Citiraj KATALENIĆ prvotno napisa
sven ima punih 11 mjeseci i prava je mala ljenčuga. kad ga stavimo u hodalicu super hoda al kad ga primimo za ruku neće. zašto?help.
zasto, zasto, zasto svi misle da im djeca trebaju prohodati po nekakvim tablicama rasta i razvoja!?

kao prvo, sven NE HODA u hodalici, vec se odguruje nogama sto je vise stetno nego korisno (potrazi u pretrazniku 'hodalica' i vidjet ces da se o tome raspravljalo na forumu).

kao drugo, sama cinjenica da kada primis svoje dijete za ruku i ono nece hodati ti govori da tvoje dijete jos nije spremno za hodati. najgore mi je kada ljudi kazu da se djeca moraju uciti hodati...
zar vi zaista mislite da vasa djeca ne bi prohodala sama od sebe? da ih morate stavljate u stetne hodalice i 'uciti' ih da hodaju?

moje dijte je prohodalo sa 13 i pol mjeseci i kako je prohodao, gotovo nikada nije pao. hodao je stabilno.

dakle, pusti dijete da se samo digne na nogice pridrzavajuci se za stol, kauc, fotelju i pusti ga da samo istrazuje i isprobava svoje mogucnosti - ono nabolje zna kada je spremno za prve korake.
vise ces mu pomoci ako ga ne forsiras sa hodanjem, vjeruj mi.