Stranica 17 od 17 PrviPrvi ... 7151617
Pokazuje rezultate 801 do 850 od 864

Tema: rodiliste rijeka 2. dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Maca, ovisi na koga naletiš. U Rijeci moj dojam je ili dobiješ puni paket intervencija ili dobiješ prekrasan fiziološki porod. Nema puno između.

Epiziotomija se uglavnom ne radi u vodi. Jer je tehnički teško to izvesti. A uvjeti za porod u vodi su strašni, u Britaniji i drugim zemljama nema toliko prepreka.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

maco ja mislim da si ti u zabludi što se Rijeke tiče jer većina mojih prijateljica uključujući mene nisu prošle bez rezanja međice prvi put. Ja sam se prijavila za kadu između ostalog i zato da izbjegnem taj dio ali naravno porod u kadi na kraju nije bio moguć.
    Inače babica je bila super a sad ne znam jel se taj dio mogao izbjeći

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Eh, da, a na izgonu me gledalo, brat bratu 10-15 ljudi. Bilo je tu srednjoškolki, studenata, sestara i doktora... Nitko me ništa nije pitao, ali sjećam se da sam ih registrirala i da mi to ni najmanje nije smetalo jer sam bila fokusirana na porod. Kaže MD da su neki bili zabezeknuti, a bilo je i brisanja suza

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Eh, da, a na izgonu me gledalo, brat bratu 10-15 ljudi. Bilo je tu srednjoškolki, studenata, sestara i doktora... Nitko me ništa nije pitao, ali sjećam se da sam ih registrirala i da mi to ni najmanje nije smetalo jer sam bila fokusirana na porod. Kaže MD da su neki bili zabezeknuti, a bilo je i brisanja suza
    ajme ajme nisu te pitali?! ne mogu vjerovati.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ocigledno sam (bila) u zabludi.

Ja sam rodila dijete od 4200 i 54 cm kao prvorotka, na stolcicu, bez rezanja, sa nekoliko ne previse bitnih savova.
    Mislim da bi me bili recnuli da nisam bila na stolcicu (rekli su mi da se u tom polozaju ne smije rezati), jer je sa glavicom izlazila i ruka i babica je bila u prilicnoj panici i dobrano se namucila masirajuci.

Osobno vjerujem da je epiziotomija nuzna u rijetkim slucajevima, a ne obrnuto.

Inace, ne radaju li se povremeno djeca u netaknutom vodenjaku?

A sto se povisenog Crp-a tice, i Klempi je bio povisen Crp 2. dan nakon poroda. Plodna voda nije bila mekonijska ali sam imala visoko prsnuce vodenjaka i do poroda je proslo cca 20 sati. Kada sam upitala dr (Hemerich ) jel to dvoje povezano, odgovorila mi je da se kod nas cesto povezuje ali da je prava istina da u odredenom postotku rodenih beba Crp pokazuje povisene vrijednosti kojem lijecnici ne znaju uzrok pa manje-vise nagadaju.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Drago mi je da je bilo ok i da si dobila vodu, bar za dio poroda
    U drugim zemljama mjere različite stupnjeve mekonijske plodne vode (stained, coloured, muddy liquor) - kod nas il je il nije. Nisi ti ništa krivo napravila, niti (pre)dugo čekala, jer da je bilo išta za uzbunu ne bi te ostavili da ostaneš u kadi tako dugo.
    Bezveze što ti nisu toliko dana ništa o tome rekli :/

Jesi zadovoljna, sve u svemu?

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Danci_Krmed prvotno napisa Vidi poruku
    Jesi zadovoljna, sve u svemu?
    Pa, recimo da jesam, ali ne potpuno. Super podnosim trudnoće, ma što podnosim, nabriju me dodatno, odmarala sam samo dan prije poroda...I izdašna sam dojilja
    Ali u porodu uvijek nešto malo zapne. Možda bih do nekog petog poroda mogla odraditi fiziološki porod Ali to u ovom životu neću saznati, haha.

Btw, ovaj mi je porod ostao u jasnom sjećanju. I čak sam mislila da mi je bio bolniji i gori od prvog, ali kaže MD da nije, da imam iskrivljena sjećanja, da mi je ovaj bio puno lakši (njegov dojam jer je bio na oba). Eto, što mi je Dolantin napravio od prvog poroda, iskrivljena sjećanja. Jako mi je žao...jer sam u bolnicu došla sa željom da rodim bez lijekova, odnosno epiduralne i dripa, pa kad im nije ispjelo nagovaranje na epiduralnu i drip, uvaljali su mi dolantin...to vam je nešto samo malo protiv boli... i onda kasnije skužim da se pola poroda ne sjećam. Trebala sam se bolje educirati, nisam znala za njega.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Drago mi je Zuska. Ko zna, možda će biti još prilika....

Maca, nisam ti odgovorila na pitanja. Compound presentation, kad beba ima ruku pored glave, nije skroz neobično, dešava se. I djeca se rode u vodenjaku, kako ne, samo u bolnici je to jako rijetko jer se brzo ide prokidat vodenjak. Za djecu rođena tako, "u košuljici" kažu da imaju posebnu sreću, ili pak da će biti štrige ili štriguni

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Uskoro idem i ja na porod (nekako imam filing 9.1.) pa ću baš vidjet kako je sada u usporedbi s pred dvije godine.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Evo javljam se sa friškim iskustvom.
    Moram pohvaliti Riječko rodilište. Odnos prema rodiljama.... šta reći. Otišla na treći kat i pita me sestra koja dočekuje rodilje, da li imam kakvu želju, da li bi htjela stolčić, epiduralnu, itd.... Ja ostala . Kad mi nije iz prve pogodila venu, onda se ispričavala,ispričavala. U boxu sam imala ugašeno svijetlo i svirala mi je muzika. Valjda od stresa i euforije sam dobila drhtavicu, odmah se mjerio tlak, temperatura, nudila se dekica. Kako ni ovaj put nisam imala trudove ponudili su mi da ubrzaju stvar sa dripom, rekla sam ne i svi su se odmah povukli. Uglavnom ležala sam tamo satima i čekala da se nešto desi samo od sebe. Naravno moje tijelo je takvo da je trebalo pomoći i dali su drip tek kad sam ja to dozvolila. Nije bilo pritiska da jedva čekaju da me se riješe. Imala sam svo vrijeme ovog svijeta. Nakon poroda, pitali su me da li želim dijete odmah na prsa ili ga smije ići oprat. Ja sam bila van sebe i dozvolila sam kratko pranje samo da dođem do zraka. Uglavnom, uspjeli su samo oprat krv sa malog i dobila sam ga na podoj. Dojila sam u rađaoni!!!!! Uglavnom sve što su radili, bila sam pitana za dozvolu, kad bi babica htjela staviti ruke na mene, bila sam obavještena da ću osjetiti ruke. Ja sam oduševljena. Mogla sam šta oću. Mogla sam se ustati i otići na wc. Mogla sam sjesti. Onaj ko oće i može obaviti prirodni porod (ja sam poslana na porod jer sam imala jako visok tlak već danima, jaku prehladu i djete je točno u terminu bilo plus pet cm otvorena).
    Peti kat. Wc sa toaletnim papirom, čisto, uredno, rane od epi se pogledaju izbliza i detaljno, svaka rodilja se provjeri kako doji, bez obzira drugorotka, prvorotka, svaka se savjetuje. Na posjete se jaaaaako pazi radi gripe, mame i bebe gledaju sestre ko kobci. Osjetila sam se maženo i paženo. Lijepo iskustvo.

naniluc avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj Optimisticna prvotno napisa Vidi poruku
    Evo javljam se sa friškim iskustvom.
    Moram pohvaliti Riječko rodilište. Odnos prema rodiljama.... šta reći. Otišla na treći kat i pita me sestra koja dočekuje rodilje, da li imam kakvu želju, da li bi htjela stolčić, epiduralnu, itd.... Ja ostala . Kad mi nije iz prve pogodila venu, onda se ispričavala,ispričavala. U boxu sam imala ugašeno svijetlo i svirala mi je muzika. Valjda od stresa i euforije sam dobila drhtavicu, odmah se mjerio tlak, temperatura, nudila se dekica. Kako ni ovaj put nisam imala trudove ponudili su mi da ubrzaju stvar sa dripom, rekla sam ne i svi su se odmah povukli. Uglavnom ležala sam tamo satima i čekala da se nešto desi samo od sebe. Naravno moje tijelo je takvo da je trebalo pomoći i dali su drip tek kad sam ja to dozvolila. Nije bilo pritiska da jedva čekaju da me se riješe. Imala sam svo vrijeme ovog svijeta. Nakon poroda, pitali su me da li želim dijete odmah na prsa ili ga smije ići oprat. Ja sam bila van sebe i dozvolila sam kratko pranje samo da dođem do zraka. Uglavnom, uspjeli su samo oprat krv sa malog i dobila sam ga na podoj. Dojila sam u rađaoni!!!!! Uglavnom sve što su radili, bila sam pitana za dozvolu, kad bi babica htjela staviti ruke na mene, bila sam obavještena da ću osjetiti ruke. Ja sam oduševljena. Mogla sam šta oću. Mogla sam se ustati i otići na wc. Mogla sam sjesti. Onaj ko oće i može obaviti prirodni porod (ja sam poslana na porod jer sam imala jako visok tlak već danima, jaku prehladu i djete je točno u terminu bilo plus pet cm otvorena).
    Peti kat. Wc sa toaletnim papirom, čisto, uredno, rane od epi se pogledaju izbliza i detaljno, svaka rodilja se provjeri kako doji, bez obzira drugorotka, prvorotka, svaka se savjetuje. Na posjete se jaaaaako pazi radi gripe, mame i bebe gledaju sestre ko kobci. Osjetila sam se maženo i paženo. Lijepo iskustvo.
    Ovo je baš lijepo za pročitati

jarica avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Optimistična tako mi je bilo drago pročitati tvoje iskustvo s poroda u riječkom rodilištu. Planiram tamo otići roditi, nadam se da ću imati lijepo iskustvo kao i ti.

zvijezda  danica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mene čeka drugi porod sad početkom 3 mj. u riječkom rodilištu. Zanima me samo jedno da li još uvijek rodilište dava svoje spavačice ili ovaj put moram donijeti svoje i pelene za bebe da li oni daju (tako je bilo 2010. g.) ili moram svoje donijeti?

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

u rađaoni dobiješ njihovu spavačicu, kad dođeš na sebe obučeš svoju. Bebe presvlače u njihove pelene, ti doneseš svoju pelenicu kad i robicu za izlazak van.
    Sretno!!
    Posljednje uređivanje od Optimisticna : 12.02.2015. at 22:55

Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Evo da napišem moje iskustvo iz Riječkog rodilišta. Rodila sam krajem sječnja u Rijeci. Moja iskustva su jako pozitivna moram priznat.
    6 dana prije termina završila sam u bolnici jer sam imala obrnute protoke kod bebe, trebali su inducirati porod. Nije bilo ništa od indukcije jer je doktorica Štimac pravila se pametna i skinula mi gestacijske tjedne, po njoj sam bila trudna 36+6, a po svim osam drugih ginekologa koji su me pregledali tjekom 9 mjeseci i po zadnjoj mjesečnici sam bila 39+1 ( dva putam sam završila po 5 dana u bolnicu radi protoka zato me toliko lječnika pregledalo jer svaki dan je bio novi + moj ginić preko zdravstva i moj privatni ginić)...No nebitno, žena je bahata ima svojih problema, griješi, na sreću nije dovela u opasnost mene i bebu...dobila sam sama trudove kad sam bila 39+3 po mom terminu i to odmah na 7 minuta .... sve išlo super 6 cm otvorena, išla u rađaonu direktno...I tu ću se zaustaviti jer moram pohvaliti sve osoblje dolje, svi preljubazni, primalje, sestre, liječnik... ja sam kukavica pa sam tražila epiduralnu, anesteziolog prekrasan čovjek....nisam ni osjetila kad mi je davao epiduralnu....primalja je bila skoro cijelo vrijeme uz mene, pred izgon širila međicu, nisam popucala, niti sam šivana.... imala sam osjećaj kao da nisam u Hrvatskoj kako je dole sve lijepo i ljudi svi dragi... molila sam dekicu jer mi je bilo hladno odmah su mi donijeli...kad sam trebala mokrit nije bilo problema, mogla sam skoro sve što sam htjela.
    Pohvale doktoru Aleksiću, Manestru i Finderle... Veliki stručnjaci, profesionalci, i još predivne osobe. Puno mama se žali na sestre na 5. katu (gdje se je smješteno kad se rodi)...obratite pažnju koliko te žene rade. One ne hodaju, one konstantno trče, i uvijek su drage... Nemaju vremena pričat s vama, i maziti i paziti vas jer one imaju po 15 trudnica svaka i bebe za paziti...Kad sam ja rodila tri mame su imale problema s bebicam, ili su rođene rano ili nisu bile dobro... Njima te sestre su posvećivale ogromnu pažnju, što je i red a drugima koje su malo šivane ili koje zanovjetaju kao da su jedine tamo, razmislite ne davite toliko sestre i budite sretne što su vam bebe dobro, a to što vas malo boli pa proći će.
    sestr na 4. katu gdje se čuva trudnoća su šta su ali nigdje nije sve idealno...najbitniji je porod...da prođe ok i da je mama i beba dobro...Iskustvo nikad neće biti 100% pozitivno niti 100% negativno... I meni je doktorica pogriješila, i sestre koji put bile drske na 4. katu, ali nije me brigalo. Ja sam se tresla od straha kad sam ušla u rađaonu, nisam znala što me čeka, i tamo utjeha primalje, lijepe riječi, podrška tamo mi je to bilo potrebno i to sam dobila. Svaka pohvala Riječkom rodilištu...i osoblju iz rađaone i sestrama i pedjatricama s 5. kata

Datum pristupanja
    Sep 2014

Početno

Jutro Evo nema spavanja,ima li nekoga sa svjezim iskustvom u posljednje vrijeme..Ostaje nam jos 4 tj do kraja...

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I ja bi rado cula kakvo je stanje u međuvremenu.
    Da li se jos uvijek placa za pratnju? Kakva je procedura za apartman? Imam prekrasna iskustva iz 2008. pa pretpostavljam da se stvari nisu promijenile na gore.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Pratnja se od Nove godine ne plaća, apartman valda ako je slobodan možeš ga dobiti?

Sad, da li su se stvari promijenile, to ćeš nam javiti

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ako stignem do Rijeke.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

To bi možda bio i najbolje rješenje hehe

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Danci_Krmed prvotno napisa Vidi poruku
    To bi možda bio i najbolje rješenje hehe
    Ali kao nece biti namjerno. B-)
    Da li treba imati uputnicu sa sobom? Kolika je cijena apartmana po danu? Netko je spominjao cak varijantu da se moze drugi dan ici doma?

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Možeš ti ići drugi dan doma ali potpisuješ da ideš na svoju odgovornost a bebu ionako moraš donijeti na još jedan pregled ili cijepivo(ne sjećam se sada točno što su cimerici rekli kada je pitala dal može prije otić) pa bolje onda strpit se i to obavit sve usput

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Moje iskustvo poroda nije najsvježije, rodila sam 2013. u 5. mjesecu, ali iskustvo je slično ovima koje su nedavno rodile. Sestre na 4. katu nisu uvijek najljubaznije, ali da se podnijeti. Na 5. katu je super, iako i tamo ima svakakvih sestara. Uglavnom, meni su bile odlične.

Piksi1909 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2016

Početno

Ima li tko svježe iskustvo iz riječkoga rodilišta?

dino84 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Ja sam rodila u 4. mjesecu. Ako mogu kako pomoći, reci

Piksi1909 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2016

Početno

Zanimaju me iskustva s poroda i dali su se pridržavala tvojih želja ako si ih imala, zanima me i kakva su ti iskustva s 5.kata i šta si sve ponijela sa sobom u torbi a šta si smjela imati u rodilištu?

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Piksi1909 prvotno napisa Vidi poruku
    Zanimaju me iskustva s poroda i dali su se pridržavala tvojih želja ako si ih imala, zanima me i kakva su ti iskustva s 5.kata i šta si sve ponijela sa sobom u torbi a šta si smjela imati u rodilištu?
    Piksi, jel čestitam ili čekam dok bebi ne bude u rukama?
    Uglavnom poštuju želje, savjetuju što bi bilo dobro, imaš pravo odbiti sve što misliš/smatraš da ti ne treba a na njima je da te pokušaju uvjeriti u suprotno.
    Meni je isto bio dogovoreni CR, ali i da nije, stanje se popravilo znatno u odnosu na prije tri godine. To je što se tiče rađaone.
    5.kat mi je bio valjda 10x gori nego prošli put. Lako za ljubaznost, kućni odgoj il ga imaš il ga nemaš, al koliko im se ne da raditi to je fascinantno. Na kraju moraju odraditi više nego da su prvi put napravile ono što se traži od njih i što im je posao.
    Al kako reče dino, kad je s bebom sve ok, nakon CR ideš za 48h kući. Ako je prirodan porod možda čak i ranije.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

dino84 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Na žalost, neću ti moći puno pomoći jer sam ja imala dogovoren CR zbog prijevremenog poroda. Suprug je bio sa mnom u rađaoni i što se tiče toga svi su bili korektni.

Meni osobno je 5. kat katastrofa. Sestre neljubazne, od njih svih možda su dvije, tri ok. O ostalima bolje da ni ne pričam. Jedino je dobro ako ti je beba ok ides brzo kući. Bebe odnosi po noći ako se želiš odmoriti, inače je stalno sa tobom u sobi. Hrana podnošljiva, wc papira je bilo. Pitaju da li želiš lijekove protiv bolova i daju ih ako tražiš.

Piksi1909 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2016

Početno

Draga eryngium, morat ćeš još malo pričekati za čestitke, očekujemo našu srećicu u 9mj,borimo se polako, na mirovanju smo i mazimo se i polako pripremamo, pa eto išla malo pročitati iskustva pa vidim da odavno nitko nije pisao ništa pa da malo podignem temu i saznam nešto korisno. Kako si mi ti? Hvala vam na odgovorima, možda se javi još netko

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ok, držim fige, imam te u mislima i pričekam 9mj.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Piksi1909 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2016

Početno

Hvala ti puno eryngium, svakako se javim... Šaljem zagrljaj☺️

Stranica 17 od 17 PrviPrvi ... 7151617

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove