Dali ste nosile svoj sapun ili je sapuna bilo tamo ,čini mi se da ću morati spakovati cijeli DM i koje ste uloške koristile
Dali ste nosile svoj sapun ili je sapuna bilo tamo ,čini mi se da ću morati spakovati cijeli DM i koje ste uloške koristile
ovisi kad rodiš, navodno da poslije 15. u mjesecu bude manje sapuna jer se potroši zaliha iz tog mjeseca (frendica mi rodila 24. u mjesecu, sapuna ni za lijeka). žalostno ali istinito.
Ima u Mulleru zgodnih onih malih pakovanja sapuna i šampona i čega sve ne![]()
ako rodiš na carski sapun i išta takvo ti nikako nece biti potrebno jer se nesmiješ kupat 8 dana, jedino uzmi vlažne maramice da se prebrišeš, i kaladont i četkicu naravno, a ovo ostalo po pitanju higijene ti definitivno ne treba, ja sam kosu oprala tek 3 dan nakon poroda i to kad mi je mm došao, tako da ako ju trebaš prati kaži mužu da ti donese šampon. uloške sam imala vir 80, al kad krene "mlaz" nema tog uloška koji ce skupit svei jednokratne gacice iz dm-a su mi zakon jer ti probije kroz sve, pa onda sve baciš, da se ne vuku prljave gacice po torbi....inače se njihove spavaćice dobiju, al se desi da ih nema, a vama ce svaki dan biti potrebna nova čista spavacica, pa savijetujem da uzmete svoju bar jednu...
ovako teebaju ti 1-2 spavacice, ručnik, maleni šampon (ja imam kratku kosu pa nakon 5 dana sam je oprala) vlažne maramice, ulošci svakako tvoji, jer ti nedaju ništa, spavacice dobiješ njihove, ali se dogodi da ti ih nedaju jer ih nemaju, tj nestanu im, vodu si uzmi da piješ uz njihov čaj, sto se tiče hrane meni ništa falilo nije, a što se tiče tog minimalnog prematanja dijece to bolje ni nemoj dirati bebu, jer tko zna ako dobije nedaj bože nešto onda bi tebe okrivili, strpi se par dana dok dodete kuci bit ce vam odmah bolje....zašto opcu anesteziju, kad imaš spinalnu i epiduralnu?? od opce se puno teže budiš, i sve ti je teže....sta si prvi puta imala opcu? cimerica je imala spinalnu, i dobila je bebu isti sekundu kad su ga izvadili, a ja sam bila nakraju ipak uspavana jer sam bila previše iznemogla, ali epiduralno sam operirana.....i anesteziologinja koja mi je stavljala kateter za epiduralnu je bila divna, sve govori sta ce ti radit, objasni i onda ju samo slušaš, ja sam inače protiv epiduralne bila, eli eto morala sam ju uzeti i sve je dobro prošlo...
Prvi sam put imala opću a navikla sam, jer sam prošla desetak operacija, većinom zbog hidrocefalusa, a osim toga, kod mene epiduralna nije potpuno učinkovita, jer imam višak tekućine u leđnoj moždini, pa ne mogu staviti iglu kako treba, prvi sam put dobila i epiduralnu, jer su mislili da ću roditi vaginalno, pa sam poslije imala problem sa trncima u nozi, i dugo nisam mogla normalno hodati, osjećala sam bolove. Ja sam bebu dobila odmah ujutro, negdje oko 8, 9 sati, normalno sam je počela dojiti, i nije bilo nikakvih problema, nakon 5 dana smo izašle. Reci mi još samo, koliko paketa uložaka treba ponijeti i koje se preporučuju? da li je dovoljan jedan ručnik ili treba više?
ja sam koristila vir 80 i uzela sa sobom tri paketa.Nije mi bilo dovoljno. Potrošila sam u tih tri dana barem 8,9 paketa ako ne i više. U početku sam koristila 3 uloška jer mi je tako rekla sestra, a kasnije sam smanjila na 2. Zato se tako brzo troše.
Za uloske ti sve ovisi. Evo, ja sam nakon prvog poroda imala poplavu i mislim da sam trosila i vise od paketa dnevno s prvim djetetom. Nama su prvi put rekli nek stavimo dva vir uloska a ispod jedan onaj tipa always za noc, samo bez krilca. Ovaj put sam se nabrijala i nakupovala kos i jos tih ulozaka ali sam jace krvarenje imala samo prvi dan, poslije mi se cini da mi je bilo slabije nego menga. Znam da sam na kraju dala mami te alwayse i to skoro pa sve sto sam si pripremila jer njoj zna pobjec pi-pi pa ih koristi. Nego cisto info radi, znam da u Chiccu postoje neki ulosci koji dodju oko 50kn po paketu i cure kazu da su zadovoljne s njima, da jako dobro upijaju i da su sasvim podnosljivi za rez.
ručnik uzmi jedan manji i jedan veci, jer onaj jod se teže pere pa da ga postružeš s tim manjim, a nije ni meni djelovala 100% epiduralna, al reci nek ti naprave kako tebi paše operaciju.....uložaka sam potrošila 4 paketa, ali sam ja išla 4-ti dan doma, ali se inače ide 5-ti. nemoraš uzeti odmah sve uloške neka ti mm donese naknadno, tako je i meni......a bebu dobiješ nakon par sati, tako sam i ja i isto smo uspostavili dojenje......mene je operirao dr. Marić i dr. Bačić......nemam nikakvog prigovora na nikoga, dapače bili su svi jako dobri.....sestrama nažalos neznam ime, ali na intenzivnoj su divne sestre sve ti pomognu.......e da što se tiče uložaka, po meni da sad idem opet rodit onda bi si uzela noćne uloške, ko kad imam menstruaciju, jer su veliki i dugački, jer ni vir 8o, ni lola lola (tako nešto) iz dm-a, sve ti ne upijaju i ne drže kao noćni, tako da je moj savijet ako ceš zasigurno imati carski da si uzmeš noćne uloške....
I mislila sam uzeti velike noćne uloške, ostao mi je cijeli neotovoren paket (beba me je iznenadila pa ih nisam stigla ni otvoriti, ali znam da oni u bolnici imaju neka svoja pravila, i ne bih voljela da mi prigovaraju. Ma lo sam dosadna sa pitanjima, ali necu baš biti u prilici tražiti da mi se donesu stvari koje su mi neophodne, a znam kako je gadno kad ih nemaš pri ruci. Imam i jedno pitanje koje nije u vezi sa ovim postm, zanima me da li djeca od 4 godine smiju doći u posjet na 5. kat?
ne, nesmije ti nitko doci u posjetu, samo muževe puštaju, meni su došli brat i šogorica al ih izbacili van, a cimerica ima dvoje djece i rekli su da nesmiju, samo muževi....tako da je cimerici bilo dosta teško jer si djecu pet dana nije vidjela, tj 6, jer je dan poroda nulti dan......ma pitaj ti sta god ti padne napamet, sreca je u nesreci da sve živo znam....
puštaju svih ( za djecu ne znam,ali znam za odrasle), ali pravilo je da ulaze jedan po jedan u vrijeme posjeta. Možda ovisi i o sestrama na odjelu , ne znam, ali mene i bebu su osim muža vidjeli svi moji najbliži, čak i izvan vremena predviđenog za posjete (primjerice sestričnu su mi pustili da mi dostavi uloške i još par sitnica)
Rodila carskim i sve smo se tuširale iz sobe. Nalijepe ti nepropusni flaster, mada se mora paziti da se ne smoči. Po mom, treba ipak nešto za tuširanje. Plus japanke jer je sve odvratno prljavo. Na intenzivnoj ti stavljaju komprese, tj. plahte a kad dođeš na odjel koristiš vir80 i najbolje jednokratne gaće. Djeca nikako ne smiju.
Sapun za ruke, toaletni papir.
Posljednje uređivanje od palčica : 20.01.2013. at 21:29
gripa prevladava i sada, tj pogotovo sada, a kad sam ja rodila je tek bila počela prevladavat, pa zbog toga ne dozvoljavaju djeci i ostaloj rodbini u posjetu, jedino ako se naleti na jako jako dobre sestre onda se ide jedan po jedan,ali opet djeca nesmiju ici....
jednokratnih gacica vam nece biti dosta jedan paket, jer računajte da kad mijenjate uloške da cete mijenjati i gacice, ja sam bila 4 dana u bolnici i potrošila 2 paketa jednokratnih gacica, doma ih nisam koristila nego obične.
Vir 80 su nekih 12-13 kn ako se ne varam, ima ih za kupit u Kauflandu, Plodinama i ostalim trgovačkim centrima, čak i u manjim trgovinama, moj savijet vam je ako rađate na carski da si uzmete noćne uloške od libresa, il neke koji vam odgovaraju (stavite si noćni pa onda vir 80) a za vaginalni porod neznam jer znam da dole su rane pa onda svi stave vir 80, ugl te mekane. Vidjela sam i te uloške od chicca i stvarno super izgledaju, ali da se mene pita to je bacanje novaca, uložak ko uložak, s tim da ih nema svugdje za kupiti.
I da japanke obavezno uzmite ako se mislite tuširat.
ja sam rodila vaginalno i koristila isključivo vir 80. Nemojte ih ni slučajno kupovati u ljekarnama-dođu skoro 18 kuna,a ima ih za kupiti u plodinama i u drugim supermarketima po znatno jeftinijim cijenama,znaju biti na akciji (bar su bili prošli tjedan u plodinama)po 9 kn, inače se cijene kreću od 10-12 kuna, ovisno u kojem dućanu.
Meni je termin u 7-om mjesecu. Dvoumim se oko poroda na stolcicu i poroda u vodi. Koji bi ste preporucile (prvi porod)? Da li se to placa posebno? I sta treba da bi muz prisustvovao porodu, tj. stalno bio uz mene od pocetka poroda ( planiram ponijeti plan poroda, pa da on vodi racuna o tome)? Kako doktori u RI reagiraju na plan poroda? Oprostite ako je previse pitanja, ali prva mi je beba, pa nista ne znam. Hvala![]()
porod na stolčiću ili bilo kakav se ne plaćaju (prije su se plaćali) za porod u vodi moraš imati savršenu trudnocu (s svim nalazima unutar trudnoće). Za porod u vodi potrebni su dodatni malazi, a koji najbolje da pitaš svog ginekologa. Imala sam carski, tako da ti nemogu savjetovat koji porod da odabereš. Da ti muž bude na porodu plaća se 375 kn, i s tim da ti muž može biti samo u rađaoni, tako da uzmi u obzir da većina žena dobar dio provede u pred rađaoni, meni je muž bio na porodu i meni je to puno značilo jer sam u rađaoni bila 6 sati, a u pred rađaoni (gdje nemaš moba) bila 12 tako da kad sam ga vidjela u rađaoni bilo mi je puno lakše. Ako ti je mm hrabarJa nisam imala plan poroda i smatram da je to suvišno, jer ti u predrađaonu dođe sestra i sve te pita od a-ž o želji tvoga poroda......Sretno!!!
Meni su svi ovo ljeto u bolnici i sami rekli da se istuširam. Jedino ako su se u međuvremenu predomislili. Samo da pazim da se previše ne smočim po flasteru.
Rodila sam carskim rezom.... tuširala se jesam , ali rez nisam močila. To tuširanje je bilo koma, rodila usred ljeta, smrdila sam sama sebi, morala sam se tuširat. Šavove su mi skinuli 7. dan kada sam izlazila kući. Rana je dobro zacijelila i doktor mi je rekao da se slobodno mogu tuširati sa takvim rezom , ali kupanje u kadi i u moru da mi je zabranjeno dok rana ne zacijeli potpuno.
MareM, savjetujem ti ako si u mogućnosti da odeš na tečaj za trudnice u KBC Rijeka.Tamo ćeš iz prve ruke saznati sve ovo što te zanima.
X
Informiraj se koliko možeš o porodu u vodi i na stolčiću pa ćeš imati jasniju predodžbu o tome što ti djeluje bolje za tebe. Imaš i ovdje na forumu jako puno o takvim porodima i iskustvima žena.
Ja sam prvu bebu rodila u vodi i bila sam jako zadovoljna. Za ovaj porod sam se dugo dvoumila oko vode ili stolčića, ali ipak ću (nadam se) na stolčić iz nekih (uglavnom tehničkih i logističkih) razloga.
Nisam sad sigurna sta znaci da ti trudnoca mora biti skroz uredna za kadu - pretpostavljam da se ocekuje da je dijete u polozaju glavom prema dolje, da nema nekih vecih komplikacija koje se ocekuju a koje bi ti mogle ugroziti bebu, vjerojatno vezano uz posteljicu, tvoj tlak i slicno. To sad odokativno lupam. Recimo, mogu se kladiti da sam bas ovdje negdje na Rodi procitala iskustvo da je zena zeljela porod u kadi pa joj nisu dali jer je beba zaceta IVF postupkom, znaci da ovisi i o procjeni lijecnika koji te zapadne. Meni su obje trudnoce bile ne-skolske, prva uz krvarenja, prijeteci spontani s 11.tj., mirovanje i nema điđi-miđi do 2o.tt, hospitalizacija zbog losih protoka s 38.tt (pa je ispalo da je sve ok i pustili me doma) i druga hematom, krvarenje do 7.tj. pa opet sa 14. pa sam se pocela otvarati sa 22.tt i mirovanje do 34.tt. Prvi put mi kada nije nesto smekala ali znam da mi je ginica rekla da mogu ici na porod u vodi, nisam se tad usudila ni plan nositi sa sobom nego sam sve nekako u "letu" pitala da li moze i ispostovali su vise manje. S drugim sam zeljela u kadu i navela sam to u planu ali nekako mi je bris na klamidiju ostao kod primarne ginekologice i zato nisam mogla. Znam da se trazi da su brisevi uzeti unutar zadnjih 4 tjedna (mada se meni cini da sam negdje na ginekologiji vidjela da se uzimaju iza 34.tt) i trazili su bris na aerobne i anaerobne bakterije i klamidiju i mislim da sam vadila krv za hepatitis i hiv (?). Znam isto da u kadu ide zena koja je bliza izgonu ako se trefi da vas vise istovremeno zeli porod u kadi.
I jos da dodam, definitivno djeca ne smiju u posjete.
Posljednje uređivanje od Kikica1 : 21.01.2013. at 22:43
Ja imam još pitanja, hvala sima na odgovorima!
Dali ste imale grudnjak na porodu ili samo top ili potkošulju (ja kao da nikad nisam rodila)
Ja sam bila skroz gola jer sam se bućkala, ali i prije nego sam ušla u kadu, imala sam samo spavaćicu koju su mi dali, baš ništa ispod.
ja sam imala grudnjak i spavacicu na sebi, u predrađaoni i rađaoni, inače mi je sestra rekla da se u rađaonu ide samo u njihovoj spavacici,no kako sam završila na carskom normalno da su me kompletno golu skinuli... a ako rađaš u vodi (kako nemožeš imati spavacicu) onda dozvoljavaju gornji dio kupaceg, ili grudnjak kako je tebi jednostavnije.
Ja sam se skroz super osjećala gola u vodi, uopće mi nije falio kupaći. A posebno kad se beba rodila pa kad su mi je stavili na prsa- taj kontakt koža na kožu...![]()
Ja isto pokušavam saznati ime te doktorice! Po opisu sasvim odgovara doktorici koja mi je bila na porodu! Kako mi je porod bio induciran dotična je obavila jedan pregled i prokidanje vodenjaka, nježno kao dapregledava kravu i bez ijedne jedine riječi upućene meni! Bila sam sva prestrašena, ne znam što me čeka, a ona je samo sa visoka obavila svoje i otišla. I taj dan je bila gužva u rodilištu pa sam rađala na nekom pomoćnom ležaju između dvije rađaone, i skoro cijelo vrijeme bila sama, muž i ja. Babica bi svratila tu i tamo, valjda je imala puno posla.
Ali užas, porod ko porod u smislu boli se dalo izdržat ali to što sam bila sama, i nikog od medicinskog osoblja ni blizu a ja imam hrpu pitanja koja bi me sigurno umirila, i da nije MM bio sa mnom stvarno ne znam što bih.
Da ne govorim da sam u sred poroda morala na wc a nigdje nikog, ne smijem se dignut jer sam bila prištekana na drip...Pa muž tražio bilo koju sestru po odjelu, pa sam za nagradu dobila kateter i to par puta u tijeku poroda i nakon njega...
Sreća pa je trajalo samo tri sata.
A dotična doktorica je došla opet na kraju, pred sam izgon i uputila mi jedine dvije riječi u tijeku cijelog poroda :"Gospođo, rađate"
Hvala Bogu sve je dobro prošlo i ali kad mi padne na pamet sve što se tamo događalo i do koje mjere ljudi kojima je u opisu posla humano postupanje i briga za druge osobe, mogu zapravo biti arogantne i nehumane,muka mi dođe.
Za sestre na petom i četvrtom katu imam samo riječi pohvale, meni su sve bile ugodne i uslužne.
Higijenski uvjeti jako loši ali mislim da je, kako je već neko spomenuo, dobrim dijelom to krivnja i samih pacijentica.
Bila sam tjedan dana na 4 katu i imala dva pregleda dnevno i upoznala gotovo sve doktore, i svi jedan bolji od drugoga, da sad ne nabrajam..
I onda dođem na porod i bum, hladna,arogantna osoba koja nikako, ni pod razno ne bi smjela radit sa ljudima općenito, a kamoli sa rodiljama!
Uf,uf uskoro mi se sprema druženje sa riječkim rodilištem, pozorno ću pratiti tko mi se približava tako da mogu reagirati na vrijeme.
Na termin se moram javiti na polikliniku. Kakva su vaša iskustva, u koje je vrijeme najbolje doći, dali se dugo čeka i kako to sve skupa izgleda?
Ja sam išla na polikliniku svaki drugi dan, nakon što mi je prošao termin. Dolazila sam oko 10-11, nema potrebe ić prerano. A gužva, kako koji dan. Uglavnom ti pregledi jako kratko traju,jedino zapne ako doktor mora otići, onda se čeka.
Javiš se na šalter ,malo popričaš sa sestrom. Onda ideš u jednu sobu na ctg i daš mokraću. Onda malo čekaš na hodniku i kad te prozovu ideš na pregled plodne vode, jako kratko traje. Meni je prvi put bilo malo nelagodno a ako budeš išla više puta nećeš ni osjetit. I ako nema trudova ni ničega kažu ti da se vidite na istom mjestu za dva dana .![]()
Jel se za taj pregled kad se prođe termin treba naručiti ili ne?
Posljednje uređivanje od luci07 : 05.02.2013. at 20:22
Mislim da ne, iako nikad nisam bila u toj situaciji. Meni su rekli da se s uputnicom u radjaonu javim na dan termina na polikliniku i da s njom obavljam sve preglede do poroda.
Hvala. Ni ja se ne sjećam da sam se naručivala prvi put, ali to je bilo pred 5 god pa su mi detalji ishlapili.![]()
dali je vruce u rađaoni po ljeti?
ja sam rodila polovicom treceg mjeseca, a ovaj put trebam krajem 6., pa si ne mogu docarati hoce li biti vruce, imaju li klimu ?
klime imate na svakom kutu, i u sobama je i klima i daljinski da si sami namjestite
a opet trudnoća i hormoni, mene da si držao u ledu ja bi opet bila znojnasrećom nakon poroda mi se vratilo u normalu
hehe
Moje iskustvo prije 3god bilo je zaista za 10. Vec sam pisala o porodu na zadak pa necu sada u dugo,ali od samog dolaska u bolnicu skoro 2 tjedna prije pa sve do izlaska bilo mi je sve ok i ugodno sam se osjecala. Babica mi davala obloge jer mi se vrtilo u glavi, doktori me cesto obilazili zbog zadaka bili su svi dragi i ljubazni,cak nisu htjeli pokazati mi zabrinutost jer zadak je kompl porod,a nakon poroda me voditelj odjela pohvalio i nasmijao se ljubazno, sto ti jako puno znaci u tim trenucima,beba bila mozda 1h ukupno odvojena od mene zbog pregleda i to je to. Na petom katu samo jedna sestra je bila gruba,al sam logicno izbjegavala s njom svaku komunikaciju,sve ostale ok. Objasnjavale presvlacenje,kupanje,pomagale u dojenju i trudile se pomoc. Sada opet iscekujem i ne dvoumim se-Ri je moj izbor!
Evo citajuci po forumu,moram spomenuti i da sam osim inekcije nakon poroda (koja mi nije bas pomogla kad sam prvi put ustala na wc) zamolila jos jednu dozu pa mi je sestra odmah donjela lekadol i zbilja je pomogao. Cula sam da je mnogo zena molilo 3h prije nego su sestre reagirale na bolove u mnogim rodilistima. I jest sam smjela odmah isti dan,rodila u 15h a jela vec u 18i30 a ja od uzbudenja bila prije gladna i jedva docekala. S hranom je bilo takoder ok,ne znam kako je sad al vjerujem da moze bit samo bolje.
Pregled na poliklinici nisam dočekala, išla sam dan prije roditii sve je prošlo za 10, nemam ni jedne pritužbe na rađaonu i 5 kat.
Bila sam pozitivna cijelo vrijeme u vezi poroda i jedva sam ga čekala pa mi je tako porod i prošao, doma puko vodenjak u rađaonu došla otvorena 8 prstiju da poštenog truda nisam osjetila, trudovi i porod sve bilo gotovo za sat vremena!
Svim mamama koje broje sitno želim predivan i brz porod!
Čestitam na bebici, XENA!
Drago mi je da je sve prošlo super. Slično je završilo i kod mene- ja nisam ni stigla do Rijeke.![]()
Približava mi se termin i kako mi je ovo drugi porod, sve se više i više bojim, ne rađaone nego prijemne sobe... Javljam se da bi provjerila jednu stvar koju sam pročitala na ovoj temi - a to je, da ako si puno popucala prvi put, da drugi put neće dati stolčić? A popucala sam toliko da su me uspavali za šivanje (i zato jer sam se trzala dok me šivao, nisam se "htjela" opustiti)...
Moram biti iskrena i reći da zavidim svima koje su s lijepim sjećanjem na svoj porod, zaista bi htjela biti jedna od njih i ne znam što je to bilo u mojoj pojavi tog jutra, da je sestra koje se s tečaja sjećam kao drage osobe, tada bila tako osorna prema meni... Inače i prvi put sam tražila stolčić, rekla da je gužva, imala sam nalaze za kadu uredne, rekla da je zauzeta, a onda sam rekla, ma glavno da je muž sa mnom i dobila odgovor "da li ja znam kolika je gužva, pa ona mora još tri njih upisati, ne može ona ići njega zvati"... Sva sreća, netko se smilovao i zvali su ga - naime, moj porod je bio "prebrz" - a kad smo došli, rekli su mu da ide prošetati jer da neće prvorotkinja brzo roditi... Poslije u rađaoni se baš ne sjećam detalja, samo da na mom stolu je padao jedan držač i da se nisam mogla oduprijeti - naime, sve je bilo vrlo "intenzivno" - oko 15 minuta.
I dan danas se pitam što sam napravila da uzrokujem da se sestra koja me zaprimila tako ponašala na meni - kao da sam trebala sve to što pitam sama znati, ali zunzam sa svojim pitanjima, komentara "ova povraća" nekome na telefon (što mi bi da jedem prije rodilišta??), stavljanja prioriteta administraciji podataka o zaposlenju a ne pacijentu, pa do stanja blage panike kada je skužila da zaista govorim istinu i da zaista rađam... Vjerujem da ima nas svakakvih i da poneke pretjeruju, ali od cijelog poroda mi je ta sestra sve zgadila - i zato se sada pitam, da li da se uopće nadam stolčiću, ili da ga otpišem?
Mene zanimaju svježa iskustva po pitanju dripa odnosno odbijanju istog u Ri.
Prvi porod mi je bio expressan i babice su odlučile da su moji trudovi dovoljno jaki te da mi ne treba davati drip. Porod je prošao super, u par trudova princeza je bila vani. Sad me na ljeto očekuje drugi porod i htjela bi izbjeći drip ako je ikako moguće jer se pouzdam u svoje tijelo i vjerujem da se sve može odraditi prirodno.
Zanima me da li je koja od vas uspjela izbjeći drip? Kako babice reagiraju na plan poroda?
Jedna frendica koja je rodila pred godinu dana u Rijeci rekla mi je da je ona na porodu rekla da ne želi drip ali da su joj ipak uvalili jer kao mora se.
MissMolly, a zašto se nebi nadala stolčiću?
Naime, imala sam priliku surađivati, sa valjda svim doktorima na ri ginekologiji, i imala sam dosta negativno iskustvo sa jednim doktorom za kog su se pak sve druge cure koje je dotični pregledavao, porođao rekle da je njima bio fenomenalan. Meni je bio sve prije nego fenomenalan. Pak ova doktorica koja se spominje par postova iznad je mogu slobodno reći, meni spasila trudnoću kad sam je skoro od živaca i straha izgubila, dala jedan pozitivan stav prema pogledu na rizičnu trudnoću, osnažila me i dala mi nadu kako će sve biti u redu. Mogu joj samo reći hvala.
Nažalost puno toga se odvija onako kako tebi ili pak njima padne grah taj dan. Nebi trebalo biti tako ali je tako. Ja te mogu utješiti kako sa velikim iskustvom koje imam po bolnicama, ginekologiji, poliklinici imam samo par loših iskustava. I kod kuće krasnog sina koji je neki dan navršio pola godine. I ako budem ponovo rađala opet ću u naše riječko rodilište.
Optimistična, ja ću se stolčiću nadati, ali se oblak sumnje nadvio iz tri razloga: 1) prvi put mi je sestra koja me zaprimila rekla da ga ne mogu dobiti jer je gužva, 2) jer se tu na ovoj temi jednoj desilo da su joj rekli da je previsoka za stolčić (a ja sam 1.81 cm), i 3) drugoj curi iz ove teme da ne može jer je prvi put jako popucala (a ja sam poprilično).
Na raspoloženje osoblja i gužvu utjecati ne mogu, ali ne znam da li su razlozi pod 2 i 3 zaista stvarni, objektivni, empirijski dokazani faktori za izbjegavanje stolčića, ili su to u razini "recimo joj nešto da prestane pitati" - jer pak prijateljici u Ri su rekli da je preniska, a beba prevelika da bi rodila na stolčić - kolika smiješ biti onda???
Ali što iz tvog posta, što iz svih ostalih postova, mislim da je ipak stvar, kako ti kažeš - kako grah padne kome taj dan.
I meni se priblizava dan D i pitati cu za stolcic.
Prva dva puta sam rodila na stolu. Sve je islo brzo pa nisam ni spominjala stolcic,iako sam htjela. Ali dosla sam pred sam kraj u rodiliste i samo mi je bilo bitno da rodim. Ovaj put bi voljela stolcic. Ako MM bude doma kada krene porod ( a nadam se da hoce)
Ne trebaju nikakve posebne pretrage ni pripreme, je tako?