Stranica 14 od 18 PrviPrvi ... 41213141516 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 651 do 700 od 864

Tema: rodiliste rijeka 2. dio

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

I ja se bojim da ću pola toga zaboraviti reći. Možda bi bilo dobro da to za pupčanu spomenem u uvodnom razgovoru kad me budu pitali za moje želje.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Ja sam se u zadnji tren sjetila reći da ne želim da me režu, jer kad su me uhvatili jaki trudovi nisam baš o ničem mogla razmišljati. Reci im kad te smjeste u rađaonu i kad skužiš koja će ti babica bit na porodu. Smjena im se mijenja u 7 sati, tako da je meni jedna bila na početku, a druga došla kasnije... Čisto napominjem, da ne kažeš jednoj pa ona zaboravi prenijet. Ako muž ide s tobom nek on misli na to. Lakše će mu biti razmišljati nego tebi.

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ići će mužić, ali koliko će on biti priseban vidjet ćemo još

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

na rodinom portalu imaš plan poroda, možeš si ga skinuti i ispuniti pa da imaš svoje želje na papiru bez da moraš govoriti i objašnjavati

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj dani82 prvotno napisa Vidi poruku
    Ići će mužić, ali koliko će on biti priseban vidjet ćemo još
    To sam se i ja bojala, ali moj je bio jako priseban. Dobio je zadatak da za sve pita što rade i zašto, i mogu ti reći da se držao toga. Bio je komentirao nešto kako će se možda ljutit na njega, pa sam ga pitala jel mu draže da se ljuti babica koju više neće nikad vidjet ili ja koja sam tu do daljnjega?

Što se tiče plana, ja sam ga napisala, ali ga nisam dala jer su mi odmah rekli za drip i bušenje vodenjaka, a kako mi je to bilo najvažnije nisam vidjela smisao da im ga dam. Što se ostalog tiče nisam imala ni potrebu jer je sve išlo kako sam zamišljala, osim što sam zaboravila reći da pričekaju s rezanjem pupčane.

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Imam 3 osnovne stvari koje su u mom planu, to su prirodan porod (bez dripa i prokidanja vodenjaka), izbjegavanje epiziotomije i rezanje pupčane vrpce nakon prestanka pulsiranja. Zbog toga mi se neda nosit cijeli onaj plan s Rodinog portala, a nekako mi se čini da ću "bolje proći" ako im usmeno kažem svoje želje, nego ako im samo dam taj plan. A kako će biti, vidjet ćemo. Koliko sam shvatila dosta ovisi i o ekipici koja se tamo nađe.

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Dani, ne moras isprintat cijeli plan, stavi na jedan papir par tih natuknica...kad dodjes u rodiliste reci im svoje zelje i eventualno im jos napomeni da je to na papiru koji si predala uz trudnicku kad si dosla roditi. Sto se mene tice, meni je voda otisla doma pa sam blenula kao tele kad mi je dr rekao da bi on prokinuo vodenjak jer ima jos vode ali zbilja je bilo ostalo jer sam cula dobar "bluc", sad da idem ponovo mislim da bi inzistirala da to jos malo ostavi na miru jer je nakon toga krenula ona standard procedura lezi na bok, nema hodanja i slicno. Za to da te ne rezu sve ovisi o babici, ja sam isto rekla medjutim moja je u startu krenula da sam prvorotka...poslije je rekla da mi je kruta medjica pa da su morali (ali me nitko nije masirao niti me pitao da li to zelim, ocito na tome treba inzistirati). Sto se mene tice, doktora sam vidjela na prijemu i na samom izgonu tako da se ne zalim previse, za drip su postivali a za drugi put se nadam da ce biti barem kao prvi ako vec ne moze bolje. Mada vidim da cure dosta hvale Ri rodiliste u zadnje vrijeme pa pretpostavljam da su malo omeksali i da su susretljiviji.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj dani82 prvotno napisa Vidi poruku
    Imam 3 osnovne stvari koje su u mom planu, to su prirodan porod (bez dripa i prokidanja vodenjaka), izbjegavanje epiziotomije i rezanje pupčane vrpce nakon prestanka pulsiranja. Zbog toga mi se neda nosit cijeli onaj plan s Rodinog portala, a nekako mi se čini da ću "bolje proći" ako im usmeno kažem svoje želje, nego ako im samo dam taj plan. A kako će biti, vidjet ćemo. Koliko sam shvatila dosta ovisi i o ekipici koja se tamo nađe.
    ne moraš printati cijeli plan poroda ako imaš tako jasne želje
    napišeš točke 1,2,3 na papir i to im daš
    i kažeš im usmeno

sretno

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Sjetih se još nečeg što me zasmetalo pa da obrati pažnju onaj kome je to bitno... Nema kontakta koža na kožu s bebom, barem meni nije bilo, rodila sam na stolčiću, ne znam ima li to veze. Najprije su mi ga stavili na trbuh, ali položenog na onu zelenu kompresu. Kad su me prebacili u krevet i dodali mi ga već je bio obučen. Baš mi je žao bilo kasnije, ali nisam se tada sjetila zamoliti.

missixty avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Jedno pitanjce.
    Da li je možda netko vodio trudnoću kod dr. Finderlea privatno ili u riječkom KBC-u? Da li biste ga preporučili? Puno bi mi značila svaka informacija. Može i na pp.
    Hvala puno

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj missixty prvotno napisa Vidi poruku
    Jedno pitanjce.
    Da li je možda netko vodio trudnoću kod dr. Finderlea privatno ili u riječkom KBC-u? Da li biste ga preporučili? Puno bi mi značila svaka informacija. Može i na pp.
    Hvala puno
    Bilo je vec puno pohvala za tog doktora tu na forumu

missixty avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Hvala ti Klara. Nešto sam uspjela vidjeti, ali čini mi se više je pisalo vezano za porod nego za vođenje trudnoće. Baš taj dio me zanima, možda netko ima friška iskustva.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

U moru doktora i sestara koja svoj posao obavljao rutinski, grubo i nezainteresirano, ističe se dr. Finderle. Nikada neću prežaliti da nije bio kad sam rađala. Izuzetno je pristupačan, nježan, imala sam 2 pregleda kod njega nakon što sam prenijela trudnoću. Frendici je bio na porodu, i moram reći da sam ljubomorna jer taj čovjek ulijeva sigurnost načinom na koji ti pristupi. A ne onaj Mamula ili šef rađaone.. Od njih bježim ako ikad budem rađala u Rijeci opet. Odvest ću se, majkemi, u neko drugo rodilište ako jedan od njih bude dežuran kad dođem..

Molim vas, ako netko zna ime ove ginekologinje probat ću ju opisat. Zaprimila me pri porodu ali nisam pitala ime/prezime. Mlada, ofarbana u plavo, drži se visoko, IZUZETNO gruba prilikom pregleda i bahata u ophođenju sa pacijenticama, mršava. Hvala na infu.

missixty avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Hvala na info za Finderlea Kako je lijepo kada baš svi za njega imaju lijepu riječ. Nadam se da će kad-tad pročitati šta pišete o njemu da se i mi svi njemu na neki način odužimo za tako divan pristup.
    Kada bi barem svi bili takvi.

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Zanima me da li je itko trazio zamjenu doktora na porodu? Dakle, da ste imale zamjerku za onoga koji vas je docekao kada ste dosle u rodiliste pa ste trazile da vam dojde drugi doktor? To rodilje imaju pravo, je tako?
    I ako netko je, kako je to proslo?

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Bojim se da bi se to obilo o glavu. Čini mi se da su svi poveći egotripovi ida takav zahtjev nebi sa oduševljenjem čuli. Možda se varam.VOLJELA bih da se varam.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj NYC prvotno napisa Vidi poruku
    Bojim se da bi se to obilo o glavu. Čini mi se da su svi poveći egotripovi ida takav zahtjev nebi sa oduševljenjem čuli. Možda se varam.VOLJELA bih da se varam.
    Koje loše mišljenje o liječnicima! Krivo ti se čini, nisu svi takvi.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Ne znam ima li ti potrebe za tim. Ni meni se nije sviđao moj liječnik, totalno me ignorirao, ali srećom sam ga vidjela samo 5 min. Ostalo vrijeme su s tobom babice, koje su divne. Ja sam bila u rađaoni samo 3 sata, možda bi ga i više vidjela da sam bila duže. Ovako se zbog 5 min ne isplati živcirati.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

U pravilu su minimalno dežurna dva liječnika - jedan stariji jedan mlađi. Ovisi od rodilišta do rodilišta, smjene do smjene.

Do kraja njihove smjene (ponekad i do 24 sata, ponekad kraće ili duže) to su ljudi koji su u điru - i nažalost ispadne kako kome padne grah.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Koje loše mišljenje o liječnicima! Krivo ti se čini, nisu svi takvi.
    Misliš da sam to mišljenje stekla tek tako?

Drago mi je za žene koje imaju dobra iskustva i brz porod. Onda je sve super. Ali mi koje smo imale teške porode ili nam s bebicama nešto nije bilo u redu, vidimo pravu situaciju. Kažem to zato što se tek tada vide stručnjaci, koji nisu zaboravili biti humani. A po meni bi svaki liječnik morao zadržat humanost bez obzira (!) pod kolikim stresom u svom poslu bio. Možeš reći da je najbitnija stručnost, ali ja se ne slažem - dobrog liječnika čine i druge stvari osim stručnosti.

pčelica_maja_23 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

potpis NYC.
    al ne samo liječnik, svi bi mi trebali uvijek imati humanosti u svome poslu, bez obzira što radili. Biti čovjek prvenstveno. Naravno da su osjetljiva zvanja pod većim povečalom: duhovni vođe, liječnici, soc. radnici, ljudi u gerontološkoj branši...

Jako jako jako je teško doživjeti grubost u našem neizbježnom neznanju i potrebi, boli i nemoći kakvu ima bolesnik ili rodilja u bolnici ili beba.

Baš je rijetko vidjeti liječnika koji nije zadojen svojim egom bar do neke granice koja je ili može biti neugodna drugoj strani.
    Zato smo mi ti koji moramo vjerovati u to da nisu svemogući, da mogu griješiti i da griješe i da ih svojim stavom potaknemo da nas više dožive kao ljude koji se po prvi puta bore sa njima sto puta viđenim scenarijem.

mNaravno Beti na nisu svi takvi, ali više jesu nego nisu (uvijek ima iznimaka u stručnosti i humanoti, hvala Bogu to smo doživjeli i na onkologiji i naišli na takve). Ali mi ovdje raspravljamo o samo jednom liječniku u čitavom rodilištu,a ne o više njih i to je tužno.
    No kako je sve krenulo, čini mi se da će oni liječnici koji žele dati šansu rodilji isplivati i ojačati u nastojanjima i više neće biti kriminal spominjati kućne porode ili porode bez intervencija.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

svaka čast pčelice, potpis od a do ž

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Možda ste vidjeli ovaj spot u kojem nastupa i naš dragi riječki doktor V.F.
    Od 4. minute pa do kraja u par scena poroda.

http://www.youtube.com/watch?v=S1Wuq...&feature=share

Lu28 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

I ja sam rodila u Rijeci i jedine zamjerke su da nisam mogla pohraniti krv iz pupčane vrpce i loše informacije oko dojenja. Za ovo prvo su mi rekli da je mogu pohraniti samo ako ce mi je netko voziti odmah do Zagreba, jer vikendom oni ne voze, a za dojenje mi je jako smetalo što svaka sestra ima neku svoju ideju kako bi to trebalo izgledati i svaka ti kaže nešto drugačije. Rezultat je bio da je moja mišica na meni visila 0/24 i rezultat su bile ragade, užasno bolne grudi, povraćala je krv i ja sam u 4 dana spavala sve skupa 6 sati.. Da bi mi na kraju još nabile na nos da nisam isključivo dojila jer zam ih zamolila da joj jednom daju adaptirano jer nisam htjela da povraća krv više, a i bila je jako gladna stalno, jer se rodila sa samo 2600g i jadničak se nikako nije mogla najesti, a meni je mlijeko došlo tek zadnji dan u bolnici i bilo je to prebolno, sestra mi je rekla da se moram izdojiti (?!), ali da nemaju izdajalica, pa mi je cimerica posudila svoju - naglašavam da je sestra nije uopće znala sastaviti, pa sam morala te jadne izgrižene bradavice još dva sata navlačiti s pogrešno sastavljenom izdajalicom :S I da, jednom su mišici dali adaptirano bez da je mene itko išta pitao ili obavijestio. I dudu također. I još sam se sjetila da su mi rekli da se kod prvorotkinja ne može dobiti stolčić - da li je to stvarno istina??
    No, bez obzira na to, rodilište mi je ostalo u dobrom sjećanju i doktor Marić mi je bio super, kao i babica i ponovo bi tamo rodila, samo sad bih došla bolje pripremljena za neke stvari i situacije

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj NYC prvotno napisa Vidi poruku
    Misliš da sam to mišljenje stekla tek tako?

Drago mi je za žene koje imaju dobra iskustva i brz porod. Onda je sve super. Ali mi koje smo imale teške porode ili nam s bebicama nešto nije bilo u redu, vidimo pravu situaciju. Kažem to zato što se tek tada vide stručnjaci, koji nisu zaboravili biti humani. A po meni bi svaki liječnik morao zadržat humanost bez obzira (!) pod kolikim stresom u svom poslu bio. Možeš reći da je najbitnija stručnost, ali ja se ne slažem - dobrog liječnika čine i druge stvari osim stručnosti.
    Oh, oh, i baš meni to napišeš! Gore nego tebi mi je bilo, puno gore. Ali, bili su humani, suosjećajni i stručni. (Ili je tako meni ostalo u sjećanju.)

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

...može li mi netko poslati mail od barbare finderle????

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

sitno brojimo do termina i u svakom slučaju ovakve informacije ohrabruju: http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijek...ticnih-stanica (treće javno rodilište u Europi, zvuči i više nego dobro!).

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj ivcchy prvotno napisa Vidi poruku
    ...može li mi netko poslati mail od barbare finderle????
    Ovdje je pod broj 7, valjda vrijedi:
    http://www.udrugaprimalja.hr/content...=0&G4=0&ID=212

choko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Evo sad sam imali Predivan susret sa babicom Ksenijom , prije pet i pol godina sam radi nje imala predivan porod . Ma tako sam se razveselila , uzbudila i izgrlile. Čudo od žene . Inače sam sad na 5 katu na mirovanju zbog posteljica preko ušća , totalno . Kaze da vise nije u rodilistu da su ju premjestili na intezivnu na 2 . Tako da se opet vidimo jer moram na carski .

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

za drugi put mogu reći sve naj.... zahvaljujući sestri barbari (ne znam jeli ona finderle), ali bila je odlična, fenomenalna, iako je taj dan bilo 10-tak poroda... jedino je babica bila neka njurgava... odjelne sestre odlične sve do jedne i puno pristupačnije. ali higijena u odnosu na 2006. katastrofa....uzmite si i wc papir i tekući sapun jer jednostavno nemaju, vidi se da štede što je žalosno....
    dojam: 4+ za Ri

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ležala na 4. katu(održavanje trudnoće) tjedan dana i na 5.katu (rodilište) tjedan dana.

Moji dojmovi su odlični, u ta dva tjedna nismo bile bez wc papira , bilo je i sapuna.

Što se tiče higijene wc, za 5.... ako bi bilo neuredno, za to su krive druge pacijentice a ne čistačice....

Bila sam oduševljena hranom, ali stvarno, nisam inače izbirljiva , i količina obroka je sasvim OK jer se tamo većinu vremena leži... u rodilištu mi je čaj jako ukusan, onaj slatki, zašećereni...

Što se tiče sestara , odlične, jedino mi je malo smetalo što mi je svaka sestra vezano za dojenje rekla nešto svoje , a ja prvorotka izgubljena u tom dojenju, beba mala, a bradavice uvučene...eto meni je samo to smetalo....

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj choko prvotno napisa Vidi poruku
    Evo sad sam imali Predivan susret sa babicom Ksenijom , prije pet i pol godina sam radi nje imala predivan porod . Ma tako sam se razveselila , uzbudila i izgrlile. Čudo od žene . Inače sam sad na 5 katu na mirovanju zbog posteljica preko ušća , totalno . Kaze da vise nije u rodilistu da su ju premjestili na intezivnu na 2 . Tako da se opet vidimo jer moram na carski .
    jojjj...pa moja cimerica....hahahahhahaahahaha..... kako sam te skužila.... inače za ri rodilište imam sve pohvale.... i ja sam ležala na 4. katu tri dana sa choko i sve sestre su tamo divne... a u rađaoni mi je bila sestra Silvana koja me porodila u 5 minuta.... jedino mi nisu stigli pripremit stolčić ali su mi zato onaj obični stol digli u sjedeči položaj.... sama sestra Silvana mi je ponudila pohranu matičnih stanica i hvala joj na tome jer se u onoj brzini i strci nisam sama sjetila.... divna žena

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

joj, već sam tri puta kretala odgovoriti na ovu temu, pa odustajala...mislim, eto, ne mogu prešutjeti svoj dojam - prije 11 godina u rodilištu Ri, a posebno na 5 katu stanje je, nažalost, bilo puno bolje nego danas. ovo je opći dojam, detalje ću kad ulovim vremena. na neki sam im način ipak jako zahvalna, jer imam troje prekrasne djece i iza sebe tri poroda koji su prošli bez većih problema, tamo ima zaista krasnih ljudi, ali...od prvog do trećeg poroda očekivala sam da se stvari promijene na bolje, a ne ovo. sreće što nisam trebala pomoć oko dojenja jer ovo što se događalo sa cimericama i njihovim bebama, blago rečeno je zbunjujuće.

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Sto se tice stanja unatrag 3 godine, stanje na 5.katu je zbilja krenulo na gore. Nema zlica za juhu, nema sapuna u wc-u, papira je bilo. Hrana je sto se mene tice okej, nekad je malo manje slana, nekad negdje fali secera i slicno ali kuha se na veliko pa mislim da su takve stvari normalne. Ono sto se sjecam je da su nam cistacice svaki dan prale pod, ovaj puta u cetiri dana nisu ga ni pomele. Plahte su nam prije bez beda mijenjali, docekale su nas u sobi dvije rezervne spavacice, gacice i ulosci, ovaj puta nista. Posalju te iz radjaone s krpom medju nogama pa se ti snadji. Muz me doveo u radjaonu, muz je bio na porodu kasnije, mogli su nam reci da uzmem uloske i gacice ali su trazili da mi donese samo papuce a onda na kraju naletim na nabrijanu sestru koja se duri na mene jer ja nemam svoje higijenske potrepstine jer oni "to vise ne daju" pa onda seta po katu i zica druge rodilje da mi daju uloske i gace. Kazu cure koje su dulje bile u bolnici da nemaju ni voltarena ni najobicnijeg lupoceta, da i to traze da doneses svoje. Mislim da je to ipak vise odraz stanja naseg zdravstva nego bas samo rijeckog rodilista.

Sto se dojenja tice, prvi puta su me izludili najvise sa apriori stavom da ne zelim dojiti, onda sa kontradiktornim izjavama tipa imam - nemam mlijeka, daj - ne daj dohranu, stipanjem za sise kao da su na "izvol'te", njurganjem jer je beba pored mene u krevetu pa zato mi doma nece spavati u kreveticu i slicno, ono, imala sam dojam da sto god radim, radim krivo a kao majci prvog djeteta koja uopce nema iskustva sa malim bebama bas i nije trebalo dugo da se poljulja samopouzdanje. Ovaj puta dijete je stvarno bilo non stop sa mnom osim za te preglede i eventualno kupanje, kad su cule da sam prvo dojila dve godine jednostavno me vise nista nisu pitale, sad da li zato ili jer sam vec u startu bila smirenija, i dijete mi je bolje spavalo, i ja sam uspjela tamo odspavati a ne biti 4 dana kao zombi, i mlijeko je doslo dosta brzo.

Za radjaonu ovaj puta nemam zamjerki, i prvi puta sam bila zadovoljna, ovaj puta jos vise. Prihvatili su plan poroda i potrudili se da ga sto vise postuju iako nije sve islo po spagi tako da ili sam imala opet srece ili su se stvari ipak promjenile nabolje bar sto se tice 3.kata.

choko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Imam potrebu pohvaliti cijeli 4 i 5 kat na 4 katu sam provela mjesec i pol mirovanja. Za sve sestre, cistacice , tete koje nose rucak , doktore imam rijeci hvale . Uvijeti im nisu bajni , puno toga fali i oni zongliraju izmedu toga svega . Kako sam tamo provela puno vremena uspijela sam ih vidjeti u svim raspolozenjima, nisam uhvtila samo jednu smjenu u pmsu
    Doktor koji me vodio cijelo to vrijeme - odlican !
    Nakon carskog intezivna , sestre super , non stop su iznad tebe i trude se olaksati najtezi prvi dan . Cak sam i dobila najveci zagrljaj kad sam prvi puta odsetala u wc .
    I sad ozloglaseni 5 kat , bezrazlozno . Kod mene iskustvo sa svim osobljem pozitivno . U svakom trenu su nas educirali i odgovarali na pitanja o dojenju , na svako nase zvono su brzinski odgovarale , nisu skrtarile na voltarenima nakon carskog
    Za cijelu ekipu same pohvale i zahvale sto su mi olaksali tako dugi period u bolnici.

Darkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Zna li neka možda kako se preziva sestra Mihaela?Vesela, nasmijana, kratka crna kosa...ona me je i porodila.UZ nju je bilai jedna mlada doktorica,plave kose svezane u rep koja nam je kasnije i dolazila u vizite na 5. katu.Imate li kakve ideje tko bi ona mogla biti?Ma pisalo joj je na akreditaciji, ali tko je čitao između trudova
    Inače, rodilasam u vodi.Oba sam porodna doba odradilau vodi,trudove su pojačali s 5 kapi dripa,episiotomiju nisam mogla izbjeći jer mi je međica,nažalost, bila prečvrsta. Šivao me dr. Marići za njega zaista imam samo samoriječi pohvale.Divan čovjek, dobar liječnik! Sestra MIhaelaje bila genijalna,kao i ta mlada doktorica, kao i sestra Silvanai sestra Ivana.Zaista, sve 5 za ekipu iz rađaonice!!! Noć samprovela na 4. katu gdje sam zaprimljena s trudovima.Trebala sam odmah u predrađaonicu, ali bila je gužva pa sam noć provela na odjelu i sestre tamo sumi bile isto tako dobre.
    5. kat nećuni spominjati, jerću se samo uzrujati. Svaka sestra ima drugomišljenjeo dojenju - jedna ti kaže jedno,drugo drugo, treća treće...pa kud koji mili moji Ja sam imala svega 3 kapi kolostruma, dijete plačeod20:00 do 03:00, zovem ih,dođe sestra i kaže da je to novorođena beba i da je naravno gladna,ali to nije glad za umrijeti od gladi...a ja ju sve to vrijeme,sve te sate pokušavam smiriti šetajući, sjedeći i ljuljuškajući je, itd...a jedva stojim kako me bole šavovi i rana...Noć uoči izlaskase jedna sestra sjetila da mi kaže da pokušamizdajati svaku dojku 5 puta svaki sat unutar naredna 4 sata...jer to stimulira dojku i dovodi dolaska mlijeka...naravno, ja sam u ta 4 sata izdojila svega 5! kapi i sve su se osušile na pumpici izdajice...tek tada su mi nahraniledijete, jer, gle čuda, gladna je! Nitko nam nije sugerirao stavljati topleobloge na prsa dokto nije reklapedijatrica prilikom otpusta...kao ni da pijemo jakooo puno tekućine...Prvi sam im senoćonesvijestilau wc kada su meprvi put vodile da mokrim...naime, ja sam ustala sa školjke i sestra koja me je dovela mi je okrenulaleđana tren, jer ju je druga došla daviti s pitanjem je li kuhalo ostavila na 2 ili 3; to je pitanje zadnje čega se sjećam...sljedeće čega se sjećam je buđenje na podu, 3 sestre okomene,jedname šprica vodom da dođem k sebi...oko 03:00 zvonim da probamo opet na wc, jer znam da ako se ne pomokrim slijedi kateter...dolazi sestrai pitame jesam li apsolutnosigurna da moram ići da ne budekaoprvi put - da me vode badava Ostala sam ležati dok oko 04:00 nije druga sestra došla po meneČaj su mi stavili na ormarić s desne strane, beba mi je u krevetiću s lijeve, ja se ne mogu okrenuti,a kamoli uliti taj čaj...nitko da bi se sjetio toga...da stvar bude bolja, ostaledvije mame u sobi sa mnom su istobilešivanei otežano su ustajelei kretale se, pa smo sve tri bile u istom položaju.
    Tako da su mi i rodilište i 4.kat ostali u najljepšem sjećanju,aboravakna 5. katu bih najradije zaboravila. Prije sam mislila,a i sada tomislim, da bi sestrekoje rade s trudnicama,rodiljama odnosno babinjačama i djecom po defaultu trebale biti humane, vedre,pune razumijevanja i uvijekspremen pomoći. Ne mislim da trebaju skakati na svaki hir pacijentica,ali malo humanosti i razumijevanja ih ne bi ubilo!
    Jedva sam dočekala izlazakiz bolnice i dolazak kući!Da ne spominjem da sam već sljedeći dan po dolasku kući dobila više kolostruma i kasnije i mlijeko!
    Pozdrav svima!

ljubavna1pogled avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj choko prvotno napisa Vidi poruku
    Imam potrebu pohvaliti cijeli 4 i 5 kat na 4 katu sam provela mjesec i pol mirovanja. Za sve sestre, cistacice , tete koje nose rucak , doktore imam rijeci hvale . Uvijeti im nisu bajni , puno toga fali i oni zongliraju izmedu toga svega . Kako sam tamo provela puno vremena uspijela sam ih vidjeti u svim raspolozenjima, nisam uhvtila samo jednu smjenu u pmsu
    Doktor koji me vodio cijelo to vrijeme - odlican !
    Nakon carskog intezivna , sestre super , non stop su iznad tebe i trude se olaksati najtezi prvi dan . Cak sam i dobila najveci zagrljaj kad sam prvi puta odsetala u wc .
    I sad ozloglaseni 5 kat , bezrazlozno . Kod mene iskustvo sa svim osobljem pozitivno . U svakom trenu su nas educirali i odgovarali na pitanja o dojenju , na svako nase zvono su brzinski odgovarale , nisu skrtarile na voltarenima nakon carskog
    Za cijelu ekipu same pohvale i zahvale sto su mi olaksali tako dugi period u bolnici.
    potpis od početka do kraja, divni su mi svi ljudi koje sam susrela na svim katovima za vrijeme boravka u bolnici!!!

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Pozz,
    termin mi je 29.04.2013. pa bih molila ako ima svježih iskustava (mjesec dana ili manje)? Zanima me kakvi su sad uvjeti i stanje u RI rodilištu, a pogotovo, kako su prošle one koje su rodile na carski, jer postoje indicije da cu morati i dugo roditi carskim rezom, pa bih bila jako zahvalna na informacijama.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ja sam rodila prije 5 tjedana u ri rodilištu na carski....moj porod je bio težak jer se nisam otvarala, imaš moju priču....ali ne drži se toga jer svatko od nas je drugačiji...ono što tebe zanima su vjerovatno doktori i ostalo osoblje, mogu ti reci da sam ih vrlo vjerovatno upoznala svih jer sam prenesla trudnocu, i unatoč mojem teškom porodu doktori su divni, sestre na drugom, trećem,četvrtom katu su krasne, ali peti odjel babinjača je katastrofa...sestre su drske, ima jedna sjeda starija i još se našminka srebrno, nemožeš je faliti, e tu ne pitaj ništa jer ta kad krene objašnjavat ubi žene...oh....zatim hrana je ok, iako daju i stvari koje nebi smjele tipa grašak, grah itd...bebice nažalost presvače samo dva puta, a to je u 8, 16:30 (dok su posjete da se vidi kako su "divne", i u 23h, tako da ako se bebica pokaka u 17h, bude pokakana do 23h jer je inače nece previt, moje ti je da si uzmeš pelene i ako znaš onaj njihov način povijanja da ju sama previješ. Ja sam rodila epiduralno carski, i super mi je rez, bila sam na intenzivnoj 12h, naspavala se i odvezli su me na 5-ti k bebici. inače neznam ako tebi šta padne napamet slobodno pitaj, jer vjeruj zapamtila sam sve sve

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

bdw meni je mm bio na porodu dok sam bila u rađaoni, pa kako se zakompliciralo sam morala na carski i on je prao prvi puta bebicu i rezao pupkovinu,te je obukao, sestra ga sama pozvala

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

dali se dobije čaj ili da si osiguram sama svoju pijaču?

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

na 5 tom dobiješ čaj i to ga stalno nose, u rađaoni uzmi svoju bočicu vode, ovako na svakom odjelu ima čaja

nina32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

dobiješ čaj (meni je bio odličan), a u popodnevnim satima dijele i kompot. Svaki dan imale smo i jogurt(čvrsti). Za doručak divka i dječja radost(kruh putar i marmelada)

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

hvala curke

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja se uopće ne sjećam hrane u rodilištu (ipak je prošlo pet godina), ali znam da mi je taj čaj bio genijalan!

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

a uvijek je isto, gris, sviježi sir, marmelada, putar,divka-doručak, pa oko 11h juha....pa oko 13h ručak: oslić s blitvom, juha od graška, ćufte s pireom, cikla na salatu, cvijetača na salatu.....pa popodne čvrsi jogurt....pa večera maneštrica, kolač od sira itd...čaj konstantno i juha 3 puta dnevno....inače sam mislila da nikako necu moci jesti bolničku hranu jer ne podnosim mirise bolnice, ali mogu reci da i meni izbirljivoj po pitanju hrane je sve bilo super

nina32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Uzmite si obavezno rolu(e) toaletnog papira. Prvi dan(uto) kad sam došla na 5 kat ga je bilo, ali ubrzo(u noći uto-sri) je nestao i gubi mu se svaki trag.Pojavio se na dan mog odlaska(petak iza 12 h).

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

samnom je bila žena koja je stalno naganjala sestre za papir i što je najbolje one su ga sumanuto nosile
    Citiraj nina32 prvotno napisa Vidi poruku
    Uzmite si obavezno rolu(e) toaletnog papira. Prvi dan(uto) kad sam došla na 5 kat ga je bilo, ali ubrzo(u noći uto-sri) je nestao i gubi mu se svaki trag.Pojavio se na dan mog odlaska(petak iza 12 h).

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ivon, hvala na informacijama, meni MM nažalost nece biti prisutan, jer nemamo kome ostaviti starije dijete,a najvjerojatnije cu tražiti opću anesteziju.Još bih te molila, da mi napišeš, što se sve mora donijeti sa sobom, a sto dobiješ od njih (uloške, gaćice...)?

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

I moram napomenuti, da ne bi netko možda krivo shvatio da sam pobornik carskog reza, imam tri indikacije, hidrocefalus, operirani miom i prethodni carski, tako da sam 100% sigurna da ce i drugi porod završiti carskim, a dojenje sam prvi put uspostavila odmah nakon sto su mi donijeli bebu i dojila sam 2 godine, jedino, ne znam da li cu uspjeti premotati bebu kao i sestre u bolnici, prvi put mi je to muž doma pokazao,a nakon dvije i pol godine bez pelena, malo sam izasla iz štosa, pogotovo kad je u pitanju tetra pelena i onaj čiripa, sto se veže.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •