Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 50 of 67

Thread: 3D/4D od 18. do 20. tjedna

Default 3D/4D od 18. do 20. tjedna

Iako znam da je bilo sličnih tema, nisam našla odgovore na sva pitanja pa bih otvaranjem ove teme pokušala skupiti informacije na što sve oni koji se spremaju na UZV trebaju obratiti pažnju ako doktori nisu previše pričljivi.
    Zanima me što ih sve treba pitati pod uvjetom da oni sami ne ponude dovoljno informacija (iako sam sigurna da kad dođeš i vidiš bebača, sve zaboraviš i ništa ne pitaš...)
    Ja se nadam da neću morati, da će dr. biti profi, ali ipak...
    I još nešto, sada sam 17+1, kada je najbolje vrijeme za UZV? Na nekim sajtovima vidjela sam da je svejedno je li 18. ili 19. tjedan (svi organi dovoljno razvijeni u 18.tj.), ako ja budem 17+3, je li to ok?

Moj ginić mi je rekao da je najbolje ići u razdoblju od 22 do 28 tjedna jer se u tim tjednima najbolje vidi, dijete je formirano i kao najbolji je doživljaj.
    Ali i veli da se može kad tko hoće.
    Ja ću biti u 28 tjednu.

jedna zdenka's Avatar

Moja gin radi anomaly scan u 20. tj, a isti sam podatak našla i na stranici poliklinike Harny. Nedavno sam i sama obavila taj uzv, a dr je imao obrazac u koji je upisivao kvačice za razvijenost pojedinih organa odnosno mjere za organe koje je moguće izmjeriti tj. potrebno izmjeriti. So, don't worry, mislim da znaju što rade.

dakle, kad budem 19+ nešto da odem...
    a što bi bilo kada bih išla 18+, bi li tada napravio isti "scan" anomalija?

Diami's Avatar

Bi, napravio bi, samo što su organi onda još mrvicu manje razvijeni nego tjedan dana kasnije. Ovisi da li želiš ići da se gleda je li s razvojem bebe sve ok ili da "gledaš bebu". Najbolji profili i slikice se dobiju oko 28. tjedna. A anomaly scan se uobičajeno radi u 20. tjednu (pretpostavljam da u tom periodu imaju možda najviše referentnih vrijednosti?! čisto moja pretpostavka).

da, tako mi i dr. kaže, anomaly scan da radi oko 20. tjedna i kasnije, koliko sam ja na netu čitala, može i ranije, organi su više-manje u 19. tj. isto razvijeni koliko u 18., samo se povećavaju, rastu.
    ja bih išla prvenstveno na snimanje jer ne iidem na amnio (nemam indikacija), a htjela bih biti sigurna da je sve u redu ili pripremiti se ako nije.
    iako mislim da kad vidim bebača, baš će me biti briga za snimanje, gledat ću samo na koga liči

Evo ja sam bas jucer bila na anomaly scanu. Trudna sam bila 17 + 2 dana i sve se lijepo vidjelo. I spol
    Doktor mi je rekao da ga je najbolje raditi izmedju 18 i 20.-tog tjedna ali tako mi je padao pregled. Kod mene se vidjelo kao da je 18 tjedana jer mi je beba velika za 18 do 19 tjedana.
    Dakle, mozes ici.

jeee, super...
    ja ću onda sljedeći tjedan... jedva čekam...

vlac's Avatar

Ja sam bia sa 22 tjedna na 3D/4D i nismo baš vidjeli puno jer se bebač jako micao i bilo je premalo plodne vode , tj.bebač je bio preblizu kože pa te zrake nisu dobivale dovoljno dobar lom. Ja imam dovoljno plodne vode, samo što u tom trenu nije bilo dovoljno plodne vode između moje kože i bebača. Svejedno, par puta smo ga super vidjeli i otprilike dobili sliku kako nam izgleda.
    Muž je zaključio da ga podsjeća na našu D. kao bebu.

idem danas!!!!!!!

Pepita's Avatar

evo, bila sam i razočarala se jako jako...
    OK, dr. je sve izmjerio, sve super, ali bebač je bio tako okrenut da nismo ništa (nama laicima) bitno vidjeli...
    ni spol ni profil
    UŽAS
    dr. je na doslovce 2 min stavio ono žuto svijetlo (nije stalno bilo) i samo smo na tren imali dojam da je to uopće 3D
    drago mi je da je sve ok, ali i pregled mi se čini preprekratkim i zaboravio nam je otisnuti sličice... tako da sam BAŠ razočarana

Točka's Avatar

Quote Originally Posted by Maya_78
    evo, bila sam i razočarala se jako jako...
    OK, dr. je sve izmjerio, sve super, ali bebač je bio tako okrenut da nismo ništa (nama laicima) bitno vidjeli...
    ni spol ni profil
    UŽAS
    dr. je na doslovce 2 min stavio ono žuto svijetlo (nije stalno bilo) i samo smo na tren imali dojam da je to uopće 3D
    drago mi je da je sve ok, ali i pregled mi se čini preprekratkim i zaboravio nam je otisnuti sličice... tako da sam BAŠ razočarana
    Ah...moja frendica ima prekrasne slike lica svoje bebe s 3D-a, ja nemam niš. Moj se sin svaki put tako namjesti da je licem uz posteljicu i nemože se vidjeti.
    Ti imaš još vremena, možda već na sljedećem UZV-u.

Pepita's Avatar

Baš mi je žao

Meni je moja ginićka prvo radila 2D i kada je vidjela da beba lijepo stoji onda smo radili 3D. Gledali smo moju bebicu sat vremena, a imam preko trideset sličica na CD-u.

Maya78, kod kojeg ginekologa si bila?

jedini s 3D u Puli (koliko ja znam), dr. Mišljenović
    OK, napravio je sva mjerenja i sve OK, zbog toga sam najsretnija,
    ali ono što nama laicima dosta znači, ništa... ni spol ni lice...
    a niti se pretjerano trudio i sve je dosta kratko trajalo...
    i lupio 600 kn bez grižnje savjesti
    bez da nam je ijednu sliku isprintao, samo CD od 10ak slika/filmića od doslovce 3 s

Pozdrav svima! Prošli tjedan sam bila na pregledu trudna 22+2, dr. je na kratko uključila 3D i vidjela sam našu curku. Prekrasno, stalno mislim na to lice i kako je otvarala ustašca. Za 4 tjedna idem na dugi 3D uzv, morala sam uzeti dva termina. Dr. je rekla da će se onda sve najbolje vidjeti.
    K 14.04.2007
    Curica stiže 30.12.2008.

da li ti je radila i "detaljni scan anomalija" ili tek za 4 tjedna?
    koliko ti je pregled trajao?

Nije, jer je pregled bio kratak. Za 4 tjedna će trajati oko 40 min., pa je valjda to anomaly scan. Jel mi to uopće potrebno? Koje su rizične skupine ili to rade sad svima?

mislim da (barem kod nas) rade svima.
    detaljnije pogledaju ekstremitete, organe...

U svakom slučaju javim se nakon tog pregleda. Cijena će biti 600,00 kn isto kao što je netko već napisao.

moram se uključiti u razgovor,ne mogu vjerovati da je tako skupo u Puli uzv 3D,ja bila prije dva tjedna u "super novoj" u Zagrebu,na karticu je 330kn,a za gotovinu jeftinije.Doktori su super,iz prve trudnoće imam dosta slika a sa 27tjedana sam znala već kakva će se roditi...toliko se trude,još na svakoj slici upišu neku šaljivu dosjetku,ma super...sad se mali skrivao,ali je zato napisao gdje je što da se bolje snalazimo...ma super..pristup DIVAN. :D

Leni's Avatar

ja sam bila kod dr. Kosa -poliklinika VILI u 21+4..
    najbolje ga je raditi oko 20-22 tjedna tako su meni rekli..

sve je vidio , i bilo je sve ok.. :D
    Naš sin je isti kao na slici s 3D UZV-a.. identičan..

Leni's Avatar

e da cijena 550 kn, možda malo preskupo, ali s tim da je dr. Kos jedan od ponajboljih dijagnostičara meni je to prihvatljiva cijena..

a ovaj naš (kvazi)stručan naplaćuje bez grižnje savjesti 600!!!
    za 25 min, bez nekog extra pristupa...
    i, napominjem, (tako kažu) upitne stručnosti
    u Puli ima jedini taj UZV pa može...

Pepita's Avatar

Zbilja puno naplaćuju

Quote Originally Posted by Pepita
    Zbilja puno naplaćuju
    a nije toliki doživljaj... barem kod ovog ne...

jkitanov's Avatar

Dali je prerano na anomaly scan ici u 12/13 tj? Zvala sam prije par min da se naručim i sestra me u čudu pitala da šta ja hocu? Bila sam uplašena jer mi je moja dr jutros rekla da je plodu izlaz pupkovine malo deblji. Ipak me naručila za idući tj. Je li to prerano?

Quote Originally Posted by jkitanov
    Dali je prerano na anomaly scan ici u 12/13 tj? Zvala sam prije par min da se naručim i sestra me u čudu pitala da šta ja hocu? Bila sam uplašena jer mi je moja dr jutros rekla da je plodu izlaz pupkovine malo deblji. Ipak me naručila za idući tj. Je li to prerano?
    da... anomaly scan se radi od 18. do 22. tj.
    sljedeći tjedan može tražiti neke markere za anomalije (nuhalni nabor i sl.), ali nije onaj "pravi" an.scan

Diami's Avatar

Izm. 11 i 13 tjedna se radi tzv. rani uzv probir gdje se mogu vidjeti ca. 4 važna parametra koja ukazuju na moguće probleme ako ne valjaju. Ako se dobro sjećam u ranijim tjednima je normalno da je izlaz pupkovine nešto deblji, jer je trbušna šupljina još jako mala. Kako se plod razvija i šupljina raste, izlaz pupkovine se smanjuje, organi se prebacuju u šupljinu i nastavljaju rast i razvoj. E sad, koliko to smije biti u tvojem tjednu prošireno, a što je previše, znaju dobri uzv stručnjaci.

Ako te to uznemiruje, naruči se pa makar i kod privatnika, da dobiješ drugo mišljenje.

jkitanov's Avatar

Hvala puno! Ma narucena sam kod privatnika. Brine me to, sa pupkovinom, iako mislim da se brinem bez potrebe. NT je bo.

Quote Originally Posted by ruža
    moram se uključiti u razgovor,ne mogu vjerovati da je tako skupo u Puli uzv 3D,ja bila prije dva tjedna u "super novoj" u Zagrebu,na karticu je 330kn,a za gotovinu jeftinije.Doktori su super,iz prve trudnoće imam dosta slika a sa 27tjedana sam znala već kakva će se roditi...toliko se trude,još na svakoj slici upišu neku šaljivu dosjetku,ma super...sad se mali skrivao,ali je zato napisao gdje je što da se bolje snalazimo...ma super..pristup DIVAN. :D
    Gdje je to?

Cure, ici cu u Vili na 3d u 20 tom tjednu. Pa moj dr. mi je preporucio dr. Ujevic a vidim da vecina spominje dr. Kos-a kao najboljeg dijagnosticara. Kako ne poznam ni tu doktoricu ni doktora zanima me koga mi preporucujete?
    Koja je cijena tog 3d uzv-a i jel se dobije filmic i slikice?

hvala

Osoblje foruma sirius's Avatar

dr. Kosa, što se mene tiče i predobro gleda. Suzdržan u komentarima, bez nepotrebnih primjedbi i koncentriran na bitno.
    Ja sam išla na običan UZV, bez slika i fima, 300 kn.
    Last edited by sirius; 07.07.2010 at 20:41.

I dr. Ujević je odlična dr.
    Možda ju je tvoj ginekolog preporučio jer je dr. Kos na godišnjem u terminu kad namjeravaš na 3d.

katrin23's Avatar

Ja sam sa 20 tjedana bila kod dr. Kosa. Odabir na njega je pao slučajno jer me sestra prilikom naručivanja pitala - hoćete kod dr. Kosa? Uglavnom bila sam prezadovoljna, sve je lijepo pogledao, bili unutra cca 40 min, dobili filmića i slikica, uglavnom pogled u leđa i guzu jer se dečko stalno glavom gurao u posteljicu koja je otraga. No dr. si je dao truda pa ga je malo sondom gurkao dok se nije okrenuo da vidimo lice, njima je bitno da pregledaju usne, nosnu kost i sl.
    A prijateljica mi je prošli tjedan bila kod dr. Ujević i isto tako bila prezadovoljna i puna pozitivnih dojmova. Ja vjerujem da su oboje ok.

hvala cure puno

katrin, kad kazes bili, mislis li na tvog muza? jel moze on smenom, kako oni gledaju na to

i koliko je tvoja frendica platila prosli tjedan 3d sa slikama i filmicima?

Quote Originally Posted by nevena View Post
    hvala cure puno

katrin, kad kazes bili, mislis li na tvog muza? jel moze on smenom, kako oni gledaju na to

i koliko je tvoja frendica platila prosli tjedan 3d sa slikama i filmicima?
    Naravno da može muž. Nama je bio i stariji sin unutra.

hvala sirius,

hm pa onda bi mozda mogla ja voditi svoju curu, ima 6 godina, sta mislis jel to rano? toliki je negdje bio i tvoj sin jel tako?

Da, imao je točno 6 godina.
    Jako ga se dojmilo iako pretpostvaljam da nije skužio puno.
    Ali je barem tada odlučio da sestru nećemo dati baki (tada je dr. rekao spol) , jel je htio brata.

thanks sirius

moja naravno hoce curu

uuu taj 4 d je mrak! stvarno se sve vidi. moja dr mi taj napravi svaki put. do sad smo pišulinca već vidjeli kako zijeva, siše prst... joooj. sutra idem na pregled i jedva čekam nove slikice i snimke

bucka's Avatar

i mi se spremamo kod dr. Kosa u Polikliniku Vili

Ja sam bila u 21 tt na 3d i sve se isto lijepo vidjelo,ceškala se beba po glavi,zijevala dva puta svi organi su se vidjeli.Ja sam ga pitala za plodnu vodu da li je bistra pa je rekao da se to tek vidi u 32 tt. strah me da nije zamucena jer si znam popusit 2 cigarete i popijem salicu kave svaki dan

bucka's Avatar

bili danas na uzv i dr. kos je stvarno
    otkrio nam je da je beba dečko, "provjerio" sve organe i rekao da je bebach skroz ok!

I mi idemo dr. Kosu za dva tjedna. Tada će nam biti 20+1. Nadam se da će se sve lijepo vidjeti i da bebica neće skrivati glavicu.

Bucka, ti si najfriškija iz Vilija, pa me zanima jel može MM biti na pregledu i jel se dobiju slikice i DVD??

bucka's Avatar

na pregledu tj. uzv-u su bili i MM i Nika!
    4d uzv+anomaly test = 400kn
    dobila sam par slikica, a obzirom da im je pržilica pokvarena, zamolili su da donesemo usb stick , pa su nam na njega snimili par filmića i slikica.

Quote Originally Posted by bucka View Post
    na pregledu tj. uzv-u su bili i MM i Nika!
    4d uzv+anomaly test = 400kn
    dobila sam par slikica, a obzirom da im je pržilica pokvarena, zamolili su da donesemo usb stick , pa su nam na njega snimili par filmića i slikica.
    400kuna??? Meni su rekli kad sam se naručivala (prije tri tjedna) 600 kuna!?!

Joj nadam se da će popraviti pržilicu do mog pregleda jer ja bi pravi DVD, da konačno imamo nešto stvarno.
    Naime, stvarno nemam sreće sa slikicama i DVDićima sa trudnoće. Na preglede hodam kod socijalnog ginekologa koji mi ni slike ne da. Kaže da nema papira, pa onda uzmem mobitel i slikam ekran kako bi MMu pokazala našu srećicu jer ga ginekolog ne pušta unutra. Ma strava i užas!!!

bucka's Avatar

da! 400kn! dobili i račun!

Page 1 of 2 12 LastLast