Ja sam rodila 3.1.i moje iskustvo sa rađaonom je zbilja vrlo pozitivno. Porod je trajao poprilično dugo iako sam došla otvorena 7 cm. Bebač nije htio izaći. Kada sam došla tražila sam da mi ne daju drip i nisu mi ga dali dok ga kasnije nisam sama tražila jer mi je već bilo dosta svega. Uglavnom htjela bih samo reći da su svi doktori i sestre u rađaoni bili predivni, jako nježni, pažljivi. Stalno je netko dolazio provjeravati da li je sve u redu. I zbilja sam im zahvalna na svemu jer mi je porod bio težak, a oni su ga olakšali već samo svojom ljubaznošću i strpljenjem.

Moje iskustvo sa 5 kata nije baš tako pozitivno. Nikako mi nije jasno zašto su sve tako namrštene, zašto se mijenja ton ako slučajno netko ne čuje što je rekla ili sl. Uglavnom je kod svih prisutan taj TON. Pa šta je tako veliki problem ako je cura iz sobe morala na wc za vrijeme vizite? Možda je trebala obaviti u krevet? U 5 ujutro mi je sestra donesla bebicu, uštipnula me za bradavicu, rekla - ovo baš i neće ići bradavice su vam ravne,bila je kod mene punu minutu i otišla dalje. Uglavnom baš se i nije potrudila da mi pokaže i pomogne mi oko dojenja. Bilo je toga još ali mi se ne da pisati.
A hrana - ajme užasa.Kuharima otkaz.Nisam se mogla načuditi da nešto jednostavno kao što je pljeskavica (mljeveno meso) može da se pripremi tako loše.

Za rađaonu čista desetka, a 5 kat - hm mislim da bi sa malo drugačijim pristupom olakšati i uljepšati te dane mamama i bebama, a i sebi.