Ovo potpisujemCandy prvotno napisa
![]()
Ovo potpisujemCandy prvotno napisa
![]()
E, pa samo se nadam da ce ekipa biti ista kao na proslom porodu, sami su mi dali loptu, nisam imala plan poroda vec sam samo rekla da ne zelim drip, epi i da zelim stolcic i sve je bilo kako treba, molim Boga da i ovaj put budem te srece![]()
Prestrasno je cuti ovo kako te jednostavno ignoriraju![]()
Da, ja osobito ne kužim zašto tom malom broju rodilja koje žele prirodan porod to ne omoguće, ipak velika većina želi drip, epiduralnu, ma bilo što da ima bude brže. I onda se nađe par žena koje žele "the hard way", pa pustite im!želim svima ekipu iz snova.
![]()
I ja sam čula o te dvije famozne struje. Baš mi je grozno da ima takvih iskustava. Na sreću meni je prošli porod ostao u prekrasnom sjećanju pa se nekako nadam da će i ovaj. Vi koje ste brzo na redu![]()
Jaooo meni još uvijek od ri rodilišta nije dobro, još uvijek mi se gadi takav način ophođenja sa ljudima. Drago mi je da ima i onih koje ga se sjećaju sa užitkom, no čini mi se da je ova "druga struja" u zadnjih nekoliko mjeseci imala više posla.
Da, ima razno raznih skica....
Evo ja sam se ovaj put na pregledima susrela sa Dr.Zentilom koji je sta se ophodjenja sa pacijentima tice cudan da je meni to nevjerojatno. Pomalo bahat i bezobrazan ali ugodno iznenadjenje sta se tice pregleda, jedva da sam ga i osjetila, htio me poslat odmah u radjaonu jer sam 5 cm otvorena ali sam odbila i mislim da zbog toga ima takav stav sto je koma.
Susrela sam se i sa Dr. Maricem,koji je super prihvatio da zelim prirodan porod, na stolcicu , i rekao da mogu kuci, znaci bez obzira sto sam otvorena.
I tako ja svaka dva dana idem u polikliniku na preglede a svaki put drugi doktor i drugi savjeti i sl.
Pomalo tuzno sta ne znas na koga ces naletit na taj dan D, samo molim Boga i uzdam se u njegovu providnost.
E ovo je mene totalno izbacivalo iz takta. Svaki dr. pili po svom i savjeti su totalno različiti!colly prvotno napisa
colly baš sam se iznenadila kada si spomenula dr.Žentila kao neugodnoga.Meni je taj čovijek ostao u tako divnom sjećanju i što se tiče ophođenja i pregleda.Nekoliko puta me je obilazio u predrađaoni uvijek sa smješkom na licu,dosta smo razgovarali i dogovarali se obzirom da sam imala prvi carski a druga trudnoća je bila rizična,prenosio mi je pozdrave od mojih ,pregledi izuzetno nježni...
E sad,ja sam rodila prije 3 godine a on ima i koju godinicu pa mu je možda već vrijeme i za penzijicu ako se tako promjenio![]()
Što se tiče stolčića ja sam bila prisutna kada su ženu ful nagovarali na stolčić a ona ih je gledala ko telčić i pitala o čemu joj oni to pričaju.Na kraju je pristala i bila oduševljena(srele smo se poslije na 5. katu)
12.1. rodjen je moj mali bebac i sve pohvale rijeckom rodilistu, posebno babici Aniti koja je stvarno predivna osoba. Sve moje zelje bile su ispostovane, imala sam muziku u radjaoni, dali su mi loptu da skacem, davali su mi pit, imala sam mobitel u radjaoni, rodila sam na stolcicu. Sve pohvale i docentu Finderleu, nemam rijeci, svi su bili izuzetno ljubazni od ovih koje sam navela pa do onih kojima ne znam ni ime, ali su bili u prolazu i stalno su pazili na mene.
Cak ni ove sestre na petom katu nisu bile tako strasne kao pred dvije godine.
Jedina zamjerka je sto je u sobama bilo prilicno hladno s obzirom da je prvi boravak u rodilistu bio kao u tropima. Ovaj put sam se premisljala da li uopce uzeti carape, ali dobro da sam imala i kucni ogrtac sa sobom![]()
Nadam se da ce i ostale koje idu uskoro u rijecko rodiliste imati ovako dobar tretman i veselim se rodjenju i treceg djeteta u rijeckom rodilistu, ako bog da![]()
Čestitam na bebaču! :D :D
I bravo za rodilište!
Drago mi je da je sve prošlo kako si željela!
collycestitke na bebacu :D
Evo da se i ja javim,rodila sam u srijedu.Bilo mi je predivno za razliku od prvog poroda.U radjaonu sam stigla u 4 ujutro u 5 i 15 je moja mrvica vec bila vani.Bio mi je jedan mladi doktor koji je prenjezan u svemu bio.Babica isto super.Rodila sam na stolcicu i kad sam spomenula stolcic nije bilo nikakvih problema.Muz je bio samnom(naravno).Slikali smo i sve je bilo tako brzo i super da se nisam ni snasla a vec sam drzala svoje zlato u rukama.Pukla sam samo na rubu tako da imam savic... :D (s prvim 6 unutra 6 vani).Na odjelu babinjaca sve za 5,sestre su preljubazne sve bile.Tako da sam presretna...nadam se da ce tako biti opet ...
![]()
collycestitke na bebacu :D
Evo da se i ja javim,rodila sam u srijedu.Bilo mi je predivno za razliku od prvog poroda.U radjaonu sam stigla u 4 ujutro u 5 i 15 je moja mrvica vec bila vani.Bio mi je jedan mladi doktor koji je prenjezan u svemu bio.Babica isto super.Rodila sam na stolcicu i kad sam spomenula stolcic nije bilo nikakvih problema.Muz je bio samnom(naravno).Slikali smo i sve je bilo tako brzo i super da se nisam ni snasla a vec sam drzala svoje zlato u rukama.Pukla sam samo na rubu tako da imam savic... :D (s prvim 6 unutra 6 vani).Na odjelu babinjaca sve za 5,sestre su preljubazne sve bile.Tako da sam presretna...nadam se da ce tako biti opet ...
![]()
colly, Kate111 čestitke :D
E takav porod je i meni u sjećanju, a uvijek mi je super čut takve priče!
:D :D :D cestitke i od mene
I ja sam jako zadovoljna Rijeckim rodilistem
babica odlicna i neke sestre sa 5 kata, neke su bile koma ziva no sta ces nitko nije savrsen pa ni oni![]()
Čestitam, cure!!! :D :D :D
Ja sam bila na pregledu u ponedjeljak kod dr. Ž i tkđ. mislim da mu fali malo do penzije, ali puno taktičnosti u komunikaciji. Imam dojam da je silno protiv prirodnog poroda. Valjda će na porodu biti bolje, drago mi je da ste vi ovako prošle.
Još jednom čestitam i šaljem puse vašim mrvicama ili bumbarčićima!![]()
Samo ti pitaj i trazi sto zelis a ako zarko zalis prirodni porod ne odustaj od stolcica.darcy prvotno napisa
![]()
Hvala svima!
Kate111 cestitke na bebici!
darcy, tebi zelim isto ovakvo lijepo iskustvo kakvo smo mi imale![]()
Hvala cure na potpori i molim vas odgovorite mi da li isti dr. porađaju koji rade i dolje u ambulanti, ili se nekako oni samo opredijele - oni koji su za prirodne porode da idu na te porode, a klasičari na klasične, ili sve ovisi tko me zapadne. I imam još jednu molbu, ako tko ima, molim vas da mi napiše broj taxija u RI i br. ove ambulante gdje se ide na preglede (dakle, ne od rađaone, nego tamo gdje radi ona krasna sestra Zdenka). Hvala puno! Uživajte u svojim mrvicama, ja jedva čekam da svoju donesem doma!![]()
Darcy ako budes pitala stolcic babica ce sve radit i porodit te tako da nemas brige ,doktor ce te samo pregledat.Osim ne daj Boze nekih komplikacija.
darcy broj taxia ti je 051/313-313 to ti je taxi cammeo
]Kate 111 , hvala. Ja bi porod u kadi, a nadam se da isto babica tamo pretežno bude samnom, a dr. samo povremeno. Svaka ti čast kako stigneš s vremenom (i bebu i internet) i puuno hvala na podršci.
BarbyRI, hvala za br. taxija. Šaljem ti nešto na pp.[/b]
I beba i sin od 16 mj...hehehe...
Ma kad zaspu onda malo probrckam,a i mama mi je tu...necu jos dugo...hehehe
Mislim da ti je isto babica samo za u kadu....
darcy i ja sam imala iskustvo sa dr. Ž (gdje baš na njega da si naletila). Inače, dr je stvarno super nježan, lijepo je i komunicirao, ma sve pet do trenutka kad sam odbila drip. Tad je promijenio ploču i svašta mi izgovorio, a na kraju i digao ruke od mene i prepustio me drugim dr.
U sobu s kadom doktor samo uđe da te pregleda svakih par sati, ostalo ste ti i TM sami s primaljom.
To je velika bolnica i ima puno ekipe od kojih su neki više a neki manje naklonjeni prirodnom porodu. Bitno je da si ti na čisto sa sobom i da se ne bojiš tražiti ono što želiš. Nemoj se prestrašiti i popustiti pred rečenicama tipa "naškodit ćete svome djetetu" ako nema realne potrebe za intervencijama i ako ti osjećaš da je sve u redu.
Budi hrabra!![]()
Jedno brzo pitanje: da li itko zna koji čaj se daje u riječkom rodilištu? Ostao mi je u sjećanju kao neki predobar pa me interesira ako netko zna koji je?
Hvala.
Hvala Elinor! Baš sam bila gledala film o porodu u vodi i to me je tako podiglo da sam uspjela preboliti sve one neugodne njegove rečenice.
Vi koje ste rađale u vodi, jeste li se i vi gledale licem u lice s vašom bebicom i da li ste ju vi primile pod pazuh i stavile sebi na trbuh? Ono mi je u filmiću prekrasno kak se bebica čudom čudi širom otvorenih očiju a mama ju mazi po glavici i čeka da izađe i ostalo.
I još nešto mi nije baš sasvim jasno - kad se čeka prestanak pulsiranja pupkovine piše da bi beba morala biti niže od mame radi prevencije embolije. A kaj ju onda poslije stave na mamin trbuh, ili na maminom trbuhu čekaju prestanak pulsiranja, pa ju onda spuste ili kako?
Ne znam za koju prigodu ti treba taxi, ali ja imam jako neugodno iskustvo s Cameom.....M je imao mjesec dana kada je MM zvao Cameo da dođu ispred riječkog rodilišta po mene i bebu od mjesec dana, da nas treba voziti u bolnicu na Kantridu. Moja mama je bila s nama. Taxi je došao, ali je usput pokupio neke dvije gospođe ispred poliklinke, koje ga nisu zvale prije, nego su mahnule i pitale da li mogu s njim, on ih je ukrcao, zatim je došao po nas....Na moje čuđenje zašto je uzeo njih, nema mjesta za nas, odgovorio mi je: Pa šta morate oba dvije s bebom u auto? Ajde dobro, autostolicu ostavite vani pa se nekako zgurajte sve unutra.barbyRI prvotno napisa
![]()
Marie 26, vala na savjetu. Uzela sam preo neta još i druge brojeve taxija, a trebat će mi kad budem išla roditi. Hvala ti što si mi to rekla, da ne skupljamo trudnice i sve moguće bolesnike po cesti na putu do bolnice!![]()
Joj, čaj im je genijalan, i ja se navukla!colly prvotno napisa
![]()
Jel znas da za porod u kadi moras imat sve uredne nalaze koje tri tjedna prije termina radis kod njih na ginekologiji ???darcy prvotno napisa
Ja sam htjela radat u vodi i sve je bilo sredeno za taj porod no pukla mi je voda dom i dok sam dosla do rodilista bilo je vec kasno za porod u vodi, rodila sam za 2.30h i to na stolu tako da su svi moji planovi pali u vodunajbolje ti nis ne planirat
a u radaoni sa tobom bude babica i sa tobom je cijelo vrijeme (bar je samnom bila) a doktor dode kad dode, malo pogleda i ode pa se opet vrati kad rodis ... ubiti babica ce ti biti andeo cuvar te noci i naravno tvoj muz ako bude sa tobom (moj je bio)
A caj :shock: i ja bi rado znala koji je to caj??? odlican mi je bio
E cure koliko ja znam caj je od sipka i marelice...treci sastojak ne znam....
a gle nasko o cemu mi o caju
ali stvarno je
![]()
Sve sam ja te nalaze donijela i dr. iz RI je napisao da nema zapreka za porod u vodi. Ali ne kužim, pa i mojoj prijateljici je doma počela ići plodna voda, pa je sasvim bez problema rodila kod privatnika u kadi? Možda je o još nečemu kod tebe bila riječ? Jer ipak, sve je individualno, a znam da je lijepo planirati, ali treba uvijek biti spreman i za razno-razna iznenađenja.
A što se čaja tiče, ako ja rodim u RI pitat ću ih od čega je to čaj, pa da napravimo jednu čajanku, makar virtualnu! (a možda su vam tam nešto stavili u čaj da se navučete na njihovo rodilište???) Još jedan razlog više za odlazak u Rijeku!
![]()
I meni je otišla voda pa sam 14 sati kasnije rodila u kadi. Nalaze sam napravila u Vž i donijela na pregled oko 36. tjedna. Nikakvih problema nije bilo, osim što je zbog vodenjaka dr. Ž. inzistirao na dripu.
Ako zbog bilo kojeg razloga nećete moći u kadu, ne očajavajte - stolčić je genijalan! :D
Eeee, moja teška dvojba stolčić-kada-stolčić-kada...![]()
I tako po cijele dane...
Ma ja sam rodila u roku od 2i pol sata a za samo napunit kadu im treba 45min tako da je to sve bilo na knap .. a i zbog toga sto je duze vrijeme curila voda dr je inzistiro na stolu.
arilu pa ti napravi sve za kadu pa ako se u zadnjem momentu predomislis za stolcic oni ti ga mogu donjet .. ubiti ako im kazes da neznas sto bi oni ce ti ga odmah stavit pored kade pa ti mozes lezat u kadi do izgona pa izgon obavit na stolcicu
A ako se odlucis za stolcic zaboravi kadu jer ti je nece zadnji cas punit
To ti je moja preporuka a mislim da bi trudove lakse prezivila u vodi
i bebi je ljepse iz vode u vodu uci, osim ako zelis pohranit maticne stanice onda nemozes ni u vodi ni na stolcicu radit izgon vec na stolu (do izgona mozes bit u vodi)
razlog tomu je sto na stolcicu nemaju dovoljan pad na pupkovini a u vodi to ne prakticiraju zbog mogucnosti infekcije no i da nema toga opet nebi mogli zbog dovoljnog pada
Eto nadam se da sam ti bar malo pomogla
darcy ja cekam cajanku
*anna* pa šta je to moguće
Mislim da je već bilo riječi o tome da se ne može trudove u kadi, a izgon na stolčiću!
To bi bilo super, jesi sigurna??
Inače, ni meni nisu stigli prvi put kad sam rađala napunit kadu, jer sam došla u bolnicu i odmah rodila, tako da ne znam ni dal mi se isplati radit nalaze, budući da drugi put obično ide brže. Moglo bi mi se desit da rodim negdje oko Bakra![]()
To se i meni čini kao idealna kombinacija, jedino što mi u vodi nije bilo super je to što mi je položaj bio malo nezgodan za vrijeme izgona, stalno sam htjela čučnuti. Ali to se nije moglo, bar ne pred dvije god, jedino ako se nešto promijenilo.
Ja sam bila na onom tecaju u rodilistu 3tjedna prije nego sto sam rodila i na satu kad je bilo govora o prirodnom porodu doktor je reko da je to moguce samo da trebamo trazit .. jos se i smijo jer mu nije bilo jasno ko zasto ne pa bar im je taj stolcic lako donjet u sobu sa bazenom.
A jeste se prijavile na tecaj?
Ja vam preporucam da idete .. ako nista drugo da bar malo prije poroda prosetate rodilistem i radaonom (jer vas oni i tamo vode) pa se kasnije osjecate ko da ste doma (za one koje jos nisu radale u Ri) a ima i svasta korisnog za poslusat, doktori i baice drze predavanja o svemu vezanom za porod i kasnije
luci ja bi na tvo mjestu napravila pretraga pa sta bu bu .. kamo srece da tako brzo rodisa sta ako ne .. tupat ces si glavom o zid sto si nisi omogucila da se brckas u vodici
![]()
Mislim da si mslila na arilu. Ja sigurno neću tako brzo roditi, nisam naime ni trudna.)
A može li se u kadi klečati prilikom izgona ili se mora biti na onom povišenom dijelu u sjedećem položaju? Makar, ono što sam gledala na filmiću mi se jako sviđa kako gledaš svoju bebu kroz vodu i kako joj je to puno manji šok kad iz vode ide u vodu.
Jel koja od vas isto ima sad negdje termin?
Kod izgona si na tom povišenom dijelu, u nekakvom polusjedećem položaju.
Nisam bila na ovoj temi otkad sam rodila, ali čitam sad vaša iskustva i smijem se!
Dr. Žentil me je pregledao u prijemnoj sobi, i zaista je bio tako nježan da uopće nisam ništa osjetila, a vodili smo ugodan razgovor. ALI, kad sam spomenula epiduralnu, promijenio je ploču i postao jako neugodan, tako sa smo se na kraju zakačili!
A propos čaja, i nama je bio prefin! Pitala sam sestru šta je najbolje piti radi dojenja, i forsirala je priču da je najbolje piti domaće napravljen čaj poput njihovog, ali nije mi znala reći od čega! Samo je rekla da je bilo koji dobar, samo da je doma napravljen.
Rodila je taj dan (uh, nisam ni čestitala), al ne znam detalje, čekam da se javi. Na žalost, nije u kadi. Znam da su njih dvije dobro, al i ja bih voljela čuti više detalja.
darcy![]()
Evo nas, evo! Prvo, da vam odmah kažem - pitala za čaj - od šipka je.
A sad kako je bilo... Bilo je prekrasno! I to toliko prekrasno da sam plakala kad sam izlazila iz bolnice ne vjerujući da nosim doma svoju duuuugo čekanu i željenu bebicu! Dr. Žentilu dugujem život i zdravlje svoje bebice i dragoj primalji, prekrasnoj Andreji. Da ne pišem u krivi topic, pisat ću detaljnije na priče s poroda. Hvala vam na svemu što ste mi dale i na svakom savjetu, ako vama treba kakva informacija iz rodilišta, pitajte! Pozdrav mojim curkama iz sobe i njihovim dragim bebicama!
Čestitam na bebici!!
Drago mi je da je bilo prekrasno i jedva čekam detalje!![]()
Već dugo želim napisati jednu pohvalu sestrama na intenzivnoj i glavnoj sestri, mislim da se zove Dragica, na prekrasnom odnosu prema meni(a bila sam 8 dana i visila sam na niti). U svakom trenutku dana i noći su prema meni bile ljubazne i smirene.Osjećala sam se sigurno uz njih. Sestre su me podržavale u želji da dojim i hvala im i na tome. Također i veliko hvala dr.Sindiku koji me je operirao i cijelom timu. Hvala najveća i dr.Prpić i dr.Krajina i dr.Mahulja, te sestrama na neonatalogiji na njihovoj brizi za bebu i podršci dojenju
Hvala i prekrasnoj sestri Dajani koja me je svaki dan bodrila![]()