-
Ja sam vam nova i pozdrav svim curama pa da vam i ja nesto napisem o svom porodu u rijeckom rodilistu.Rodila sam 05.09.2008.
Vec od 7 mj trudnoce sam znala da mi je beba okrenuta na zadak i cak sam od svoje gin dobila uputnicu za carski.Kad su mi poceli trudovi tog cetvrtka ujutro,odmah sam krenula u bolnicu,jer mi je tako receno,posto mi je beba bila na zadak.Nakon cijelog dana provedenog u predradjaoni i po ne znam koji put bolnog pregleda koliko sam otvorena, 10 do ponoci mi je pukao vodenjak i ja zavrsavam na stolu radjaone.Stavili su drip,CTG i polegli na bok i rekli da se ne ustajem i ne micem jer sam ja "zadak".Oko 1 mi je dosao muz i odmah mi je bilo lakse.Trudovi su bili slonovski,inace sam jako izdrzljiva i imam visoke tolerancije na svasta,ali ovo je bilo grozno.Ubrzo sam dobila i nagon za tiskanje,tako da sam se izmedju divljackih trudova(koji se nisu smanjivali ni imali pauzu izmedju) napinjala po 3,4 puta.Moja babica je bila super i svaka cast curi,ali druge babice su bile grozne.Osim sta su se presetavale od boksa do boksa i zavirivale,su i dobacivale svasta.Recenice poput "ajde,ajde sta se toliko napinjes,ja sam ih dvoje na zadak rodila" ili "sta sad tiskas,nije ti vrijeme za porod,prestani tiskati" nisu nimalo dolicne zenama koje bi nam trebala biti potpora i ohrabrenje u takvim trenutcima.Znate ono ZENA-ZENI to ocito tamo ne vrijedi jer te najmanje tamo postuje ZENA koja je zasigurno to sve prosla i koja bi trebala imati najvise razumijevanja.Porod mi je bio grozan,na dripu,bez micanja sa ludjackim bolovima radjala sam na zadak prirodnim putem.Sva sreca da mi je moja babica lijepo objasnila disanje pa sam prestala povracat.Cure,disanje stvarno pomaze i pokusajte disati kako treba jer onda stvarno bude lakse.Oko pola 5 sam bila potpuno otvorena za porod,a beba se nije spustala.S druge strane i najveci razlog zasto ovo pisem je moj sin.Ono sta se s njim dogadjalo.Nije se spustao nego je bio guzom zapeo u moje usce.Od muke i napora je cijelu noc kakao mekonij iz mene.I napokon u 6 i 40 toga jutra nakon sto sam izgubila trudove i doktorova nalegnuca na moj trbuh,rodilo se moje zlato -3610 gr,53 cm!Moje zlato koje sam cekala 9 mjeseci je imalo crne natecene mosnjice pune krvavih zuljeva koji su popucali,takva ista je bila i guza s tamnim podjevima.Desna klavikula mu je bila napuknuta i cijelo rame do pola ledja u krvavim podljevima.Bruh u lijevoj preponici i jajce koje se nije moglo spustiti poslije od bruha.U toj radjaoni su mene i moju bebu izmucili do zadje granice.....
Na odjelu babinjaca ja sam bila snazna zena spremna braniti svoje novorodjence i tako sam se i ponasala.I to bi savjetovala vama jer na to imate pravo,biti snazne i odlucne.Jer kad postavite vas stav,svi se ponasaju prema vama drugacije.Ja sam poludila drugi dan kad mi je glavna sestra usla u sobu i pitala me "a vama gospodjo nisu rekli da vam je malenom napukla kljucna kost?".A ja sam se prema bebinom ramenu ponasala kao da je zdravo a da nisam ni znala zbog cega place kad ga stavim na tu stranu ili kad ga uzimam.Koliko sam ga puta samo podignula kao da mu je rame zdravo,dodje mi da zaplacem.Od tada sam promjenila ponasanje,a bome i oni prema meni...
Sva sreca da mi se sin brzo opravio i da je operacija daleko iza nas a za par dana i prvi rodjendan.Vec hoda i pravi je mali buco.A 13.01. cekamo bracu.Trudna sam skoro 5 mj i sa strahom cekam dan termina i nadam se da nece biti tako grozno ovaj put.
Nakon 7 sati ludjackih trudova i cjelonocnog napinjanja i naprezanja izmedju svakog truda,mog djeteta kojemu su posljedice od poroda grozne, a ne daj Boze da nisu gore pitam se da li rijecko rodiliste moze biti prijatelj djece dok se dici imenom bolnice s najmanje carskih rezova u Hrvatskoj!??!Da li su mi trebali napraviti carski rez ili smo im ja i moj sin samo jos jedan trofej,koji je na svu srecu dobro zavrsio...!?!?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma