on ne razumije..
    da ti to mozes sama rijesit ne bi postojali strucnjci koji pomazu u takvim situacijama. nisi jedina kojoj se tako netso dogadaja, za to postoje ljudi koji pomazu da se izvuces. ne mozes sve sama rijesit i ogroman je korak sto vidis da ti treba pomoc

imate li nekog kog mi mozete preporucit a da me moze sto prije primit? ne bi htjela zavrsit na tabletama, jer mi je dojenje prioritet,
    ja isto mislim da je psiholog dobro rjesenje. nadam se da ces naci nekog tko ce ti pomoci. stvarno je jako pozitivno sto trazis pomoc.

ali s nekim moram razgovarat ko razumije i moze pomoc.
    ja te razumijem.

ali ti nazalost ne mogu pomoc vise od ovog.

nije bas da nemas razloga za svoje strahove, pa svasta ste prosli, jos si pod hormonima i nije ni cudo da te hvataju svakakvi osjecaji.

nadam se da ce ti se uskoro javit netko da preporukom dobro psihologa.

od srca ti zelim srecu i da sto prije budes dobro!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Vidim da si iz Samobora, u domu zdravlja imas dobru psihijatricu dr. Sajko. Ja sam bila kod nje i vec nakon 2 razgovora me izvukla iz katastrofalnog stanja.
    Jedini je problem sto ako kod nje ides na uputnicu cekas po mjesec dana, ali prima ona i privatno, radi i obiteljsku terapiju.

Sretno!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Zelim ti da se sto prije vratis u "normalu". Eto..Nisam neka mudra al sam doronamjerna
    Puno srece..proci ce!!

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Želim ti što bolji oporavak... i štaljem ti
    Otiđi kod psihologa, pa popričajte...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Nemam ti što posebno reći, osim da te razumijem i da vam svima skupa želim puno puno sreće, zdravlja i strpljenja.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

sunce proći će. I meni bilo isto tako: 7 dana nakon poroda postporođajna groznica, nakon toga upala upluća, nakon toga mala 2x u bolnici zbog urinoinfketa. To kaj radiš, opsesija bolešću i stalna briga da će netko umrijeti i nespravanje već čekanje kraj krevetića, radila i ja i to je normalno kad ti se takve stvari dogode. Nitko to ne razumije, svi misle da sam se ja jako promijenila, ali nisam ja nego situacija i događaji su me promijenili. Shvatila sam da sve može biti gotovo u djeliću sekunde i što ako nisam ondje da reagiram i spasim stvar. Kad prestane sva ta tarapana malo ćeš se smiriti, vidjeti ćeš, a onda će se smiriti i situacija doma. A kada ćeš doseći potpuni mir (mislim onaj koji si imala prije): nažalost ne znam ti reći kada će to biti, ja i dan danas 14 mjeseci od poroda znam izmjeriti sebi temperaturu onako da vidim da li je imam (što je poboljšanje od prije 1g kada sam to radila po 3 puta na dan i zapisivala ), a i malu stalno pusim da vidim da li ima temperaturu, pazim na kilažu, kako jede, da li povraća, kakvog je raspoloženja - sve što će mi reći da li moram reagirati ili ne (ali i što se male tiče sad sam se opustila jer ju ne stavljam po 3x na dan na vagu i mjerim kalorije obroka).

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja se nadam da će ti ubrzo bit bolje

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ako si vjernica (pa ako i nisi) mogao bi te zanimati Centar za duhovnu pomoć. Super su im stručnjaci tamo, za sve probleme...

http://www.cdp.hr/

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Hvala na podrsci Narucila sam se kod dr saik, ali moze me primiti tek za dva tjedna. no bolje ista nego nista.jedva cekam. i jedva cekam da prode jos bar jedan mjesec pa da mi valjda bude lakse....
    elin, zao mi je kroz sto si sve prosla , nadam se da ces se s vremenom moc opustit do kraja. i za sebe se isto nadam :D i probat cu nazvat centar za duhovnu pomoc. htjela bih sto prije u normalu.

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

suncemojemalo, držimo ti fige da se čim prije osjećaš dobro

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

suncemoje malo kako si?
    Ništa nam se ne javljaš

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

duboko udahni zagrli svoje dijete i hrabro naprijed...ne daj se... sve će to proći. Svakako odi do nekoga stručnog.. razgovor s nekim tko nije objektivan može pogoršati stvari.. ali svakako i muža ukljići, pokušaj mu objasniti kak se osiječaš, njegova potpora ti je sada najpotrebnija i to mu daj do znanja, jasno i glasno..držim ti fige..

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

pa ide na bolje, ali jos uvijek se borimo. zivim od dana do dana,pricam s curama koje su prosle kroz isto.isla kod psihijatrice i ona mi je puno pomogla pa sad 1 mj idem kod nje na razgovor.jos uvijek sam sva prestrasena, ali ima dana koji produ super. a ima dana kad se probudim i najrade ne bi uopce ustala iz kreveta.sad smo na 3 i pol mjeseca pa se nekako nadam da ce do 4 ili 5 mj sve proci. hvala vam sto mislite na mene

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ma bit će to sve ok, sunce.
    Stručnu pomoć imaš i sada samo dan po dan, dan po dan...
    Javljaj nam se češće

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Zaista si imala puno problema nakon poroda . Želim ti brzi oporavak .

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

pozdrav svima.samo da javim da sam u normali. eto sve se cini ljepse i ovo vrijeme je krasno. ma sve je super. kako je doslo tako je i proslo.uzivam u svakom danu.a sve ono se cini kao neki daleki ruzni san. hvala vam jos jednom na podrsci - lijepo je imati prijatelje

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Sunčeko

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Baš mi je drago!!!!

E sad nam reci da li su ti razgovori pomogli?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

juupiiiii!!! :D

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Bravo sunce. :D
    Kako mi je drago!

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

:D :D baš mi je drago

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

da razgovori pomazu. ja svakako preporucam svakome u toj situaciji da se ne zatvara u sebe vec da sto vise razgovara o tome. meni je pomoglo sto sam citala i pricala s ostalim curama koje su prosle isto. sad su mi neke stvari tako smjesne, ali u onom trenutku mi je bio kraj svijeta. no ajde dobra stvar je u tome da pocnes neke stvari vise cijeniti :D

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

da razgovori pomazu. ja svakako preporucam svakome u toj situaciji da se ne zatvara u sebe vec da sto vise razgovara o tome. meni je pomoglo sto sam citala i pricala s ostalim curama koje su prosle isto. sad su mi neke stvari tako smjesne, ali u onom trenutku mi je bio kraj svijeta. no ajde dobra stvar je u tome da pocnes neke stvari vise cijeniti :D
    potpis na kvadrat. Pusa i drago mi je da si bolje

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pogledaj u mom potpisu koliko su mi klinci stari a mene još uvijek hvata panika kad bilo koji od njih zakašlje po noći i već u glavi vrtim plan spremanja za hitnu.
    Tko je prošao toliko bolesti i nevolja s klincima kao ja (i ti) ne može to samo tako izbaciti iz glave.

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

o da i ja imam sve moguce planove i verzije dogadaja u svim situacijama, jos uvijek se sva preznojim cim neko pocne smrcat ili kasljat, ali sad bar mogu funkcionirat.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •