Stranica 7 od 18 PrviPrvi ... 5678917 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 864

Tema: rodiliste rijeka 2. dio

darcy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Bok curke! Ja bih na porod u vodi od kad sam čula za to. Htjela bih ići u Rijeku (ako bude sve ok s nalazima), a inače sam iz Zagreba. Molim vas ako ima koja od vas da nije iz Rijeke i da je išla na porod u vodi da mi napiše kada se i koga treba nazvati (pretpostavljam rađaonicu?) i kada bi trebala biti u bolnici; da li se i kada ide na tečaj (samo ja ili i MM); da li se šta plaća (i može li s karticom). Dobro su mi došla sva vaša iskustva. Želim vam svima što ljepšu uspomenu na vaš porod.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

tečaj nije potreban, prisustvo oca se plati kad dođete, bilo je 300 kn, ne znam je li se mijenjalo

za porod u vodi moraš imati neke nalaze, hiv, hep ne sjećam se više, nazovi rodilište

kad dođeš u rodilište kažeš da bi kadu i to je to

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj lily24ri prvotno napisa
    zanima me šta mislite o dr Prodanu?jer imam ovakav slučaj moj dr bila sam kod dr Bačića reko mi je da mi je po ultrazvuku šestog desetog termin i kad sam bila na pregledu prije dva dana u bolnici bio je dr Marić i on je reko ako do danas nebude ništ da ostajem u bolnici međutim danas mi je na pregledu bio drProdan i reko mi da se moj dr zeznuo i da mi je tek danas termin pa sam malo zbunjena neznam šta višeda mislim nadam se da ste skužole šta sam htjela reć zato pitam za dr Prodana jer samo on misli da mi je termin danas drugi se drže šestog pozdrav
    pretpostavljam da si već rodila......uglavnom, za dr. Prodana samo riječi hvale s moje strane. divan čovjek i doktor. da je barem više takvih.

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj aries24 prvotno napisa
    tečaj nije potreban, prisustvo oca se plati kad dođete, bilo je 300 kn, ne znam je li se mijenjalo

za porod u vodi moraš imati neke nalaze, hiv, hep ne sjećam se više, nazovi rodilište

kad dođeš u rodilište kažeš da bi kadu i to je to
    obavezni su testovi na klamidiju, HIV, hepatitis
    i moraš na pregled od 37.tj u riječko rodilište s tim nalazima na temelju čega ti (ne)daju nalaz da li možeš imati porod u vodi

sretno!!!

darcy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Hvala cure. Zvala sam i rekla mi je sestra sve što trebam uzeti od nalaza. Nalazi trebaju biti stari mjesec dana, jel tako (mislim ovi brisevi)? Jedino mi još jedna stvar nikako nije jasna. Rekla sam da zovem iz Zagreba i pitala da li trebam na porod u vodi doći par dana prije termina ili kako, a ona je rekla da ne, nego da dođem kad počnu trudovi ili kad pukne vodenjak i da se žena hospitalizira jedino ako dođe do komplikacija. Kad se ide doma nakon poroda uvodi? da li se ide isti dan? Pretpostavljam da umirete od smijeha na moja pitanja, ali nije mi baš to jasno.

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ostaješ u rodilištu isto kao i nakon bilo kojeg drugog vaginalnog poroda. To znači, ako je sve u redu s tobom i bebom, nakon tri dana vas otpuštaju.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Cure,izgleda da mi je beba opet na zadak okrenuta..pa ja nemam srece
    Ne zelim opet ono prolazit sta sam prosla,niti da moje dijete to prolazi.Ako koja zna jeli se u rijeckoj moze dogovorit i platit carski,ako da koliko kosta?

Navijam da se bumbac okrene :D

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ja nisam našla nikoga tko bi mi u Rijeci napravio carski. Legalno, naravno. Za ilegalno rješavanje problema se nisam ni trudila. Da sam imala indikacija za carski, jesam, no dobro. Rodila sam vaginalno i beba je ok. Ne želim ni razmišljati što bi bilo da je sa bebom nešto pošlo po zlu. I ovako sam dovoljno ljuta na njih. Da, ljuta sam još uvijek.

Od svih bolnica, jedino se u Rijeci bebe okrenute na zadak rađaju vaginalno. Možda sam u krivu, ispravite me ako jesam. Ako nisam, onda je netko lud, lud, lud.... Zašto ostale bolnice zadak ne porađaju vaginalno?

U Rijeci zadak nije razlog da se radi carski. Dakle, da će ti ga napraviti samo zbog toga- neće! Jedino ako ti uspiješ naći poprečni put. Tu se ne miješam, tvoja odluka.

Ovako, ide se na vaginalni, dakle reskira se, pa ako nešto pođe po zlu, radi se carski.

Sretno!

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Da, u Rijeci sumnjam da ćeš dobiti carski zbog toga što je beba na zadak.
    Ali to sigurno nije jedina bolnica koja zadak porađa vaginalno.
    Držim fige da bebač napravi salto!

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Sve ja to znam,prvo sam rodila na zadak vaginalno i nisu mi htjeli napravit carski.Kako mi je sin izgledao kad je izasao ne zelim se niti sjecati.....
    Izgleda da cu pocet stediti za podobnik....

Candy avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja ću te utješit sa svojim primjerom, meni se toni okrenuo u 37-om tjednu, rodila sam u 38-om.
    meni se jedna mama u susjedstvu hvali kako će dogovoreno roditi carski, ide na preglede kod sindika i on da će joj raditi operaciju, sad ne znam... njoj čak dijete nije na zadak. iako ja o njemu imam određeno mišljenje koje je daleko od dobrog

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Osim ako nema neke debele veze cisto sumjnam da ce joj Sindik napravit carski.On je bio moj mesar na prvom porodu...
    Molim Boga da se moje zlato okrene...

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Kate, evo i ja molim Boga da se tvoje zlato okrene. Koliko vidim termin ti je u siječnju, pa ima još vremena. Ako me sjećanje dobro služi, mislim da mi je moj ginekolog rekao da se bebe okreću, odnosno smještaju u položaj za porod negdje u 36- om tjednu. Nemoj me držati za riječ, nisam sigurna. Provjeri kod svog gina pa ćeš biti sigurna.

Nego, da se pridružim sa pitanjem- da li u ri rodilištu svim bebama rade uzv glave ili samo onim bebama kod kojih postoji sumnja u krvarenje?

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

možda griješim,ali mislim da ne rade svima.meni nisu ništa rekli ili napisali na OP da su V radili uzv. :?

Kate nadam se da će se bebica okrenuti.ima još vremena

boškarin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

UZV glave ne rade svima, samo prijevremeno rođenim. Mojoj su radili jer je rođena u 33.tjednu.
    Isto tako imala sam preporuku za carski od drugog dr., ali ovi u Ri su zaključili da ja to mogu vaginalno,pa ako bude frke radi prvog carskog, onda će tako dovršiti porod.

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj boškarin prvotno napisa
    UZV glave ne rade svima, samo prijevremeno rođenim. Mojoj su radili jer je rođena u 33.tjednu.
    Isto tako imala sam preporuku za carski od drugog dr., ali ovi u Ri su zaključili da ja to mogu vaginalno,pa ako bude frke radi prvog carskog, onda će tako dovršiti porod.
    tako je bilo i meni, pa su me fino izmesarili jer su isforsirali vaginalni

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

To forsiranje vaginalnog mi dize tlak
    Ja zelim vaginalni i vec sam sve isplanirala,ali ako ne ide,zasto muce i zene i bebice.Mislim cujem svakakve price,pa i te da ti dijete naprave invalidom,ja bi ih sve pobila!
    Jako sam razocarana pogotovo jer je Ri rodiliste najbolje u hrvatskoj i da im se takve stvari dogadjaju.
    Prvi sin mi je isto bio okrenut na zadak u 28 tj..i vise se lijencina nije micao,tako sam ga i rodila....(guzonja mali ).Svi su mi isto govorili da ce se okrenut...ali nista...jako sam skepticna zbog toga i nekako znam da i ovaj put nemam srece...osim ako se ne dogodi cudo.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja ti želim puno sreće i da te bebač iznenadi.
    A drugo ne znam šta bih ti pametno rekla, i ja sam rodila na zadak vaginalno pa znam o čemu pričaš

mamamišić avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

hm.. što ako sve papire imam uredne i nalaze iz rodilišta vž, a eto mene u rodilištu RI,
    dal ulaze ususret tj. dal mi vrijedi uputnica no za rodilište vž, dal mi vrijedi tečaj iz vž, dal može mužić sa mnom (ako dođemo s ...vedra neba), dal mogu roditi na stolčiću.??dal bi me odbili ako dođem u trudovima...

ma moj muž treba opet na teren u rijeku a meni je dosta strepnje dal će stići iz rijeke kad mene uhvate trudovi. bio je i na prvom i drugom porodu, a želi i na treći. termin mi je idući tjedan.

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Neće te sigurno odbiti u trudovima.
    Za stolčić isto mislim da nema problema ako je sve ok, ako ispunjavaš uvjete za porod na stolčiću, za to ionako ne trebaš raditi nikakve dodatne pretrage, samo kad dođeš kažeš da bi stolčić.
    Muž ti ne treba imati tečaj, nas su pitali jesmo li išli na tečaj, ali nitko nije tražio nikakvu potvrdu kako u nekim rodilištima traže. Samo treba uplatiti 300 kn, ako se dobro sjećam. To se riješi na licu mjesta, kad dođete u rodilište.
    Za uputnicu ne znam točno kako ide jer sam ja i spadala u rijeku kad sam rađala. Ali mislim da na mojoj nije pisalo ništa određeno za koje je rodilište.
    U svakom slučaju, bez problema možeš nazvati rodilište za detalje kako to ide ako dolaziš izvana.

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mamamišić imaš pp.

mayah avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pričala sam s doktoricom u rodilištu Pula, kažu da im je postotak carskih oko 13%, za razliku od Rijeke gdje je oko 3%. Oni forsiraju vaginalni i ponose se svojim podacima, koji su među najmanjima u europi.

Kažu da puno žena koje spadaju u njihov okrug dođu radije do Pule baš zbog poroda na zadak, jer znaju da se to u ri obavlja vaginalno, a u Puli na carski. :?

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj mayah prvotno napisa
    Pričala sam s doktoricom u rodilištu Pula, kažu da im je postotak carskih oko 13%, za razliku od Rijeke gdje je oko 3%. Oni forsiraju vaginalni i ponose se svojim podacima, koji su među najmanjima u europi.

Kažu da puno žena koje spadaju u njihov okrug dođu radije do Pule baš zbog poroda na zadak, jer znaju da se to u ri obavlja vaginalno, a u Puli na carski. :?
    da se nadovezem na ovo - pitam se koliko jadnih beba (i roditelja) se moraju nositi sa postporodjajnim komplikacijama zbog tog forsiranja vaginalnog? Vjerojatno je postotak veci u Ri nego bilo gdje drugdje.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Meni je mali opet na zadak...molim se da se okrene...ali ako se ne okrene,idemo mi za Pulu,jer ne zelimo vise traume iz Rijecke i bit im opet jos jedan ordencic u njihovim spisima za bolnicu s najmanje carskih.
    Ako se okrene isla bih u rijecku na stolcic.....
    Mislim ja zelim prirodan porod vise od icega,i opet bih radjala na zadak vaginalno,da daju bazen ili stolcic kako daju u drugim drzavama.Gledala sam na You tube porod na zadak u vodi...milina!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

u rijeci je posltoyak carskih 12%, prema hallerovoj izjavi, trenutno je ne mogu naći

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ona čudna riječ = postotak

no, samo je važno napomenuti da nikako nije riječ o samo 3%

darcy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Kate 111
    Bok Kate, posudila sam prijateljici koja treba roditi uskoro jednu knjigu o porodu u kojoj piše što da radiš da se beba okrene u pravi položaj. Knjigu će mi vratiti u utorak, pa ću ti onda detaljnije opisati taj položaj. Uglavnom, koliko se sjećam, trebaš se postaviti u položaj na koljena i dlanove i raditi onu vježbu kao da se mačka isteže. Mislim da se vježba tako i zove (istezati se glavom od poda prema gore). No, detaljnije ću ti napisati sljedeći tjedan kad mi se knjiga vrati. Knjiga se zove Duhovni pristup rađanju (Kršćanska sadašnjost je izdavač). OPisane su ti vježbe i postupci za olakšavanje prirodnog poroda po porođajnim dobima, a žene koje su ju pročitale kažeu da im je porod nakon te knjige bio puno lakši jer su shvatile kako postupati u kojoj fazi poroda. Želim ti da se tvoj bebač što prije okrene. Sretno, javit ću se!

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

DARCYHvala ti,jedva cekam da mi se javis...
    Pocela sam ja s nekom vjezbicom iz casopisa TRUDNA I LIJEPA.Ne stignem bas tako cesto ju radit kako je opisana zbog ovog mog zlocka ali kad stignem ju radim.Kao na krevet polegnuti gornji dio tijela a guzu izbacit prema van i tako biti u tom polozaju 15 min,svaka 2 sata 5 dana zaredom.

darcy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Za Kate 111 i ostale čiju bebu treba okrenuti
    Prepričavam knjigu: Korisno je vježbati pravilno trudničko držanje u zadnjim tjednima trudnoće. Dobro držanje tijela u trudnoći obuhvaća sve ono što čini da se naginješ naprijed. Gledati TV dok se naslanjaš na loptu za porod, sjediti prema naprijed na stolcu za stolom ili računalom, spavati noću na boku, sve su to primjeri dobrog držanja.
    Kauč, sjedalo u autu ili udoban stolac stavljaju majku u polusjedeći položaj, ležeći položaj dovode do toga da se dijete položi u stražnji zatiljni stav - zato ove izbjegavaj.
    Pokreti koji su pomogli da se bebe pravilno namjeste:
    1. POložaj koljena-prsa (najučinkovitiji) - rodilja se smjesti na mekanu podlogu i klekne na koljena, prekriži ruke te se prsima naslonina njih tako da je stražnjica više od ramena. Obično je dosta 10 minuta da se beba preokrene (gravitacija).
    To se tkđ. može (malo manje učinkovito) u položaju na rukama i koljenima kombinirajući ga sa vrtnjom i skupljanjem bokova. Da bi se spriječilo naprezanje priprazi da kralješnica ne dođe ispod razine ramena.
    2. POdizanje trbuha - tijekom trudova - može biti vrlo učinkovito u kominaciji s trbušnim plesom.
    3. TRbušni ples - vrtiti bokovima tijekom trudova - to je kao da pokušavate namjestiti veliki predmet u neku rupu - okrećete i namještate dok putuje, usput mu pomažući.
    4. Penjanje uz stepenice - slično kao i kod trbušnog plesa - može dovoljno zarotirati kukove da se dijete dovede u bolji položaj.

Ovo je iz jedne knjige, sad idem u ovu na engleskom pa ću javiti.

darcy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Druga knjiga kaže da se bebica smješta u položaj glavom uglavnom između 32-38tjedna. Kaže da treba pitati svoju gin. smiješ li išta od ovoga raditi kod kuće: ljuljati se naprijed-natrag nekoliko puta na rukama i koljenima, opet tako da ti je glava dolje na rukama, a guza gore; zibati kukovima; staviti se na koljena blago razmaknutima s guzom gore, tako da trbuh gotovo dodiruje pod i ostani u tom položaju - najbolje 3x dnevno po 20 minuta.
    Želim ti puno sreće, a ti se javi s rezultatima.

darcy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Evo me i 3. put, da oprostite. NAšla sam još 17 načina, pa da ovdje ne duljim, otvorit ću novu temu, pa onda, Kate, pogledaj na "Beba na zadak". Tamo ću prevesti ovo kaj sam našla, a ostale neka se ne ljute što sam se raspisala.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Samo ti pisi,idem nac tu temu...

darcy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Kate 111,
    Stavila sam ju u "Prirodni pristup trudnoći i porodu" - Beba na zadak.

darcy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Mamamišić,
    Ja planiram iz Zg-a u Rijeku na porod. Koliko dana ti misliš ići prije tamo? (ne valjda kad dođu trudovi, iako vidim da imaš iskustva s tim)?

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Evo ja sam nova ali da ti kažem da sam svoja dva anđela rodila u Rijeci u vodi. Nou 2008, a Elu prije nepuna 2 mjeseca i bilo je super i nisam išla unaprijed u Rijeku, a iz Zagreba sam. Sa Noom sam sa kontrole išla u rađaonu, a sa Elom krenuli kad su mi krenuli lagani trudovi za svaki slučaj i bilo je to to. Za Rijeku sve pohvale. Od poroda do odjela za babinjače, sve je bilo savršeno.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Evo da javim sretnu vijest...danas na pregledu ...bebica se okrenula na glavicu! :D :D
    Naravno da idem na stolcic u rijecku i tako sam sretna....

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

:D
    Baš mi je drago!

darcy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Super! Bravo za Kate 111 i poslušnu bebicu!!! :D :D :D Sretno na porodu!

darcy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Hv ala NinaNana, baš si mi uljepšala dan!

MalaRiba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Bok, cure!

Evo ja sam se logirala na Rodu specijalno radi ovog pitanja, pa mooooooolim vas ako itko išta zna: vidjela sam jučer na tv-u i u Novom listu (na netu) kako je kompletan KBC Rijeka zatvoren za posjete zbog sezonske gripe. E sada, mene zanima, da li to znači da ne niti prisutnosti tate na porodu?

Termin mi je 1.12., i jako sam željela stolčić, i MMa tamo, i on je to želio, e sad po ovome više niš ne znam.

Hvala unaprijed ako ikoja zna info

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ne znam ti odgovor, ali mislim da bi ti bilo najjednostavnije nazvati rodilište pa direktno njih pitati, tako ćeš odmah dobiti točnu informaciju.

MalaRiba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Je, u pravu si, i imam najnoviju info ravo iz rodilišta: nema prisustva partnera sljedećih 6 - 8 tjedana radi gripe, jelte.

Pa evo, ako nekoga zanima, ne mora zvati. Navodno se može na stolčić, da će uskočiti sestre i babice.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj darcy prvotno napisa
    Super! Bravo za Kate 111 i poslušnu bebicu!!! :D :D :D Sretno na porodu!
    Hvala darcy....

darcy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Hvala Kate! Kaj se tiče muža na porodu, daj Bog onda da sve sretno odradimo same. Ako vam nije problem, dajte malo napišite svoja iskustva na podforum o cijepljenju trudnica. Hvala!

barbyRI avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

imam jedno pitanje za one koje su rodile u rijeckom rodilistu..
    da li je kojoj bio na porodu dr. vlastelic? i kakva su iskustva?
    tnx

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

nije mi on bio ali sam cula za njega ,dosta ga hvale ...da je dobar ,njezan i da nis ne forsira ........da je "covjek" :D

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj barbyRI prvotno napisa
    tnx
    nije mi bio na porodu, ali je on bio u smjeni kada sam imala spontani, bio je jako nježan pri pregledu, bio je vrlo utješan i osjećala sam se uz njega dobro koliko se to već može kada proživljavaš gubitak bebe

žao mi je da nije prisustvovao barem jednom porodu.

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj betty boop prvotno napisa
    Citiraj barbyRI prvotno napisa
    tnx
    nije mi bio na porodu, ali je on bio u smjeni kada sam imala spontani, bio je jako nježan pri pregledu, bio je vrlo utješan i osjećala sam se uz njega dobro koliko se to već može kada proživljavaš gubitak bebe

žao mi je da nije prisustvovao barem jednom porodu.
    joooooj, oprosti, tek sam sad skužila da sam pogriješila, ja sam mislila na dr. Vlašića
    za dr.Vlastelića ne znam ništa

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Dr. Vlastelić je super dr. Radio mi je kiretažu kad sam imala missed, prije toga sam išla kod njega radi nekakvih gin problema, a sad privatno kod njega vodim trudnoću.
    Jako je drag i suosjećajan, možeš ga bilo što pitati...uglavnom njega hvale sve cure koje idu kod njega.
    Sad, za porod ne znam, zadnji put mi je bio dr. Prodan, ali nadam se da će ovaj put biti Vlastelić.

barbyRI avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

tnx cure na odgovoru...
    bas me zanimalo sta mislite o njemu,jel sam i ja kod nejga 2 god tocno sada.bila sam par puta privatno u crikvenici,radio mi je prije 2 god i kiretazu kad sma imala spontani,onda hsg i sve ostalo.. covjek je zakon,uvijek nasmijan,sve ga mozes pitat, samo nazalost sta ide u mirovinu sad i sta ga vise necemo susretat...ja bas sad kad cu krenut na MPO i kad sam se vec naucila na njega i zna moju boljku on oslazi.... bas mi je krivo....

Stranica 7 od 18 PrviPrvi ... 5678917 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •